Здоров'я під час вагітності та після пологів

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Britney

Britney Домашня посиденька :)

Співчуваю(((
    А від чого то може боліти? чи можна ці болі якось попередити?
    Ну маю на увазі дієту ?

2. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Думаю там дуже не попередиш таке - хто його знає як організм відреагує на вагітність... Для зменшення навантаження на нирки харчування має бути просто правильним, кисле та солоне теж на нирки зайве

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  3. preciosa

preciosa Well-Known Member

От власне... ніколи не мала з нирками проблем, хоча мама, тато, бабуся з дідусем мали... Навантаження на нирки збільшується тому треба бути обережним. Хоча я і не їла так багато всього соленого-перченого і т.п., але всього по-троху було... Можливо бактерія якась далась взнаки. Права нирка фізіологічно розміщена нижче, тому і частіше хворіє на пієлонефрит (таке читала). І під час вагітності бактерія може проникнути і через ослаблений імунітет дати таку реакцію.
    --- дописи об"єднано, 20 Січень 2015, дата оригіналу: 20 Січень 2015 ---
    Вирішила поки що колоти з спазмолітиків лише ношпу. Так як вона не лікує причину, а знімає симптоми (а болів, таких, як вчора в мене нема), то обмежусь одним.
    Завтра робитиму знову ЗАС... Подивимось чи знову буде все те саме.

• Інформативно Інформативно x 1
  4. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Дієта буде доброю в будь-якому випадку. То і солене, перчене, квашене і солодощі вартує як не виключити, то обмежити.
    Будьте дівчата з тим обережні! В мене нирки далися чути десь десь на 37 тижні. Теж появився білок, лейкоцити в сечі. Від того, що вони не справлялись з"явились набряки і час від часу підвищувався тиск. Тож маю тепер жменьку ліків на день:girl_smile: І так вже воно й буде до пологів, головне аби не гірше і аби тиск не зростав.

• Інформативно Інформативно x 1
  5. preciosa

Я заплуталась. Вчора з обіду поперек перестав боліти. Після обіду випила той антибіотик, ввечері вколола лише Но-Шпу із спазмолітиків. Вночі нічого не боліло і зараз не болить. Хіба запалена нирка може так просто перестати боліти? Може то був якийсь такий приступ і в мене йшов пісок?... Коли постукаю по нирці - є легесеньке таке відчуття, дуууже далеко, може 10% з того що було. Рухаюсь як хочу і нічого не відчуваю.
    Знову завезли аналіз сечі, буду дивитись.
    Ще й читаю, що для вагітних білок 0,166 то не є великий показник...
    Березовська пише, що по одному аналізу сечі не ставлять діагноз пієлонефрит. Каже, що міг йти пісок, що дало такий приступ. І я за-плу-та-лась............. Як завжди.... Не хочу травитись антибіотиком, але і не хочу запустити хворобу, якщо вона справді є.
    То були думки вголос:)

6. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

то не від соленого-перченого в принципі (хіба як "толчок"), не гризіться. Но-шпа, до речі, допомагає кращому відтоку сечі, тому не списуйте її з рахунків.
    білок - то не жарти, думаю Вам призначили тому антибіотик, а не щось просте (хоча Ви не казали, скільки лейкоцитів було), ну і через болі, бо це таки симптом запалення. Мені в Медінституті одна лікар казала, що в них прийнято призначати антибіотики, якщо лейкоцити більше 50, здається. Але антибіотик небезпечно кидати, якщо вже почали. А що на УЗД у Вас?

7. preciosa

Лейкоцити густо покрите все поле зору. Болю від вчора нема... Антибіотик поки не кидаю. Вже 3-тю таблетку випила. На узд не посилали, казала, що може через пару днів... Хоча можливо треба було відразу на узд йти, щоб бачити чи там пісок чи що?

