Для майбутніх мам (4)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 17 Вересень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Svitlana83

Svitlana83 Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (4)

Юль, на обліку то я в неї стою. Але власне відмовилася від крісла. І вона мені пообіцяла проблеми з декретом.

2. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

а відколи це необхідність для "без проблем" з
    хай керується законодавством, а не обіцяє проблеми
    такі персони якраз для спілкування зі мною, і чому їм завжди везе
    на мило її

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Юридично на те немає ніяких підстав. Психологічне залякування- то вже інше. Якщо Ви в неї вже стоїте на обліку, на якій підставі вам потім відмовлять у видачі лікарняного листка? Немає таких підстав. Я свого часу так із завіднуючою мала скандал ( в якої на обліку стояла), бо призначала мені проходити УЗД всього чого тільки можна.
    От "спеціятєльно" даю витяг з Інструкції про порядок видачі документів,
    що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян
    Листок непрацездатності у зв'язку з вагітністю і
    пологами видається за місцем спостереження за вагітною з 30 тижнів
    вагітності воднораз на 126 календарних днів (70 календарних днів
    до передбачуваного дня пологів і 56 - після).
    6.4. Якщо вагітна не спостерігалась з приводу вагітності до
    дня пологів, листок непрацездатності видається з дня пологів на
    період тривалості післяпологової відпустки у порядку,
    передбаченому п. 6.1, 6.2, 6.3 цієї Інструкції,
    лікувально-профілактичним закладом, у якому відбулися пологи.

Аналогічно немає законних підстав для відмови у виплаті одноразової допомоги при народженні.

Останнє редагування: 23 Січень 2012
  4. Karrizo

Karrizo New Member

Я теж у своєї дільничної не хотіла на крісло йти, то пішла до лікаря,якій довіряю, вона мені по огляді дала бумажку, яку я віднесла своїй дільничній, то ніби нічого не казала, чемно змовчала.

5. uliana

uliana Well-Known Member

дуже рада за Софійку:) Скоро і Женічка нас порадує, а потім і KOCHAM :girl_claping:

В мене малеча також дуже бойова! Весь правий бік страждає(про сечовий взагалі мовчу :girl_haha:), але вона того варта...терплю як можу:)

6. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

Як мене сьогодні в поліклініці знервували! Прийшла глянути, коли які лікарі-гінекологи приймають, бо вагалася між двома, їх вже не було, але була моя дільнича (в очі її не бачила), думаю піду, подивлюся на неї, може якраз повезе. Не тут то було! Насварилася, чого я так пізно прийшла, направила мене на аналіз на вади (здавати категорично не буду), сказала, що відмови не прийме, це ж стосується флюрографії чоловіка (ну тут зробимо липову довідку), але найбільше мене вбило те, що огляд на кріслі обов'язковий і цитологію вона брати зібралася!!! Ага, щас:girl_devil: Словом, йду завтра до двох інших на розвідку, може пощастить.
    Маю питання - огляд на кріслі і ті всі флюрографії - то обов'язково? Бо я на крісло не полізу, хоч би вони мене там різали:girl_feminist:

7. Svitlana83

А ми не в одної дільничої стоїмо на обліку?

8. сніжна

по медичним приписам. які вони мають підклеїти собі у бумажки- так. Бо за це не гладять по голівці тих дільничих при перевірках. За флюорографію можна домовитися, щодо огляду на крісля- на цитологію без поважних на те причин не беруть, беруть мазок на флору. Деякі гінекологи, щоб не ганяти вагітну на крісло .видають стерильне скельце і просять вагітну вдома самій собі пальчиком взяти виділення з піхви, нанести на скельце і принести в ЖК. Інформативність такого аналізу для мене під великим "?", але зате їх бумажки у порядку.

