Чи є прихильниці Флай леді на ДП?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Irus'ka, 16 Лютий 2009.

1. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Незмінні завдання дня (Daily Focus)
    понеділок - Home Blessing Hour
    - почисти порохотягом видимі поверхні
    - викинути старі журнали, реклами з пошти і всілякі непотрібні папірці, які валяються по хаті
    - протерти дзеркала і двері
    - витерти порохи
    - викинути сміття з усіх відер для сміття в домі
    - змінити постіль
    віторок - планування і розваги Plan and Play
    середа - виконання справ, які постійно відкладаються Anti-procrastination Day, а також прибирання
    холодильника (без фанатизму: викинути старе і всілякі оштипки, протерти (не намивати) полички)
    четвер - зовнішня діяльність - пошта, рахунки, лікар, закупи Errand Day
    п'ятниця - поприбирати сумочку і машину, а також день побачень )))
    субота - сімейний день
    неділя - день духовного перезавантаження

Щоденні рутини

• Ранкові:
      • Одягнутися включно із взуттям на шнурівках, привести в порядок обличчя і волосся, почистити зуби
      • застелити ліжко
      • протерти унітаз
      • розвантажити посудомийну машину
      • поставити прання
      • перевірити календар
      • перевірити Контрольний Журнал
    • Що на вечерю?
    • пити воду
    • викидання сміття 15 хв
    • 15хв - тренування
    • Вечірні:
      • Приготувати одяг на завтра
      • перевірити календар
      • покласти речі необхідні на завтра на виділене місце
      • Де ваші ключі?
      • прибирання гарячої точки - 2 хв
      • помити кухонну мийку
      • вмитися, почистити зуби
      • лягти спати в нормальний час

---------------------------------------
    Дівчата вже в деяких постах в темі переїзд згадували про систему Флай леді. От і стало мені цікаво чи є флай леді на Посиденьках? Чи є ця система дієвою для Вас? Чи вдається дотримуватись завдань на день?
    Відповім від себе: про систему дізналась давно,деякий час навіть активно впроваджувала в дію, але з часом "забила" на завдання і пустила все на самохід. Порядок вдома дуже люблю, але часом бракує наполегливості та організації, хоча на ДП провисаю із завидною регулярністю:xaxa:
    То може ДП допоможуть мені організуватись і до порядків в хаті? - Звичайно, якщо це не поза правилами шанованого Львівського Жіночого Форуму- Дівочих Посиденьок!:)

Останнє редагування модератором: 27 Липень 2016
    • Подобається Подобається x 13
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
    • Креативно Креативно x 1
  2. Rona

Rona Мама-йожик

У мене так на кухні в шухлядах все поскладано, ляпота!!! Вже майже рік там порядок тримається

• Інформативно Інформативно x 1
  3. Rona

Rona Мама-йожик

Ще маю придумати як краще розмістити кришки і сковорідки

4. Orman

Orman Модератор-бомба

та це я так заздрю. А не 8 людей на 40м.кв.

5. raspberry

raspberry Well-Known Member

Я б щось таке зробила якби кухню переробляла:

• Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • мімімі мімімі x 1
  6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Мені онто також подобається - чомусь люблю коли воно поскладано від великого до маленького або навпаки. Так мені любиться, що гей. Я як дитина тим тішусь - менший банячок в більший. Так бим цілий день складала.:girl_crazy::girl_haha:

7. raspberry

raspberry Well-Known Member

Я теж таке люблю. В мене баняки наборами від найменшого до найбільшого. Ті мої "пірамідки":girl_crazy:в кладовці стоять поскладані. А ще в мене чорно-білий посуд. То на сушці мусять так і стояти - одна чорна, одна біла тарілка і т.д.:girl_crazy:

• Подобається Подобається x 1
  8. Retaret

Retaret Well-Known Member

мені часом здається, що вся моя квартира це суцільна гаряча точка, особливо як мала в настрої порозтягає все повсюду (це в 1 кімн.квартирі геть нескладно !!)
    такшо на поділ зон з одного боку годі скаржитися, а з іншого - весь час маю що прибирати і без приписів флай.
    Але тішуся що саме завдяки завданням флай трохи повичищала коридор і взуттєву тумбу.

До речі про полегшення від тої системи я вже теж думала. Воно реально роботи вдома менше ж не стає, просто заставляєш себе кожен день присвячувати тих 15 хв і тоді якісь результати намальовуються.

Меню планувати якось теж не вмію - більше по ситуації і по настрою до готування. Коли вже зовсім зле - морожені вареники-пельмені. А як фантазія розійдеться, то і з малої пожену докупляти чого бракує, бо є настрій зготувати. Хоча загальні правила такі, що банячок зупи на 3-4 дні зазвичай є. Якусь крупу зварити і нарубати помідор-огірок то не хитре діло. І ще навчилася морозити собі фрикадельки з фаршу - часто виручають (навіть якщо не готую мясне нам, то малій можу завжди за пару хв пару штук зварити, бо вона в мене любитель мяска ше той).

