"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

  1. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    @Vyshenjka, а ви не робили аналіз крові? Моя старша чомусь часто реагувала на віруску високою температурою, до 8 -ми днів. Я спостерігалася у педіатра, контроль легенів та аналізів сечі і крові. Обходилися без аб. Температура падала на 8 день. Суто наш досвід.

    Хоча, мала і таку ситуацію у меншого, коли аналіз крові був вірусної природи, а температура 6 днів 39. Рентген показав запалення досить серйозне. Вдома не змогли вилікувати. Тому, тут по -різному буває.

    Загалом, якщо дитина активна, і температура хоч трішки падає, я б сильно не переймалася, але кров здала б обов'язково.
     
    Останнє редагування: 4 Липень 2021
    • Подобається Подобається x 1
  2. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    @HappyViki , педіатр поки не давав скерування на аналіз крові, може тому, що це вихідні, ми тільки вчора викликали лікаря. Переживаю, бо попередні рази при вірусці температура падала на 3 день, а зараз тримається. В загалом, зараз доня краще почувається, ніж вчора, але все одно переживаю...
    --- дописи об"єднано, 4 Липень 2021 ---
    Сумно, що наші лікарі дуже люблять лікувати антибіотиками, так, на всякий випадок
     
  3. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    @Vyshenjka, ваш лікар просто перестрахувався. Відразу призначив антибіотик. То вже і аналіз не потрібен.

    Не хвилюйтесь, головне - це самопочуття. Думаю, скоро стане легше!
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Нагадайте, при інтенсивній кількагодинній рвоті потрібно електроліт (то в курсі). А чи ще щось давати?
    Давно не хворіли таким, геть вибило з пам’яті.
    До лікаря напишу, ясна річ, але година ще дуже рання, зважаючи що вихідний.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  5. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    @aknytsU електроліт і пити, головне щоб не було зневоднення.
     
  6. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Як ви? В сина теж вночі була інтенсивна рвота. Що лікар призначив?
     
  7. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Перехворіли двоє чимось кишковим.
    Наскільки мені відомо, в садку таке гуляє. Нашу групу закривають в серпні на місяць, надіюсь, все до вересня мине.
    Син дуже і дуже інтенсивну мав рвоту десь 18 годин. Ну прям дуже інтенсивну.
    Лікар призначила пиття нон-стоп (сушка підсолоджена, Хумана електроліт, вода звичайна) невеликими дозами кожні пару хвилин і протиблювотний сироп Суспрін. І ще кока колу буквально трішки (давала двічі). Думаю це все в сукупності дало змогу уникнути ацетону в сечі (син має схильність до цього, вже не раз кишкове було).
    Також була висока Т (38,8-39,6), то дала раз Нурофен.

    Доня перенесла легше, рвала не так інтенсивно, лише двічі. Т була підвищена три дні, але я не міряла, бо вона як неприступна скеля, не дозволяє до себе доторкнутись навіть мені. За відчуттями було десь 37,5-38,0. Давала просто дуже багато пиття і просто воду (мала інше не п‘є, ні компоти ні сушку, нічого).

    Вродв минулось.
    Треба пам‘ятати ще про дієту. Нічого жирного, без молочки, важкого для травлення. Стараюсь зберігати такий режим до двох тижнів часу.
    А, ну і не заставляти їсти. Мої он 4 день майже нічого не їдять, нічого, головне, щоб питний режим був рясний.
     
    • Корисно Корисно x 1
  8. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    Принесли з садочку якусь віруску. Перший день Т38, потім 4 дні - до 37,5, доня почувалася значно краще. Сьогодні знову Т38, вологий кашель. Дитина їсть, бавиться. Я починаю панікувати, до періатра поки не зварталися, бо наперед знаю, що будуть призначати для перестраховки антибіотики. Завтра плануємо здати аналізи. В когось таке було?
     
  9. NevgamovnaV

    NevgamovnaV Member

    Чи може температура піднятися на другий день при ГРВІ? Перший день був просто вологий і рідкий кашель, на другу добу сухий кашель і під вечір з'явився закладеність в носі і темпами 38,3. Це ускладнення чи так проявляється ГРВІ? Аналіз буду старатися здати завтра. Зараз температура 38, кашель по трохи переходить у мокріший, ніс закладений.
     
  10. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    @NevgamovnaV мій малий так цього тижня хворіє, спочатку два дні нежить-кашель, потім на третій день темп 39, збили одноразово і зараз другий день без темп, далі нежить і легкий кашель.
     
  11. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    @NevgamovnaV буває по-різному, в нас минулого разу при вірусці температура була в перший день 38,7, 4 дні 37-37,2 і знову піднялася на 5 день хвороби до 39. Аналізи були добрі, обійшлося без антибіотиків.
     
