Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Panna Land, 7 Січень 2012.

1. Holly

Holly Moderator

Відповідь: Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

ніколи не жила і не житиму одним днем. Виходжу з дискусії, а то мені вже приписали того, чого нема

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

знаю це особисто:girl_smile:
    та є багато професій, які потребують постійної практики. Я юрист, і через рік декрету мені вже здавалося, що це кінець кар єрі. А коли минуло ще три роки- вважала, що можна вже шукати роботу на базарі. Важлива власна самооцінка та те, чого насправді прагне жінка. Бо до декрету, я узагалі вважала, що вагітність та кілька років декрету - це величезний "хрест", який перекреслить усі мої раннішні здобутки та навики. Мало того, коли завагітніла ( а працювала на той час у приватній структурі) узагалі нікому не сказала про вагітність, а звільнилася, бо прекрасно розуміла відношення до декретниць на роботі. Тому не мала бажання завдавати клопотів свому керівництву. Через 4 роки, коли була готова вийти на роботу, поновилася знову. І тоді шеф мені признався, що реально дав би мені лише рік часу. А я не готова була б залишити річну дитину на няню чи бабу.
    Моя кума- завжди була ще "тією" кар єристкою: 12 років роботи в правоохоронних структурах і про ніяку дитину і мови не могло бути. А зараз вона на все "махнула рукою" і вже другий рік самореалізовується як мама. І дуже від того щаслива.
    Маю ще одну знайому, яка досягла височенної посади у комерційній структурі, зарплати у більше десятка тисяч грн. І коли вона вдруге завагітніла, свято вірила у те, що за 56 декретних днів повернеться на роботу, а дитину передоручить няням. В результаті вже другий рік не може натішитися статусом мами і на роботу не спішить.
    ну про 20 років ніхто не говорить. Але зміст життя втратить та мама, яка живе заради дітей, а не разом з дітьми. Це дві великі різниці. Бо мама, яка живе разом з дітьми, ніколи не скаже їм, що вона "витратила найкращі роки на них" і не буде вважати, що її життя з початком самостійного життя дітей- закінчене.Все залежить від власного відношення жінки до ситуації.

3. Komashka

Komashka Active Member

знаєте, я не поважаю тих жінок, які самі собі суперечать. Спочатку вони народили, потім вийшли з декрету і пішли працювати - все гаразд, логічно. Але для чого на кожному кроці хвалити себе, яка ти хороша мама, яка в тебе файна дитина, що ти їй купуєш, як ти її/його любиш і сидіти кожен день допізна на роботі, поки дитину виховують бабці/подружки/сусідки? Намагаються приховати своє почуття провини? Чи показують, що вони успішні у всьому?

4. Orman

Orman Модератор-бомба

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Допускається, щей як допускається. Я працюю на міністерство праці, а конкретно працюю з програмою яка допомагає жінкам-вдовам які були ціле життя саме берегинями сімейного вогнища. І їх робота шанується не менше, ніж будь-яка інша. Просто так складається, що коли помер їх чоловік їм не вистарчає на життя, і ми допомагаємо їм знайти собі працю в віці 60-70 років. Як казав старий єврей, - работа єсть, только іщітє. Тому можна працевлаштувати і людину похилого віку.

Я розумію, що ти кажеш, а де ж діти чому вони не допомагають якщо така ситуація. А можливо жінка сама не хоче бути обузою своїм дітям, а можливо діти самі не мають можливості допомогти. Ситуації різні бувають.

6. сніжна

для старшої дитини потреба у мамі вже є іншою. Але вона є. Тому що навіть у 8-річної дитини є потреба у повноцінному спілкуванню з мамою, а не похапцем півгодини вдень між роботою та приготуванням вечері- обідів на завтрашній день. Тому що навіть у 7-9 річної дитини є варіант бути цілий день у школі + група продовженого дня, а є варіант прийти додому, з їсти гарячого обіду і відвідувати цікаві для себе гуртки ( тільки не треба казати, що це все може робити сусідська бабуся за невелику плату, бо це зовсім інші речі- дитина з нею не буде спілкуватися на ті теми, про які поговорить з мамою). Бо у 7-9 річної дитини теж є вибір- або цілі канікули вдома просидіти, чи тинятися по вулицям з "ключем на шиї" чи в будь-який час податися кудись відпочивати чи розважатися з мамою, яка не залежить від настроїв та бажання керівництва на роботі, яке готове чи не готове надати їй влітку відпустку....
    А взагалі для мене дуже показовим став вчорашній випадок: я йшла з дитиною через парк лісотеху. І моя, вже майже "доросла" майже 8-річна дитина раптом сказала: " Мам, а пам ятаєш, як ми тут гуляли, коли я був маленьким? Ти брала мені книжку, ми читали казки, а коли я був ще меншим- просто спав у візочку. а вже коли став старшим, ми бавилися у різні ігри." Цікаво, чи були б у нього такі спогади, якби я таки рано вийшла на роботу?

7. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Крамольного нема ніц :)
    Жінка може бути вдома все життя (зауважте, не кажу "сидіти", "занедбати себе" і т.п.). Жінка може берегти свій дім. Але для цього перш за все потрібне матеріальне забезпечення. Принаймні потреб насущних жінки, дитини (дітей), чоловіка. Добре, що якщо прибуток чоловіка це дозволяє. Але ж не всі чоловіки однаково забезпечені і спроможні заробити. Бо коли кожен перший чоловік буде зі шкіри лізти, ставати начальником/бізнесменом і т.д. - хто працюватиме сантехніками? водіями маршруток? водопровідниками? вчителями?
    Думаю, про рівень їх ЗП в нашій країні всім відомо.
    Я не кажу це зі зневагою до тих професій чи до їх представників.
    Просто далеко не всі можуть собі дозволити таку модель сім"ї, де заробляє і працює лише один чоловік :)

8. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Ви сьогодні вдруге знімаєте мені слова з язика.:girl_tender:

9. сніжна

я запросто допускаю. Крамольного нічого нема. Основне. щоб було добре всім- жінці, її чоловіку та дітям. Маю не одну знайому, які вдома вже по 16-18 років. І абсолютно при цьому щасливі.

10. Маруся-мама

Я не знаю як там у вас, а у нас сантехнік заробляє не гірше великого начальника. Не дуже великого, але такого посереднього так.

11. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

може, чому не може
    якщо вона цього ХОЧЕ
    я наприклад не хочу
    мені в кайф робота, яку я роблю
    навмисно так спланувала, щоб могла і з дитиною/дітьми і при роботі

а чого ж не може. маю таку товаришку, що вона ніколи не працювала, вже має майже 40 років, троє діток, найменше в школу піде того року і навіть і не хоче на роботу йти, її - бути домогосподаркою. Пече торти на замовлення, солодке на весілля. Все то робить разом з дітьми і то не через бажання "заробити копійку", а тому, що це дуже її і вона то дуже любить. Ні одного дня не працювала і навряд чи буде:)

12. mrochkizm

п. Марусю, я думаю, що Ви знаєте, як воно тут, у нас :girl_yes:

Я тому й написала про рівень ЗП в нашій країні, в Україні. Я ніц не маю проти цих професій, абсолютно, просто, на жаль, не завжди всі професії однаково добре оплачуються.
    Але то вже є загальнодержавна біда.

13. Bogdanka

не мало, але залежить від місця праці
    в ЖЕКу копійки, у великих компаніях цілком не зле

14. mrochkizm

Я охоче Вам вірю :girl_yes:
    В мене знайомий в Нью Джерсі миє вікна - скільки така людина заробить в Україні? Мізер. А там він себе дуже навіть добре почуває і ще допомагає грошима батькам тут.

15. Bogdanka

7 років тому товариш штукатур заробляв більше в 2 рази ніж я - керівник відділу маркетингу

16. Маруся-мама

Але вона ж також заробляє. Саме тим, що пече. Для мене це в 100 раз краще ніж свій вільний час заповнити серіалами.

---------- Додано в 17:24 ---------- Попередній допис був написаний в 17:22 ----------

Знаю, можливо навіть саме його. Мій чоловік колись також мив. За пів дня роботи заробляв гарні гроші.

17. Bogdanka

ну це складно назвати заробітком... часто це є подарунок комусь на весілля, або просто символічна оплата, все казала шо не знає, скільки таке коштує і тому ціни сталої не має
    всім дітям знайомих пече на дні народження торти і ніколи не візьме грошей, каже тільки які продукти купити, тому не знаю чи то назвати заробітком

18. Маруся-мама

ну може і не заробіток, але самореалізація то точно.

19. Зануда

Зануда Well-Known Member

20. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик