Чи є прихильниці Флай леді на ДП?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Irus'ka, 16 Лютий 2009.

1. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Незмінні завдання дня (Daily Focus)
    понеділок - Home Blessing Hour
    - почисти порохотягом видимі поверхні
    - викинути старі журнали, реклами з пошти і всілякі непотрібні папірці, які валяються по хаті
    - протерти дзеркала і двері
    - витерти порохи
    - викинути сміття з усіх відер для сміття в домі
    - змінити постіль
    віторок - планування і розваги Plan and Play
    середа - виконання справ, які постійно відкладаються Anti-procrastination Day, а також прибирання
    холодильника (без фанатизму: викинути старе і всілякі оштипки, протерти (не намивати) полички)
    четвер - зовнішня діяльність - пошта, рахунки, лікар, закупи Errand Day
    п'ятниця - поприбирати сумочку і машину, а також день побачень )))
    субота - сімейний день
    неділя - день духовного перезавантаження

Щоденні рутини

• Ранкові:
      • Одягнутися включно із взуттям на шнурівках, привести в порядок обличчя і волосся, почистити зуби
      • застелити ліжко
      • протерти унітаз
      • розвантажити посудомийну машину
      • поставити прання
      • перевірити календар
      • перевірити Контрольний Журнал
    • Що на вечерю?
    • пити воду
    • викидання сміття 15 хв
    • 15хв - тренування
    • Вечірні:
      • Приготувати одяг на завтра
      • перевірити календар
      • покласти речі необхідні на завтра на виділене місце
      • Де ваші ключі?
      • прибирання гарячої точки - 2 хв
      • помити кухонну мийку
      • вмитися, почистити зуби
      • лягти спати в нормальний час

---------------------------------------
    Дівчата вже в деяких постах в темі переїзд згадували про систему Флай леді. От і стало мені цікаво чи є флай леді на Посиденьках? Чи є ця система дієвою для Вас? Чи вдається дотримуватись завдань на день?
    Відповім від себе: про систему дізналась давно,деякий час навіть активно впроваджувала в дію, але з часом "забила" на завдання і пустила все на самохід. Порядок вдома дуже люблю, але часом бракує наполегливості та організації, хоча на ДП провисаю із завидною регулярністю:xaxa:
    То може ДП допоможуть мені організуватись і до порядків в хаті? - Звичайно, якщо це не поза правилами шанованого Львівського Жіночого Форуму- Дівочих Посиденьок!:)

Останнє редагування модератором: 27 Липень 2016
    • Подобається Подобається x 13
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
    • Креативно Креативно x 1
  2. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

А навіщо її мити, якщо після миття посуду вона чиста?
    Я роблю так: після того, як дістала чистий посуд, мию фільтр та решітку знизу. І раз на тиждень на максимальній програмі із таблеткою мию пусту. І раз на місяць-півтора із спеціальним розчином.

А щодо поверхонь...ех, то в мене духовка вічно заляпана все маленькими пальчиками... Добре, що посудомийка та холодильник вбудовані і фасади такі, що не видно плям. А духовку що помию, діти прийдуть до кухні і все знову.

Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 2
  3. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

А я не хочу і сьогодні не буду, бо то для мене найгірша робота на кухні, яка займає море часу. Може вдасться на когось перекинути?але явно не сьогодні:)А в мене сьогодні прибирання в шафах, але таке дуже ретельне. Не тільки поскладати і відібрати потрібне до прання, а ще й мотлох до викинення. Дівчата, я не думала, що то так тяжко прощатися з непотрібними шмотками, які лежать роками і не вдягаються. І підозрюю, що кілька зайвих таки залишила на "авось згодиться", ну але нічого. Все рівно вийшов цілий кульок. І це тільки мала шафа. З великою буде важче, але треба...

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. Almariel

Almariel Well-Known Member

купується засіб в пляшечці і запускається машинка з ним (раз на 3 місяці) - воно вимиває стінки всередині, а по ободу дверей треба ще самому додатково пройтись. додатково миюю фільтр знизу від жиру і залишків їжі, і розприскувачі води знімаю і намагаюся промити (то все раз на місяць мало би бути, але по факту теж раз на 3 місяці)
    --- дописи об"єднано, 11 Серпень 2016 ---
    о, в мене залява. холодильник розморожувала і вимивала на минулому тижні, духовку і плиту теж видраяла тоді ж. залишилась пмм і мікро.

• Подобається Подобається x 1
  5. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

от халепа, такі ідеальні завдання, маю і зайві кришки і каструлі, які б здалось викинути. І все чекала, аби мікрохвильовку помити, а я не вдома. Хіба буду мамі набридати з викиданням :)

6. Apelsynka

Осилила я і велику шафу, але з речей викинула лише поламані вішалки, старі кульки, стару сумку і свою улюблену курточку, яка вже прослужила свій час:cry:. На решту гардеробу вже не вистачило сил. То якось повернусь до того. Поставила новий засіб від молі, так пахне гарно:), але щось трохи сильно. То може згодом заберу. Залишилось вимити посуд, і ще прання закинути, та й вистачить з мене господарювання на сьогодні.

