Здорове харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Lebidka, 27 Квітень 2009.

?

Яке харчування ви вважаєте найправильнішим?

  1. Роздільне харчування

    56 голосів
    12,7%
  2. Вегетаріанство

    23 голосів
    5,2%
  3. Сироїдіння

    9 голосів
    2,0%
  4. Їсти все, але в міру (не переїдати)

    336 голосів
    76,4%
  5. Головне, щоб смачно

    16 голосів
    3,6%
  1. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Соковиті і смачні. Як саме горіхи ви пробували?
     
  2. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Кешью, фундук.
    Вони мені водяні/мокрі і недобрі(.І малий не їсть.
     
  3. flame

    flame невгамовний експериментатор

    плюсуюсь. Мені теж - зіпсуті горіхи (особливо кешью). Лише мигдаль вимочений дуже смакує.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Можливо то справа смаку. Я спершу мигдаль спробувала (чистити обов*язково) - зайшло на ура. Потім їли фундук - теж ок.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. flame

    flame невгамовний експериментатор

    так, мигдаль - на ура, та ще й без шкірки , мммм:nyam2:
     
  6. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Мигдаль я і сирий їм)). Вимочений ще краще. От, з іншими ніяк не йде. Я ще поїдаю трохи, а малий ніяк такі не хоче. Будемо смажити далі. Бо,я думала, що може не так щось роблю.
     
  7. maavka

    maavka Well-Known Member

    Грецькі замочую. До змочування вони гіркі, а після нормальні, хрумкі, без гіркоти. Тому навіть сій синочок їсть. Але я не сушу, а зразу мокрі їм, сушені такі собі, чорніють.

    Якщо мало часу, то грецькі можна замочити в гарячі воді і кілька разів міняти воду, поки вся "коричневість" води не вийде. Якщо на ніч, то бажано ще раз після ночі налити тепленької води, щоб вийшли всі ті фітинові кислоти. Горіхи не мають гірчити, тоді вони добре вимочені



    Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Orman

    Orman Модератор-бомба

    А для чого їх замочувати? Ніколи не замочувала, що я пропустила?
     
  9. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Кажуть, шо так вони активовуються і мають більшу користь. І змивається фітинова, чи яка там кислота , яка консервує горіхи , щоб не псувались.
    Але особисто я пробувала замочувати і я того істи не можу. Я люблю хрусткість , а те, шо з ними побить замочування, для мене вже вае, зіпсовані горіхи
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Orman вода витягує якусь не корисну кислоту з них і ще там щось на користь, але толку з того, як того не можливо їсти. Ми не подружилися з моченими горіхами, тому будемо їсти, як звично.
     
  11. Rona

    Rona Мама-йожик

    @NataliaFed з вимоченого кеш'ю роблю такий крем:
    Honey Cashew Cream Можна побитись за нього)))
    --- дописи об"єднано, 10 Грудень 2018 ---
    @Orman а спробуй мигдаль замочити наніч, а потім зняти шкірку і з'їсти, смакотааа!
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    О, на крем він добрий точно). І простенько.Дякую.
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Rona

    Rona Мама-йожик

    А ще дуже люблю пророщене насіння носяшника. То просто його (сире і чищене, на базарі 40 грн/кг) наніч замочити у воді, тоді добре промити і лишити ще на день, зливши воду вже геть. Там мільйон вітамінів, а смачно як! У нас всі їдять аж бігом :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 1
  15. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    дівчата, не знаю чи в цю тему.
    яке борошно найкраще обрати для випічки у співвідноошенні користь-смак.
    хочу спробувати замінити класичне пшеничне.
     
  16. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    цільнозернове. вівсяне.кукурузне.рисове. гречане. останні три без клейковини. тому потребують крохмалю в компанію або звичайної муки
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    Хтось пік кекс з цільнозернового пшеничного борошна? Я хліб пару разів робила, цікавий вийшов. Думаю, чи можна з такого борошна кекс спекти?
     
  18. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    я пекла. він не дуже виростає. смачно коли горіхи чи ізюм чи мак додано) мож тре додавати більше соди чи розпушувача. не пробувала...
     
  19. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    В мене і хліб з цієї муки не виріс. Але смачний був.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    Я готую. З всяких видів. Місяць тому робила з цз в мікро. Мені було смачно. Правда трохи вологий всередині був, але я не люблю "сухої" випічки