Підготовка до школи

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Lavazza, 30 Листопад 2007.

  1. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Та. Так само, як 6 і 9 та 7 з половиною. А дитина, якій на початок вересня без однієї зупинки 8 років, особисто з моєї точки зору, пропустила певний етап. За точно 6 років скажу, що є мінуси, пов‘язані з емоційним розвитком. В малої було не критично і минуло до 6,5 років. Тобто отак в 5 і 9 чи там 5 і 11 навіть я б не дала.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    А що то за нульовий клас?
    В мене поки хлопцю 4,5, до школи ще рано, але я читаю і на вус мотаю :)

    Надіслано від мого MX5, використовуючи Tapatalk
     
  3. jylanda

    jylanda занууууда

    Почитую трохи дискусію і навіть не знаю, що думати. Згідно нового закону у нас діти йдуть в "школу" в 3 роки. Пишу в лапках, бо там ритм більше схожий до наших садків. Дітки бавляться, сплять і трохи вчаться. Дуже хвилююся як мій син буде адаптовуватися до нового ритму. Хоча він і був в яслях і звик до колективу, та все ж ритм буде інший. Вибрали маленьку приватну католицьку школу, все ніби сподобалося, але він такий ще малюк.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. marianast

    marianast Well-Known Member

    В нас діти сидять за партами, зазвичай окремо. Зсовують ті парти до купи під конкретне заняття. Навіть не щодня. Активність на килимку - на перерві.
    Мама порічок каже, що їй стара програма, до НУШ виглядає легшою для сприйняття.
    Ще в нас є дітки, яким в вересні - листопаді виповнилося 6 років.
    Усім їм в школі нема чого робити, особливо хлопцям. Дівчата якось менше показують емоції, більше стараються і однозначно більше схильні до організованості.
    А коли той бідолашний хлопчик плаче, бо йому не виходить буква, він втомився, його болять ручки, він до мами хоче, мимоволі починаєш нервувати чого батьки так панічно ти 12 років бояться. Інший хлопчик працює з психологом, і вона сказала, що дитина емоційно абсолютно не готова до школи. Оскільки він дуже фізично розвинений, більший, вищий, кремезніший за усіх в класі, мама вирішила, що тримати вдома такого велетня не випадає, бо однолітки йому взагалі по пояс. В основному він плаче, а вчителька його обіймає. Дівчатка просто менш активні, наша вчителька каже, що менші втомлюються більше і це кидається в очі. І каже що до кінця року рівень втомлюваності вирівнявся, менші прокачались.
    Мені дуже сподобалося ознайомче заняття з директоркою Дивосвіту на Сихові, вона наголосила, що кожна дитина індивідуальна і про готовність то школи можна говорити лише коли спілкуєшся з дитиною окремо і оцінюєш дитину в колективі, але середньостатистично краще дитину віддавати в школу ближче до 7, після 6, 6 міс. Скажімо, якщо 6 років виповнюється у вересні, то краще перетерпіти той рік і піти в 7. Перетерпіти то батькам, бабам, дідам і іншим поспішаючим, дітям переважно фіолетово
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Переважно всі приватні мають. Ми в такій.
     
  6. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    І я читаю все про школу, бо досі не можу визначитися як то ліпше віддавати в 6р4міс чи в 7р4міс.
    Моя мала днями почала переписувати назву книжки, просто сама написали великі друковані літери і принесла показати. Тепер робить то по пару разів на день, їй подобається, хоч читати ще не вміє ))
    Я от що хочу сказати - ми були на таборі, який організовувало таке собі подружжя Бущаків. Вони обоє займаються дошкільною підготовкою, тобто викладають шось там з того напряму в універі, вона - взагалі щей корекцією мовлення займається, він - в атестаційній комісії тих, що затверджує вчителів, які придатні для НУШ. Обоє знаються добре на методиках Монтесорі, мають багато тих монтесорських штучок. Ну і от пару слів про школу, від таких випадкових бесід - вчителі грішать тим, що починають вчити дітей читати в 1 класі, а вони не повинні ще того робити. На питання що ж має тепер робити вчитель в 1 класі, вони кажуть - зробити в класі умовно 4 куточки з різними завданнями на одну тему. Діти поділені на групки мають встигнути по 10 хв в кожному кутку шось поробити і йти до наступного. Але ясно, шо тут колосальна робота вчителя організувати таке, а вчителі старої закалки так просто того не зроблять.
    Коли я запитала як мені навчити писати дитину-лівшу, адже сама пишу правою і незнаю як правильно писати лівою, мені сказали, що то не мій клопіт і вчити писати має вчителька. Ну але всерівно боюся то скотиться до того, що навчити треба буде вдома.
    Власне так була організована активність дітей на таборі - всіх по віку поділили на 4 групи, і було 4 точки з різною діяльністю, що правда на кожній точці був свій "вчитель"- в одному місці діти грали на різних шумних інструментах, співали під гітару, на іншому - шось робили руками, ще інше - малювали переважно в якийсь незвичний спосіб (обмалювати долоню і розмалювати, розмальовка фарбами ватними паличками), на четвертій - руханка-танці. Таким чином за годину часу кожна група мала 4 різних заняття, все якось об'єднували певною темою. Не встигали знудитися.
    Якби наш перший клас мав такий формат занять,то можна йти і 6 років запросто. Але бачу, що так не є , тому важко оприділитися.

