Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. hitrynja

hitrynja New Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

знову наш похід до дільничої в 3 місяці - цього раз у "у вас щось вуха прозорі - пишу вам здавати аналіз на гемоглобін. як буде 100, то будемо вітаміни давати, а як більше - то ніц. бо я бачу у вас тут в пологовому проблеми були..." прийшли додому - дивилась я на ті вуха - вуха як вуха - ніц не розумію...до слова, ми ГВ, я харчуююсь нормально, дитина жвава, багато посміхається і агукає.. розкажіть мені про гемоглобін для малюсьок таких - а то я щось не настроєна здавати..
    і ще маю таке питання - там 3 місяці, але коні ми ще не пасемо (голову повертаємо в різні боки і може припіднімати, але зовсім не на 30 сек як пишуть) і як казала лікарка "мали б уже групіроватись", то варто думати про масажі чи дати дитині троха часу? буду вдячна за поради

2. okcan

okcan New Member

Відповідь: Незнаю де написати.Дитина 2 місяці бекнула жовтим кольором.Що це таке?чим

Дівчатка,націдити свого молока можу але якщо відлучаюсь на довше тоді дають кашку якщо хоче ще їсти дитина.А так то лише ГВ

3. Людок

Людок New Member

Відповідь: Незнаю де написати.Дитина 2 місяці бекнула жовтим кольором.Що це таке?чим

З собою дитину взяти неваріант?
    Якщо каша, значить не плануєте довго годувати грудьми.
    Тай недобре робите, такий перепад для дит.шлунку - каша-молоко.
    Виключно, гв то виключно гв!
    А не трошки каші, сочку, дурника.

4. okcan

okcan New Member

У роддомі казали якщо дитина не наїдаєтья грудним молочком тодві давати кашку.Це не можна хіба робити якщо не має можливості з собою брати?Тобто шлуночок може не стправлятись з їжею і тому бекнув жовтим кольором?

5. Людок

Людок New Member

почитайте форум, відповідні гілки про гв.
    Мабуть тому.
    Треба детальніше вивчати ситуацію.
    Відповіді на форумі.

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

okcan, по-перше, Вам у темку http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?p=1833955#post1833955 і то бігом, бо Ви зовсім не ознайомились з форумом, перш ніж сюди почати дописувати.
    І по-друге раджу відвідати гілочку про ГВ. Там купа інформації, читайте, думайте, вчіться.:)

7. invisible

invisible Well-Known Member

hitrynja, наскільки я знаю, грудне молоко повністю забезпечує потребу в залізі до 6 міс. Може краще самі налягайте на залізовмісні продукти? Я б такій мацьопі не ризикнула залізо давати. Пригадую як мені під час вагітності стало хижо від препарату заліза... Моя мала почала тримати голрву в 2,5, а пасти коні десь в 3 міс. і тиждень. Якщо невропатолог не бачить якихось нюансів відносно тонусу, то з масажами поспішати не варто. Їх краще робити, коли є реальні покази до цього.

8. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

oksan, взагалі-то рекомендують дитину до півроку тільки грудним молоком годувати. Для чого суміш і навіть кашка, якщо дитині всього 2 місяці? І як ви визначаєте, що дитина не наїдається?

9. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

мій почав сміливо тримати в 5 місяців, бо має велику голову "в тата". Я б з масажами не спішила.
    Краще самі вживайте продукти, які багаті залізом.

10. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

О, те залізо...
    Перше, дівчата добре пишуть.
    Друге, а знаєте як дається залізо маленьким діткам? Тим які ще не вміють через соломинку пити? На дурник мастити і так давати смоктати.

11. hitrynja

hitrynja New Member

дякую дівчатка за поради - я не панікьорша і ніколи нічого не поспішаю робити.
    на залізо б я хіба сама налягала (якби в тому була потреба), а дитині - ні.
    в мене тут виникло питання - а маю я право перейти до іншого педіатра? в законі сказано, що маю право вибирати лікаря, але як то фактично зробити???

12. invisible

Дівчата, чи небезпечний якимось чином для діток вірус герпесу? Отой що на губах. У мене минулого тижня виліз, а через пару днів мала затемпературила. Лише висока т-ра без жодних проявів. Причому нині вже 3-й день, а т-ра тільки вище. В перший день була в районі 38, вчора під вечір піднялася до 39,2 (то вже з переляку свічку поставила), а нині 39 вже зранку... От не знаю, чи можна це пов'язати з тим герпесом у мене чи ні. Викликали лікаря, чекаю. Знаю, що розеола викликається одним з типів вірусу герпесу, але ж ніби якимось іншим, не тим що викликає простуду на губах.

13. Vika

Vika Well-Known Member

має малий в ротику білі нальоти, молочниця напевно. протираю водою з содою вже 3 дні і не проходить. чим ще можна лікувати?

14. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

не думаю, що аж так. Може просто співпало? Бо як вже буде носієм - то й буде. Вітрянка - це теж один з видів герпесу.

я ще синькою мазала, або розчином Фуцис ДТ (півтаблетки на столову ложку води і протирати)

15. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Не думаю, в мене герпес за останні 6 місяців був разів 5. На дитині це ніяк не позначилось

16. Anty

Anty Well-Known Member

моя дитина сьогодні не покакала... то певно другий раз за всі 11 місяців. от трохи переживаю, хоч знаю, шо один день, то ще мало часу. звичайно Іллюша какає двічі в день.

17. invisible

Абсолютно не бачу причин переживати за якийсь день два. Моя раніше теж стабільно кілька разів в день. А відколи стала їсти більше прикорму, то бувають часами перерви в 2-3 дні. Стараюсь тоді просто давати більше овочів, курагу і чорнослив запарюю.

18. oksumoron

oksumoron Active Member

я трохи переживаю, бо в малого якісь проблеми з ковтанням! Він як лежить то я часто чую, що пробує ковтати слюну і якось йому то не дається, інколи мушу брати його на руки, бо він аж червоніє, починає кричати-то певно з переляку і піниться тою ж слюною!

І ще сьогодні бачила як знайома садила вже собі малого (а йому лише 4міс) на коліна/стіл- кут 90гр, наскільки розумним це вважати, чи не є ще зарано для таких сидінь?

19. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

я думаю, відповідь ви знаєте і самі:girl_wink: хіба що він уже сам сідає
    мої он знайомі (дитині 5 місяців, і то дуже алергічна) годують творожком з жовточком, при тому, що вони на ГВ... мабуть, теж трохи ранувато?:girl_devil:

20. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

(через телефон не бачу чи є у Вас лінієчка і скільки на ній) наскільки пригадую, то у Вас зовсім ще мацьопик. Чи можлива почалось у Вашої дитинки активне слюновиділення? Пам'я таю як Влад у 3-5 місяців увесь час закашлювався від того що не вмів ще справлятись з тим. То ж треба навчитись ковтати їх...
    Найкраще йому було вертикально. Лежачи то частіше бувало.
    Зарано якщо малюк ще сам не сідає. Але ж батьківські амбіції можутб все...