Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Galya

    Galya Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Ото не треба переживати, бо те переживання передається дитині і дійсно буде плакати за мамою. І важливо, щоб бабуся чи хто з дитиною теж не переживала і не сумнівалась в своїх силах. Бо направду дитина то все відчуває.
     
  2. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Знаєш, мені здається треба більше для мами. А щоб дитині було комфортно, мама має йти спокійна, а дитина лишається з добре знайомою людиною, з якою або живе, або бачить хоча б кілька разів на тиждень. І регулярно то робити.
     
  3. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    і для мами також - в першу чергу
     
  4. Latane

    Latane Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Якщо не рахувати 1-2 години гуляння Даруні з бабулями/дідулями 1-3 рази на тиждень (виходить що доня відлучалась, а я дома), то я почала відлучатися якраз після 9 місяців, десь з 1 години. На данний момент можу піти на 3 - 4 години раз на тиждень, якщо більше, то я не можу(сумую за нею, і груди ледь витримують). Даруня нормально поводится поки мене немає, але коли я вже приходжу і попадаю в її поле зору..... все - я вся її (скорше, циця) і надовго, не відпускає:)
     
  5. Mamusya

    Mamusya Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Старшого залишала десь від 4-ох місяців , але ми тоді були на змішаному вигодовуванні .Пам"ятаю, як перший раз лишила його і поїхала в райсобез оформляти допомогу . Таааак переживала , що аж руки тряслись , хоча мене не було вдома десь півтори години , може навіть менше. Деколи мама моя приїжджала , то могла лишити на годинку . А вже після року , то на пару годин , як мені десь було конче треба. Як мав два роки , то ми з чоловіком рванули на один день в Одесу погуляти, а малий дві ночі і той день був з моїми батьками . Там для нього був рай . Зараз він вже більший і коли йому пояснюєш , куди і для чого мені треба йти і коли повернусь , то спокійно можу йти
     
  6. DivineVanGate

    DivineVanGate Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Наприклад, малечі був рік, то ми їхали на весілля, не було нас близько 9 годин. Доця спокійно була з моєю мамою. (Ми мали вернутися до півночі ,саме тоді ми просимо цицю)

    зараз , коли мені кудись треба (так на 1 - 2 год.) то без проблем, час від часу підходить до дверей і каже : - Мама!, тоді моя мама пояснює ,що мама (тобто я) гуляє. Реагує спокійно.

    а в мене теж питання: чи залишали ви на ніч 1,5 річну дитину, яка вночі активно смокче цицю і не визнає пляшечок і дурників, з бабцею, наприклад?
    (от тато з мамою мають на день+ніч+день поїхати без дитятка?)
     
  7. Fast

    Fast Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Думаю то буде катастрофа для всіх :khomyak:
    Я боюся залишити, хоч моя просить цицю тільки раз, ну інколи два і засипає з соскою (яку потім випльовує, але засипати тільки з нею)
     
  8. Alonka

    Alonka New Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Я б свою не залишила, моя б і сама не спала і іншим не дала б. А про подальші наслідки і подумати страшно, була б жахлива образа.
    Я залишаю на 1-2 год з чоловіком, коли як виходить 1-3 рази на тиждень, переважно в вечері або на вихідні. Але більше ніж на три складно, бігає шукає, кличе в двері лупе А як прихожу, то робить вигляд, що їй мене не треба, але за хв 5 знов циця:girl_yes2:
    А як мала бігати декілька днів підряд, то так ображалась, мама не казала, цьом не давала, і взагалі повне ігнорування, крім того коли їй тре цицю.
    Ось так, до речі на заборони і коли я її сварю теж так реагує, але може у відповідь з кривитись або сльозу пустити.
     
  9. Ірушка

    Ірушка Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Прочитала ваш допис і згадала, що моє чудо теж після того як ми залишили його з бабцею на кілька годин, перестав мене цілувати, каже "ні" і все.
    Мені легше залишити малого, коли він засинає на обід.
     
