Більше ніколи б не зробила (ремонт, будівництво)

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Rodionochka, 16 Жовтень 2015.

1. arushka

arushka завжди досягаю мети

чому?
    бо я мрію саме про двоповерховий, перший поверх -прохідний двір)), другий -приватна зона

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  2. woolf

woolf Well-Known Member

Та щоб не бігати туди-сюди!!!! Плюс безпека дитини, нам довелось ще ставити додаткові хвіртки на сходи, бо малій там медом намазано.
    Я якось за день порахувала, скільки разів я гоню наверх - мати рідна! Спорту не треба! То, якщо жарти, а серйозно, ми не стаємо молодші, і я хотіла тільки одноповерховий будинок з підсобними приміщеннями в підвалі.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

А ще сходи - то недешеве задоволення. І нюансів там теж купа. Я б зараз теж хотіла без сходів, але то залежить від ділянки, від її площі та рівності))).
    --- дописи об"єднано, 17 Жовтень 2015 ---
    Вам дуже пощастило, але я б на Вшому місці не розслаблялась))). Адже Вам там жити, і те, що зручно одному, не завжди підходить іншому. ТАк що вникайте у найменші дрібнички, які зараз Вам видаються незначними.
    Чула від багатьох, що балкони у будинках - не потрібні. А ми маємо два.

4. woolf

woolf Well-Known Member

Про балкони.... Мені їх бракує, коли просушую ковдри та подушки, бо пертися з другого поверху на перший, а потім ще по сходах на вулицю не дуже зручно. Ну і по грошах то не дешеве задоволення, а практична доцільність - гарно з вулиці та просушка ковдр і подушок раз в два тижні. У нас балконів немає, і я і не шкодую, що не зробили.
    Архітектор, що здійснює нагляд за будовою і ремонтом, то класно, але правильно пише Rоdionochka, жити Вам, не може чужа людина, наприклад, знати, що робочу поверхню на кухні Ви хочете не стандарт, а 90 см( я собі робила під свій ріст стільниці вищі), а мийку - з іншого боку, бо Ви - лівша і тд.

• Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  5. arushka

arushka завжди досягаю мети

у нас знайомі побудували особняк, на другому поверсі тільки спальня, дитячі, гардеробна, ванна-туалет
    може коли діти маленькі, треба трохи нагонитись, але в них вже старші, то ніби не дуже бігають, кабінет-туалет-кухня є на першому поверсі, а по спальнях нема чо вдень шастати:girl_crazy:

• Зе бест! Зе бест! x 1
  6. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

А я вперше чую) В мене два- за один я воювала, бо строітєлі не хотіли, а мені тепер дуже добре.
    --- дописи об"єднано, 17 Жовтень 2015 ---
    В нас так само майже- на другому спальні, санвузол, а на першому і 0 весь сирбор але мене всерівно дратують ті рівні. То справа вподобань. Ми коли в Києві трохи були, то в Українці в особняку жили- там будинок хоч і багаторівневий але перший рівень був рівно з подвір"ям, не було сходів і я закохалась в такий вхід в будинок але в нас так не вийшло і маємо сходи, причому з усіх сторін(плак). То найперше, що я б змінила, якби нагода.

Останнє редагування: 17 Жовтень 2015
  7. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

В нас зараз є так і мені воно не подобається, але ми ще не живемо. Є можливість потім сходи зробити на 2 поверх відразу (в нас перший поверх то просто тамбур, хол, всі господарські приміщення і вихід нагору до кухні, вітальні, столової), але чоловік категорично проти. Я собі слабо уявляю той момент, коли з подвір’я і відразу в приміщення. Сподіваюся, не буду в скорому часі тут писати, що я б то в першу чергу змінила...

8. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

В тому будинку ще був такий передзахід), де можна було лишити капці, а тоді вже зайти в хату але там заходили в велий хол-передпокій, все решту на поверхах. В нас хоч і сходи але по проекту парадний вхід відразу у вітальню, без передпокою, я то забракувала і довелось робити перегородку.

• Корисно Корисно x 1
  9. napoleona

napoleona Well-Known Member

Я
    Я то звичайно розумію і все узгоджується під нас. І ми будемо робити 2 балкони. А Ви робили кошторис будинку по частинах?

10. Rodionochka

Ми ще не живемо, тому не можу точно сказати чи потрібні балкони, але ті, хто приходив до нас і має будинок з балконами, казали, що їх практично не використовують. А от тераса на першому поверсі, а особливо з кухні, то дійсно класна штука. Балкони маємо, тераси - ні...
    Кошторис... Ну що Вам сказати. Коли будували, то щось там чоловік записував, але все велось якось спонтанно, не впевнена, що записувалось абсолютно все. Це коли будувалось-накривалось-вставлялось вікна.
    Коли вирішили все-таки завершити будинок, то почали писати абсолютно все. Але ще не підраховували всі витрати. Лише утеплення підрахували. І м"яко кажучи, прифігіли)))). Все підіб"ємо після вселення, бо зараз просто страшно))).

• Смішно Смішно x 1
  11. napoleona

Я не правильно сказала: балкон з спальні один і тераса з кухні, отаково планується). А кошторис, то нам складає архітект, наприклад, на фундамент, коробку, дах, він розраховує все до цеглини чи кг цементу, тобто потім з тим я можу звертатись до будь-якої будівельноі бригади і контролювати будматеріали ну і розраховується +- ціна на то все.

