Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Кольорова, 13 Червень 2011.

1. kristina

kristina Well-Known Member

Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Напишу і я свій відгук про відпочинок в Сонячному березі, готель Гренада. Були там з 31/08-10/09.В Болгарії були вперше, туди летіли літаком 1 год 20 хв і ми в Бургасі, просто чудово.Приїхали ми в готель десь біля 11 год ранку, заселили зразу в хороший номер з видом на басейн і кутовий вигляд на море. Номер нормальний все чисто, прибирали кожен день і без чайових, рушники усі теж кожен день міняли. Єдиний мінус в номері це дійсно килимове покриття було світлим і було видно не відтерті плямки на ньому в деяких місцях, решта - душ,туалет, кімната все ОК. Ввечері як виявилось в вересні вже анімації не має, пару разів була жива музика, але ввечері готель був пустий, то по-суті не було кому співати. Читала що цей спів і музика паралельна з бару біля басейну дуже заважає спати (особливо в кого малі діти) це не правда, не сильно голосно вона і не заважає абсолютно, а біля бару музики ніколи не було, тому впринципі готель тихий мені видався, але це вересень(дітей з табору напроти теж не було видно і чути)
    Харчування стандартне на сніданок, вечері були різноманітніші, все м"ясо тушене, багато овочевих рагу, смачні супи, дуже великий асортимент фруктів, солодке не ахті,особливо те що з кремом не до порівняння з Туреччиною чи Єгиптом.Їх приправ в стравах не було, дещо було навіть не досолене, для дітей в сам раз. В принципі кухнею задоволені.
    Басейн чистий, вода холодна, хіба в дитячому класна,і після 15:30 дня вже немає сонця, чистили його кожен день вранці. До моря через один готель і дюни, займало хв 5 по максимуму.Будова біля Гренади вже закінчилась ( були по тому погані відгуки),біля Гренади є готель Нобел, на його території кафе , де дуже смачно готують страви на грилі,
    Плюсом для нас було те, що до Несебру хв 15 йти повз море - красота.До центру Сонячного берегу звичайно далі, але після доброї вечері то корисно)).Також здалось мені що на пляжі менше людей в порівнянні до центральної частини СБ.
    Персонал нормальний, правда спілкувалась тільки з менеджером і 1 хлопчиною з рецепції.Офіціанти бігали швидко, пусті тарілки не залежувались, були привітні.
    Мінусом готелю є платний вай-фай, ми ноута не брали, один раз я користалась їх компом 25 грн -1 год ; 50 грн -цілий день, так по скайпу не вдалось поговорити бо у них не має камери на стаціонарному Одному комп"ютері !!!
    Загалом відпочинком задоволені, Болгарія і її кухня поза Гренадою теж сподобалась, правда в вересні дує вітер з моря, буває легкий, буває сильніший (тоді не надто приємно) сонце було постійно,море теплюще.
    Обов"язково повернемся ще !

2. Netka

Netka Member

Повернулись нещодавно з Болгарії, Несебр. Були вже там вдруге, маю контакти дуже хорошої вілли в новому місті, 8-10хв до моря і 10-12 хв до старого міста.
    Людей на пляжі вже з початку вересня стало конкретно мало, хто любить тишу і спокій - їхати в 5-7 числах вересня - якраз супер! Ще дуже хороша погода і вода в морі тепленька! + якраз пора усіх фруктів. Їздили в Созополь (теж дуже гарне старе місто), гуляли в Сонячний Берег і Равду!
    Відпочинком дуже задоволені. Ціни на продукти і загалом ціни в кафешках - дешеві! Особливо дешеві сири і різні джеми-варення! Знайшли суперову кафешку на вул.Раковскі - називається Старий Орех. Там просто мега смачно і ціни теж дешеві! Болгарія як завжди - суперова!

3. kamari

kamari New Member

А ми жили у Созополі в кінці серпня. Як на мене, найцікавіше місто на узбережжі. Хороші пляжі ( найбільше сподобалась Золота рибка, але ми туди іздили пару разів, бо жили біля Хармані). Розваги всі є, але найголовніше - саме старе місто. Звичайно, хто живе у Львові, того особливо нічим не здивуєш в плані архітектури. Але у Созополі гарно, чудова атмосфера та дуже привітні люди. Надзвичайно гарні ресторанчики на скалах - не описати, яка краса... і чайки навколо. Стосовно цін... Це не Поморіє, Приморське і т.п., тому ціни дешевими як у Созополі, так і у Несебрі ( їздили на день та зупинялись по дорозі назад) я б не назвала. Якщо тупо не лежати на морі ( тоді в Скадовськ - чого кордони перетинати - мурдуватись), потрібні кошти. А стосовно їжі... Українців в Болгарії баааагато, але хачуватись чи не щодня пивом з цацою, а дітям на обід купити палачинку..., а потім на пляжі вихвалятись приїхавшим друзям, як тут дешево, ну несерйозно. Так, комплексний обід - 30 грн, але... розігріта вчорашня фрі та м*ясо, а в салаті підкисші помідори. Попробували раз - і ніколи більше так не ризикували. Хороша і цікава вечеря чи обід дешево не обійдеться ( але не дорожче, ніж у Львові). Болгарська молочна продукція - це казка... Смачно і дійсно недорого для такої якості. Привезли всяких спецій, джемів і купила сач - керамічну сковорідку ( чи блюдо) на чавунній підставці. Страви в ній томляться, не смажаться - смакота... Оскільки колориту болгарського відчула у Созополі по - максимуму, у інше місто мабуть, не поїду. А у Созополь варто ще повернутись!

---------- Додано в 11:17 ---------- Попередній допис був написаний в 11:13 ----------

4. instalator

instalator New Member

Привіт всім, цікавить одне питання, як з Львова попасти на границю, минувши погану дорогу, та Чернівці!? Можливочерез стрий, хто так їдив поділіться.

5. kamari

kamari New Member

Мої знайомі їздили через Дяково на Закарпатті. Мінуси - довший шлях, по Румуніі дорога гірська. ПЛюси - швидче проходили кордон, дорога шикарна, якщо їхати по Румуніі вдень - краса гір неймовірна.

6. Kvinna

Kvinna Member

Ми їздили в Болгарію цього літа на початку серпня і нам не дуже сподобалося. Можливо тому, що попередній наш відпочинок був у Франції, Італії, Чорногорії та Хорватії і ми після порівняння зрозуміли - їхати в Болгарію (своєю машиною) класно, якщо є маленькі діти. Тоді там рай земний. Цього літа нас було 2 пари - без дітей. На дискотеки ми не любим ходити і виключно на морі два тижні лежати - теж не наше. Їздили в Несебр і Созополь - непогано, але я особисто оцінюю відпочинок у країні так - народна кухня, якість їжі в ресторанах, історичні місця, які можна відвідати, природа, чистота води на морі... Одним словом, ми з чоловіком любимо активний відпочинок із пізнавальним ефектом :girl_smile:. В Болгарії нам цього не вистачало. Хоча повторюю ми все оцінювали у порівнянні.
    Але якщо дивитись на майбутнє - сімейний відпочинок із маленькою крихіткою - то ми за Болгарію. Приїхали б машинкою під готель (Ми були на Святому Власі (навмисно не хотілось готелю на Сонячномі Березі)), поселились у номері із кухонним блоком (у нас такий був - і це дуже зручно) і ходиш з малечею чи то до басейну дитячого, чи в різні комплекси водного відпочинку (їх довкола повно). І порівнянно недорого все виходить! У нас в готелі практично всі пари з дітьми були - самі шведи (я аж сама здивувалась), поляки, наші і росіяни. Так вони як приїжджали то пів хати вигружали з машини - візочки, ванночки, маленькі манежі і т.д. І дітки були від півроку і вище.
    Єдине що нас просто вразило на цьому відпочинку - це поїздка у Стамбул. ОТАМ було на що подивитись!!! Але це вже інша історія...
    Такі от враження:girl_curtsey:

7. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Ми також в серпні ц.р. відпочивали в Болгарії (м. Поморіє).
    Потрапили на високий сезон, трохи важкувато шукали житло (знайомі не радили замовляти заздалегідь, радили на місці зорієнтуватися), як виявилося, в серпні краще замовляти житло заздалегідь. Нам показували такі "конури" (інакше не назвеш), що я казала чоловікові, що краще спатиму на пляжі. Витратили на пошуки понад 4 год. (і це після 24 год в дорозі). Все ж знайшли гарну квартиру з усіма вигодами за смішні (як на мене) гроші.
    Саме місто, на мою думку, не підходить для молодих пар. Якби не те, що це був наш "медовий місяць", думаю, нам би було нудно. А так, ми мали, чим себе зайняти :girl_blush2:
    Пляжів там купа, на самий різний смак - і гальковий, і піщаний і, здається ракушняк. Біля готелів більш людно, але, якщо не лінуватися, і трохи пройтися, можна знайти і безлюдні місця. Особливо вразила мене одна місцина - десь 20-30 м. глибина води була така, що там спокійно можна було залишити дитину, а на відстані 30 м від берега люди грали у водне поло (води було по пояс). Паралельно до берегової лінії (десь метрів 10-15 від неї) пролягала невелика коса, до неї можна було дістатися, не замочивши ніг вище коліна, а з неї відкривався неймовірний краєвид, а у воді видно було, як різнокольорові риби плавають між водоростями...
    Болгарська їжа мені спочатку не сподобалась. Але потім нам порадили одну кафешку, де можна було з"їсти смачного супчика, ми туди щодня ходили на обід. Звісно, спробували "Сач" - м"ясо з овочами, приготоване на спеціальній сковорідці - нам дуууууже засмакувало.
    Солодке і морозиво у них ніяке. А от сири - вище всяких похвал. Своїх улюблених фети і бринзи наїлася від пуза :nyam2:
    Чоловік казав - пиво ніяке. Я не розуміюся, тому ніц казати не буду...
    З екскурсій їздили лише в Стамбул - однозначно рекомендую усім - вражень купа, дуже сподобалось.
    Мінуси - болгарська кухня "на любітєля", в "високий сезон" житло необхідно бронювати заздалегідь , в Поморіє - нудно для молодих пар без дітей.
    Плюси - відношення болгар (дуже привітні, ненав"язливі і добрі), сприятливий клімат , ціни на житло, харчування і т.ін дуже доступні.
    Словом, у разі, якщо бюджет на відпустку обмежений, Болгарія - хороший вибір.
    Наші очікування ця країна виправдала не повністю,і якщо доведеться ще там побувати, то це буде точно не Поморіє.

