Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Virginia, 4 Грудень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Багіра

Багіра Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

ага, я спершу почала потиху виводити навіть дозволені продукти, а потім коли все побіліло то задумалася чи мастити чимось, чередою промиваю, дякую:)

2. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

складочки мають бути сухенькі, добре промокнути пеленкою і тоді присипати. В нас пітничка була на животику і спинці, то там складок нема.
    ми теж без памперса вдома постійно, то сьогодні за 5 годин раз попісяла і пісюшки такі мутні були в горщику.

3. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Не хочу лякати, але краще здайте на аналіз. В нас от після вірусяки пішло ускладнення на сечовий-нирки.

4. Vika

Vika Well-Known Member

Павлик постійно голову назад задирає, коли плаче то аж дугою вигинається, тонус такий що навіть обняти і притиснути не можу. а голова постійно назад відкинута ніби догори хоче дивитися.

5. Margarett

Margarett Well-Known Member

Мені у пологовому коли дитину принесли (купа проблем було), то дитина так дивно робила, вагиналась, викручувалась + ручки так дивно складались і якісь такі гримаси були (навіть не знаю як Вам точно подати) перекривлення наче. Я дико боялась, бо у нас не все просто було і думала, що то щось з ЦНС. Розумієте мене ? ... Коротше питалась лікарів і ... цікавилась. Мені неодноразово пояснили. То нервова система видає такі наче дивності, але то не є патологія, бо як раз остання не сформована, тому так. Знаєте, якщо класний лікар, то щось насторожливе, скажімо під ?, оприділить. А так якщо в межах норми, то це перейде, в нас досить довго було десь до 3 місяців (з поступовим зменшенням тої симптоматики). А потім закінчилось.

Останнє редагування: 9 Серпень 2013
  6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Зі старшим мала таке. В нас тонус був наслідком важких пологів. Спасли масажі. Два курси- і все як рукою зняло. Можна спробувати звернутися до толкового невропатолога. Але дійсно толкового, бо дурний тільки понастрашує.

7. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

То період такий, бо він ще дуже мацьопкий, потім буде легше :girl_wink:

8. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Дівчата в нашого малютки полущилась шкіра в складочках рук і ніг, і та шкірка злізає. Думаєте потрібно мазати олійками чи само пройде?

9. natorella

natorella Well-Known Member

головне не пересушувати ваннами частими

10. invisible

invisible Well-Known Member

Мама моя вчора видала перл, що мала ще не перевертається на животик, не повзає і не сідає тому, що вона постійно на руках або примотана до мене в слінгу і "немає можливості розвиватися" :)

11. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Ми поки не купались, пупочок ще не відпав.

12. invisible

По-моєму, то не є перешкодою, просто кип'ячену водичку давати в ванну треба. Така ж спека, мені здається дитині неприємно некупаною, складочки пріють (моя хоч і більша вже, але за день складочки на шийці такі червоні стають). А щоб не пересушувати шкіру, просто не давайте трави в воду, особливо ті, що сильно сушать (череда наприклад).

13. natorella

само все відпаде - і шкірка і піпочок і хвіст і шерсть
    ггг, то я нині добра

---------- Додано в 19:01 ---------- Попередній допис був написаний в 19:00 ----------

в таких малих дітей ше не в нормована система регуляції
    тому якшо не вдягають в мільйон лахів - то нічого не пріє

14. invisible

А, ну хіба що в таких малих ще не пріють... Бо я малу голеньку тримаю, а шийка все одно червона і мокра... :sad:

15. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Не обов'язково занурювати дитину у воду аби освіжити. Поки пупок не відпав ми практикували так звану sponge bath. В мисочку набирала теплу воду, дитину клала на рушник, мочила тряпочку в воді, протирала дитину, промокала рушником. Такі ванни ми робили і тоді, коли жарко було дуже, але тоді вже не промокала рушником, а дітьо сохло на повітрі.

А воду я ні разу не кипятила. Да-да, я лінтяйка :)

16. natorella

можна просто покласти на руку животом вниз і хлюпати з-під крану

17. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

О, так теж робила. Планувала взагалі в раковині на кухні мити малого до тих пір, поки він не буде сидіти. Але нам подарували ванночку, то часом релаксуємо в ній :)

18. Irusya

Irusya Well-Known Member

Мою Софійку в першу добу після народження в пологовому покупали з головою просто під краном, і наступні дні перебування також купали щодня.
    Це було в Луцькому пологовому.

19. invisible

Та ну, а похлюпатися? :) В нас з кожного купання радості стііііільки, що півваночки води на підлозі потім. А з колом у ванні то взагалі благодать - крутиться, вертиться, плюскається :)

20. blakytnooka

blakytnooka Member

я мало не в істериці вже. Малий плаче і плаче, як тільки я на крок відійду... нам принесли манежик, як тільки я його туди збираюсь садити чи ставити - кричить дико. як бачить, що я з кімнати виходжу - кривиться і те саме, повзе за мною...
    То таке нормально? Згадую, на курсах нам розказували "9 місяців в животі, 8 на животі, а потім дитина стає більш самостійна", ну чи щось таке....
    раніше у нього такого не було. собі нормально бавився, можна було на хвильку вискочити на кухню. А зараз елементарно загріти поїсти чи в туалет збігати без крику не вдається...:sad:
    я вже думала, що він на зубки капризує, бо видно такі білі цяточки вже. Але ж тоді він би плакав не тільки тоді, коли я відходжу....

Статус теми:
Закрита.