Відповідь: Чи не надто ми господині? По хорошому заздрю тим жінкам, яку люблять куховарити і відпочивати на кухні. Бо я сама майже не готую. Зараз зовсім не маю часу: робота + навчання, добре що поїсти встигаю(те,що приготує бабуся чи мама). Але думаючи і готуючись до сімейного життя стає трохи страшнувато:ninja: Часу появиться у мене більше, бо закінчу навчання, але практики, досвіду та й напевно великого бажання вправлятись у кулінарії у мене нема. Чи то може я не звикла, бо проводжу на кухні дуже мало часу, і все в мене ще попереду...не знаю. Хоча інколи виникає бажання приготувати щось смачненьке(дуже рідко таке буває). От такі у мене "кухонні" страхи...
Відповідь: Чи не надто ми господині? Sonne, ви мене переоцінюєте!:xaxa: Я як подумаю, що цей комбайн треба почистити-помити потім, мене така тоска бере...Нам так родичі пару років тому віддали якусь супер-соковитискалку (бо собі ще кращу купили) Ми як два рази витиснули сік, і як помили її, а потім не мали де запхати в нашій забитій кухні.. Одним словом, недавно при черговому переїзді комусь ми її зпхали, і такі були щасливі...В мене і якась супер-терка зі всяким зйомними штуками за 100 грн. є, а тру я все одно на самій звичайній за 5 грн. То все дістати, помити, поскладати - мені здається ще довшим і нуднішим.. Але яка річ мені дуже полегшила моє господарство, то хороша маленька електрична духовка з двома тенами різної потужності. (До того у мене на всіх кухнях духовки не працювали, або дуже слабо гріли).Я у неї усе пхаю, і мені набагато легше приготувати м"ясо чи там рибу у фользі і це займає мого чистого часу всього пару хвилин і мити потім фактично нічого не треба. Я у ній навіть млинці з сиром печу, а не смажу.
Відповідь: Чи не надто ми господині? Ви нагадали мене колись до заміжжя. Менша дитина в хаті, мама і старша сестра все зроблять, ще й бабуся казала, що ще нароблюся. Але після того, як стали жити з чоловіком самі - все налагодилось - і варила, і пекла ще й задоволення від того отримувала. Спробуйте приготувати щось, дійсно, смачне для чоловіка і, якщо оціне, то у вас обов"язково з"явиться бажання потішити його ще не раз. Мій чоловік, потрібно віддати йому належне, ще ні разу не сказав, що щось не смачне, навіть, коли я сама знаю, що страва не дуже. А яке задоволення готувати для дітей! Дивитися, як вони тішаться, що мама знову приготувала їхні смаколики. Але погоджуюсь, що є жінки, кухня для яких не є улюбленним місцем. Зате вони роблять щось інше на всі 100. Що ж - кожному своє.
Відповідь: Чи не надто ми господині? Ото піду десь прогулятися-язиком потріпати, а тут вже нова цікава тема Я - жертва патріархального бабусиного виховання. Моя бабуся, яка мала чотири кляси польської школи і все життя прожила у селі, можна вважати на хуторі, щиро дивувалася, нашо то вчити якусь фізику-хімію і при цьому не вміти топити печі, пекти пироги і не знати, що з кабанчика йде на ковбасу, а що на шинку :ninja:. Оскільки літо я проводила у бабусі, то мусіла навчитися всього. Чого варте тільки те, що бабуся спеціально тримала кабанчика, щоб заколоти на канікулах і навчити мене "спорати його за півтора дні і щоб не втомитися":8: Не можу сказати, що то мені подобалось, але від бабці не втечеш, легше було застрелитись Коли я попала на заслання у невістки, бабина наука стала набагато більше у пригоді, ніж золота медаль і червоний диплом універу. Зараз я щаслива господинька на власній кухні. Багато і щедро готую на ДН, Різдво, Великдень. Ще Покрова - престольний празник. ВСЕ. Щодня -нормальний обід :перше(не завжди) , друге, салат, раз на три дні щось печу до чаю. Я не готую вечерю , їмо те, що з обіду, або як не встигла обід - то вже вечеря, яка буде і сніданком. Сніданок - що Бог послав в холодильник, бо я сплюха велика (друга частинка мого ніку - то є моє покликання) Якщо гості не у свята ,то звичайний обід -вечеря з одним м"ясним чи рибним гарячим і гарніром. Борщ-суп - раз на два дні. Бабця б за це навернула кописткою.:ninja: Коли читаю у дописах типу "У нас сьогодні борщ, голубці, вареники, вінегрет, пиріжки та ще зроблю тортик на вечерю", то завжди думаю "Та най воно згорить, мої поїдять і борщу з гарячою канапкою"
Відповідь: Чи не надто ми господині? А про посудомийнну машину не задумувалися? Я, коли бачу гору посуди після вечері, на другий день зразу вирішую її купити(хоч не впевнена, що вона потрібна). А соковитискач це дійсно...:no:З миттям іншої техніки набагато легше.
