Для майбутніх мам (4)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 17 Вересень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (4)

ну да, а та дата Х то якраз межа 41-42 тижня.
    Я загалом, до нього як до лікаря взагалі ніяких зауважень не маю, якби народжувати до нього їхати прямо з дому, то тільки до нього. Але оцей фект упрятать на зберігання ( а я і другу дитину можливо довго носитиму, бо першу довго носила) підводить мене до думки шукати якусь ще альтернативу серед хороших лікарів...

2. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Ні, дата Х, то ПДР, тобто рівно 40 тижнів від першого дня місячних. От якщо до цього дня не народжуєш, то на наступний з речами.

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

значить я була щаслівчік ))) бо ПДР була 8-9 грудня, а з речами мала приїхати вранці 16 грудня, до того часу мене відпускав додому. Народила вночі з 14 на 15, а по дурості своїй як тільки почало хапати трішки 13 ввечері приїхала в пологовий і ясно мене вже ніхто не відпустив додому.

4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

в мене ПДП 12 січня. то 40 тижнів і 3 дні.

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

така "фішка" є не лише у нього, а й у багатьої інших хороших і відомих лікарів з ін. пологового. "Моя" зав. патологією теж так любить-в дату "Х" вагітна має бути під наглядом ( при цьому відпускає погуляти і на вихідні додому). Не стимулює, вичікує природніх пологів. Я у неї була "під спостереженням" 8 днів, мої дві родички - від 41 по 42 тиждень ( поки не родили). Пояснює вона ( та й від ін. лікарів це чула) тим, що вагітні вдома дуже часто починають панікувати- "води не води", "перейми не перейми", викликають лікаря для огляду і консультації часом за одну добу по три рази. В результаті на пологи вже сам лікар приїжджає "нікакой". Коли ж вагітна "числиться" у патології, без проблем може звернутися до будь-якого спеціаліста при найменшому "чиху". Плюс періодично контролюється стан дитинки після 40 тижня.
    вибачте, але це є нормально. Якщо вам не подобається лікар, ви не маєте з ним певної сумісності, то для чого себе насилувати? Лікарів- море, знайдіть собі "по душі". Не підходить принцип ведення пологів жодного- не треба йти у пологовий. Шукайте домашню акушерку. Успішність пологів залежить багато від того, наскільки ви готові співпрацювати з лікарем.І від вашої з ним психологічної сумісності.

6. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Ну в вас записано ПДП 12 січня - от на те, що записано він і буде дивитися.

7. cjomcjomka

в першу нашу зустріч він сказав: "обовязково госпіталізуватись за 2 тижні до ПДП"
    наступного разу сказав: за тиждень (4 січня, 8 днів до ПДП) на огляд і з речами - спостерігатись.
    Було б незле, якби сказав прийти 12 з речами - мала б ще тиждень на "роздуми" :)

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це вже точно страшилка. Я в пологовому провела чимало часу. причому у всіх відділеннях, починаючи від гінекології. І то було тоді, коли партнера ще і близько не пускали на пологи. Нікого не вирубали і в "бессознательном состоянии" не різали. Це вже повний абсурд.
    є ще один чудо- засіб, сильніший за окситоцин і ін. по принципу дії ( мій організм до окситоцину не чутливий, то вводили ін. засіб), на "д" його назва- мені його озвучували перед введенням, але точно зараз назви не пригадаю.

Останнє редагування: 4 Січень 2012
  9. DILEMMA

DILEMMA New Member

тут тобі вибирати..я консультуюсь з лікарем з Батальної з 6 тижня і дуже задоволена,на облік поки не рвусь,родити теж в нього буду!різне буває,треба мати до кого звернутись в разі чого...

10. cjomcjomka

ну може і не йдеться про таке вже "вирубання", але йдеться про те, що коли лікар схоче все ж прокесарити - він то зробить.
    Я то чула не з переповідей, а від лікаря-інтерна в ПБ, яка там рік пропрацювала саме в пологовому відділенні

11. Натуля

Натуля Well-Known Member

При першій вагітності лікар мені призначав нукс воміка-гомакорд, гомеопатичний препарат. НУ але порадьтесь з лікарем краще.
    А от зараз мені вранці допомагає гаряче какао. Буквально як кілька тижнів можу пити-їсти вранці нормально, а до того все, крім какао, верталось назад.

