Чи є прихильниці Флай леді на ДП?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Irus'ka, 16 Лютий 2009.

1. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Незмінні завдання дня (Daily Focus)
    понеділок - Home Blessing Hour
    - почисти порохотягом видимі поверхні
    - викинути старі журнали, реклами з пошти і всілякі непотрібні папірці, які валяються по хаті
    - протерти дзеркала і двері
    - витерти порохи
    - викинути сміття з усіх відер для сміття в домі
    - змінити постіль
    віторок - планування і розваги Plan and Play
    середа - виконання справ, які постійно відкладаються Anti-procrastination Day, а також прибирання
    холодильника (без фанатизму: викинути старе і всілякі оштипки, протерти (не намивати) полички)
    четвер - зовнішня діяльність - пошта, рахунки, лікар, закупи Errand Day
    п'ятниця - поприбирати сумочку і машину, а також день побачень )))
    субота - сімейний день
    неділя - день духовного перезавантаження

Щоденні рутини

• Ранкові:
      • Одягнутися включно із взуттям на шнурівках, привести в порядок обличчя і волосся, почистити зуби
      • застелити ліжко
      • протерти унітаз
      • розвантажити посудомийну машину
      • поставити прання
      • перевірити календар
      • перевірити Контрольний Журнал
    • Що на вечерю?
    • пити воду
    • викидання сміття 15 хв
    • 15хв - тренування
    • Вечірні:
      • Приготувати одяг на завтра
      • перевірити календар
      • покласти речі необхідні на завтра на виділене місце
      • Де ваші ключі?
      • прибирання гарячої точки - 2 хв
      • помити кухонну мийку
      • вмитися, почистити зуби
      • лягти спати в нормальний час

---------------------------------------
    Дівчата вже в деяких постах в темі переїзд згадували про систему Флай леді. От і стало мені цікаво чи є флай леді на Посиденьках? Чи є ця система дієвою для Вас? Чи вдається дотримуватись завдань на день?
    Відповім від себе: про систему дізналась давно,деякий час навіть активно впроваджувала в дію, але з часом "забила" на завдання і пустила все на самохід. Порядок вдома дуже люблю, але часом бракує наполегливості та організації, хоча на ДП провисаю із завидною регулярністю:xaxa:
    То може ДП допоможуть мені організуватись і до порядків в хаті? - Звичайно, якщо це не поза правилами шанованого Львівського Жіночого Форуму- Дівочих Посиденьок!:)

Останнє редагування модератором: 27 Липень 2016
    • Подобається Подобається x 13
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
    • Креативно Креативно x 1
  2. Hexe

Hexe Well-Known Member

мені теж хочеться:) але мушу трохи планувати, бо з малим ще троха тяжко все робити. і часом вже в процесі приготування - і оп,чогось нема.
    ну і читала(ще не перевіряла на собі,потім поділюсь якшошо),що ніби то планування харчування і нечасті закупи забирають менше часу і економлять гроші:) перевіримо:))

• Подобається Подобається x 2
  3. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

У мене та ж історія. Я навіть одного тижня готувала нові страви час від часу і записувала, що сподобалось, а що ні. Але так воно і залишилось в такому вигляді.
    Я щось не дуже розумію тієї концепції. То ж виходить, що плюс мінус одне і теж щотижня - нудно і набридає. То ж напевно треба хоча б двотижневе меню складати
    І можу спланувати теж лише сніданок. Бо коли ми вдома, то панкейки і кава/чай. Коли чоловік працює - він вівсянку, я чай зі смаколиком. Діти незмінно каші)
    А як виглядає тижневе меню у вас? Може хтось поділиться своїм?

Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 1
  4. Hexe

Hexe Well-Known Member

планується невеличкі карточки,де з одного боку назва страви,з іншого список інгрідієнтів(при потребі дуже коротко рецепт). просто якщо не ламінувати, вони швидко зітруться...хіба скотчем заламінувати:)
    --- дописи об"єднано, 30 Серпень 2016 ---
    ну я це бачу собі так(грубо)
    пн:
    каша
    борщ, гречка з котлетою
    оладки
    салат,пюре

