Для мамусь і татусів (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

  1. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    @Nett ніяк не реагувати, можна трохи поусміхатися загадково. Ті люди ж вам не подружки, я так думаю.
    Люди дуже, дуже різно ставляться до батьківства і материнства. Декому життєво необхідно загнати себе з дитиною, бо так в них запрограмовано. Є справді дуже активні або потребуючі уваги діти. Причини різні.
    Мої вже попідростали, але я не пам‘ятаю, щоб мала відчуття загнаної конячки. А то троє дітей з різницею 2 роки. Були трохи проблеми з виснаженням, але не через догляд за дітьми, просто було забагато всього на мене одну. Якщо вам радісно і легко з дитиною, то люкс, насолоджуйтеся.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 4
  2. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    ну якщо це 90 відсотків ваших розмов, то зовсім неприкольно, переводьте розмову на інше.
    взагалі найкраще правило спілкування, про яке я коли-небудь чула, це прийняття емоційного стану (цікаво, що це правило описане в багатьох книжках з виховання дітей, але підходить воно і щодо дорослих)
    тобто просто скажіть подрузі: так, це важко. так, я розумію.
    дуже часто людям після цього навіть нема куди розвивати тему. А якщо не давати емоційної відповіді, заперечувати в якусь сторону, входити в дискусії то вогонь хіба розгорається))

    взагалі я на вашій стороні)) це дуже класно, коли шукається у всьому позитив.
    З часом дійшла висновку, що у більшості випадків ми самі робимо вибір бути задоволеними і щасливими чи ні. От поговорила з подругою, в якої реальні обєктивні проблеми, але вона оптимістична, радіє кожній хвилині, а потім з подругою, в якої впринципі все гаразд, але вона постійно незадоволена чимось чи кимось.
    Міряти всіх одною лінійкою теж такоє. В багатьох людей є проблеми з щитовидкою чи виснаження наднирників, про які вони і не знають, чи інші нюанси зі здоровям. Не всі однаково працездатні, тільки тому що вони люди, і далеко не завжди питання в ліні чи неорганізованості.
    Зараз якщо я не розумію чиїсь мотиви, то сприймаю це як недостатність свого досвіду. Я щось бачила в житті, але не все)) і не маю відповідей на всі питання.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  3. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Для мене це дві крайнощі, які однаково дратують :girl_crazy:: коли говорять, що материнство це пекло, все пропало, і коли твердять, що материнство - це рай, небеса відкрилися і т.д. :girl_haha:
    Я в розмовах, тим більше з малознайомими людьми стараюсь уникати тем, що мені важко чи легко. Бо це все дуже суб'єктивно. Моя братова має трьох дітей, наймолодшій 1,5 роки і в неї вікна миються через місяць. В мене одна дитина, але я варю борщ, коли він вночі спить, інакше не можу. Нема що тут мірятися, хто крутіший :girl_in_dreams:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 3
  4. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Спочатку прочитала, що діти миються через місяць)))
    Не по темі...Я на майданчиках так втомлювалась(і досі втомлююсь) від мамських розмов, що то капці. Я згідна говорити про всесвітню змову, моду, музеї, серіали, зміну клімату, але тільки не про дитячий світ. З одного боку я розумію, що то такий спосіб комунікації і може можна щось корисне почерпнути(НАСПРАВДІ - НІ!!!). Але я в тих розмовах більше слухач, моя "некомунікабельна рожа кірпічьом" не сприяє тому всьому. А з іншого боку всі такі сю-сю-сю між собою, тільки одна відійшла, інші "О Боже, вона вже дає дитині апельсин(ковбасу, дивитись мультики). Мать-кукушка якась, інквізиції на неї немає...".
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 2
  5. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Мені завжди цікаво як то доходить до виливання душі на майданчику? Мені ще ніхто не виливав.
    Максимум два-три речення загальної розмови. Зазвичай, не я цю розмову починаю.

    Про людей в яких все погано. Деяким дійсно так погано, деяким гірше, для деяких це така норма постійно жалітися, а вже на що - завжди знайдеться. Якщо б мені хтось казав, що мені найлегше - я б дуже голосно і в лице посміялась. Не кажуть.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Orman

    Orman Модератор-бомба

    До мене просто так не підходять. І не буває різне. Не з випадковими людьми точно. Я того й питаю як це воно у людей буває, щоб добрий-день-вам-під-вікно-як-тяжко-жити-з-цим-всім-материнством.

    Коментувати надання психологічної допомоги на майданчику не можу. І мова в початковому дописі форумлянки була не про це.
     
  8. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

     
  9. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    між зовсім незнайомцями може немає такого. Але як отак перетинаються пару раз з мамами, то вже на 3-4 раз сприймають як своїх і починається "міряння какашками" чи виливання душі.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    :) якби щоразу, як це колись казали мені, я отримувала долар :)
    Загалом, від таких розмов дуже рятує кількість своїх дітей на майданчику і включеність в них. Коли один видерся на дерево, інша має конфлікт з подружкою, ще одна насипає в капці пісок і кидається ними, а старший телефонує з проханням відпустити його поїхати ровером в інший район, - то розмови з мамами на майданчику зводяться до інформативного "угу".


