Пральні машинки

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем poputochka, 7 Листопад 2009.

  1. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Відповідь: Пральні машинки

    У нас Zanussi, довго вибирали, з вертикальною загрузкою, у мами Whirlpool паше вже 10 (!!!!) років, кожна марка має свої недоліки і переваги, ми повелись на нашу, бо продавець щиро переконував, що там барабан з якогось супер-пупер сплаву, який використовують у космічних технологіях:xaxa:, і так гарна демонстував, як то все плавно закривається/відкривається і так тиснув , що то французька фірма, що я повелась. Ні, я повністю задоволена, але вона суттєво дорожча від Вірпулу при тих же характеристиках. Скільки протягне - не знаю, бо юзаю її тільки 2 роки :).
     
  2. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Відповідь: Пральні машинки

    і ми придивляємось.
    хотіла спочатку Бош з сушкою, чи електролюкс з сушкою, потім від ідеї пралки з сушкою відмовилась взагалі.
    сьогодні дивились на сіменси, досить непогані машинки.
    однозначно, зупинимось або на Бош,або на Сіменс (хоча то, як мені здається, один і той же виробник).
     
  3. Zlju4ka

    Zlju4ka Well-Known Member

    Відповідь: Пральні машинки

    у мене теж зануссі з верхньою загрузкою і механіка.паше вже 5 років і то по два завантаження щодня.я супер задоволена.в брата індезіт-електронна-рік працювала і вже мусили замінити плату бо згоріла(900грн:sad:)в мамки була непамятаю яка але от попсулась і ми їй нині вибрали вірпул з верх.загрузкою і електронікою(нажаль)як не шукали але механіки ніде незнайшли:sad:кажуть це неекономічно мати механіку бо бере однакову кількість води а ел-вимірює і бере лише необхідну.
    Накатала......:)
     
    Останнє редагування: 26 Липень 2010
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Пральні машинки

    у нас також пралка Whirpool,працює вже 8-9 років. І ні разу не ломилася!І цілком нам підходить.
     
  5. kukusya

    kukusya Well-Known Member

    Відповідь: Пральні машинки

    Ми купляли індезіт,цієї зими буде 5-ть років,калгон засипали тільки перших пів року,фільтри чистили один раз,років два назад,все працювало добре.Тільки от вже цього літа,щось стало замикати, деколи всі кнопки без перестану блимають,одним ударом:girl_crazy: по панелі це усувається,але боюсь щоб не загорілось:girl_sad: або замкнуло навсєгда.Та ще поганенько прати якось стала,певно знову фільтри.
     
  6. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Відповідь: Пральні машинки

    На чому зупинилися?
    Бо ми зараз теж у роздумах, яку пральку придбати. Фірм навалом, а я поняття не маю що краще.
     
  7. allusya

    allusya Well-Known Member

    Відповідь: Пральні машинки

    у знайомих також електронна і згоріла за короткий термін.
    ми собі купили бош, батькам і брату замовляли зануссі і всі пралки брали з механікою.
    своєю користуємось більше 4 років (купили майже після весілля)
    усі задоволені.
     
  8. Відповідь: Пральні машинки

    Приєднуюся до прихільників Whirlpool. В мене механічна з вертикальною загрузкою. Працює вже майже 8 років, жодної поломки (ттт), жодного калгону, якість прання як і на початку використання. Я цілком нею задоволена.
     
  9. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: Пральні машинки

    Сьогодні весь день втратили на вибір пральки. Обирали в подарунок. Цікава подорож вийшла, хоч і втомлива. Крез, Технолюкс, Ельдорадо, Фоксмарт, Шок, Фокстрот - все почули, що можна від консультантів))) Потрібно було обрати краще в середній ціновій категорії.
    Звісно найкращий варіант з того, що радили Бош турецької збірки. Але. Для нього треба ставити фільтр на воду. І його (як і всіх європейських виробників) буде в рази дорожче зремонтувати у разі перепаду напруги, наприклад. Для подарунку небагатій сім"ї забагато "але".
    Купа реклами LG. Стверджують, що завдяки прямому приводу та гарантії на мотор 10 років став досить популярним (машинки на 8 розраховані). А ще кажуть менш шумний. Збірка - російська. Тому продавці погоджуються, що вона як так само зібрані в Росії-Україні Індезіт (а він ще й ззовні у ваннах ржавіє) і Ардо поступається тому ж китайському Самсунгу з керамічним нагрівачем,який не боїться накипу та захистом від перепаду напруги.
    Вірпул - відрадили з-за рівня шуму. Ще деякі не розглядали - бо панель заскладна для людей похилого віку.
    Не розглядали з-за сумнівів в якості Оріон, ВЕКО (хоча казали, що в останніх достойна якість).


    Тепер по акціях, які діють в маркетах техніки.
    Фоксмарт проголошує, що якщо знайдете ту ж модель деінде дешевше, то повернуть 150% різниці. Ми б вже знайшли. Але бавитись в то не мали жодного бажання - а пральки точно недешеві, якщо довіряєте таким закликам - можна заробити.
    Ельдорадо - до пральки Самсунг в 3500 грн дарують мікрохвильову за 700 грн. Мінус - доставка платна (50 грн), установка - платна (від 110 грн) з передоплатою, при видачі товару його навіть не дістають з упакування, щоб перевірити нанаявність браку та записати номер в гарантійний!! Відразу скажу як це в Технолюксі - перевіряють в роботі при Вас. І тільки тоді з самих деталей записують номер. З акції - на таку покупку дадуть накопичувальну карточку та відразу знижку 3%.
    Крез - до пральки Самсунг (3100) додають дешевеньку мікрохвильовку.
    Фокстрот - дадуть карточку для знижок на потім.:)

    І знаєте, що найважче.. Розібратися, що краще на ринку саме зараз. Збірка - то зрозуміло. Але тепер не випадає порівнювати те, що було 5 років тому. Наприклад деякі дорогі фірми як кажуть консультанти зі своїми технологіями застигли в минулому, тому втратили свої позиції і сьогодні багато в чому програють дешевшим.
     