8. Kvinna

Kvinna Member

Мені теж сач дуже сподобався, але решту їхніх хвалених страв не пішли: таратор (зупа типу окрошки) нічим не здивував, луканка, пастарма - мені за гострі...
    Єдине, що шопський салат був у нас хітом літа, але його і чорногорці, і серби своїм називають...

Найбільшим здивуванням у Болгарії став турецький чікен-кебаб:girl_crazy: Це була любов з першого погляду! В центрі Святого Власа його ТАК робили, що я ніде ще такого смачного не їла!!! Шкода, що ми його спробували у самому кінці відпочинку...

9. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

- мені окрошка набагато смачніша.

- смачна ковбаса (справжня), але, як на мене, дуууже жирна.

10. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

Я хочу в серпні поїхати в Болгарію з двома дітлахами. Але почала взнавати про чартерні рейси - вони в основному туди і назад розраховані на 10-11 днів. Я хочу мінімум на 14 днів. Може хтось їхав поїздом? Щось не можу знайти на сайті укрзалізниці цін. Підкажіть будь-ласка...

---------- Додано в 12:43 ---------- Попередній допис був написаний в 12:25 ----------

Додзвонилась до Львівської залізниці - ціна 800грн. Але на якомусь форумі писали, що поїзд Москва-Софія має вагони на Бургас (тобто їх в Софії перечіпляють без пересадки). Хтось так їхав?

11. МаленькаКотя

МаленькаКотя Well-Known Member

Минулого року поїзд до Бургаса коштував 980 грн. з людини в одну сторону

12. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

а скільки годин ви їхали?

13. Megan

Megan Well-Known Member

Не знаю, як поїздом, але поїздом теж не дуже швидко, годин 30, але і автобусом я би вже не їхала. Як на мене, то краще чуть більше заплатити і за 2 години вже дивитись на море.

14. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

її треба нарізати як мій чоловік ріже, так тоненько, що аж світиться. Тоді вона і закуска до пива, і на канапки смачно. А ще ми збоченці трохи - ми любимо болгарську ковбасу їсти вприкуску з манною кашею ;)

15. solomka

solomka Active Member

Маю пиитання до тих, хто відпочивав в Болгарії з дітьми у приватному секторі. Як ви оплачували проживання дітей? 50% вартості дорослого чи якось інакше? Бо ми, де б не були в Україні, переважно за своїх двох дітей платили як за одного дорослого, тобто в нас виходило платити за трьох (я, чоловік і 2 дітей)

16. Андріана

Андріана Well-Known Member

http://www.poezda.net/ru/train_timetable?tr_code=1890703%3A%D5+ якщо тут подивитися, то поїзд їде 28 годин, а по ціні далеко не втекло від ціни на літак

17. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

А з квитками проблем не було? Чи ви бронювали наперід?

18. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Цього літа відпочивали - за дітей взагалі не платили. В нас були апартаменти з великим двоспальним ліжком і розкладним кріслом. Веронічка (їй був рочок) спала з нами, а Настюха (4,5 роки) - на розкладному кріслі. При чому питали в багатьох місцях, ніде за дітей оплату брати не збирались. Це тільки у нас, на неньці Україні, заробляють на всіх і на всьому.

19. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Та не тільки...От наприклад тури в той жеж Єгипет якщо взяти, то за дитину з двох років вже беруть оплату...

Хоча наші Кримські підприємці - то ваще шик. Деякі екземпляри за трьохрічного Романа вимагали платити 100%, при тому ще казали, щоб дякували і на тому, бо на дітей більше ресурсів затрачають, типу батьки з дітьми більше користуються кухнею, пралкою, водою, і світлом, дитина запісяти матрац чи килим може, тому оплата за дитину має бути навіть вищою ніж за дорослого....Я мало не впала...

В Болгарії за Романа (йому було повних 2 роки) ніхто і не заікнувся...Ні разу...Скільки б ми часного сектору не обходили - діти безкоштовно. Хоча наш номер був повноцінний трьохмісний: велике двоспальне ліжко і повноцінне односпальне з ортопедичними матрацами і рештою додатками на трьох...Платили по 10 Євро з дорослої людини.

20. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Конкретно про болгарію, щоб тихе містечко без двіжу, щоб пісчані пляжі, щоб народу не так як в Ялті в липні, куди кращє?