    Дуже заглядаюся на Фестівську школу, тим більше, що відкриють тепер близько до нас. Не дуже хочу, щоб в дитини був старий класичний підхід до вивчення всього, бо мені здається, що зараз якраз потреба саме в підході іншому. Діти мають можливість багато довідатися поза школою, тому школа тепер не таке вже й дуже джерело знань, як було ще для мене.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    це щось явно не по НУШ
     
  8. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Не знаю, але мала йде в перший клас, і саме фраза"активність на килимку" була озвучена, побачим))
     
  9. Альона

    Альона Well-Known Member

    Дозвольте з Вами не погодитися. Я маю 9-річний досвід навчання діток, близько 60 дітей на рік. Усі абсолютно різні. Звучить банально, але це факт. До мене на підготовку приходили в 4р 7м-4р 10м, тобто, до школи (державної) йшли в 5р 7м-5р 10м, і діткам було комфортно (підтримую зв'язок з батьками в групі). Натомість, були такі діточки, яким в 6 було важко на підготовці (для діток створюємо необхідний комфорт, повірте на слово). Моя думка: кожна дитина індивідуальна, одній в 5,8 пора до школи, іншій в 6,8.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    З чим не погодитися? З тим, що я бачила в своїй дитині нюанси, пов'язані з її віком? Я не пишу, що їй було некомфортно, я пишу саме про особливості взаємодії дітей, яким рівно 6 років і трошки за 7 років. Уточню, що моя дитина не була вперше в колективі, а три роки до школи постійно відвідувала гуртки і підготовку. Школа не державна, дітей мало. І давайте уточнимо, що мається на увазі під "комфортом". З навчанням в нас все добре, з поведінкою теж, атмосфера в школі і класі ок. Я про дещо інші речі говорю, на які батьки переважно закривають очі. Наприклад, швидкість і відповідність реакції, коли дитину хтось образив. Там колосальна різниця між 6-річками і 7-річками. Вміння зорієнтуватися, хто є хто в колективі. Банальна фізична витривалість. Я зараз спостерігаю дітей своїх друзів, які йдуть в перший клас в 5 і 8 - 5 і 10. Батьки там так щиро говорять про готовність, а я бачу дитину, яка любить прилягти вдень поспати на дві годинки, яка з великим напрягом підтримує розмову з дорослим. Або, навпаки, має серйозні проблеми з посидючістю і субординацією. І що з того, що ті діти вільно читають і знають табличку множення (умовно).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Подобається Подобається x 1
  11. kerosinka

    kerosinka Member

    Всім привіт. Шукаю підготовку для малeчі, на Сихові. Вжe дeщо обдзвонила, алe вибрати ніяк нe можу..
    Можливо комусь цікаво, цього року ГОРІШОК коштує 1000 грн !Як на мeнe трохи закруто, враховуючи що там вeликі групи....
    Мeнe зацікавила підготовка в інтeрсіті АЗБУКИ СВІТУ і ПТАШEНЯТА в СШ 1. Можливо хтось можe поділитись відгуками?
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Ви садок не відвідуєте? Тоді, можливо, і варто шукати якусь підготовку хоча би для того, щоб дитина звикала до деякої кількості дітей в одному приміщенні, до того, що потрібно виконувати вказівки сторонньої людини.
    На мою думку, якщо дитина відвідує садок, достатньо тієї "підготовки", яку проводять в школах. Це в кращому випадку. Або варіант - достатньо садка без "підготовки", чи навіть без садка буде достатньо тих 10 занять в школі.
    На Адаптаційних заняттях в школі не стільки щось вчать, як знайомлять дітей один з одним, з вчителем і з школою, з " процесом навчання".
    Зараз програма не є важкою, тому того може бути достатньо. Звісно, кожна дитина індивідуальна, і лише Ви можете бачити необхідність якихось додаткових "передшкільних" занять.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. marianast

