Школа - фінішна пряма 10-11 клас.

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем porIra, 24 Травень 2019.

  1. mamvasulka

    mamvasulka Well-Known Member

    @Freedom UK
    Думки є, але переважно в дітей. В дочки є багато таких знайомих. Є ще поступили, повчились пів року і забрали документи. Попрацювали і знов подали документи в інший заклад. Я совЄцкого виховання:girl_crazy: і дуже хотіла щоб діти вчились після школи в вузі. Але подививши на дочки подружку яку мама вмовила на прикладну математику в Універ, а то хотіла щось інше, і провчившись один семестр забрала документи, я не радила дочці , я хотіла філологію, вона вибрала УКУ історію. Їй дуже подобається, з радістю вчиться
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    @Freedom UK згідна з вами. Але мені для дитини, поки що рано, щось вибирати. Суджу з власного досвіду. Не прийшлось би два рази вчитись). Напр. в Польщі, для дітей не забезпечених батьків, популярно вчитись в технікумах і одночасно працювати, а потім в 21-22 роки!!! поступати в вуз. Багато хто працює офіціантами, продавцями... У нас на потоці на 1 семестрі було 92 людини. Навчання тривало 7 семестрів. Лише 1!!! людина захистилась на 7на семестрі. Для мене, то все навчання(лну, економічний і вПольщі) так суттєво відрізнялось.
     
    Останнє редагування: 2 Березень 2020
    • Подобається Подобається x 1
  3. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Дитину то в спокої залишити можна, якщо хлопці готові в армію в 18.
    А по темі - мої в 9,7,6 класах - і в усіх вже яскраво виражені здібності та інтереси. Думаю, особливих проблем з вибором не буде. А якщо захочуть щось змінити - я тільки за. Сама кидала універ, вступала знову, і в результаті працюю в зовсім іншій сфері, і зараз (в 36) готова ще змінити вид діяльності.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Online

    Online Well-Known Member

    В нас це теж набирає популярності, і не тільки серед малозабезпечених. Останнім часом багато чую про такі рішення від близьких і далеких знайомих або й просто випадкових людей, з якими десь пересікаюся. Після школи - освоїти якусь професію, що дозволить заробити на шматок хліба з маслом якщо що (або ближче познайомитися з професією, в якій дитина сумнівається), а далі - хай вирішує сам. По-моєму, дуже тверезий погляд на речі, враховуючи наші реалії.
    Якщо не йти в училище чи коледж, а робити перерву одразу після школи, то тут треба враховувати, що здавати ЗНО і вчитися потім буде важче, та й не факт, що дитина попрацювавши офіціантом, потім захоче того диплому, щоб піти в офіс на 7-10 тис...
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  5. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я взагалі схиляюся до думки, що «хліб» дитині можна починати заробляти ще зі школи. І я тут не про експлуатацію дитячої праці чи щось таке. Я просто бачу, наскільки відразу змінюється ставлення до грошей і чужої праці, коли людина (навіть маленька людина) з власного досвіду знає, звідки ті гроші беруться. В мене є такі діти, які точно заробляють більше за мене (звичайно, там все під контролем батьків і мова йде про творчу чи спортивну працю, а не про щось небезпечне) вже в 10-13 років. І знаєте, хто найбільше цінує мій час і працю? Ага, саме ті діти. Я не чую від них «не мала часу/ не зрозуміла/ пізно приїхав/ ви не попереджали/ то ваші проблеми, а не мої/ а нащо воно мені взагалі здалося». От справді, сиджу згадую, і маю тільки дуже теплі емоції від тих дітей. Вони знають, що це є частина їх обов‘язку і в міру своїх можливостей її виконують. Найгірший варіант - то коли за дитину вже все подумали, залишилося тільки «відбути» школу, в старших класах взяти крутих репетиторів і забезпечити вступ. Я би своїм дітям хотіла першого варіанту, або хоча б спроб щось робити, а не тільки користати з готового, тому всіляко підтримую їх позашкільні захоплення, які можна потім розвинути в першу професію.
    За технікуми конкретно в нашій системі освіти маю сумніви, чи варто витрачати час на них.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Я ще сама не знаю що і як... роздумую :).
    Єдине, хочу уникнути ситуацію, яку спостерігала. Місяць тому їздила в турне до родичів :), і деякі з них жалілися, що їх діти не виправдали сподівань щодо вищої освіти та подальшої роботи. Моя двоюрідна сестра в Москві провчилася в досить престижному ВНЗ на фінансового аналітика, червоний диплом та потім сім’я, дитина, а потім ще друга... Пару років має додатковий дохід - робить ляльки та продає по всьому світу. То дядько щиро жаліє, що донька не працює по професії та «в разі розлучення не зможе себе забезпечити. Ще й другу дитину народила, коли старший був в 2 класі».
    Інші мої п’яти?шестирідні сестри закінчили економічний та юридичний в Україні та зараз в Польщі на риб заводі...
    І ось це батьківське незадоволення, певне розчарування спонукало мене замислитись та шукати відповіді для себе: «А як краще».
    Бо одна справа - цілеспрямована дитина, а інша - коли батькам важливіше дати своїм дітям вищу освіту (де-факто оплатити), а дітям не дуже то і хочеться брати... І на виході буває або розчарування батьків або почуття вини 30річноі дитини, яка ненавидить свою професію.