вт
    сирники
    борщ,
    картопляні палюшки
    гречка,омлет

і т.д.
    тобто чогось зготувати більше, вонно може лишитись на другий день і вигляді гарніру чи вечері. або зробити більше, порцію заморозити і потім наприклад через кілька днів подати, але в рамах запланованого тижн.ну і щоб місце в морозилці не займало.
    якщо сплановане меню - ви йдете раз максимум два на закупи. це економить час,гроші(не ведетесь на акції і всяке там "ой,хочеться") ну і продукти не лишаються\не пропадають.бо в мене деколи буває лишається порція котра ні в кут ні в двері:)
    --- дописи об"єднано, 30 Серпень 2016 ---
    теоретично не мало б набридати, бо думаю якщо записати, то основних страв котрі готуєте не буде більше 70. і просто можна якось так комбінувати, щоб страви повторювались не раніше двох тижнів.наприклад якщо молочний суп ви готували цього тижня, то наступний раз вже тижня через два чи по бажанню.є ж страви,котрі полюбляєте більше і можете їсти частіше:)

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

гдЄ?можна наводку?:flag of truce:
    я от дійшла висновку, що таки треба мати якийсь зошит_блокнот для записів отих всіх домашніх справ, списків і т.д. бо в голові то все не поміщається останнім часом...старію чи шо...:girl_in_dreams::girl_crazy:

6. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

а мені то діло набридає на етапі записування того переліку страв) вже скільки разів я за то бралася (якраз сьогодні знайшла і викинула 2 такі невдалі "системи",), і то при моїй то любові до списків! Але тепер я вже знаю, що робити: почну з однієї категорії, причому невеличкої, і подивимось, як втягнусь. Хоча останнім часом я тяжію до спонтанної кулінарії, просто фактично більшість продуктів є вдома, тому з закупами якихось особливих незручностей чи перевитрат не виникає, мені більше таке як каталог ідей потрібне.
    Ще маю давній план, упорядкувати новий кулінарний записник, але щоб там були лише страви бест оф зе бест, фактично, він би міг виконувати роль такого каталогу, от тільки ж лінь мені розписувати там, як борщ варити)

Отправлено с моего X9180 через Tapatalk

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. EineGuteFrau

Знайшла таку блогершу на Ютубі)
    Є цікаві ідеї не лише для меню.
    Про меню відео

• Креативно Креативно x 1
  8. EineGuteFrau

Ось така система мені все ж таки ближче. Я і сама думала розділити квартиру на дні. Але потім знайшла Флайледі і вирішила йти за нею. І направду за три тижні у мене зона стає занедбаною.
    Треба ще таку систему спробувати втілити в життя) бо щось тиждень в одній кімнаті не для мене. Мені стає нудно. Ну або ж я шукаю систему, яка буде замість мене прибирати)))

9. Hexe

Hexe Well-Known Member

Pinterest[]=bullet%7Cautocomplete%7C&term_meta[]=journal%7Cautocomplete%7C

або ще вводите флай леді різними мовами, там теж трохи корисного є:)

10. Orman

Orman Модератор-бомба

я вже перевірила. Дійсно помагає )))
    перше, що треба зробити при плануванні меню - кілька тижнів записувати що ви кожен день готували.
    Тут вас чекатиме сюрприз, бо у 90% випадків виявляється, що плюс-мінус одне й те саме із скидкою на сезонність.

Я на картках не пишу. Записую в календар електронний на телефоні. Рецепти є в Cozi. Ну і зошит в мене є окремо з рецептами, але з рецептів я в основному готую випічку, а так то з голови серця.
    --- дописи об"єднано, 31 Серпень 2016 ---
    місія на сьогодні - повиносити на місця все що попало у вітальню з інших кімнат. *От же ж у людей великі вітальні )))*

• Подобається Подобається x 4
    • Смішно Смішно x 3
    • мімімі мімімі x 1
  11. arushka

arushka завжди досягаю мети

вже писала колись, я так прибираю, стало набагато зручніше і чистіше прибрати кожного дня іншу кімнату, але це працює тоді, коли вже є відносний порядок в квартирі (бо коли я починала системитись, квартира була настільки захаращена, що мені тижня на одну зону було мало:girl_blush2:. Зараз я просто не маю що робити тиждень в одній зоні)

• Подобається Подобається x 7
  12. EineGuteFrau

от, власне, що ніби і не захаращене, але з дітками за три тижні все ж зона стає трохи не альо.
    Моя флайледі ламається на рівні понеділкового НВН, бо ми поки прокинемось, поснідаємо, поки ранковий ритуал, то мені залишається часу, щоб прибрати лише спальню, бо треба класти спати дітей. А коли вони сплять, треба розібрати посуд та посудомийку, приготувати їсти, щось починаю прибирати і вони вже встають. По обіді ми йдем гуляти. А як приходимо, то приготування вечері, сама вечеря, потім купання дітей. І я вже ввечері не маю бажання далі прибирати. Все ж, мені здається, що коли одна кімната на день, то трохи легше.
    Власне, в своїй системі я зміню саму систему прибирання. У тієї блогерші піддивилася, як систематизувати завдання і розділити їх по періодичності. треба провести поділ своїх,щоб бачити що і коли робити)

13. Kandya

Kandya Well-Known Member

Як я там себе колись називала замість флай-леді? Бой-баба?... Ну щось таке. Сьогодні у мене такий приступ, ніби завтра Паска. Вже купа мішків на смітник, на Окко, брат, бляха, ніяк розродитись не може -- шостий рік замужем. То я вже не питаюсь, просто загрузила багажник і най роблять що хочуть: хочуть плачуть, дивлячись на те все "мі-мі-мі", хочуть "роблять". Може хоч то їх стимульне.