8. марчелло

марчелло New Member

Дівчата а яким препаратом модна провести санацію від молочниці перед родами? як думаєте ліварол безпечний, бо лікувала в 2 триместрі залаїном не допомоголо

9. Mansikat

ну це багато.(це вже свіжий аналіз чи перший?) А еритроцити в сечі? Я думаю, що можна було б і аналіз крові здати на предмет запалення (лейкоцити, ШОЕ), хоча, так як Ви вже приймаєте антибіотик, то напевно вже зайве. На УЗД скажуть якого там ступеню гідронефротичні зміни, пієлонефрит все-таки більше ставиться по аналізу сечі + симптоматика (болі, температура). А в патологію Вас не скеровували?
    Думаю, Вам потім призначатимуть канефрон (є ще аналог дешевший, назви не пам'ятаю, але ті самі трави там, можете собі пошукати), щоб не доводити до запалення. І колінно-ліктьова поза - максимально скільки можете - я так і фільми дивилась, і читала. Ще, кажуть, плавання дає можливість розвантажити нирки. Але, по-перше - позитивний настрой і віра, що ваші нирочки справляться і внесуть свою лепту в виношування чудової дитинки!:girl_yes:

10. Уляна Поберейко

Уляна Поберейко Well-Known Member

я при першій вагітності ,користувалась ліваролом ,результат був
    --- дописи об"єднано, 21 Січень 2015 ---
    я б радила здати аналіз сечі за Нечипуренком .

11. preciosa

сьогоднішній аналіз показав такі ж лейкоцити, а білок з 0,166 зменшився до 0,066. Хоч то радує:) Дзвонила до гінеколога. Сказала, що антибіотики обов*язково пити, бо лейкоцити є, а це по суті гній. Спазмолітик можна 2 дні поколоти, тому все-таки ту Ношпу доколю, без того коктейлю Папаверин-Платифілін. Казала, що можна завтра узд зробити, але то вже майже я наполягла... бо думала, що тоді без антибіотиків можна обійтись:)
    Почала говорити, що у них лежать з гарячкою, капають у вену препарати, а у мене ще початок, то варто захопити і вилікувати, щоб не повернулось. Отаке.
    Хіба не знаю, чому на бакпосів не напрвляють, на чутливість до антибіотика...
    Так що п*ю антибіотик і прошу лялю, щоб не ображалась на маму:) Добре, що гарно рухи подає:)

12. Retaret

Retaret Well-Known Member

він мене порятував у 1 триместрі, майже на початках, бо то спасу не було від того зуду і виділень, а на той час то ще і літо було, спека. А взагалі я і до вагітності чим не користувалося, то так щоб на 100% не допомагало нічого. А от з ліваролом якось все пройшло...

13. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Я напевне до квітня розвалюся....Ноги окремо, руки окремо а тулуб взагалі на дрібні деталі.... Як мене все болить, таке враження, як після довгої перерви повернутись на аеробіку і відскакати на всі 100... Останній тиждень ловлять корчі, всі кості викручує, читала це через брак мікроелементів (кальцій, калій і магній). Елевіт пренаталь на місяць відмінила, бо п"ю вітаміни для очей (з тим теж катастрофа), купила просто кальцій.... Йой, кажуть кожна наступна вагітність важча, а роди - легші, надіюсь на те...

14. izz

izz Well-Known Member

У мене страшні корчі були під час першої вагітності, і під час пологів.Тому зараз підстрахувалась, як тільки відчула вночі, що почались, вже зранку повідомила лікарці, то було на 30 тиждні, вона призначила кальцій цитра по 2 таблетки на добу протягом 10 днів.Сказала, щоб незахоплювалась, бо тімячко затвердне, і важко родити буде

15. Mansikat

знаєте, я про це одразу подумала. самі собі сходіть здайте, бо вагітність - то не час, щоб перебирати різними антибіотиками.

16. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Я при першій В всі 9 місяців пила і Прегнавіт і кальцій д3 то і навіть близько якихось таких проблем не мала, (дитина родилась з незатверділим тім"ячком)... а тут мурдуюсь. Купила собі звичайний кальцій, доза 500мг, а добова норма при вагітності 1500мг, я п"ю по 2, думаю норм.

17. Fiancee

А солей не було у сечі?
    Якщо Ви антибіотик почали приймати, то мусите пройти курс, незалежно від того чи стає Вам краще і не залежно від того, що покаже УЗД, курс мусить бути пройденим.

18. preciosa

не було... тільки на 20 тижні на узд лікар побачив солі у сечовому. Аналіз не показав.
    За антибіотик знаю, тому до понеділка мушу приймати. Лиш би все пройшло і більше не повторювалось...

19. Fiancee

Думаю, якби ті болі були спричинені тим, що йшов пісок, то в сечі були б солі. Тому й запитала.

20. preciosa

можливо... хоча на тому листочку є й пункт бактерії, солі і ще купу всього і в мене таке враження, що вони це просто не роблять, а лише стандартну схему. Хоча може в мене якраз того всього нема:girl_crazy:

Статус теми:
Закрита.