• Подобається Подобається x 3
  9. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Мені чоловік вкрутив гачки в шафці, де труба від витяжки захована - тішусь вже якийсь рік.

• Корисно Корисно x 1
  10. Orman

Orman Модератор-бомба

місія на сьогодні: поприбирати у "вхідній зоні" вашого помешкання. Порозкладайте взуття і одяг. Розберіть пошту на тумбочці. Порозносьте на місця те що не має бути в передпокої.

• Подобається Подобається x 7
  11. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я цю місію віддаю наймолодшій доні. Вона так гарно все поскладає... Вона вчора бавилась з шваброю від ФлайЛеді, то на сьогодні її місія буде помити плитку в передпокою. :girl_crazy::d23:
    --- дописи об"єднано, 1 Вересень 2016 ---
    З дівчинкою з відео погоджуюсь про те щоб все записати в зошит. Бо у мене нераз дуже багато ідей щодо кожної кімати, але так як людська свідомість може тримати не більше семи думок в голові а у мене тих думок 125 на хвилину, то часто переключаюсь на інше і вже й не згадаю що онто перше було.:girl_sad::girl_impossible: Тому мені сподобалась ідея записувати. Голова звільнилась, а думка не пропала.:girl_dance::girl_dance::girl_dance:

Останнє редагування: 1 Вересень 2016
    • Подобається Подобається x 4
  12. Orman

Orman Модератор-бомба

де всі?

місія на сьогодні: підіть в їдальню і познімайте павутину зі стелі і повитирайте порохи з плінтусів, а також з люстри.

• Подобається Подобається x 9
  13. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Я цей тиждень не флай-леді, а лантух-леді :girl_crazy:
    в силу певних сімейних обставин.
    Але щойно все розрулиться, я з Вами.
    Пи.Си. рутини виконую, хоч би там що.

14. Orman

Orman Модератор-бомба

головне що леді, все решта додасться

15. Alstroemeria

Alstroemeria Well-Known Member

Я теж, бо рутини вже встигли ввійти в звичку.:girl_yes:
    З щоденними місіями складніше, бо після роботи тааак хочеться зловити останні теплі промінчики і трохи прогулятися, а пізнього вечора на мене чекають чергові порції ручного прання (майстер по ремонту пральки буде десь через 2 тиждні). Тому місію серпня з щоденним пранням переношу і на вересень. До речі, а яка в нас місія місяця на вересень? :d23:
    І трохи виводить з рівноваги, коли прихожу додому і бачу на холодильнику, дверцятах шафок чи стінах (які старанно мила в понеділок-вівторок під час години благословення дому) густі сліди від томатів, ожинового варення, краплин жиру чи ще якогось бруду.:girl_cray: Ну ніяк не вистачає того понеділкового прибирання на тиждень. І що обідно, от впевнена, що якщо вдома тільки дорослі адекватні люди, то не мало б виникати потреби мити дверцята кухонних шафок, холодильника щодня і відшкрябувати з ручок кімнатних дверей залишки варених томатів.:girl_crazy:

16. Orman

Orman Модератор-бомба

вечірні рутини

• Подобається Подобається x 2
  17. arushka

arushka завжди досягаю мети

я є:girl_flag_of_truce:
    хоч я і флай бай арушка, але дуже мені помічні завдання, які публікуєте щодня, бо якщо якісь з завдань теж в мене просяться, то роблю разом з вами
    Люстри мене чекають в третій тиждень вересня, стелі були в липні, а от плінтус від порохів повитирала
    А взагалі в мене якось так підозріло чисто останнім часом. Чи то зір перевірити, чи то нарешті своїх натаскала робити за собою порядок?:girl_in_dreams: Як би там не було, приємно:girl_dance:

• Подобається Подобається x 6
  18. Jusi

Jusi Ловець емоцій

А яка звичка місяця? :girl_cool: Я звичку серпня чудово опанувала, усі покривала попрані :girl_dance:

19. Orman

Orman Модератор-бомба

будьмо уважні - пост 755

20. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

Це точно. Але ключове слово тут має бути ще одне. Дорослі, адекватні та акуратні...:girl_sad:На жаль 3 в 1 не завжди зустрічається.

Останнє редагування: 2 Вересень 2016
  21. Retaret

Retaret Well-Known Member

я от ніби і є, але шось я вибилася з тих всіх систем. Темку тут читаю щодня, часом шось роблю , а часом і ні ((( якось так... де тут темка для забембаних?? о_О

до речі @Orman програмка на телефоні в мене вистоялася і запрацювала. Але то тривало не довго, вже кілька днів як тільки пробую зайти в неї - все вилітає