  12. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Може мене тут хтось розрадить. Коли ми хворіли ковідом, діти мали бронхіти. Йшли на поправку, потім почались повторні. В старшої пішов обструктивний, витягнули вдома. Менша теж через тиждень знову захворіла повторно і вже в лікарні кололи Цефтріаксон, бо перший бронхіт теж вже був з антибіотиком. То через ковід? Меншій робили в лікарні експрес тест - негативний (вже певно перехворіла на той час). Чи то я щось зле роблю? Бо виписали ще з кашлем (відкашлює протягом дня) і боюся щоб втретє не наздогнав нас бронхіт. Даю ще амброксол, що в лікарні призначили, роблю масаж. Перший бронхіт теж робили масаж в масажистки, але всеодно дитина повторно захворіла. Дренажний масаж. П’є достатньо багато. Аналізи в лікарні робили - добрі, Узд внутрішніх органів - все Ок, рентген - Ок. Чому вона кашляє? В хаті прибираю, провітрюю, зволожую, ковдра і подушка - штучне наповнення. Алергію виключаю. Є соплі і є кашель. Реально таке враження, що ті соплі є причиною кашлю.
     
  13. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Так само мала хворіла минулого тижня, прям ідентичний сценарій.
     
  14. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    В старшої так часто буває. Робимо інгаляцію з фізрозчином.
     
  15. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Вам треба нормального лікаря розбиратися з бронхітами. Які покази були до антибіотиків першого і другого разу? Амброксол - призначення теж спірне, він може посилювати кашель.
    Чому алергію виключаєте?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  16. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    І в нас кашель в основному буває через соплі, моя не вміє нормально видути носика. Іноді, коли сильний нежить, то потім піднімається Т до 39 і починається вологий кашель. Одного разу, для перестраховки, по рекомендації лікаря, приймали антибіотик, і відкашлюючий сироп. А так обходилося рясним питтям, і збивали температуру.
    Цього тижня принесли з садочку свіжу інфекцію. Вчора були соплі, і легкий кашель, вночі дитина вирвала через соплі, стало легше. Сьогодні сопель майже немає, але кашляє весь день. Почувається нормально, активна, їсть, бавиться, Т немає, тому поки спостерігаю. От в мене вже руки опускаються від тих соплів-кашлів, 2 дні садочка - 1,5-2 тижні лікування вдома(((. В групі з 30 дітей останнім часом ходять не більше 15ти...
     
  17. l_treasure

    l_treasure Member

    І в мене малий кашляє від сопель. Він добре не видуває, воно все стікає, подразнює стінку. Як лікар сказав, музика при кашлі хороша, вигнав на вул рухатись. Але я періодично хожу слухати малого.
    А з садком руки в мене опустились. Оце 3 дні в садку, тиждень хворі:girl_cray: ні працювати, ні дитину пильнувати. Я все розумію, що то нові контакти, вироблення імунітету. Але.. 2 тижні вже вдома.
     
  18. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Я теж сюди, як вилікувати насмарк в немовляти. Після тижневиком курсу антибіотика в лікарні далі мокро в носі. Відтягую соплі спеціальним аспірантом і робимо інгаляцію фізрозчином але ніс мокрий.
     
  19. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Алергію виключаю, бо вдома нічого не мінялося. Поки старша не ходила в садок і не приносила віруси, то і менша була здорова. Як виглядає алергічний кашель знаю, бо в моєї сестри колись була алергія (щось вже на межі з астмою). То не такий кашель. Антибіотик призначили через ковід (всі дорослі захворіли вдома), дітям тест не робили. В дітей відразу почався бронхіт. В старшої здали кров, то лейкоцити були підвищені. Меншій не здавали, так призначили. Коли захворіла вдруге, то все в лікарні здали. Але то лікарня, таке враження, що всім без розбору з порогу Цефтріаксон, а там прийде лікар - розберемося. Чергова, яка приймала, сказала по рентгену, що то починається пневмонія. Тай таке. Не знаю, що сказати. Спихаю все на ковід. В лікарні купа дітей з бронхітами та запаленнями.
    --- дописи об"єднано, 15 Жовтень 2021 ---
    То власне від сопель допомагає?
    --- дописи об"єднано, 15 Жовтень 2021 ---
    Уточню, що меншій 1 р 3 м. Вона теж сама не видуває соплі. Відповідно я їх періодично витягую. Відразу уточню, що не тягну на мус і лише поверхневі, ті що вже течуть. Всі кажуть, не можна сильно витягати. Але от цікаво, подруга має насадку на пилосос, тобто витягає ті соплі так добряче, хоч дитині вже 3 р і вона сама може щось видути. Так в неї і бронхітів не буває. То де правда?
     
  20. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    За амброксол не знаю, що сказати. Знаю, що сиропи дітям не можна. А то водний розчин. Тим то мені ніби здалося, що Ок. Ну а які варіанти? Рясне пиття, провітрювання і тп (вже десь писала) не допомагають, стає гірше і гірше. Ну ж не чекати пневмонії, щоб потім в лікарні 10 днів колотися…

    P.s. Чоловіка так намагалися лікувати (багато пити, багато провітрювати, вітаміни),а в нього температура 38. Пневмонія не прослуховувалася. Зробили кт, а там 30% уражених легень. Вже би лежав під шлв якби не моя сімейна, яка призначила уколи і повний комплекс.
     
    Останнє редагування: 15 Жовтень 2021