Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. Сонце

Сонце Well-Known Member

Маримером у пластикових тюбиках (6грн шт.), з них добре дозує крапельки, а потім туди можна звичайний фізрозчин шприцом налити.
    Ще спитаю... таким маленьким діткам не призначають краплі для носа, правда? лише промивати та віддягувати сопельки.
    Малий останні два дні добряче соплити почав... відтягую зелений слиз, і от думаю чи можна якісь краплі лікувальні чи лише промивання?

• Подобається Подобається x 1
  2. MissO

MissO Well-Known Member

Нам лор казав, що добре було б лише промивати і тягнути, але якщо взагалі вже дихати не може, груди не бере, бо важко дихати і т.д., то тоді капнути, але не пам'ятаю якими каплями. Комаровський теж пише, що зволожувати слиз фізрозчином чи йому подібним, щоб не пішло в бронхи. І плюс прохолодне вологе повітря.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

В нас температура +-39 і поки ніяких симптомів. Тільки личко червоне - брови, по бокам біля носу і біля вух.
    Не висип.
    Це від температури таке?

4. Dominika

Dominika Well-Known Member

В нас вчора теж було 39, то теє були червоні плями - на щоках і навколо очей. Сьогодні вже немає. У нас на темп. завжди ті червоні плями вилазять.

• Інформативно Інформативно x 1
  5. Havronia

Havronia Well-Known Member

@Neytasa можуть бути зуби, а ще вушка

6. VesnaKrasna

VesnaKrasna Well-Known Member

Дівчата, хелп. Я хвора: горло, температура вже 37,8. За малявку переживаю. В неї 37,1 (4 місяці). Інших симптомів ніби нема. Але неспокійна і їсть мало. Що робити? З собою і дитиною? Треба їй щось для профілактики? + ми спимо разом завжди. Сьогодні окремо, я ніяка. Прийшла мама, старається вона на руках носити, але я ж годую. Ми вже в 2 місяці хворіли. Невже ми такі батьки погані??! В мене паніка, так боюся манюню таблетками знову напихати.

Надіслано від мого Lenovo S90-A, використовуючи Tapatalk

7. Almariel

Almariel Well-Known Member

Чого погана мама? Навіщо пхати таблетками? Мають разом, щоб побільше циці їла - от і все лікування. Самі побільше відпочивайте, поспіть вдень.

8. aknytsU

aknytsU волошкова...)

В малюка 38,2. З середи до вчора температура коливалась з 36,8 до 37,3. Приходила лікарка, сказала, що трохи червоне горло (1/4 септефрилу). Або це ще може бути вірусне, бо чоловік перед тим був сопливий, типу спостерігати.
    А не збиваю поки (то ж не треба збивати до 38,5, правда?), але як йому допомогти, крім частіших прикладань до грудей?
    Хелп, бо в нас таке вперше і тут ми зовсім розгубились...

9. marianast

marianast Well-Known Member

@aknytsU головне спокійна мама, не завжди вдається, але треба старатись.
    Я не збиваю і вищу, але то треба по дитині дивитись. Сама по собі температура це захисна реакція організму, а не проблема.
    Це теж багато і важливо. Ляжте собі з дитям і цицяйтесь максимально. Все буде добре!

• Подобається Подобається x 3
  10. Zozuljka

Zozuljka Well-Known Member

Дівчата, моєму малюкові (3 міс.) потрапила волосина в око. Десь 1,5 см. Постійно пересувається по око, а я не знаю, що з нею робити.

11. VesnaKrasna

Almariel, дякую за заспокоєння. В нас вчора ввечері були вже чуть каки зеленуваті. Боюся, бо минулося разу з них все розпочалось.

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

я чистим пальцем лізла і забирала. Можете спробувати шприцом без голки промити.

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

13. IrynkaMandarynka

IrynkaMandarynka Well-Known Member

Моя малючка зрідка покашлює, деколи ні, а деколи два-три рази, так легенько. В четвер була дільнична, казала що легені чисті і горло теж, то можна не переживати? У всьому решта норм, їсть, спить, бавиться.

14. MissO

MissO Well-Known Member

В мене так буває, коли слюною вдавиться.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. VesnaKrasna

В нас теж кашляля інколи коли подавилась

16. VesnaKrasna

А моя кнопка вде точно хвора. Точно вірус, бо ми з чоловіком теж. Вночі кашляла, вдень ні. Сопельки як водичка постійно. Промивають, витягую фрідою. Підкажіть, будь ласка, дуже прошу. У когось було так, що кашель в малюка пройшов сам, без ліків? Були в лікаря. Горло чисте, хрипів нема. Казав, що починається в трахеї. Якщо часто цицю гамати і вичікувати поки антитіла виробляться, не можна народити проблем? Не переросте кашень в щось складніше? Чи давати капельки? Я заплуталась. Не хочу дитині імунітет садити. Дякую!

17. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

В нас була темпа, прозорі сопелтки водичкою, до яких добавився кашель, потім сопельки погустішали і посилилися. На кашель робили інгаляції Лазолваном, сопельки промивали + фріда. Пройшло все без ускладнень.

18. VesnaKrasna

Miss Sixty, а розкажіть, будь ласка, детальніше про інгаляції. У вас є інгалятор спеціальний?

19. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Так, купували синочку, коли мав бронхіт. Можна робити інгаляції фізрозчином при сухому кашлі (здається, треба уточнити), або фізрозчин+ Лазолван/Амбробене і т.п. Питайте в лікаря, що на Ваш кашель краще.
    Особисто в нас малий 1-2 дня покашлював, потім почався сильніший кашель, відкашлював. Тому давали Лазолван, щоб легше відходило мокротиння. При тому ходили до лікаря, легені були чисті, просто було багато мокротиння, я так розумію через сопельки.

20. MissO

MissO Well-Known Member

Дівчата, якщо в доні висип на обличчі, бо мама наілась цукерок ( читай "дура"), то чимось лікувати, чи саме пройде? Педіатр каже пити Феністил, але я поки чекаю. Висипка вже кілька днів.