Здоров"я дітей.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Оля, 3 Червень 2007.

  1. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Gloria Tempus дякую. Я так зі слів нашої сімейної теж зрозуміла. А оскільки вона казала, що він нам в даній ситуації не потрібен, той не купила.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Не зрозуміла... Робили цистографію, яка показала неправильну форму сечового. В діагнозі написали «нейрогенний сечовий». Яке це має відношення до психології? Я взагалі не з тих людей, які при кожному пчиху бігають по лікарях, вишуковуючи хвороби. Проблеми з нирками були виявлені випадково при здачі аналізів перед щепленням. І стан був вже навіть трохи запущений, бо я вперто не хотіла помічати що дитина мало пісяє, капризна. Списувала на зуби і тулила нурофен...
    Вийшли з останнього запалення без антибіотиків. Бакпосів робили, але виявлена бактерія була в дуже малій кількості і лабораторія не робить чутливість до антибіотику при таких результатах.

    Напевно я просто не справляюся з двома дітьми, тому маю те що маю...
     
  3. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Нейрогенний - це буквально, який неправильно реагує на сигнали мозку, чи сам посилає неправильні. До чого тут його форма?
    Тому таки-так нейрогенний - в голові.
    Якщо що моїй дитині теж ставили такий діагноз. І «вилікувались» си без ліків (там власне приписували щось чи то заспокійливе, чи ще щось такого плану).
     
  4. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Ну тоді я теж не розумію... На цистографії я і сама бачила, що він неправильної форми. Тоді питання чому такий діагноз написали... В принципі тут же ш нічого не зробиш. Яка вже є та форма. Може переросте і стане норм. Тоді виходить, що причина запальних явищ невідома.
     
  5. zetta

    zetta Well-Known Member

    В моєї родички донька з такою проблемою. Важко то.
     
  6. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    В кого діти хворіли ангіною - підкажіть з досвіду. Моя мала, 6р., місяць тому хворіла ангіною, такою з гнійним нальотом. Приймала аб 5 днів, ну і пшикання, смокталки. І шось лікар мені не договорила, а я не допитала як то лікування закінчити плавно, аб відмінили, спрей і смоктунці ще буквально день-два приймали і все. А горло досі по боках має такі ніби набряклості чи шо воно таке. Такими круглими гульками, ніби припущення чи шось всередині має. І я не розумію - ми не долікували як слід, чи то в порядку норми після ангіни отаке, чи ше шось?

    Надіслано від мого SM-G973F, використовуючи Tapatalk
     
  7. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    А температура коли спала, на який день антибіотика? Кров не здавали? Якщо у вас швидко спала темпа, то 5 днів аб нормально. Можете ще полокати всякими полокучками вже точно не памятаю, що саме при ангіні, але всякі ромашки- хлопофіліпти і тд пополочіть. Намагайтесь хоча б місяць берегтись, морозиво по чуть-чуть, а краще без, всякі газ-бульки не пити, компот і тд кімнатноі температури. Якщо недолікувати, то ангіна полюбляє повторюватись, тому три-чотири місяці спостерігайтесь, при якихось подібних симтомах - полочіть, смокчіть, є ангіфіліпт у таблетках.
     
  8. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Т була всього 2-3 дні. Власне спочатку прописали аб на 7 днів, а на проміжному огляді сказали, що і 5 достатньо. Полокати мала не вміє, тому в нас наразі хіба пшикання і смоктунці. Мене турбує вигляд горла, бо він досі не прийшов до норми. І я не розумію чи це ок після ангіни, таке довге відновлення, чи треба вже кіпішувати.


    Надіслано від мого SM-G973F, використовуючи Tapatalk
     
  9. ZikkA

    ZikkA Well-Known Member

    Мій старший син певний час часто хворів фарингітами, тонзилітами, ангінами. Горло в норму не приходило ніколи, потім ще кілька років, як перестав хворіти, горло виглядало не таким як треба, опухшим, рихлим, червонуватим. Щоразу як мінявся педіатр, то не могли повірити, що це його звичайний здоровий стан горла і намагалися щось виписати. З часом це пройшло.
    В силу полоскалок і смоктунців я не вірю. Тобто вірю як в засіб полегшити симптоми, такі як біль, першіння. Не вірю, що вони щось лікують. Я б певно здала би посів, кров. Якщо це все в нормі і інших симптомів нема, в першу чергу жару, просто би зачекала і поспостерігала разом з лікарем.

    Надіслано від мого POT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
  10. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Глюкоза і кислота, а яка кислота, можна поцікавитися? Власне, про колу чула не раз, а про другий варіант - ні. Цікаво дуже

    Надіслано від мого MI 8 Lite, використовуючи Tapatalk
     
  11. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Мабуть не кислота, а солі маються на увазі, зокрема звичайна сіль, або якась мінералка
     
  12. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Нирки окрім всього беруть участь в регуляції водно-сольового балансу, ph крові, тиску та кровотворенні. Окрім напряму потрібних солей (різних, в т ч кухонної солі, яка потрібна організму, що би там не говорили) , потрібна кислота, яка допоможе нейтралізувати побічні продукти роботи нирок (особливо, якщо є налягання на певний тип продукту, наприклад, молочка двічі в день, бобові, або саме листя салату і тд) . Ну тобто воно не летить напряму до нирок в ту ж секунду, але до 20-30 хв точно дійде. З кислот не треба щось екстра, лимонний сік достатньо. Можна яблучний оцет, але це до салатів.

