Чорногорія - про курорти

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем галичанка, 16 Серпень 2007.

  1. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Ті краєвиди... :girl_in_dreams:Фото супер!
    А як краще шукати помешкання через інтернет чи турфірму?
    І ще, якою мовою можна порозумітись там?
     
  2. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Приєднуюсь до питань Галичанки. І ще цікаво почути куди ще крім Котора і Святого Стефана варто самому їхати, без екскурсоводів.
     
  3. Nevermind

    Nevermind New Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Через інтернет, вважаю, дешевше вийде.

    Мова - дехто у Чорногорії розуміє російську мову, дехто - англійську. Взагалі, проблем у спілкуванні нема.

    Чорногорська мова (тобто, сербська) схожа деякими словами на українську.

    У Дубровнік краще їхати з екскурсією; у Ловчен, монастир Острог та каньйони теж з екскурсією.

    Без екскурсії можна поїхати ще у Герціг-Нові, Пераст, Рісан (це містечка у Боко-Которській), Петровац, Сутоморе, Бар (містечка на морі південніше Будви) або Подгорицю (це столиця, але там нічого робити).
     
    Останнє редагування: 30 Червень 2011
  4. springusha

    springusha New Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Мені здається брати екскурсію все-таки цікавіше-вам розкажуть багато цікавого,самому вийде тільки помилуватись краєвидами...
    Ми брали майже всі екскурсії,єдина яка не сподобалась-це поїздка в Албанію.Коштувало це задоволення 3 роки тому 80 євро,майже цілий день в автобусі і зруйнована країна.
    Мова краще англійська сприймалась.
    Чорногорія-надзвичайна країна,в яку неможливо не закохатись:kiss:
     
  5. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    та є місця, куди краще самому, наприклад той же Стефан. Береш путівник в руки і вперед, екскурсовод розкаже те саме, такщо навіщо переплачувати, краще заплатити ці гроші за цікавішу екскурсію.
     
  6. springusha

    springusha New Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    На острів Святого Стефана ми заїзджали по дорозі на Скадарське озеро,можна звичайно і самим.
    Знайшла кілька фото:girl_wink:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  7. Nana11

    Nana11 аспіранточка

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    ну ми їхали через турфірму, але так получається значно дорожче, але мені так було спокійніше, бо їхали вдвох і в розпал сезону, боялася шоб на пляжі не ночували:connie_pull-pigtail Там на місці можна взяти телефони хазяїнів тих апартаментів, і на подальше домовлятися самим.Мова там або англ., або рос., розуміють і ту іншу, всі меню є з перекладом на рос.. Перший раз їхали автобусом, дійсно марудно (літаком летіли мунулого року 1,5 год),їхали 21 год по тій жарі, але один раз можна все-таки поїхати автобусом, бо в самій Чорногорії бачили таку красу:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    А це вже минулого року: Вид на Стару Будву і їхні будиночки [​IMG] [​IMG]
     
  8. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Якщо хтось має досвід в таких самостійних поїздках, поділіться, будь ласка, досвідом, а якщо можна, то і контактними даними господарів :girl_smile:
    Скільки тоді в середньому обходиться проживання в 1-кімн апартаментах з кухнею, дорога літаком, оформлення візи (я так розумію потрібно оформляти шенгенську візу)?
     
  9. geregala

    geregala Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    якщо літаком то віза не потрібна, теж цікавилась Чорногорією цього року, ми вже були з чоловіком влітку 2009 року, їздили автобусом, але цього року, якщо получиться, то хочемо літаком з малим, але зі Львова, не з Івано-Франківська.
    Також цікавить питання скільки коштують самі квитки і де їх можна придбати, питала в турагенствах, воним не зацікавлені продавати самі квитки, хіба перед самим вильотом, якщо будуть вільні місця в літаку.
     
  10. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    То як про мене - теж заріклася більше з ними не літати.

    Я так розумію, всі турфірми які продають путівки Міст-тура - автоматично попадаєш на той літак?

    Хто літав цього року іншим авіаперевізником? (яка саме тур фірма то реалізує?)
     
  11. octavia

    octavia Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Якщо будете їхати через Угорщину то потрібна шенгеська віза і транзитна Сербська,якщо їхати через Румунію то румунська(шенген там не діє) і знову ж транзит Сербія.До речі коли прийшли в Міст-тур і попросили тільки візи ,нам категорично відмовили,сказали або купуйте білети на автобус або бронюйте житло через них.А ми хотіли їхати на свому авто і шукати житло самостійно.
     
  12. Nevermind

    Nevermind New Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Як варіант, можна навіть не отримувати транзитну сербську візу, а отримати тільки транзитний угорський шенген і через Угорщину в'їхати до Хорватії, яка теж поки безвізова, а звідти вже можна і в Чорногорію. У цьому варіанті можна відвідати і Хорватію. :)
     
  13. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    дивно. я їхала на авто , без проживання і т.д.
    візи робили у Міст турі.
    транзитна румунська - була . (я так розумію що транзитної румунської тільки до Болгарії не треба, бо існує якась там угода між ними).
    транзитна сербська була.
    Чорногрія без візова.

    проїзд - орієнтовно 1200-1300 км.

    їздила у 2 останні тижні травня. нуль людей. ціни не актуальні для сезону.
     
  14. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Хорватію, якщо ви в Чорногорії можна відвідати і в якості екскурсії-Дубровнік залишає незабутні враження.
     
  15. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    3 роки тому були 1800 грн в обидві сторони на 1 особу.