9. Moonlight

Так в тому і суть, що мазок на флору в мене брали на початку 7-ого тижня, коли я лежала на підтримці. Коли сказала про це лікарці, то вона каже, що треба знову:girl_emo:

10. AnaaasKooOsi

AnaaasKooOsi New Member

В мене також брали два рази мазок, але 2-й раз вже на пізнішому терміні.
    Тут нічого страшного нема, вони тільки трішечки на палочку мазок беруть і все. Далеко не лізуть і нічого руками не перевіряють.

11. senka

senka New Member

Навіть не знаю чи то мені так повезло з лкарем :girl_tender: але про крісло мова навіть не йшла, вона сама сказала що це не обов"язково. Від аналізу на вади я сама відмовилась без проблем, а про флюрографію чоловіка я взагалі тільки тут дізналася :girl_impossible:

12. Iwka

Iwka Well-Known Member

Дівчата, не подобається Вам як з вами говорить дільнична - йдете до іншого лікаря і проситесь до нього на облік.
    згідно закону кожна з нас має право вільно обирати собі лікаря. (ото тілько в пятницю підписувала бумажку про те, що я проінформована про таку можливість)))

(але збільшилось бюрократії за 2 роки в ЖК, то капець...)

13. DILEMMA

DILEMMA New Member

можливо мені дуже повезло,але моя Г навіть мову за крісло не заводила,і про все решта я теж не чула,ні про вади вона мені не казала,ні про флюрографію!в нас однаковий термін доречі.,здала аналізи сечі,крові,кал і все,наступний раз до неї маю йти після УЗД на 19 тижні!сама планувала йти на 20-21,чи незарано на 19 тижні?

14. сніжна

я так свого часу і зробила. Після купи затрачених нервів у одній ЖК в 20 тижнів забрала свої документи із скандалом ( бо видавати не хотіли довідки із вже пройденими аналізами і обстеженнями- " у них. бачте я така перша попалася, що мене щось не влаштовує") і перейшла в іншу ЖК до ін. лікаря- без проблем.

---------- Додано в 08:38 ---------- Попередній допис був написаний в 08:36 ----------

без спц. показів мазок на флору і мають брати всього двічі- при постановці на облік і у 30 тижнів ( +-)

15. Moonlight

Я саме так сьогодні і збираюся зробити, маю 2-ох лікарів про запас. Але проблема в тому, що на облік ставати мені найзручніше у Сихівській поліклініці, а таке враження, що тут всі лікарі однакові... Хіба мене ті 2 так само знервують, то буду ставати де інде, або вже перед 30 тижнем!

Проти акуратно взятого мазка я нічого не маю (хоча в ідеалі, краще я б його сама в себе взяла, як тут вище дівчата описували). Але для чого цитологію брати?! Це ж небезпечно і взагалі непотрібно для вагітних, на мою думку:girl_nea:

16. Сонечко

Сонечко New Member

І куди ж то всі поділися?
    Вітаю Софійку із народженням малятка. Ростіть здоровенькі і щасливенькі!!!
    Я завтра іду на УЗД, тішуся!!! Знову побачу свого малюка! Ой як ще він мене намучив цієї ніченьки. таке враженя, що день і ніч зплутав, вночі був такий футбол, а у мене така печія!!! Сплю вже майже сидячи!

17. rusyava

rusyava New Member

дівчатка підкажіть чи можна відмовитись від аналізу толерантності на глюкозу? ато вона шось не дуже апетитно виглядає! і чи не пошкодить той непотрібний тест? :girl_devil:

18. Svitlana83

мені взагалі той тест не назначали. А подружка відмовилась без проблем.

19. rusyava

rusyava New Member

я теж намагалась відмовитись але дільнича сказала що то обовязково всім здавати.
    напевно не була наполеглива! там тре записуватись на той тест , я записалась але візьму і неприйду:d23:

---------- Додано в 20:03 ---------- Попередній допис був написаний в 19:47 ----------

20. Іриска

Іриска Well-Known Member

я здавала на толерантність, ніц там шкідливого нема, витягнуть 20 кубіків крові та й все :girl_bye2: трохи оновиться))) підкажіть досвідчені - коли робиться останнє узд? на якому терміні?

Статус теми:
Закрита.