    Кислоти взаємодіють між собою, і не дають накопичуватися тільки якомусь одному виду, що призводить до каменів або збільшених показників сечовини/фосфору/креатиніну.

    Крім того, всім внутрішнім органам важливо, щоб ми харчувалися різноманітно максимально непереробленою їжею. Тобто їжею, яка розпізнається як їжа, а не глюкоза зі смаком, довго перетравлюється і дає всякого-різного для організму.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  13. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Поговоріть зі мною про дитячу втому. Насправді я думала, що діти невтомні. Вчора старша була на ковзанці і двічі робили перерву, бо вона втомилася, замість години, займалася 40 хв з перервами. Коли ми гуляємо, наприклад до майданчика на 1,5 км, назад під гірку, теж зупиняємося відпочити. Недавно бігали з сусідською дівчинкою, то теж зупинялася і казала, що змучилася. Дитині 5 років. Наскільки це нормально чи ненормально? Чи вартує зробити якісь обстеження? В яку сторону думати? Бо мене це починає турбувати.
     
  14. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Я про ковзанку скажу. Мій старший не витримував там без перерви і 10 хв., досить виснажливе заняття.
    А про прогулянки/біг я б ще поспостерігала і запитала сімейну.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. lesja.f

    lesja.f Well-Known Member

    Привіт, дуже потребую поради.... Розумію що сюди уже мало хто заходить.... Але, може є тут хтось хто видаляв дитині мигдалики? Які наслідки були, негативні так і позитивні..... У малої уже 2.5 роки з вересня по квітень періодично ангіни. З перервою 1... .1.5 місяці. Радять видалити мигдалики.. Дуже боюсь наслідків тої операції. Перерила весь інтернет, одні пишуть що дитина буде частіше хворіти бронхітами, оскільки не буде того захисту що дають мигдалики, інші кажуть не переживати, бо цю функцію візьмуть на себе лімфатичні вузли... Я на роздоріжжі....
     
  16. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    Не можу і не хочу нічого радити. Але напишу про себе. Мені в дитинстві видалили мигдаликів. Але ангіна і бронхіт (вже хронічний) живуть зі мною в унісон. Раз в рік, це мінімум (це якщо дуже повезе).
    А і ще, забула додати. Зміщений прикус в мене від видалення мигдаликів, як сказала мені стоматолог. Тому думайте.
    Як маєте можливість, то краще віддайте дитину на плавання. Принаймі я про ангіну в своїх хлопців забула від того часу, як вони пішли на плавання. А це вже 3 роки.
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. lesja.f

    lesja.f Well-Known Member

    @Inglor а як часто вони хворіли ангінами, скільки років Вашим дітям?
     
  18. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Моя мала 7р. минулого літа хворіла ангіною вперше, але в неї мигдалики не повернулися до нормального стану - збільшені і червоні. Я того відразу не допильнувала, а тепер дивлюся, що цілий рік воно не змінюється.
    Якраз на днях дивилася її педіатр з Веселки, сказала, що раз вже воно так довго, то очевидно так і залишиться. Орієнтуватися не на цей вигляд, а лише на відчуття в самому горлі. І власне наголосила, що мигдаликів не видаляють, то ще гланди можуть видаляти, якщо вони спричиняють задишку, а мигдалики ні.
    За що люблю і довіряю педіатрам з Веселки - вони ніколи не тулять зайвих ліків і порад, вже мають ті сучасніші протоколи.
    Тому я за те, щоб ви шукали ще різних спеціалістів і питали різних думок. Якщо не видаляти - то як зменшити постійне хворіння. Може ви вже і находилися по багатьох, незнаю.

    Надіслано від мого SM-G973F, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    Моїм дітям зараз 8,5 років. Як часто вже і не скажу. Але досить часто. На роботі крутили носом, що я часто на лікарняному. Раз в два місяці точно ходила. Але як часто хворіла одна дитина вже й не скажу, бо в мене двійнята, і якось не до підрахунків було. Мене в цей час більше турбовало їх здоров'я, а не хто скільки разів.
    А, і ще забула додати. Я собі ставила за мету, як би важко не було з фінансами, але море кожного року обов'язково (крім цього року напевно). Впевнена, що море нам в цьому питанні дуже допомогло.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. syxivska

    syxivska Well-Known Member

    Плавання допомогло і в нашому випадку, плавав постійно, без пропусків.Зараз сину 13 років все добре, хоча плавати не залишаємо.
     
    • Подобається Подобається x 1