    Останнє редагування: 6 Листопад 2010
  10. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: Пральні машинки

    я вiддаю перевагу Електролюксу та Мiлле. За 11 рокiв нiяких ремонтiв окрiм замiни пiдшипника. З сушкою бiльше б не купувала бо то лишня функцiя.)
     
  11. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: Пральні машинки

    Для профілактики - калгон у будь-якому супермаркеті. До речі, я колись не знала і калгон додавала постійно. А треба тільки коли прання при 50 і вище градусів)))
    Для зняття накипу - в усіх магазинах де є пральки має бути. Сьогодні купувала у Фокстроті. Засіб від Вірпул. 72 грн. Рекомендовано чистити ним раз на півроку.
     
  12. mamaTimy

    mamaTimy ... трохи вредна))

    Відповідь: Пральні машинки

    А ми в машинку заливаєм "золушка" від накипу для машин і чайників, така синя пляшечка на 250мл, Дешеве +/- 6 гривень коштує, але в сусіда стара машина і майстер приходив щось міняти то аж ойкнув:) що така доглянута і блискуча всередині.
     
  13. kostuk

    kostuk New Member

    Відповідь: Пральні машинки

    Ми калгоном не користуємось. Чоловікові знайомий майстер порадив 1 раз в 4-6 міс. засипати 40 г лимонної кислоти і запускати машинку пусту на найпотужніший режим. Ми так і робим. А з тим калгоном тільки людей розводять - ціна висока, а результат той самий.
    А на рахунок вибору пральної машини, то в нас Бош і дуже задоволені. Правда користуємось лише два роки, але скарг не було. Пере чудово: і з дорогим, і з дешевим порошком.
    Правда по ціні трішки "кусається".
     
  14. Ksusha

    Ksusha Well-Known Member

    Відповідь: Пральні машинки

    Наша пральна машина Ардо, куплена по акції, та ще й польського збирання (а не італійського - час такий був - економили.), вже вісім років пере, причому в неї рахується день за два,бо є дві сімї і буває так, що вантажимо по два-три рази підряд. Порошок використовуємо різний, міняємо час від часу. А Калгон не використовували жодного разу. Коли прийшов майстер поправити барабан, розкрутив її - то такого дуже страшного накипу там не було, такий собі сірий наліт, який ми успішно потім вимили лимонною кислотою. Калгон не купую і не раджу - марна трата грошей.
     
  15. Відповідь: Пральні машинки

    Ми купили пральну мшину Бош-задоволені. Подруга купила Самсунг, вона у неї на віджимі 400об. скаче по всій ванній кімнаті, один раз доскакалась до ванни і навіть нахилилась. Подруга дзвонить і каже "представляєш, моя машинка вирішила втопитись:girl_haha::girl_haha:". вона і виставлена у неї добре, і коврик ризиновий під нею постелили, майстер пояснив, що то така специфіка моделі. От-так!
     
  16. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Відповідь: Пральні машинки

    А яку саме і де брали? Бо нам теж її радили.
     
  17. Dolma

    Dolma Well-Known Member

    Відповідь: Пральні машинки

    я теж чула про лимонну кислоту замість калгону. купила. але не скористалася, бо сказали мені, що вона таки щось там роз*їдає, адже все ж кислота, дуже агресивна. чула я про засіб замість калгону, але не пам*ятаю назви. продають десь на Батальній (Дж. Вашингтона), та ще не їздила туди, далеко. :)
     
  18. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Пральні машинки

    А наша машинка.... старенька БОШ... німецької зборки привезена з Німеччини, купили ми її з чоловіком тоді коли починали наше спільне життя, грошей було небагато, зйомна квартира і т.д. нам порадили людину яка возить б/у техніку з німеччини, ми поїхали, купили за якихось там 150 у.е. і коли купляли думали ну попрацює кілька років і змінимо на нову. Але моя машинка це звЄрь...працює і працює, і нічого їй не стається, і я вже реально хочу її поміняти, бо вона тіршки завелика і я хочу просто нову машинку, але рука не піднімається цю десь за копійки продати чи комусь віддати, бо вона ідеально пере, абсолютно все в ній працює, і от чекаю....поки вона допрацюється і я з чистою совістю її кудись подіну. :)
    це напевно один з мінусів машинок нового покоління, всі деталі з метою здешевлення полегшуються. Наша машинка як при своїх 800 об пере то практично не трясеться. А як тягнули її вантажники на 5 поверх до нас то ледь доперли, бо в неї по низу не знаю як це називається, щось там таке важке щоб вона коли пере не пригала а стояла міцно і не тряслась.
     
  19. Відповідь: Пральні машинки

    купили на вул. Винниченка,30, там є магазин-склад Бош. техніка у них дійсно якісна, ми там практично все купували. Трохи дорогувато, але надійно. А ще там можна торгуватися:girl_smile:
     
  20. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: Пральні машинки

    Дівчата, допоможіть.
    Хочемо купити машинку пральну в кухню, але мабуть вбудовану. Чи є зараз такі машинки, які не вібрують зовсім? Бо якщо нашу теперішню вбудувати, то всі меблі стрибатимуть. І чи краще брати вбудовану чи просту запихати в шафку?