Діти та домашні улюбленці

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем JuniorSkeptic, 13 Травень 2010.

  1. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Відповідь: Тваринка для дитинки

    А у нас живе золота рибка, ще хочемо якусь пташку, може хвилястого папугу, а може і амадіну (дуже симпатичне пташатко :)).
    В мене в дитинстві завжди були папуги, вони дійсно дуже милі, розумні і забавні, але один мінус - пух і лушпайки від корму на півкімнати, навіть якщо бортик високий. У моїх батьків була досить велика кухня з лінолеумом, тому це не було страшною проблемою. А в нас є можливість поставити клітку тільки в кімнаті. Тому поки думаємо..
     
  2. Aster

    Aster Well-Known Member

    Відповідь: Тваринка для дитинки

    А в нас вже більше 3 років живуть равлики-ахатини! Малий дуже хотів їх, бо в його улюбленому мультику є равлик - домашня тваринка. :)
    Тепер наші равлики вже великі (як долоня дорослої людини) і в них народжуються дітлахи. :)
    До речі, в літературі пишуть, що на равликів-ахатинів у дітей ніколи не буває алергії!

    [​IMG]
     
  3. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    Відповідь: Тваринка для дитинки

    В нас є 2 акваріуми, один з маленькими рибками(неони), другий з великими (астронотуси), мала любить дуже спостерігати за великими (а вони в нас по 30 см),на маленьких не дуже звертає увагу. В догляді тяжко (і чим він менший-тим більше проблем!) а новачку взагалі не раджу того заводити (бо,як правило, мами купляють діткам акваріуми, а ще невеличкі чи круглі, в догляді нічого не смислять, бо думають що то просто-налив води, пустив рибку і от тобі домашній улюбленець, не смітить, мовчить, одні плюси, а на справді то не так, рибкам треба приділяти багато часу, чистка акви + куча нюансів, але якщо у вас все получиться, то це буде хобі на все життя!)
    Ще є хвилястий папуга, дуже ручний і розмовляє, мала від нього взагалі в захваті, а щоб не сипалось пір’я і корм, ми над бортіком по периметру обгорнули папером і практично немає сміття.
     
  4. дашулька

    дашулька Well-Known Member

    Відповідь: Тваринка для дитинки

    Ми в вересні завели собі хом*ячка Жужу. Полюся дуже просила мишку, але щось звичайну мишку чи білого щура якось не дуже хотілось, то ж довелось придбати пухнастого ангорового хом*ячка. Думала, що в неї інтерес відпаде, але ні - Поля сама чистить клітку, насипає корм, наливає водичку, бавиться, тобто я до нашого гризуна не маю ніякого відношення, що приємно тішить.
    Єдине, за що переживаю, як моя дитина переживе втрату улюбленця....адже видно, як вона вже прив*язалась до тваринки.
     
  5. garnazirochka

    garnazirochka New Member

    Відповідь: Тваринка для дитинки

    А мій малий, як ми ходили в перукарню стригтися, побачив там папугу, такий ручний, судах до всіх на руки і на голову, син тепер до перукарні проситься, каже, мамо, веди мене стригти, бо я заріс:) я кажу тиждень тому стригся, тебе що, налисо стригти, а він каже, так, налисо, зате Сєню побачу:))) каже, купи мені ще папугу))) я кажу, ти будеш клітку мити і дивитися за ним? Він каже: так, тільки купиииии))))
    В мене був в дитинстві папуга Кеша, татко мій покійний дуже його любив.. Але кусався Кеша страшне, до крові, я боялася його зачіпати, а ще на голову застрибне і починає за волосся тягнути боляче.. Вони теж з різними характерами - є лагідні, а є бойкі, не знаю, як їх вибирати:)

    ---------- Додано в 20:40 ---------- Попередній допис був написаний в 20:37 ----------

    Aster равлики чудові, чула про них, моя сестра таких собі хотіла, але в неї однокімнатна квартира, і вже є собака, побоялася брати:)
     
  6. Aster

    Aster Well-Known Member

    Відповідь: Тваринка для дитинки

    Garnazirochka, дякую!

    Равлики-ахатини живуть вдома у закритій прозорій ємності, закритій кришкою (з малесенькими отворами для проходження повітря). Гуляти по хаті вони не будуть. :) Тому ніяка інша тварина не є завадою до утримання равликів. :) :)
     
  7. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Відповідь: Тваринка для дитинки

    Всі мої папужки дуже полюбляли папір (будь-який), гризли на дрібнесенькі шматочки. Один навіть до курсової добрався.. Тому у такому випадку сміття було б ще більше :)
     
  8. garnazirochka

    garnazirochka New Member

    Відповідь: Тваринка для дитинки

    Так, папір папужки всі люблять, в нас на кухні на шкафчику лежала газета - мама прибирала і побачила, що з неї саме сміття залишилось)))
     
  9. smilee

    smilee New Member

    Відповідь: Тваринка для дитинки

    моя мама затягнула бокові стінки лінолеумом(тонким) що бкорм не випадав)))
     
  10. Іруня

    Іруня Well-Known Member

    Відповідь: Тваринка для дитинки

    Моя Єва просить кицю Масю... Каже, що буде з нею спати, цьомати її, в колясці возити...:girl_crazy: То я вже майже наважилося на купівлю... Але хочу тільки російську голубу... Може хтось знає, де у Львові можна таку купити?
     
