Депресія, як побороти?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем iriwa, 3 Листопад 2016.

1. Radistka

Radistka Well-Known Member

О! Ото мені колись тьотя розказувала, вона лікар, що читала цілу книжку про депресію і дуже рекомендувала отой контрастний душ.
    --- дописи об"єднано, 9 Листопад 2016 ---
    Вот-вот! Депресивні симптоми то як висока температура, знімається медикаментами, а потім вже шукається причину хвороби за допомогою психотерапії.

• Подобається Подобається x 1
  2. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

Це точно, за допомогою коньячка можна додати ще одну важку проблему- алкоголізм. І до речі, десь чула, що алкоголь лише посилює депресивні стани, тому, тим у кого справді депресія, його не можна. А якщо людина приймає антидепересанти, то взагалі категорично заборонено, бо можуть бути як непередбачувані реакції організму, так і поглиблення депресії + розвиток алкоголізму в придачу.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  3. Apelsynka

А взагалі, багато дівчат вже писали як вилікувати. Лікар-психотерапевт, молитви та трудотерапія (фізична праця, хобі або навчання, яке повністю чи хоча б частково переключить свідомість від депресивних думок чи страхів). Але не чекати миттєвих результатів, на все потрібен час. І все буде добре:).

4. Hermi

Hermi Well-Known Member

це на жаль допомагає лише на перший етапах хвороби. Якщо все серйозно, то варто лікуватись, бо це хвороба. Якщо в людини депресія, дуже важко самому з того викарапкатись.

Останнє редагування: 11 Листопад 2016
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. marianast

marianast Well-Known Member

Читайтe і нe путайтe з хандрою і поганим настроєм. Дeпрeсія цe хвороба, яка довго і важко лікується. І хіхоньки в цій тeмі нeдорeчні. Ви ж нe йдeтe вeсeлити людeй в тeму про катаракту, скажімо. А тe,що ви порадили однаково помічнe і від дeпрeсіі і від катаракти

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  6. Alstroemeria

Alstroemeria Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
  7. Apelsynka

А хіба лікар-психотерапевт -це не лікування?:)Він якраз його і призначить. Ви не надто уважно читали. Якраз лікар на 1 місці, все решта допоміжні засоби, які теж потрібні.

8. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

9. Radistka

Radistka Well-Known Member

Тема, як завжди, зійшла на пси ...

Слухала сьогодні гуляючи з малим лекцію психолога. Багато цікавих думок по темі. Трохи накидаю тезисно.

- Антидепресанти це як анестезія, біль стишилась можна братись до лікування. Людина зможе хоча б за двері вийти і піти до психотерапевта. Радять тут трудотерапію. Та бувають такі форми депресії, що людина поїсти не встає, куди її там робити щось заставиш. І на жаль, ніякі антидепресанти внутрішні проблеми не вирішать, тому потрібна "операція" - працювати далі (зі спеціалістом).

- Психолог це наче дзеркало. Він сидить навпроти і бачить де у вас і що - чи чи часом у вас десь борода не росте, образно кажучи, і вказує на це. По ідеї, це міг би бути хтось з незаангажованих незнайомих людей, але психолог на додачу володіє практиками, тобто має інструменти. На жаль рідні, друзі, знайомі - всі мають якісь власні мотиви, субєктивне бачення, власні проблеми. От як бачимо це і тут на форумі хто що радить - здебільшого переводять стрілки на власні проблеми, жартують, соромлять, применшують важливість, тицяють кому гірше, і т. д. Тому так все просто і так водночас складно - щоб допомогти депресуючому потрібна людина, але рідна, близька, знайома людина допомогти не може. За то і такі великі гроші платимо психотерапевтам - бо незамінні вони!

- Ну і, виявляється, у китайській мові, слово "криза" позначається двома ієрогліфами "небезпека" і "можливість". Це так, трохи оптимізму. Нехай усі виходять зі своїх депресій сильнішими і з новим відкриттям власних сил і горизонтів.

• Подобається Подобається x 2
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Kandya

Kandya Well-Known Member

В мене коли почалось загострення ВСД, після народження 3 дитини -- я прийшла до невропатолога. Простої лікарки в поліклініці, яку я навіть не знала. Ну там медсестра сильно возмущалась, що я без талону... Лікарка каже: кажіть, що турбує. Ну от і я почала: типу 10 років тому пережила ВСД І панічіні атаки у всіх красі. Тепер у мене 3 дітей і я боюсь, я не маю права, я не хочу... Благаю, допоможіть! Лікарка підійшла до мене, глянула в очі і каже: я тобі вітамінів випишу і обстеження (але у поліклініці немає, тому у діагностичному центрі по запису). АЛЕ ЗАПАМЯТАЙ: ВОНО НЕ ПОВЕРНЕТЬСЯ, Я ТОЧНО ЗНАЮ -- ДО ТЕБЕ НЕ ПОВЕРНЕТЬСЯ! І не знаю чому, але я їй повірила. Попила оті вітаміни (групи Б), записалась на остеження (десь через місяць мене записали), пройшла -- а там із головою все Ок. Тому треба або самій себе переконати, що здорова, або знайти когось, хто тебе у цьому переконає

11. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

12. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

А в чому проявляються ті симптоми всд ?

