Наші Виші

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Supernatural, 29 Травень 2016.

  1. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Минає час, ростуть і діти:girl_yes2:. Підходить до закінчення шкільна пора. Пропоную тему, де можна ділитись враженнями, досвідом та планами про Вищі навчальні заклади Львова і не тільки:girl_smile:. Ясно, що в наш час загалом питання вищої школи неоднозначне і не кожен планує здобувати вищу освіту та не всім вона мабуть потрібна (про це тут є тема), тому ця тема для тих хто планує щоб дитина вступала до Вишу. Оскільки тут і молоді дівчата, студенти, то напишуть про свій власний досвід. Хтось згадає своє навчання, поділиться планами та підготовкою своєї дитини до вступу в ВУЗ.
    Ось так виглядає станом на сьогодні рейтинг "Вишів" України: Рейтинг вишів ТОП-200 Україна 2016 року
    Як бачимо, на першому місці опинився Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут, на 2-му Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Третє і четверте місця посіли харківські ВНЗ, відповідно Національний університет ім. В.Н. Каразіна та Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут». На п’яте місце вийшов Національний університет «Львівська політехніка» (єдиний львівський ВУЗ в п"ятірці лідерів по країні:girl_dance:).
    Тема буде цікава тим, хто ще не остаточно визначився з професією, хоче взнати де саме реально навчитись того до чого лежить душа, та інші важливі нюанси того чи іншого навчального закладу:read:.
     
  2. silvia

    silvia Well-Known Member

    Щораз більше бачу зараз інформації про навчання в Польщі, причому для власників карти поляка навчання безкоштовне, для тих, хто доведе своє польське походження гарантують знижки до 30%. Навіть організовують мовні курси викладачі тих же університетів і розповідають свої умови.
    Мене цікавить, чим їх ВУЗи кращі, що туди так багато бажаючих останнім часом, що вони гарантують такого особливого і чи є перспективи?.
     
    Останнє редагування: 29 Травень 2016
    • Подобається Подобається x 1
  3. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Про це цікава тема. Ось що можу вам сказати: в Польщі дуже зацікавлені в наших дітях, бо ж гроші привезуть)) Вигоди там такі, що Польща навіть не бере до уваги успішності та результатів ЗНО :girl_smile: Тобто, хочеш вчитись в Польщі - обирай приглянувшийся Вуз, оплачуй проживання, навчання і все. Ще таке є - якщо дитина старанно вчитиметься то частину оплати можуть віддавати назад "як стипендію". Знайомих мала вчиться там, то дорогувато, плюс за квартиру платити не дешево (не хотіли щоб жила з кимось), продукти і речі не дешеві по нашим міркам, але оскільки гарно вчиться то трошки їй дають стипендії з її ж оплачених грошей назад. Списування там не поширене взагалі, як і "домовляння з викладачами, контрользнань через комп"ютерні тести і написання "ессе". Потім є практика 9залежить від спеціальності і захист диплому. Якщо студент щось не здає - просто буде ще раз платити грошц за той курс і в результаті його не переведуть далі. З тим розмова коротка. Нема такого як в нас "що навіть дурням ставлять "3" аби не вигнати". Вчитись доволі важко, бо дуже каже багато інформації на самостійне вивчення, молодь багато часу сидить у бібліотеках. Мова навчання там польська або англійська. То вона англійською навчається, їй так легше. А якщо доведене польське походження (є карта поляка), то це дозволяє (з Вікіпедії):
    • користуватися у Польщі безкошовною системою освіти на початковому, середньому і вищому рівнях на таких самих засадах, як польські громадяни, і одночасно звертатися за фінансовою допомогою й стипендіями, призначеними для іноземців, які навчаються у Польщі
    Але лише у визначених "безкоштовних" Вишах, тобто, то не значить те, що наші люди думають що "Всьо - є "Карта поляка", і дитина зможе безплатно вчитись в любому університеті Польщі", це не так :girl_smile:. Зрозуміло, що за все якісне доведеться платити. Переваги їх диплому в тому, що в Європі визнається, а якщо ж дитина повернеться в Україну, то в нас їхні дипломи не визнаються:girl_yes:. Тому ця знайома ще паралельно у Львові вчиться:girl_yes2:
     
  4. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    кращі тим, що є можливість залишитись у Європі. Більшість моїх знайомих поступали у Польщу з метою більше не повертатись в Україну, хлопці втікають від армії. Я не зустрічала людини, яка поїхала закордон здобувати кращу освіту, усі мої знайомі втікають з рідної країни.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  5. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Те ж саме чую від своїх знайомих, не кажуть що там чимось вищий рівень освіти, радше спосіб якось зачепитись за кордоном. Але, знову ж таки, невідомо як буде далі в тому є Євросоюзі, а там зараз, м"яко кажучи, не найліпші часи , а в нас їх дипломи не визнаються:girl_in_dreams:.
     
  6. Fast

    Fast Well-Known Member

    ? О яка проблема. Як не визнаються де, ким? А заочну освіту з мега визнавальним дипломом не відмінили. Тому без проблем. Мені ще дуже далеко до вишу, але я вже не раз подумувала, про навчання за кордоном. Але подивимось як буде навчатись. Поки - результати приємно здивували.
     