А про страви? Я би інколи не змогла планувати страв. Я щодня хочу щось інше і вранці я навіть не здогадуюсь, що буде на вечерю. Тому система планування харчування -- то точно не для мене

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

А я мрію планувати харчування, хоча б для сімї бо я такий їдок що можу зранку до вечора сир з фруктами топтати
    Але ніяк не зорганізую ту сферу (

Надіслано від мого SM-J700H, використовуючи Tapatalk

15. arushka

мені легше, в мене доцік вже підліток, тому успішно припахана до закладання-розкладання посудомийки, це її рутина)), ну і як треба мені допомогу в прибиранні, то теж рабів заганяю:)))
    Щодо планування їжі - я його вже і так, і сяк, і списки, і програми, і своїх змусила написати, що вони найбільше люблять їсти - не працює в мене воно, і кропка. Мій максимум був приблизно 1.5 місяці, ніби і харчування стало збалансованіше, і грошей менше витрачалось, а нууууудно.
    Не знаю, чому так, я взагалі фанат всякого планування-обліку-аналізу-систематизації, а от з харчуванням не канає:girl_in_dreams:

16. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

• Подобається Подобається x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. EineGuteFrau

Воно то файно, але в мене питання: куди вони поділи добру половину речей? Викинули?
    Мені б пасувало таке зробити із шафкою із лотками, крупами, спеціями в можна було б таких корзинок в холодильник. Хоч в холодильнику майже все в лоточках, ніяких кульків в холодильнику (вони зводять мене з розуму, і я не заспокоююсь, поки все не перекладу в лоточки чи коробочки)

18. Hexe

Hexe Well-Known Member

в мене так вилки ложки дівайси кухонні поскладані:)

19. arushka

якби мої вдома покидали речі, як в тих *біфорах*, я б покусала:blush:
    @Akina, дякую за сайт, сподобався

20. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я... і не переймаюсь тим. У мене енергія легка тому мені певний балаган не перешкаджає. Так, коли все поскладано це гарно і я це також роблю, але аби кусати чи не знаходити собі місця через те, що речі не в коробочках - це не я. Це занадто важко енергетично.

Навіть дуже. Тоді в звичне меню попадають цікаві штучки, а то утром яішніца, дньом яішніца а ночью амлет...

Приїздяй в гості, побачиш кокі вони бувають і то у мене ще невелика... ну але 30 чоловік посадити якось треба?...:girl_blush2:

21. Alstroemeria

Alstroemeria Well-Known Member

Дякую за посилання, візьму на озброєння кілька ідей.:girl_tender:
    Віднедавна заглядаюся на різноманітні коробочки-корзинки-органайзери.:girl_in_dreams:Правда ціни на них здебільшого кусаються, а хочеться усе і відразу. Що цікаво, раніше не любила коробочок і здавалося, що вони зайві і лиш забирають місце.
    А користь зацінила після травми руки, бо при прибиранні значно зручніше пересунути кілька коробочок, а не переставляти-пересувати окремо дрібні предмети. :girl_yes: Я так у 2 великі косметички поклала маленькі коробочки, а вже в них - потрібні тюбики, флакончики з косметикою, ліки на щодень. Полички виглядають не такі нагромаджені, користуватися зручніше, прибирати - швидше. Ще б в кухні і ванній якісь коробочки-корзинки організувати.:girl_in_dreams:
    А взагалі страшенно дратують відкриті полички, прозорі дверцята сервантів і книжкових шаф і радянська звичка виставляти речі напоказ. На, жаль, позбутися вдома їх поки не можу.
    Щодо системи - більше не встигаю, ніж встигаю, але результати все одно є, хоч і мінімальні і не надовго. Правда часу бракує катастрофічно і лягти спати до півночі ніяк не можу.
    Цього тиждня трохи вибиваюся з системи. Зламалася пралька і вдома на мене чекають дві добрячі порції ручного прання.:girl_cray:

• Подобається Подобається x 4