7. Orman

Orman Модератор-бомба

в мене нема ні посудомийки ні мікрохвильовки, але плитка за них двох брудна )))

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Клас!! Я, ще не прочитавши завдання на сьогодні, вимила холодильник, мікрохвильовки, газову поверхню і кухонні фасади:connie_pull-pigtail
    А все через те що на вихідні матиму гостей, бо так то я дуже лінива:girl_yes2:

• Смішно Смішно x 1
  9. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

для когось іншого я так і роблю, але з мамою так не дуже получається... вона то робить сама, але з таким фуком!!! не каже нічого, але я все розумію і без слів, а потім мовчанка. Я вже тепер можу сказати що мені того не треба і мене так влаштовує як є, але то мусить накипіти. Тут або відкрито починати конфронтацію, або шукати обхідні шляхи.
    За той тиждень що мама вихідна я зовсім вибилась зі свого темпу, тепер знову доведеться все налагоджувати, а потім знову вихідні в мами... от таке коло замкнуте. Прийдеться міняти тактику як то було з кухнею. Тепер я сама готую що вважаю за потрібне, а мама може зробити вареники чи голубці по своїй ініціативі, бо я того не вмію. Бо раніше мама починала якусь страву, а я мала доготувати і якщо не встигала чи не вдалось, то знову було "а нашо то продукти переводити, а я не то планувала..."

10. Retaret

Retaret Well-Known Member

а я вранці вимила передню панель плитки, ручки відшурувала старою зубною щіткою, і дверцята помила. посудомийки і мікрохвильовки на щастя нема. Холодильник десь два тижні тому зовні мила, то ще не нагально і шось мені нема сил-бажання. А от плита в мене тепер така святкова і нарядна :girl_claping: я ті ручки щіткою востаннє ще перед великоднем драяла
    холодильник би наверху помити, але певно нині також не той день.
    Взагалі завдання цього тижня мити під тумбами певно так і не вдасться, власне позаминулого тижня трохи там порозганяла порохи, але зараз хочу відсунути плиту і вити під нею, а трохи тєжко, бо чоловік останньо має купу всього на голові, не хочу ввечері ше то затівати. Але тато мені нині настроївся, що він би мені з тим поміг, то може наступного тижня приїде, відсуне і малу забере гуляти поки я там помию (ну бо тати таки досить раніше з роботи приходить ніж чоловік).

А ще... в мене вчора знов була пінна ванна :girl_in_love: то таки круто!!! і сидиш там всього яких хв 10 (я довго не розслабляюся, бо ночами-вечорами в мене ще наука), але якщо повністю відключити голову від всього на світі, то таки релакс ше той :girl_dance:

11. arushka

arushka завжди досягаю мети

може спробуйте складати меню, щоб включити і мамині страви, і ваші? дуже помічна річ, а як економить гроші на продукти!:girl_tender:

12. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Нє, меню то не проблема)) я просто перебрала на себе готування, а мама готує як має натхнення)) також закупи то моє, якщо треба щось мамі то я купую теж. Наразі проблема з прибиранням... Раніше було інакше: цілий тиждень майже нічого не робилось, а в суботу прибирання, але мені таке не дуже підходить, бо по-перше то забагато на раз (закупи, вариво і прибирання), по-друге, останнім часом в суботу бувають якісь вилазки на природу чи вгості і тоді повністю "дупа в милі". Треба буде просто поговорити з мамою і дійти якогось спільного рішення.

13. EineGuteFrau

І на закінчення тижня в кухні ми помиємо підлогу:) попідмітаємо чи пропилососимо і гарненько вимиємо всі плямки)

• Подобається Подобається x 3
  14. Apelsynka

О ну сьогодні я з вами, бо мені то все треба робити, а на суботу не хочу це залишати:)Вихідні на те й вихідні, що треба відпочивати, а не пахати. Тому мені дуже подобається, що за цією системою в суботу і неділю відпочивають)))Мені ніколи не подобались ті суботніки....ще хочу сьогодні допрати те, що вчора не встигла і повішати тюль:)

15. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Я цього тижня практично щодня то роблю.
    Та і як інакше в кухні?
    Вчора я була молодець.
    Помила три світильники, холодильне відділення холодильника з усіма поличками і ящиками, і навіть витерла холодильник зверху від пилу, і оскільки для того, щоб витерти, його довелось висувати з ніші, то і плінтуси та підлога теж файно вимиті.
    Я нині курю бамбук, чи як?

16. Rona

Rona Мама-йожик

Я трошки відстаю від графіка, холодильник ззовні (і навіть зверху!))), чайник, тостер мила нині. Ще мікрохвильовка чекає, фартух і дверці шкафчиків:connie_pull-pigtail
    Вчора вперше вмикала таймер (та-та, я в нове довго втягуюсь, звикаю) і мені сподобалось :)

Почала перебирати гардероб, по одній полиці, вже відкладаю речі, зайві мені. Це капєц. Як від серця відриваю, хоч могла і не носити чи лише раз одягти.

17. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

Випала з системи на тиждень через навчання-роботу. А кухню ой як треба мити-пуцувати:ed4d70def841dc74b57. Буду надолужувати нині і трохи завтра. Бонусом є те, що кухня маленька. А холодильник взагалі в коридорі в ніші стоїть:girl_haha:

18. Kroshka Enot

Тоді то не рахується. В нас зона кухні того тижня, тобто в коридорі можна ніц не робити.
    Шутю, звісно.
    Бажаю гарно надолужити, але не перепрацюватися до того, щоб відбити собі охоту.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. EineGuteFrau

Теж мию щодня підлогу в кухні і не лише. З моїми малими нереально не мити, особливо тепер, коли почався сезон сливок... Ті засохші шкірки як десь не побачу так потім зле віддирати

20. Kroshka Enot

@EineGuteFrau а є вже інформація, яка зона наступного тижня?

21. EineGuteFrau

Зони незмінні: третя зона - основна ванна і додаткова кімната)
    Потім головна спальня)