12. Katrine

Katrine Member

дівчатка, сьогодні опівдні наша форумлянка ОЛЮНЬКА народила донечку - 3700 г і 54 см:girl_tender:!

13. Margot

Margot Well-Known Member

дівчатка,може хтось пригадає?В когось на ранніх термінах вагітності болів поперек?Це ніц страшного?

14. Женічка

Женічка Well-Known Member

впевнені, що поперек? можуть нирки нити. як сильно турбує, здайте аналіз завтра зраненька сечі, а як ні, то не беріть дурного до голови і важкого до рук :)
    у мене одного разу так нив поперек, чи то нирки, сама не знаю, думала, що все... фіг зна, що там відбувається. здала аналіз - все в нормі, але у мене термін був більшим, певно, малий прижав чи перетиснув там щось.

15. Margot

Margot Well-Known Member

дякую!ні не сильно,ниє так,просто то перша і дуже бажана вагітність,тому полохаюсь чого небудь!:girl_smile:

16. allja

allja Well-Known Member

І мені підкажіть чи в когось на такому маленькому терміні боліли ноги? В мене ніколи так не було, хіба коли дуже довго на ногах була, а тут можу пів дня пролежати, а ноги болять так, ніби незнати скільки проходила...Сиджу тепер думаю чому то так?:dntknw:

17. Натуля

Натуля Well-Known Member

Дівчата, не панікуйте. Дивіться, щоб не було якихось незвичних виділень, не мазалося раптом, не було якоїсь різкої болі в спині, животі. А руки-ноги- кості-м"язи тепер постійно будуть про себе нагадувати. Це все нормально. Активна перестройка в організмі, все йде дитинці, матка росте... Їжте корисну їжу, дихайте повітрям...
    Я от при першій вагітності почала відчувати свої кості в другій половині. А зараз ледь не з перших тижнів "розвалююсь", а шо дєлать? Тішуся вагітністю і чекаю на лялю.

18. VERO

VERO Well-Known Member

От-то я би "зависла" в патології майже на місяць))) Мене в 43 тижні лікар навіть не планував "спостерігати в патології". Просто казав контролювати кількість та інтенсивність рухів- основний критерій стану дитинки. І раз на два тижні показатися.

---------- Додано в 23:55 ---------- Попередній допис був написаний в 23:46 ----------

Тоді я взагалі не розумію сенсу того "нагляду". Зі мною в палаті лежала мамочка, яка так пролежала місяць, а народжувати приїхала з дому (відпустили на вихідні). Ніяких проблем- зрозуміла, що це пологи і нормально приїхала. Який сенс був лежати місяць і безупинно прислухатись до кожного руху з думкою "коли вже і я буду народжувати?" Особливо, якщо вдома залишаються дітки/чоловік, які без мами, як без рук. Кожна мисляча вагітна перша відчує, якщо з дитинкою щось не те, чи зменшиться кількість рухів. Ну і постійне лежання явно не сприяє тиску плоду на шийку і її відкриттю. Так можна лежати і лежати в патології. А вдома чайок з малини, вечір з коханим, підлогу в цілому під'їзді перемити, а рано- з переймами і в ПБ. Як на мене, тут зручність для лікаря. У випадку патології, черговий лікар огляне і можна не поспішати.

19. Натуля

Натуля Well-Known Member

Згадала як одна знайома два роки назад лежала на Мечнікова у патології і чекала на кр у дуже відомого тут лікаря з позитивними відгуками. Він двічі переносив дату кр, а в результаті малюк помер так і не народившись і так в пб "спостергіали" вагітну, що аж через два дні помітили. Хоча мені дивно, на Батальній лікарі щодня прослуховували серцебиття діток.

20. Asal

Asal New Member

не буду Вас страшити, але мене так боліло, але довший час і животик піднивав, так потім це виявилось загрозою((((
    багато хто каже, що це цілком нормально коли ниє поперек....

---------- Додано в 10:34 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ----------

"розвалююсь" - це якраз про мене, я думала при другій вагітності буду як пташка літати, але щось не дуже літаю....

Статус теми:
Закрита.