Для майбутніх мам (4)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 17 Вересень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (4)

та її планово поклали
    казала шо якшо шо - буде тримати в курсі

2. Almariel

Almariel Well-Known Member

давно тут не була.
    Всіх мамочок з малявками вітаю! Вас так багато!
    а у мене купа всього.
    1. вирішила взяти декретну відпустку, прийшла до лікаря, а він каже, що чорнобильську взяти не можна (вона з 27 тижня), бо у мене прописка київська, де зони нема. каже, щоб я їхала додому і там прописувалась. я не полінувалася, виписалась і поїхала. пішла зразу до лікаря. а там така стрільнута тьотка (а її акушерка - то взагалі якась бомбанута істеричка) налетіла на мене, що працюю то я в Києві, значить не можу фізично проживати вдома (в зоні). коротше, не буде мені декреті раніше. я злюча. дарма виписалася виявляється. їду назад в Київ і розказую своєму лікарю. він сказав написати заяву, що прошу мене обслуговувати по місцю проживання а не прописки і до заяви 200 грн благодійного внеску. коротше ми з ним нормально домовилися, коли мені приходити за декретом (нормальна людина, я сказала, коли зможу прийти - він погодився, а вдома та тітка накинула ще 2 тижні до тих 30-ти). здала купу аналізів, сходила нарешті до окуліста, залишився тільки терапевт. вже 26.01 продовжиться моя епопея з декретом.
    2. щодо вагітних штанів. в 21 тиждень я перестала носити бедровки - до цього в них ходила нормально, тільки як сідала, то розстебалась. купила собі такі кльовезні джинси без гудзика а на резинці - вона так гарно розтягується, що до сих пір можу її на пузі носити, але вже відчуваю, що сидіти стає не зручно - приймаю напівлежаче положення.
    стає важко ходити і особливо підніматися по сходах. це пов’язано з вагітністю, чи просто з тим, що я набрала вагу? бо що ж буде далі, як я вже на 3-й поверх ледве виповзаю (ліфта на роботі нема).
    3. а ще сьогодні був такий біль, коли йшла на роботу: справа не дуже внизу (апендикс ніби нижче знаходиться) різко дуже боліло (так схоже ніби вже дуууууже сильно хочеш в туалет по маленькому, а нема де сходити). що воно таке? чи це щось з внутрішніми органами, чи щось з маткою пов’язане? тільки коли зупинялася, тоді не боліло. а зараз вже все ок - і по сходах ходила і так просто ходила - нічого не турбувало.

3. Avanturistka

Avanturistka Well-Known Member

Мені здається, що якщо ви прописані в чорнобильській зоні, то вам в декрет по закону "положено" йти в 26 чи в 27 тижнів. Краще проконсультуйтесь з юристом. Як на мене, ті тьоті повели себе некомпетентно. Прописка ж є, що ще треба?
    У мене була майже схожа ситуація. Але я не хотіла бавитись з тією випискою і припискою і т.д. До речі, для чорнобильців, здається, навіть допологова допомога нараховується більша

---------- Додано в 18:47 ---------- Попередній допис був написаний в 18:40 ----------

У мене було щось схоже, і тривало десь день-два, і теж з правого боку, ближче до пупка щось тягнуло, чи кололо. Переставало, коли лягала. Не переживайте, можливо м*язи розтягуються. Коли у мене щось/десь поколює, я стараюсь прилягти і біль майже завжди зникає.

4. Margot

Margot Well-Known Member

а мені снилося,що цьомцьомка народила... дівчинку!

5. Asal

Asal New Member

може вже і народила, але в неї ніби хлопчик мав бути :girl_wink:
    а я щось дуже погано почуваюсь, печінка так підпирає, що дихати важко, знову здуття турбує... при першій вагітності так важко на 9-му місяці було...:girl_sad:

6. allja

allja Well-Known Member

Тільки хотіла написати:)
    А може малятко їй сюрприз зробило, всяке буває:girl_wink:
    Я сьогодні настільки виснажена, що то просто жах...це при тому, що 2 дні просто відпочивала. Цілий день хочу спати, майже на ходу засинаю...правда, в бабусі трішки подрімала, то легше стало.

7. Asal

Asal New Member

може і таке бути :girl_yes:
    мої хлопці сьогодні з мене сміялися, по -доброму... мені роки 3 назад снився сон, що я йшла по вулиці з маленькою дівчинкою, і ми були однаково одягнені, в гарних спідничках, пишних таких, біленькі в чорний горох, сьогодні зайшла в магазин і побачила ту саму спідничку! я була шокована, звичайно купила :girl_yes: якщо в мене в пузіку живе хлопчик то подарую похресниці, а наразі лежить до лютого, поки на УЗІ не піду :girl_smile:

8. innamorata

innamorata Well-Known Member

Ну я б казала і після УЗІ не поспішати :girl_wink:

9. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

В мене вже після малої цілий склад дівчачого одягу, особливо з моєю любовью до великого ассортименту дитячих речей, це я все залишала розраховуючи що друга дитина буде дівчинка :)
    А на УЗІ пару днів тому нам надивлись ніби то хлопчика :) да і я сама бачила що там було дещо явно не дівчаче )))
    вот, тепер залишається в цьому на наступному УЗІ впевнитись і можна розгружати шафи )))

10. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

дівчатка, у мене спина ниє - під лопаткою, ніби простудила
    попередні тижні майже не відчувала та вже поболює, яку мазь можна використати ?
    із збільшенням пузика думаю буде важче, але ви звикнете, старайтесь тримати рівно осанку
    але я б радила вам легенько собі ходити і тішитись, що маєте такі фізвправи, можете і дихання потренувати, йдучи по сходах, слідкуйте лиш, щоб вам було досить комфортно, без перенапрягу
    сьогодні падав білий сніг, якщо до того часу ще була не народила, то сьогодні напевне ваш сон здійснився :girl_smile:

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

в мене ніколи раніше такого не було, особливо на такому терміні...
    Але зараз помітила що ходжу якось в розвалочку, чи то як качка, таке враження що навіть трішки з боку в бік перевалюючись.... як старушенція )))
    І то точно від вагітності, можливо це тому що мені часто десь біля копчика пострілює і ногу ліву тягне, але ще в жовтні бігала вовсю а тепер повільно ходжу бо швидко йти незручно.
    Старість певно :)

12. kolobok

kolobok Member

Я теж все ще тримаю доні речі, думаю всяке може бути, часом помиляються )) Здається Ная писала, що їм на всіх УЗД хлопчика казали, а народилась дівчинка.

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

часом буває коли дитина ручку опускає вниз, то поруч з ніжками може на рівні геніталій стирчати пальчик/пальчики, які грубо кажучи приймають за хлопчикові причандали. А тут обидві ручки були наверху, а між ніжок щось було.
    Ну подивимось через місяць, вже буде кращє видно :)
    але канєшно облом буде як я ще накуплю хлопчачих речей, а народится дівчинка )))

14. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

ми до 34 тижня не знали хто в нас буде, наша доцька завжди ножку на ножку закидала і ховалась, стидулька мала :girl_smile:. то купляли все таке універсальне. тому, як колись буде другим синочок, то і йому знадобиться.

15. Asal

Asal New Member

таке враження ніби я писала, симптоми аналогічні , і копчик, і хода,і нога.....
    може справді від віку залежить :girl_smile:

---------- Додано в 20:38 ---------- Попередній допис був написаний в 20:35 ----------

не, я не поспішаю, спідничка рочки на 3-4, і буду третій раз пробувати дівчинку родити, якщо там зараз хлопчик :girl_yes: , ну а як не вийде то буду невісточок і внучечок чекати :girl_tender:

16. Натуля

Натуля Well-Known Member

І не кажіть:girl_crazy:. Я всю вагітність себе розвалюхою почуваю.Нога прострілює, кості-мязи болять. Ще й з соплів не вилажу - невилікуваний гайморит дається взнаки (довелося вже антибіотик пшикати). Я би вже родила якби можна було. Ще й живіт вранці так конкретно прихопило чогось коли ще лежала в ліжку.
    А ще пуповина іноді за пісюн сприймається. А ми на другому узд чітко бачили яєчка і пісюн.

17. sofka08

sofka08 kasperjonoks

мене вже дня три під правою лопаткою біль гостра,коли рукою рухаю...
    потянула мяз,так лікар порадив натиратись простим спиртом аптечним,вигрівати і в жодному разі не масувати....допомогло,вже майже не болить..у випадку простуди може краще до лікаря звернутись....
    бо я вже мала необережність.....
    колись спина боліла,так чоловік каже давай фіналголом натру, а я вкладиш листок прочитати не додумалась....натер,так вночі з такими очима встала:eek::eek::eek:,спина горить,з очей сльози...просто жах що тоді відчувала,всю спину спекла((((
    а я себе зараз навпаки почуваю дуже добре...сплю як немовля,по хаті багато чого встигаю робити,на прогулянки хожу,настрій маю гарний практично весь день,без перемін....якщо б не пузіко,певно не відчувалаб що вагітна))))))

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

те саме я казала при першій вагітності.
    Я її взагалі не відчувала, не було ні токсикозів, ні змін настрою, ні якохось особливих змін у смаках до їжі. Поки не почав рости живіт, то таке враження що невагітна взагалі була.
    Правду кажуть, дві однакові вагітності рідко бувають.
    Я на другу також нарікань немаю, загалом токсикоз знов мене оминув, настрій звичайно скакав, але то заслуга доні, бо часом здавалось що випробовувала межу мого терпіння, харчових збочень не було конкретних.
    Але те що відчуваю себе ізбушкой на курячих ніжках - то факт )))

19. Женічка

Женічка Well-Known Member

я навпаки цієї вагітності набагато краще почуваюсь, хоча важу на 10 кг більше, ніж першого разу. без проблем і задишки на 4 поверх одним махом, а першого разу ледве на другий виповзала на такому терміні.
    сижу слухаю живіт, хапає, тонусує, але не то. ждьомс.

---------- Додано в 23:34 ---------- Попередній допис був написаний в 22:53 ----------

20. Карінчик

Карінчик мамуся трьох діток

Вітаю всіх нарешті з зимою!!! Ходіть обережно!!! В мене двя дні суцільного стресу.... з того всього почало снитись що вже народжую дитинку з обвиттям навколо шиї і мій чоловік ту пуповину пальцем розриває і сам приймає пологи....
    Хто може сказати що там з карантинами? Коли можна буде з чоловіком народжувати? Бо я без нього непіду... Боюсь...

Статус теми:
Закрита.