Відповідь: Чи не надто ми господині? Ой, ще і як про посудомийку задумувалася!! Ми навіть збиралися таку маленьку настільну купити, але з тою кризою...Думаю, це одна з найпрекрасніших речей у господарстві, так само як і пралка.
Відповідь: Чи не надто ми господині? Не погоджуся. я наприклад, не уявляю, як можна 19-19,30 прийти додому, враховуючи похід в найближчий магазин!, що день шось готувати на вечерю щось свіженьке?? тоді вечеря буде в 20-30, не раніше. є інший варіант, прийти , загріти, подати, зїсти, і одразу йти на кухню готувати на завтра сніданок і вечерю і по колу. то орієнтовно, з миттям посуду , виповзу з кухні о 22-22,30. то просто не реально. тому зрозумійте тих, хто старається все передбачити і різноманітні страви наготувати раз на 3-4 дні. якщо не зауважили, щодень такі довгі дописи з приготованою їжею не зявляються, бо то нереально щодень так готувати. неможливо, тим хто до 18,00 працює готувати щодень. а випічка реальна хіба на вихідні. така моя думка.
Відповідь: Чи не надто ми господині? Я дуже, просто дуже люблю готувати, то для мене релакс, найкращий відпочинок. Рідні мене називають поваром-маньяком. Обожнюю вишукувати цікавий рецепт і потім закритися на кухні і творити. Найкращий ранок для мене –це ранок з запахом свіжих сирників чи оладків. Я отримую колосальне задоволення від споглядання насолоди на лиці рідних коли вони їдять смаколики, коли потім згадують щось смачненьке і від спогадів закочують очі. Нажаль готувати нормально можу тільки у вихідні, у будні няня для Соні готує свіже кожен день, а для нас ми готуємо наперед на два-три дні, дуже часто можемо обійтися напівфабрикатами або повечеряти в кафе. Але на вихідні рідні від’їдаються. На свята стараюсь готувати не багато нехай буде дорожче і менша кількість але таке щоб було дійсно смачно. А от з порядками і прибиранням то завал, я дуже не люблю прибирати, а от вікна мити люблю, не люблю пилососити а прасувати люблю. То всі обов’язки ділимо між рідними, от напав на мене сьогодні «бзік чистоти» всю кухню віддраю до блеска, вимию доместосом всю підлогу, а нема бажання, ну лінюся - нічого страшного, приберу тільки зверху, а кардинальний шмон залишу до кращих часів може у когось проснеться совість і помиє чи поскладає. Ще ніразу не стояло питання або порядки чи готування – або відпочинок чи час на салон, чи посидіти і побавитися/почитати з дитиною. Завжди находиться компроміс.
Відповідь: Чи не надто ми господині? Я не кажу про готування щодня свіжої вечері, після роботи зварю наприклад картоплю, насмажу котлет, якіу можу на сніданок розігріти....але ніколи не готую і картоплю, і гречку, і макарони одночасно, бо то на сніданок, гречка- на обід, макарони на вечерю....:8:Це ж швидко вариться...імхо...і працюю я до 18-00 щодня..:xaxa:
Відповідь: Чи не надто ми господині? а де ви прочитали, ЩО хтось варить гречку макарони і картоплю щодня???? не треба тоді стверджувати -цитую "ЩОБ ПОТІМ ВИКИДАТИ".
Відповідь: Чи не надто ми господині? забула написати про сніданки. ніколи не даю залишки з обіду чи вечері на сніданок. от маю таку звичку. сніданок то святе. або свіжозготоване, або просто ЩОСЬ інше 6 салат, каша, омлет і т.д..
Відповідь: Чи не надто ми господині? я ж в загальному говорю,і в мене теж буває по-різному.....не сприймайте це так близько до себесьогодні зранку для прикладу зварила макарони, а підлива була вже готова, оцим і поснідали...а вчора були прості канапочки з сиром і маслом....на сніданок полюбляю робити омлети...як коли, я ж не сперечаюся...