12. woolf

woolf Well-Known Member

То так логічно і чітко звучить до початку роботи, а потім... Клей подорожчав, цвяхів немає по тій ціні, дошку не завезли, буде за тиждень, а в іншому місці ціна більша, полку плитки гахнули при переносці і тд. Як показує досвід, до кошторису архітектора чи дизайнера сміло можна добавити відсотків 30 відразу, щоб потім не втратити дар мови від тих сум. Дай Бог, щоб у Вас було по іншому, я це пишу з досвіду двох ремонтів (у квартирі) та будови і ремонту будинку.

• Погоджуюся Погоджуюся x 8
  13. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Я хотіла балкон, муж не хотів (в нас взагалі "тьорки" з приводу кожного цвяха:girl_crazy:), тому зробили в холі між вітальнею і кухнею велике французьке вікно з загорожею зовні, виглядає вже гарно, навіть не враховуючи відсутності оздоблення. Я би хотіла балкон зі спальні, але то ще треба дивитися на щільність забудови, бо в нас сусіди кругом, тому сидіти на тому балконі з кавою не дуже, коли через 30 метрів балкон сусідки.

Дєтка, викинь ті думки з голови і помнож все на півтора.:girl_blum:Хіба ваш архітектор такий шустрий, що рахував все по верхній межі і накинув зверху. До речі, мій чоловік таки фанат тої справи: кожен чек вносився в електронну табличку, до найменшого цвяха. Спочатку то нервувало, потім я заспокоїлася.

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  14. Rodionochka

Я б кошторис архітектора множила на 2. А ще в процесі випливають такі нюанси, що ще купу всього треба докупити, що не було закладено в кошторисі. Реально прорахувати наперід можна лише теоретично. Ми колись складали кошторис з хорошим таким запасом. Потім довго з нього сміялись))). У нашому випадку все помножилось на 2. А стяжка... Моя хвора тема, вийшла реально золота. Ну але то ми такі лапухи. В розумних людей таких зальотів може не бути.
    Не зробили світла на стриху!!!

• Подобається Подобається x 3
  15. woolf

woolf Well-Known Member

:girl_cray:
    :kisss::girl_cray::girl_cray:
    Мій чоловік, як чув слова "бетонна заливка", просто починав труситися і звіріти, так що я Вас прекрасно розумію і співчуваю.
    А ми провтикали світло в альтанці, потім гарно перекопували газон (вже посаджений).

• Інформативно Інформативно x 1
  16. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

Спочатку думала що провтикала розміщення дахових вікон і комина, але потім методом спостережень(по сусідах) дійшла висновку, що або твердопаливний котел-камін, або чисті дахові вікна :meeting:.

• Смішно Смішно x 1
  17. Burberry

Burberry Well-Known Member

Ой будова - болюча тема)Продумати перший поверх так, щоб він був повністю житловий. А то мені бракує якоїсь малюсінької спальні на 1 поверсі)), зате є велика вітальня і їдальня:girl_impossible:. Мансардні вікна - красиво, але якось не функціонально і зараз бачу, що трохи піддуває з них. Зробити великий коридор, якусь коморку біля кухні (навіть коли є підвал чи гараж) все одно так зручніше. Не робити аж надто великі спальні. Взяти проектанта одразу!

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  18. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

Дуже слушні зауваження! Рано чи пізно, але є ймовірність, що виникне потреба взяти немічних батьків до себе доглядати. Навіть як буде вільна спальня на другому поверсі, це ж тяжко їм буде туди-сюди вгору ходити. Отже у невеличкій спальні на першому поверсі є сенс. Надто великими робити спальні теж не варто, адже в них по суті тільки ночуєте, і обігрівати великі затратніше і довше. Комірчина для всяких консерв,круп, пакетів муки біля кухні - дуже зручно.

Останнє редагування: 20 Жовтень 2015
  19. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

@Burberry, дахові вікна не дують(у нас принаймі-маємо 3шт), а решта і без проектанта можна зробити, але потрібно подумати "Що мені потрібно".
    Чоловік свого часу жартував, що я на тим листочком зошитовим по пів ночі сиджу. А я хотіла втиснути все що хочу.
    все не вийшло, та й ніколи не вийде! але поки що мало на що нарікаю.
    .
    І кожному своє. Мені не підходило 2 входи-виходи, а хтось мліє від того, і т.д.
    Найголовніше, щоб будинок був "під тебе". І неважливо куплений, чи збудований.
    --- дописи об"єднано, 20 Жовтень 2015 ---
    @Руда Лисиця, погоджуюсь. Тому маємо 2 маленькі спальні на 1пов., одна для батьків, інша для гостей. Щоб санвузол ранком не ділити. " 2 комірчини(так- я маньяк), широкі дверні пройоми, широкі сходи(без проблем заносяться меблі іт.д. (хто носив той знає); в кожній спальні своя невеличка гардеробна запланована, горище таке, щоб можна було стояти в повний ріст, 1 балкон з нашої спальні і тераса.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 3
  20. napoleona

Я тобі потім скажу на ск. множила
    Але загалом поговоривши зі всіма, хто має будинок, ну і начитавшись всього, що можна, то надіюсь великих провтиків не буде, хоча розумію, що в процесі життя ньюанси таки вилазитимуть. А ще вирішили в кожній спальні робити гардеробчики, щоб разі чого закрив двері і в кімнаті порядок))