  10. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    почему не стоит бросать своих детей и "отдыхать" от них, даже если родителям кажется, что от этого всем только лучше - мнение психолога
     
  11. Iryna

    Iryna Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    а от в мене ситуація наоборот, я можу відлучатися до і після денного сну, бо крім мене малу ніхто не вкладе спати і якшо вона проснеться, а мене нема, то вона всім такого перцю дасть, пів години реве без перестанку, а потім ображається на мене.....:connie_pull-pigtail
     
  12. kolobok

    kolobok Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    В нас так само. І ще мала може посеред денного сну цицю просити, тому не ризикую в той час залишати.
     
  13. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    ...і в нас...і не менше 3-4 разів. Денний сон в Романа - 4-5 годин, але з підзаправками. А як мене не буде, то відповідно недоспить, і тоді хавайся хто може:connie_pull-pigtail
     
  14. Alonka

    Alonka New Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    і я не ризикую, і взагалі десь читала що і з гостями теж так має бути, якщо дитина засинала і в хаті хтось був, то краще щоб він був і після пробудження, або йшов швидше.

    ---------- Додано в 15:59 ---------- Попередній допис був написаний в 15:21 ----------

    Suzi, перечитала, але як тоді садочок? Як до нього підготувати? І як з ситуаціями коли не завжди доречно мамі брати мацьопу з собою наприклад до гінеколога, зубного, на захист диплома, пари, роботу...а ще врахувавши погодні умови, забитість наших маршруток де всі пчихають-кашляють, де так душно...звичайно залишити мацьопу щоб попити кавусі і тд. і мова не йде(хоча знаю таких які і на море\Карпати їздять, і на дискотеки ходять:cesored:). Але чи не є нормальним залишити дитя з татом(добре знайомою людиною) і вирішити необхідні справи швидко?
     
  15. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Варто розрізняти похід до зубного (1-2 години) і роботу на повний день наприклад.
    Діти ростуть. Це не завжди буде так. І поступовість важлива, зважаючи на готовність дитини. Мама завжди може побачити скільки і з ким готова бути її дитина в мамину відсутність. Прислухайтесь до своєї інтуіції.
     
  16. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    я важаю що з татами залишати дітей не просто можна, а треба! Бо вони вже зовсім розслабились! Чуть що, одразу:" Мама, йди дитину помий/нагодуй/заспокой"! А він що без рук чи без голови?
    Так що можеш вже починати залишати і надовше!


     
  17. Fast

    Fast Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    :eek: а скільки в ночі годин спить? Просто цікаво:shy:
    Денний сон в малої десь 1-1:30, ну інколи 2 год., але в ночі спить 12-13 год.
    В мене малу можуть вкласти спати і бабця і дідо :), але в 2:00 провірка чи мама на місці.
     
  18. veronka

    veronka зла друзя

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    :eek::good::good: нічогенько собі)) моя як півтора годинки вдень поспить, то щастяяяя:girl_bye:
    ЗІ. після обіду я можу Марго залишити на 2-4 годинки з татом/бабусею - з бабунею вона і так майже щодня гуляє по годині, а з татком - теж без проблем, він ніколи "не філонив" і завжди нормально знаходив спільну мову з маргошкою)
     
  19. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    угу, всі про це питають, коли чують який Роман сонько.
    Нічний сон - від 10 до 12,13 годин...по ситуації. Але зновуж, що 3 години - циця.
     
  20. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    то разом приблизно 15-17 год виходить?КРУТО!
    читала,що після року діти сплять менше, в мене при найкращих розкладах (то і на руках і з цицею, прокидання щодві год вночі навіть не рахую і прокидання під час годинног денного сну теж) Ромаха спав максимум 14 год. Після лікарні зараз трохи більше почав вдень спати.Але 5 год то для нас фантастика:crazy: пам"ятаю тільки 2 ночі за 8 місяців, що спав безпробудно 6 год.все.
    4-5 год то ж цілий день вільний-аааааааааа-мега,чесно! (може і в нас так колись буде?:girl_in_dreams:)
     
Статус теми:
Закрита.