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  7. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Щоб іноземний диплом було в нас взаглі визнано, треба пройти тут процедуру нострифікації Тут є детальніше про це, як про іноземні дипломи, так і про наші Визнання диплома: складнощі процедури – Студвей
    Підтвердження іноземного диплому в Україні - те ж саме, що й повторний захист
    Особливості української нострифікації

    Юлія Климко-Оверченко має дипломи угорського та бельгійського університетів у галузі міжнародних відносин та європейських студій. Як перша українська випускниця бельгійського Європейського коледжу Климко-Оверченко довго розбирался в усіх особливості української нострифікації.

    Процедура тривала близько півроку. Державні послуги обійшлися у понад тисячу гривень. "Виходить, що диплом якогось незначного філіалу приватного українського університету в містечку Х має більшу вагу, ніж здобутий мною потом і кров'ю західний диплом," - обурюється вона.

    Олександр Задорожний в Німеччині здобув ступінь магістра фінансового права. Після нострифікації в Україні його диплом визнали дипломом… магістра фінансів. Задорожний витратив три тисячі гривень, повторно подав документи, але за три місяці таки отримав омріяне підтвердження диплома за здобутим фахом.
    До речі:

    Не підлягають нострифікації:
    • документи громадян колишнього СРСР, видані до 15 травня 1992 р. (на підставі Угоди про співробітництво в галузі освіти (Ташкент, 1992 р.);
    • документи, видані навчальними закладами, які не мають офіційної реєстрації (ліцензії) як суб’єкти надання освітніх послуг в країні, якій вони належать;
    • документи, видані філіями навчальних закладів, якщо такі філії не мають офіційної реєстрації (ліцензії) як суб’єкти надання освітніх послуг в країні, на території якої вони здійснюють свою освітню діяльність.
    • документи, які не містять інформації щодо здобуття власником документів певного освітнього або освітньо-кваліфікаційного рівня, яким йому надаються академічні або професійні права (продовження навчання або працевлаштування за фахом).
    Також зрозуміло, що нострифікація і визнання тут іноемного диплома передусім потрібна тим, хто збирається працювати в різних державних установах, закладах. Бо якщо дитина збирається бути айтішником, наприклад, то там переважно взагаліроботоджавець не дивиться на її диплом, його не хвилюють її оцінки та інше. А дивиться на реальні уміння:girl_smile:. Правда, айтішники можуть працювати і добре заробляти і в Україні, і за кордоном, при чому багато знайомих з цієї сфери свідомо живуть тут, бо їм тут вигідно жити з їх оплатою, аніж жили б вони десь в іншій країні і отримували там айтішну зарплату, платили їх подітки, мали їз видатки. Ну але то така професія зараз "на слуху":girl_in_dreams:.
    Дівчатка, в мене мала наразі мріє бути "лікарем або фармацевтом". Підкажіть, чи дуже складно навчатись на фармації? І що, працюють потім в аптеках провізорами? Чула що непогано працювати представником фармкомпаній, ал то треба мотатись по аптеках і т.д. Також цікавить (з досвіду) для дівчии, які б лікарські спеціальності ви б порадили щоб і цікаво було і корисно потім в житті. До речі, раз зайшла така розмова, наші дипломи медичні за кордоном теж не визнають:girl_smile:. Треба наново там переучуватись щоб працювати лікарем. Знайомі виїхали в США (обоє досвідчені лікарі), томусіли нанови вчитись, здавати екзамени на англ. мові, щоб почати там лікарську практику. Без цього максимум що їм світило це бути молодшим медперсоналом. І пішло У них на то майже 10 років там.
     
    Останнє редагування: 30 Травень 2016
  8. Mavpysuk

    Mavpysuk Well-Known Member

    У мене теж знайомі виїхали в Америку, обоє лікарі,практикуючі хірурги, 2 місяці вони проходили всілякі курси, мовні в тому числі, потім у них був екзамен, близько 7 годин і все. Не було умови вчитися знову. Працюють вже 5років, чоловік став провідним хірургом в тій лікарні.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Може зараз щось змінилось, або від спеціалізації ще залежить.
     
  10. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    залежить від приймаючої установи. Для прикладу мій диплом підходить для інституту, в якому я працюю.
    В мене знайомий закінчив наш мед, виїхав у Німеччину по стипендії (в Україні він тоді був в інтернатурі), зав'язав хороші зв'язки з однією клінікою. У тій клініці від нього вимагали лише сертифікат про здачу німецької рівня С1, рекомендацію з мед університету вони мали. Але він дійсно лікар від Бога (не знаю в якому поколінні, +клініка за рік стажування в цьому переконалась), по-друге в ньому були зацікавлені, бо він знає 4 іноземні мови.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Ось бачите, як важливо вчасно визначитись дитині з майбутньою професією:girl_yes2: Хотілося б ще почути відгуки про якісь Виші Львова, в кого діти навчаються тут і чи задоволені:girl_smile: Зокрема мене цікавить наш Львівський Державний медичний університет ім. Данила Галицького. Як там зараз реально з навчанням, чи дуже важко вчитись і чи реально вступити (і вчитись) без хабарів?
     