    Зі свого досвіду - мені хотілось в правоохоронні органи і я вступила в Я.Мудрого в Харкові та в місцеву академію на юридичний (як запасний варіант). Перед навчанням в Харкові були попередні збори - і батько мене відмовив їхати, зауваживши на право після 4 курсів юридичного ще раз подати на правоохоронні органи... Якщо захочу. І зараз я цілком рада, що мене відмовили, бо навряд чи я зараз сиділа на 7-8 місяці четвертої вагітності. Була би десь в засаді :girl_crazy: незаміжня. З іншої сторони - ще в школі я задумувалась про професію лікаря (і певні тести показували, що в тому для мене є перспектива). Та, не маючи батьківської підтримки - я ту ідею не розвивала. Це я зрозуміла ось зараз :).
    Щодо чоловіка - то він обійшов з десяток ВНЗ та факультетів у Львові з питанням «А ким я можу стати з вашим дипломом?». Після відповіді, що може стати міністром закордонних справ - туди і вступив. Вчився аби-як, більше працював. Батьки оплачували та навіть не цікавились як там в нього справи. І зараз претензій не мають, бо типу виповнилися свій обов’язок. Від моїх батьків теж претензій нема.
    І все ж таки, поспілкувавшись з тими, хто вступав до ВНЗ після 20-22 років - є в тому виборі щось більш відповідальне та дійсно практично потрібне.

    І знову ж, з власного досвіду, заробляти (інколи і на разі не суттєво :) ) мені допомагають навички та інформація з бізнес-курсів по продажу, ніж власне знання професії, яке інколи лежить в голові, як добрива в мішку :).
     
  7. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    @Freedom UK я: фіз.мат-> економічний(після 1го курсу стало нудно, магістр сер бал >4)->робота в банку->криза 2008-> консульант->колектор->банк->заміжжя->банк->2га вища->програміст. .
    Чоловік: школа-> інститут мвс(не закінчив, батьки хотіли)->армія->різні роботи->водій далекобійник.
    То якщо коротко.
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member


    Ще таке питання: в випускних класах зараз викладають економіку?
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Зно...
    В суботу зранку відмінили заплановане. Неділя ввечері сказали буде онлайн.
    Сьогодні в 11 сервери лягли... Гроші мають вроді повернути.
    І суб'єктивний капець - на цілий день в нас в районі виключили світло. На ЗНО онлайн якраз. Поїхала мала до чоловіка на роботу.
    Який президент - таке і зно через одне місце. Співчуваю цьогорічним випускникам.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  10. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Сьогоднішнє пробне можна до 19 червня написати. Тому ми не спішимо, чекаємо.
    Гроші взагалі найменша проблема, бо суть в тому, щоб прийти сісти, зрозуміти в якому форматі це буде відбуватись, з англ.- послухати аудіювання. Це дуже важливо, знаю, по старшому.
    Це, як за кермо сідати- що вперше, а що- втретє.
    Але й, справді, невже можна було чогось чекати від нашої влади?!
    Ненавиджу!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  11. Gala