    Особисто не була, але гід один жартома казав, що в Албанію обов'язково треба поїхати - щоб один раз побачити і більше ніколи-ніколи туди не вертатися :) І взагалі, у чорногорців трохи зневажливе ставлення до албанців...

    Я так шкодую, що не поїхала!
     
  16. Nevermind

    Nevermind New Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Так. Як не дивно, але у Дубровнік швидше й зручніше їхати з Чорногорії, ніж з Хорватії (якщо, звісно, не відпочиваєте у Хорватії десь біля Дубровніку, а десь у районі Спліту-Макарської).
     
  17. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Може чули , яка погода в вересні в Чорногорії? чи тепле ще море?...
     
  18. StarKa

    StarKa Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Вчора повернулися з Будви.
    Відпочивали на віллі Аніта-2, коли виїжджали то говорили що це просто Аніта зветься. Тих Аніт розвелося багато і воно бентежить трохи. Наша Аніта розташована була в тому краю Будви, що до Бечич ближче. Нам було 20 хв швидким кроком до Старого міста іти і 20 хв також до найближчого пляжу в Бечичах через тунель.

    Брали з харчуванням. Сніданок досить скромний був - канапки, омлет, мармелад. І вечеря перше, друге, овочі і щось солодке. Вечеря загалом подобалася дуже. В обід перебивалися якимись фруктами і печеньками. Не хотіли їсти третій раз спеціально. Але поїсти при потребі було б де. На пляжі купу кафешок-ресторанчиків. коло вілли недалеко також Kengoroo. І ще розповідали нам сусіди дуже подобалось їм коло Старого міста - ресторанчик самообслуговування Mercur SelfService. За 1,2 євро перше казали смачне і 3,7 запечена телятина з гарніром.

    Про пляжі - ходили найближче до себе більшість часу - це Словенська Пляжа. Там камінчики грубші правда були ніж ближче до її ж центру, але людей менше і чистіше було. " рази тьопали на Могрен1. Там дуже сподобалося. Їжаків не бачила. Скала правда тінь робить скоро. На тій частині де нема лежаків о 3-30 вже тінь.

    Про ескурсії. Дуже нам сподобалася ескурсія в Албанію. Специфічна країна з свїми цікавинками і складною історією. Мабуть найбільше враження від ексурсії складає гід. Наш гід - чарівна дівчинка Саня, яка працює від туристичного агенства Компас - провела нам дивовижний ексурс країною, історією і звичаями, через це ескурсія сподобалася дуже-дуже. Ціна 35 євро з людини. Побачили три міста - Скадар, Драч і Тірана-столиця.
    Ескурсією в Дубровнік ми не залишилися на стільки задоволені, на скільки її всі рекламують дуже.. Місто як місто. Мало чим відрізняється від чорногорських Старих міст. В два рази більше розмірами від Будвівського Старого міста. І особливих відмінностей більше не побачили. Ціна 30 євро. Брали у Гордашевичів. Краєвиди - так, непогані. Але вони аналогічні і на будь-якій іншій ексурсії.
    Бока Которська. Плавали катером з Будви. Довго. Мабуть 2 години до першої зупинки пливли. Було досить вітряно і холодно. Добре що мали з собою светрики на довгий рукав, хлопчик наш замерз би певно дуже сильно без нього. Щоправда потім нам запропонували пересісти в закриту каюту. Сама затока дуже гарна. І міста які в ній також. Якщо була б можливість рекомендувала б ті міста справді орендованою машиною обїздити, а катером можна наприклад на старий Стефан покататися. Там годину всього триває. Організацією ескурсії не залишилися задоволені. В Которі дали нам лиш 40 хвилин вільного часу, а потім ще 20 хвилин чекали помучені автобуса назад до Будви. По організації - це була найгірша ексурсія.

    ---------- Додано в 15:20 ---------- Попередній допис був написаний в 15:18 ----------

    Десь питалися про Святий Стефан - гід розповідала що він взятий в оренду зараз Сінгапурцями на 29 років. Вони роблять там мега люксовий готель для багатих. І наразі частково закритий для відпочиваючих. (Що означає частково не спиталися) А в іншому місці нам казали що туди взагалі не можливо попасти зараз - по тій же ж причині.

    ---------- Додано в 15:28 ---------- Попередній допис був написаний в 15:20 ----------

    Летіли зі Львова, авіакомпанією Хорс. Дуже хороший літак і обслуговування.
     
  19. Nevermind

    Nevermind New Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Ми колись теж були на екскурсії з цієї Санею. Так вона нам, навпаки, не сподобалася. Розповідала не дуже багато, та й російська у неї поганенька.

    А от навпаки у Гардашевічів на іншій екскурсії нам попався дуже хороший гід, який все відмінно і докладно розповідав - всю дорогу не замовкав. І в нього ще була хороша російська мова.

    ---------- Додано в 15:54 ---------- Попередній допис був написаний в 15:42 ----------

    Светі-Стефан - їдуть туди в основному, щоб на сам півострів подивитися. А те, що всередину не пускають, так всередині нічого цікавого. Таке ж старе місто, як і в Будві.

    Ось Светі-Стефан:

    [​IMG]

    А це я на тлі Светі-Стефана:

    [​IMG]

    Доїхати туди можна навіть не на катері, а звичайним автобусом, який ходить через всю Будву. Автобус їде зовсім недовго.

    Дехто примудрявся навіть пішки з Будви до Стетем-Стефана доходити, але це треба йти години дві-три.
     
  20. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    На фото видно пляж. То на нього пускають купатись чи ні?