  11. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Тваринка для дитинки

    Ірусь, де купити не підкажу, але моя Юлька тими самими словами мене вмовляла, і ми в січні взяли кошеня британького висловухого.... І Юлька тому кошенятку таке влаштувала в перший же день, що я наступного вечора відвезла кошеня назад. Бо інакше мабуть те все погано би закінчилось, для кота.
    В калясці катала, спати не давала, смикала його постійно, мій терпець урвався коли вона вирішила з ним в космонавтів пограти, і кидала його в повітря разом з коробкою в якій він мав тимчасовий домік.
    Так що кіт у нас буде лише коли діти будуть поза 6 років, не скорше.
    Ти добре зваж всі за і проти :) для діток такого віку це в першу чергу жива іграшка, і в другу чергу так само, а те що це жива тваринка вони думають вже в останню чекгу. Це стосується тих діток хто живе взагалі без кота а потім раптом його отримує.
     
  12. Aster

    Aster Well-Known Member

    Відповідь: Тваринка для дитинки

    Дитина того ще не розуміє, але ви ж доросла жінка. Ви хочете купити дитині живу іграшку? Ви уявляєте, який це стрес для кошеняти - отаке поводження? Ви зможете постійно утримувати двох малесеньких дітей подалі від тваринки, щоб вони дали кішці поїсти, поспати? Щоб не наступили на кошеня, не сіли на нього? Не кинули з висоти своїх рук? Не тицяли пальцями в очі? Інакше це буде знервована залякана тварина, що цілими днями сидітиме під ліжком і тихцем виходитиме вночі попоїсти... А скільки котиків лишаються інвалідами від таких от дитячих "ігор"?
     
  13. terezka

    terezka котяка-вишивака

    Відповідь: Діти та домашні улюбленці

    додам лише, що не лише котики, а й діти можуть постраждати від кота. Бо для маленького котика "розумних меж" ще не існує, може і подряпати, і вкусити.

    Найоптимальніше:
    - уже доросла тваринка у хаті+немовля (тваринка розуміє, що маля не можна зачіпати і усе терпляче переносить)
    - або ж дитина віком 5-6 років чи більше і маленька тваринка (дитина уже розуміє, що може зробити боляче тваринці, більш відповідальна і т.д.)
     
  14. Aster

    Aster Well-Known Member

    Відповідь: Діти та домашні улюбленці

    Так, звісно. Але від малесенького кошеняти подряпини і кусання не настільки серйозні, щоб дитина перестала ним "бавитися". А ось доросліша кицька може добряче подряпати, якщо до неї настирливо лізти. Бо хоч породисті коти і навчені багато чого терпіти від людини, але прости інстинктів нічого не зробиш. Якщо тварині буде дуже боляче, то вона не забариться з "відповіддю". Бо це все ж таки жива істота.

    А для маленьких дітей я б радила купляти інтерактивних іграшкових тваринок. Зараз є такі іграшкові кошенята, що й муркають, й мявкають, і рухаються, і сплять. :)
     
  15. terezka

    terezka котяка-вишивака

    Відповідь: Діти та домашні улюбленці

    інстинкт у дорослих адекватних породних/безпородних собак чи котів однаковий - дітей до 3-х років вони сприймають як "малят нерозумних", нічого їм не роблять, стараються обійти десятою дорогою, терплять і т.д.

    Не можна однозначно до малої дитини маленьку тваринку.
     
  16. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    Відповідь: Діти та домашні улюбленці

    Моя сестра так в дитинстві нашому коту зуби чистила своєю щіткою:girl_impossible:
     
  17. Іруня

    Іруня Well-Known Member

    Відповідь: Діти та домашні улюбленці

    А хто сказав, що я дозволю дітям ось таке поводження з твариною???
    Можу провести аналогію з народженням другої дитини, коли першій лише 2 роки... Старша дитина теж може причинити шкоду меншій, не розуміючи, що тій боляче... То що, може не народжувати більше дітей, поки старшим не виповниться років по 5-6? По-любому, пройде пару місяців і діти навчаться співіснувати... Так само і з тваринкою... За деякий час діти до кота привикнуть і вже не буде до нього такої уваги... А до того часу, буду кошеня оберігати ).Та й дівчатка в мене добрі... Настя, то вже взагалі, як доросла... Боляче вона вже ніколи тварині не зробить, а Євуся - більше по обнімання- цілуваннях, ніж по тяганні за хвоста ))).
     
  18. Ная

    Ная Well-Known Member

    Відповідь: Діти та домашні улюбленці

    Софійка дуже просить купити їй морську свинку в подарунок до ДН. Я не проти але ніколи не мала тих тварин в домі і не знаю чого від них очікувати... Як морська свинка буде жити в домі де двоє малих ше дітей?... І як би дітям жилося з нею?... Софія любить тварин, обережна з ними, Таюся не думаю щоб ображала теж.
    Як варіант Софійці ще до вподоби кролики... навіть не знаю що вибрати. Важливо щоб тваринку можна було перевозити всюди з собою, шоб не залишати вдома.
    Буду вдячна за пораду.
     
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Діти та домашні улюбленці

    жила у нас така тваринка. Тут треба врахувати те, що вам доведеться частенько міняти їй наповнювач у житлі, бо по інакшому буде досить відчутний запах.Не забувати періодично свинку купати ( бо їх шерстка теж вбирає запах). Ну і ще свинки люблять голосно попищати, інколи на світанку чи вночі. Ага- ще купуйте свинку у перевіреному зоомагазині, а не на базарі,бо ці тваринки можуть бути носіями глистів, волосоголовців ( таких мікроскопічних паразитів, які "точать" шерсть і можуть бути заразними для людей).А так- милі створіння.
     
  20. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: Діти та домашні улюбленці

    А які зоомагазини є хорошими? може хтось порадить? Також цікавить питання покупки свинки :)

    ---------- Додано в 16:33 ---------- Попередній допис був написаний в 16:31 ----------

    А ви уже визначились з вибором? І з магазином де будете купувати?