    Gala Well-Known Member

    Як добре, що я малу дала в школу на рік скоріше і вона здавала ЗНО того року....Зараз навчається в омріяній Могилянці.
    Маю надію на Бога, що моя молодша таки буде мати можливість через 3 роки здавати ЗНО і цей жах мине.... Співчуваю випускникам і їхнім батькам.
     
    Останнє редагування: 15 Червень 2020
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
  12. kabucha

    kabucha Well-Known Member

    Дівчата, хто може порекомендувати хорошого репетитора для одинадцятикласника з англійської.
     
  13. porIra

    porIra Well-Known Member

    IMG_20200731_004719.jpg
    Останній шкільний навчальний рік позаду.
    Ура! Всім дякую за корисні дописи у цій темі.
     
    • Подобається Подобається x 5
  14. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Дівчатка, чиї діти цього року здавали ЗНО або ж здаватимуть наступного року. Цікавить, де і з ким готуються/готувалися (репетитори, мовні школи, підготовчі курси і т.п.) до укр. мови та літератури, англ. мови та біології, і чи можете їх рекомендувати. Можливо, чиясь дитина ходила на підготовку до ЗНО в мовну школу Грін Кантрі? У нас за тиждень перший раз в 11-й клас.:girl_yes:

    @porIra @Lyudvig @Arapeta @solomka @сніжна
     
  15. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Мій готувався лише з репетиторами. Англ. зайнята 100% і вже займається з новими дітьми, укр. можливо ще вільна. Пишу номер тел. у відгук.
     
    Останнє редагування: 25 Серпень 2020
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Ми займаємось з репетиторами. Вже з березня-квітня записані домовлені. І то з математикою в останній момент вскочили, хтось відмовився - не дався знати.
    На підготовку до ЗНО в грін кантрі на Коперника ходили по суботах. Але мала ходила і на розмовний і на ЗНО підготовку. Як маєте вільну суботу, то чому б ні.
    За англійську домовилися з вчителькою у школі, бо просто фізично мала не встигатиме ще десь їхати, та і англійська в неї не найслабша. Більше за українську переживаю. Теж буде випускниця наступного року.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    У нас також.))
    Настя з минулого року займається англійською з хорошим репетитором, але зараз нам запропонували чотири години на тиждень, сума виходить реально вищою, ніж я розраховувала... ((( Мабуть, обійдемося двома.
    За математику попередньо домовилася зі шкільною вчителькою, причому вона сказала, що Настя в принципі може здати ЗНО і сама, за українську ще думаю, можливо, підготовки при політесі буде достатньо, тим більше, якось їй в групі вчитися легше, індивідуальні заняття розхолоджують.
    Свого часу я також ходила на підготовку, викладали цілком пристойно, фізику так взагалі підтягнули з абсолютного нуля до максимуму, хіміки в політесі також хороші, якщо що, а математиків не раджу, вони більше до вищої звичні, зі шкільною важко. У мене, звичайно, враження 25-річної давності, але може хтось розкаже, як там зараз.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Нормальна там підготовка, які Ваші враження?
    --- дописи об"єднано, 25 Серпень 2020 ---
    Можна в пп детальніше?
     
  19. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Цікаво, корисно, але це не є повноцінна підготовка до ЗНО. 1 раз на тиждень, у групі. Так, якісь ньюанси і "секрети" здачі ЗНО вони розказують, розбирають особливо важкі для розуміння теми, але того замало однозначно. Тому, ІМХО, паралельно з роботою з репетитором ОК, як заміна репетитора - ні.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Ще таке питання. Обов"язкових предметів, з яких потрібно здати ЗНО, незалежно від того, куди поступати, є два - укр. мова та літ. і ще один якийсь?