Відповідь: Чи не надто ми господині? Чашу комбайна, якщо одразу, достатньо просто сполоснути водою. А посудомийку,ІМХО, є сенс купувати тільки повнометражну. Мені невелику кількість посуду значно простіше помити протягом 15 хв. вручну, ніж класти в посудумийку і воно там буде 2,5 год. товктися. А от після гостей, або якщо багато готувалося, відчувається максимальна користь від цього агрегату!
Відповідь: Чи не надто ми господині? У мене була така сама ситуація, були бабуля та мама, які робили все. Результат - я ледве вміла зварити яйце Але я вийшла заміж і через три дні ми поїхали до місця служби чоловіка, який на той час був військовим у Хмельницьку область. Спочатку разом щось готували в основному картопля жарена - картопля варена, макарони:xaxa::xaxa::xaxa: А потім макарони надоїли і я з великою книжкою - О ВКУСТНОЙ И ЗДОРОВОЙ ПИЩЕ пішла на кухню. Сприяло навчанню те, що я деякий час не працювала, а чоловік - лейтенант, по три дні пропадав на роботі :tanksmile::tanksmile::tanksmile: - завдяки цій книжці у мене в арсеналі кухня всіх бувших народів РС, а там повірте є що скуштувати:xaxa: а ще навчанню та різноманітності сприяла відсутність протягом 2 місяців у господарстві холодильника:ninja:, продавців дуже дратував мій щоденний прихід за 4 яйцями, 100 грамами масла, чи сиру - дуже спекотне літо було, все пропадало за ніч. Так шо не лякайтеся, як захочеться чогось окрім макаронів, скоріше всього навчитесь готувати шось смачненькє.:xaxa:
Відповідь: Чи не надто ми господині? Взагалі-то посудомийка призначена щоб при високій температурі вбивати всі мікроби, і в посудомийку треба класни сполокану посуду, а не брудну і жирну.... Тому краном тре користуватись в будь-якому випадку, а от якщо ви не хочете їсти "фейрі", то тре купляти посудомийку...
Відповідь: Чи не надто ми господині? Для мене то взагалі "болюча тема" - ну не люблю я готувати і всьо!!!! Напевно тому Бог послав мені чоловіка який любить і не проти :xaxa::xaxa: Тому сніданок нас завжди на ньому - йогурт і канапки з кавою, або каша (всьо приготоване зранку поки я збираюсь на роботу):shy: Обід - я їм "свій салат" (свіжі овочі ріжу на роботі і з сиром або тунцьом, а чоловік собі те шо з вечері залишилось або в кафе) Вечеря - як вийде - але шось просте - курка-гриль, котлети, мяско запечене в духовці, вук - а на гарнір рис або гречка або картопля - без проблем можемо 2 дні їсти одне і те ж саме:p Раніше в нас була домовленість - він готує, а мию посуд. Але потім купили посудомойку - то мені легше стало :D :p:radist::radist: До речі В сучасних посудомойках не обовязково посуд споліскувати - просто вибираєте відповідну програму і все збирається в фільтрі який треба періодично прочищати. А жир - то нічого страшного - ті таблетки такі сильні шо від них вилки ржавіти почали - то шо думаєте вони з жиром роблять? :cool:
Відповідь: Чи не надто ми господині? Якщо від того метал ржавіє, то подумайте, що залишки тої хімії можуть зробити з організмом!
Відповідь: Чи не надто ми господині? кожен мій ранок починається з прибирання....незалежно чи дитина в садку чи вдома, я не можу пересуватись по кваритирі,де розкидані іграшки,лахи. Прибрати все зраненька,змити підлоги,пропилисосити,натерти дзеркала то святе Так,готування.....до народження дитини взагалі практично не готувала,тількі на вихідні,і коли гості....та й не було кому готувати,ми з чоловіком йшли з хати зранку і вертались в 8-9....ковбаса і сир були в холодильнику,от і канапками перекушували...Тепер все інакше,є дитина, я вдома,не працюю, і я хочу щоб моя дитина мала все свіженьке,різноманітне,ніколи не дам два дні підряд одні і тіж котлети....Але мої мущини не вимагають від мене марципанів.....вони в мене справжні " хищники",їм головне щоб був кусок м"яса ,бачу що найліпше їм смакує просто запечене м"яско,рибка,відбивні або котлети....тому я на кухні не перетруджуюсь....Знаю що коли вийду на роботу,напевно не зможу вже щовечора готувати вечерю....буду робити на 2-3 дні.....а шо поробиш....а доки я дома,маю час і натхнення то і буду тішити своїх. А щодо гостей...готую тільки тоді коли запрошую на свято, а так в нас не прийнято накривати столи,..купуємо солодке/пиво/чипси і сидимо...