  12. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Все дуже відносно і залежить від спеціальності. Для прикладу стоматологія - то там дуже важко поступити на державне, + вчитись то також не з приємних. Я правда не знаю чого всі так вчепились львівського меду, але набагато простіше поступати у медичні університети інших міст.
    Перша і найбільша причина чому у Львівському меді важко вчитись без хабарів - на популярних спеціальностях дуже багато іноземців, і їм простіше заплатити, ніж вчити (я не кажу що всі, але мені так багато знайомих, які закінчили львівський мед розказували).
     
  13. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Ще кажуть що гінекологія все з "популярних" була спеціальностей, то там певно так само :girl_in_dreams:
     
  14. jylanda

    jylanda занууууда

    поступити і вчитись без хабарів реально, але для того потрібне бажання і наполегливість. Легко нічого не дається в житті, ну і в принципі це нормально, що навчання за таким фахом є довгим та важким - відповідальність потім ще більша. Закордоном в меді теж дуже складно вчитися, діти роками сидять за книжками і наполегливо вчать.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    також до того списку входить пластична хірургія (я пишу про те, що знаю з перевірених джерел).
    Також не все так легко і з лікувальною справою, там уже коли іде поділ на спеціальність також цирки. Найпростіше попасти на "сімейного лікаря", але туди одиниці хочуть.

    Не знаю чи це ще збереглось, але років 5 тому треба було відпрацювати певний час у лікарні, куди тебе направить виш. Моя подружка потрапила фельдшером у одне село, житло то ще півбіди (в селі добрі люди приютили і підгодовували), але там крім санітарки-прибиральниці більше нікого з мед освітою не було. В перший тиждень роботи в однієї жінки почались передчасні роди, до найближчої більш-менш цивілізованої лікарні півгодини їхати, екстрім ще той був!
     
  16. jylanda

    jylanda занууууда

     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Hermi

    Hermi Well-Known Member

     
  18. jylanda

    jylanda занууууда

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  19. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Ще інформація стосовно безплатної освіти в Польщі якщо навіть є "карта поляка":girl_smile:. В нас багато людей всього не знають, поширюються перекручені факти.

    Миф первый: «Обладатель карты поляка не платит за учебу нигде и никогда».
    Это не так. Бесплатное образование в Польше есть, но доступно оно не всем.

    Итак, что же такое бесплатное образование в Польше? Бесплатное образование на базе государственных учебных заведений могут получить граждане Польши, прошедшие конкурс учебного заведения и соответствующие требованиям учебного заведения. То есть получить место на бюджетном отделении – это привилегия. Получить эту привилегию можно только доказав свою высокую академическую успеваемость, высочайший уровень владения польским языком и обосновав свое желание учиться в конкретном учебном заведении. Карта Поляка в этом случае лишь дает возможность лучшим абитуриентам принимать участие в отборе на тех же правах, что и граждане Польши, а также получить место на бюджете при соответствии требованиям учебного заведения. Если успеваемость, знание польского языка или любые другие условия не являются удовлетворительными – пожалуйста, учитесь на контрактном отделении и платите за учебу. Или получайте стипендии от правительственных или неправительственных организаций и не оплачивайте учебу – ее оплатят за вас. Этим развенчивается миф о том, что обладатель Карты Поляка будет учиться бесплатно. Документ о принадлежности к польскому народу отнюдь не гарантирует получение места на бюджете, он подтверждает право претендовать на такое место и только.
     
  20. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Отже поділюсь враженнями про захисти магістерьких робіт у Польщі.
    Коротко по ділу- українці мене повністю розчарували. Дуже сильно надіюсь що то я на таких натрапила.
    Ну для початку трішки інформації про Вуз. Це приватний університет, досить потужний. Умови навчання... в мене щелепа відпадала, коли ходила по коридорах, майже всюди мягкі крісла і дивани. Спортзал... навіть у спортлайфі не такі умови. Все новеньке, чистеньке. Ходила і не вірила що ходжу по університеті, де звичайні студенти кожного дня проводять свої будні. В цьому університеті (напевно і у всій польщі) є система отримати 2 дипломи, тобто один в домашньому університеті, а другий у Польщі, доздавши академ різницю і провчившись лише рік в інституті. І на тому позитивні враження закінчились.
    Я була присутня на захистах українських економістів, 8 українок захищали диплом магістра... скажіть мені будь ласка, як іти захищатись не знаючи польської? Я перед головою комісії вибачалась що не вмію говорити польською добре , а дівчата навіть питань не розуміли! А самі дипломні...я, людина яка від економіки далека, польської мови не знаю, пробувала витягувати дівчат..
    Потім були захисти поляків...протилежна картина. Дійсно зроблена робота, цікава, практично обгрунтована, студент розбирається в тематиці.
    Прикро і дуже надіюсь що то тільки мені так не пощастило.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1