    в якості розваги можна спробувати погоджуватись :)
    Загалом найекологічніше, звісно, ніяк не реагувати. Але таке собі "вербальне айкідо" - це сказати "ну так, ось так мені пощастило".
    Я так робила, коли захоплювались моїм чоловіком, скільки він уваги приділяє дітям, як гуляє з ними тощо. Казали "ну та ясно, з таким можна і десять дітей народжувати". І я така "угу, ясна річ. Тому і можу собі дозволити"
    І все, далі нікому не цікаво. За спиною можуть багато говорити, але заспинне - то не наше.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Мені одного разу трапилася мама, яка після другого речення завела розповідь про тата свого сина, який після народження і бачити його не хоче. Мені її шкода, звичайно, але то було жестяково. Я швидко пішла геть і надалі уникала її. Ніколи не мала зайвих ресурсів, щоб вислуховувати чужі сімейні проблеми.
    Дитячі майданчики терпіти не могла ніколи. То як вихід зі своєї комфортної бульбашки у жорстокий світ. Дуже рідко зустрічалися цікаві жінки. З однією мамою ми познайомилися, коли йшли одна навпроти одної в парку в слінгах. 9 років тому то ще було рідкісно. Дружимо з того часу, тепер навіть працюємо разом. Ще була одна класна жінка, з якою реально можна було обговорити все від довжини спідниці до економічної ситуації в Африці. І ще одна, з якою теж підтримуємо зв‘язок багато років і я згадую, як ми обговорювали її новий бізнес-проект, який вона вдало розкрутила. Взагалі я за те, щоб не розтринькувати себе на порожні знайомства і розмови. Мені завжди допомагало просто мовчати. З часом помітила, що є сенс спілкуватися з тими мамами, які теж переважно мовчать. Можна спробувати завести розмову про щось мудре і нажити гарне знайомство.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  13. Nett

    Nett Member

    Дівчата, дякую! Підчерпнула собі дещо :)
    То трохи більше, ніж знайом, просто зараз діти однакового віку і ми якраз лише на майданчику й перетинаємося. Певно, й докори тому й сприймаю більше на свій рахунок )) Бо відчуваю, що натякають, наче я мало втомлююся. Інколи думаю, що може й то собі почати скаржитися, щоб не здавалося, що мені все легко дається. Та й таке...
    Але тут справді крайність, що люди ну дуже на материнство скаржаться. Інколи думаю, що варто коло оточуюче змінювати і більше на інших людей орієнтуватися
     
  14. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    почати можна, але потім досить важко зупинитись :)
    Ну і "думають, що мало втомлююся" - тут така річ: завжди щось думають, і ми не можемо впливати на те, що думають. Лише на те, як є насправді.
    маю спостереження, що це відбувається хвилями. Як на рівні загальних трендів психології, так і на рівні конкретних груп людей.
    Будь-яку ситуацію і стан можна описати з різних боків, з різними висновками. І в кожному разі це буде правда :)
    я би казала, в принципі менше орієнтуватись на людей :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. Nett

    Nett Member

    Я відчула, що Ви у психології по Ваших рекомендаціях. Це дуже філософський підхід )) Але люди усі з такими заморочками своїми і уже сформованим характером мене збивають зі спокійного ритму )
    Але от написала тут, прочитала слова підтримки і якось відійшло А то все крутилося в голові.
     
  16. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy



    абсолютно всі :) Просто дехто дає ради зі своїми сам, а іншим потрібно обов'язково зачепитися тими заморочками за інших людей і паразитувати на їхній думці чи неспокої.
    Відчепляйте то все від себе. Насолоджуватись материнством - це круто!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  17. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Бути позитивною - це чудово. Я теж з першою дитиною настільки позитивно себе налаштувала, що щиро вірила, що мені не важко і дивувалась, чого мене жаліють і питають як я справляюсь:girl_crazy:Аж через кілька років і з другою дитиною я зрозуміла, що з першою в мене був жестяк. Перший її рік в мене стертий з пам‘яті. Це як з пологами, коли за деякий час мозок видаляє пам‘ять про біль, залишає лише позитивні емоцїї. До чого це я? Якби не моя позитивна налаштованість, впевненість, що все ок і методичне виконання своїх обов‘язків - то не знаю, що б від мене залишилось після того хард-кору. Тому позитивний настрОй - наше все. Це краще для нас коханих ніж постійне ниття «як мені ваааажко». А тих всепропальщиць я б гнала зі свого оточення кривою мітлою:girl_crazy:
     
  18. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Позитивне налаштування - це, звичайно, добре, але повне ігнорування своїх проблем до добра не приводить. І якщо у вас післяродова депресія, а ви твердите, що ви "велике тепле сонце", то рано чи пізно це сонце вибухне. Тому я за об'єктивність.
     
    Останнє редагування: 12 Серпень 2020
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    А що би Ви хотіли їм на це сказати, якби не оглядатися на побоювання "неправильної" реакції?



    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Ну та власне, якщо людина багато ниє - це не обов‘язково значить, що вона нудячка, їй дійсно може бути дуже погано. Можливо гірше ніж усім (як в анекдоті).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1