    marianast Well-Known Member

    Мій в Пташенята ходив. На таких заняттях все залежить від вчительки, якщо в них і зараз п.Наталя, така кучерява блондинка, - можу рекомендувати
     
  14. kerosinka

    kerosinka Member

    @marianast скажіть, в Пташeнятах групи вeликі?Бо цікавилась підготовкою в дитячому цeнтрі ВУАЛЯ на Іскрі, там у групі + - 7 дітeй.

    @Shapokliak для своєі дитини бачу потрeбу в підготовці. Бо він у нас досить стриманий, сам ініціативи нe спішить проявляти, руку тягнути щоб відповісти точно нe будe. Тому скоріш за всe будe собі тихeнько сидіти а вчитeль будe працювати з активнішими дітьми, з тими хто кращe підготований і т.д . В такій ситаціі дитина можe почати відставати в навчанні. Бо розумію що вчитeль фізично нe зможe працювати з 30 дітьми однаково. Самe в садочку цe і зрозуміла, коли моя дитина прийшла впeршe на заняття з анг. і нічого нe знала, а інші дітки вжe ранішe займались....то викладач толком і нe приділила уваги дитині (хоча в групі було нe більшe 10 дітeй..). І така ситуація відбила в сина бажання йти на анг. щe раз, сказав “ Мeні нe вихдить, всі щось знають , а я ні, більшe нe піду”.
    Тому зараз точно знаю що трeба нам підготовка. Надію на тe що в школі всього навчать нe покладаю. Бачу по досвіду знайомих що цe ілюзія)Нe стрeрджую що у 100% випадків, алe в пeрeважній більшості на жаль. Так вважаю.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  15. marianast

    marianast Well-Known Member

    @kerosinka приблизно 15 діток.
    Ну і жодна підготовка не допоможе успішно вчитися, якщо дитина не проявляє до того успішного навчання потрібних якостей.
    Мої діти не садочкові, тому я хотіла щоб син розумів як то бути в школі, хотіла глянути як він буде взаємодіяти з вчителем.
    Щоб його щось там такого навчили - не було того, в першому класі по новій вчився. Хоча йшли за програмою першачка на підготовці.
    Тому я з вашою аргументацією погодитись не можу- дитина ходить в садок, взаємодіє з вихователями і дітьми, більш адаптованим до школи, ніж він є підготовка його не зробить
     
    Останнє редагування: 21 Серпень 2019
    • Подобається Подобається x 1
    • Баян Баян x 1
  16. kerosinka

    kerosinka Member

    @marianast до роботи в колeктиві звичайно він адаптований завдяки садочку. алe й багато нeгативного досвіду він там пeрeйняв..
    у нас якось так з садочком получилось)
    Тeпeр молю Бога, щоб у дитина була добра пeрша вчитeлька! Цe вкрай важливо.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Тільки Ви знаєте свою дитину і відчуваєте її потреби, то ж у всякому випадку знайдете найоптимальніше рішення. І за рік дитина дуже міняється, росте, то може все і владнається.
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. dasha

    dasha Well-Known Member

    Певно дурне питання, але форма до школи треба чи ні? Бо ніби той закон підписали, але всеодно як школа скаже, чи як? Чи можна не купувати вже?
     
  19. Online

    Online Well-Known Member

    Я б казала не спішити, форму можна купити в будь який момент. Думаю, що в перший тиждень навчання все проясниться. Бо в нас в освіті все так: не можна, але якщо дуже хочеться то можна. Зараз виявиться, що то все на розсуд шкіл... І адміністрація з "активними" батьками проголосують як потрібно. Вже чорнильні ручки відміняли...
     
    Останнє редагування: 25 Серпень 2019
    • Подобається Подобається x 1
  20. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Та і в дорослих таке саме)) готовність дитини до школи, ніхто не може спрогнозувати, просто дитина не має на це прав, а вирішують батьки!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1