13. Hermi

Hermi Well-Known Member

14. marianast

marianast Well-Known Member

Трeба закріпити звeрху допис, дe в двох словах пояснити, що дeпрeсія цe сeрйозний розлад, захворювання. Всe рeшта - в жилєтку. Крім коньяка, коньяк нe знаю куди, на форумівку можна, туди ж вино)

• Подобається Подобається x 3
  15. Apelsynka

От з цим згідна на 100 %, депресія серйозне захворювання, при якому коньячок і всі інші горючі речовини, серйозно протипоказані. Дівчатонька, читніть вікіпедію:read:, ну реально.
    І серйозно, досить вже, бо депересія то не жарт. Людям зле, а тут якийсь маразм вже починається.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 1
  16. Alstroemeria

Alstroemeria Well-Known Member

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  17. zetta

zetta Well-Known Member

що до всд , після 40 років воно проходить . а до того часу може отак ковбасити і дуже лякає тих в кого воно є . моя кума пила транквілізатори ( так іі психотерапевти лікували ) , чоловіку мому добре допомагало коли його всякими розмовами відволікали і лекціі якісь з нету , які допомогли йому розібратись що то таке... наскільки я знаю всд трусить людину так добряче, людям страшно від свого стану на той момент але при тому всьому самі органи здорові . радять комплекс вітаміну В пропити .
    будьте здорові .

• Інформативно Інформативно x 2
  18. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

Як тут писали вже, кожен радить з своєю калакольні. і я пораджу.

• Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Orman

Orman Модератор-бомба

............................. це в мене нормальні слова закінчились. Я половину (!) дописів і "змістовних" відповідей на них стерла.
    І хто не в курсі модераторів викликають кнопкою скарги, а не стєнаніями.
    Всім (майже) фу і ганьба.

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ВСД-взагалі такий діагноз прийнятий лиш в пострадянській медицині. У світовій всд - немає. Мігрень є.ВСД- немає. ВСД лікують лише у нас.
    я виражений всд з підліткового віку. Все ще чекаю:). Зв язок між ВСД і депресіями пов язують хіба з тим, що всд-шники дуже емоційні і загострено приймають життєві ситуації. Мозок постійно перебуває у перезбудженому стані.
    так,депресія - це захворювання. І лікується, як захворювання. Якщо вилікувалися самі через мотиватори, стимули - значить це була легка ступінь певного неускладненого виду. Або узагалі не депресія. Це як порівняти із зубною біллю- якщо після полоскання ротової порожнини "попустило" і не повертається, значить щось не особливо серйозне. Якщо у зубі дірка і біль не дає спокою- без спеціаліста не обійтися. Бо само не "наросте". Лиш поглибиться проблема. У нас просто спрацьовує у людей стереотип, що зверення до психолога чи психотерапевта- це ознака ненормальності. Мало того, не розроблені чіткі розмежування, з чим саме справляються психологи-психотерапевти-психіатри. Тобто їх функції на папері розділені, але зачасту самі спеціалісти беруться за "вправляння" тієї сфери, до якої вони не мали би уже пхатися. Психологи часто залазять на територію психотерапевтів. В принципі, психологи не мають права призначати ті ж антидепресанти. Якщо людині потрібне лікування цими препаратами- це сфера уже психотерапевта. І тут у людини вже спрацьовує хибне: психотерапевт- значить зі мною вже геть погано. Хоча психотерапевт володіє ширшими методиками витягання із тих же депресій,оскільки він має знання не лише з області психології,а і психіатрії,що допомагають витягнути із середніх і важких депресій без впливу важкої артилерії психіатрів. Він точно так само,як і психолог, в першу чергу працює вербально,з психосоматикою. Підключає аутотренінг, проробляє психологічні ситуації,окрем підключають навіть гіпноз. І власне психотерапевт може корегувати середні стани антидепресантами. Психолог- більше справляється по легким формам депресії,коли ще можна і без препаратів обійтися.Якщо психолог приписує антидепресанти- значить він уже самовільно заліз у сферу психотерапевта.

• Інформативно Інформативно x 3