Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

Сiк менi не помагає, я за 5 хв знов голодна як вовк.
    Кiлограми скинути я думаю будь якi важко, я вже колись набрала 5-6 кiло, ледве скинула.
    У мене є дiєта яка особисто для мене дiє на 100% тiльки якщо я не лiнива i дотримуюсь її. От сир я забуваю їсти... дякую що нагадали, треба купити!!!!

2. Salata

Salata Active Member

Медики считают, что это оттого, что ребенок оставляет меньше места, в частности, желудку. Ешьте меньшими порциями, но чаще. Мне помогло, но мне не слишком от этого доставалось. :)
    Для себя поняла, что самое важное - следить за мышцами спины и живота (потихоньку упражнять, стараться ходить "на выдохе", но без фанатизма, конечно :)), после родов очень пригодятся. :)
    Анемию (небольшую) ликвидировала свеклой и говядиной.
    Творог, кефир - через немогу. :) У многих деток знакомых сейчас зубы портятся очень рано, а формируются они уже на ранних сроках. :)
    Очень понравился "Прегнавит", но это, конечно, индивидуально. Только не забудьте, что витамины А, Д, Е жирорастворимые.

3. Salata

Salata Active Member

Не переживайте, я многих знаю, у кого дети-ровесники моего сына (то есть они примерно в таких же условиях), кто брался серьезно - похудели довольно быстро. Только не диетами, а физ. тренировками (одна занималась бодибилдингом (мышц на ней не видно), другая - йогой, еще одна - с тренажером, ...)
    Очень хорошо, если уже во время беременности привыкать к "правильной" пище: отварной говядине (я тогда представить не могла, что буду ЭТО есть :)), салатикам, брынзе, отварному (не жареному) картофелю... Это очень помогает нормально питаться и не набирать вес, а если будете кормить ребенка естественно, то все равно про жирное, жареное, специи прийдется забыть.

4. Koza-Dereza

Серйозно???????????????????????:eek: :eek: :eek: :eek:
    Та як же я без жирного i без спецiїв проживу? А китайська кухня???? Щось менi це вже не подобається :ireful1:
    Я чула що клубнiку не можна при годуваннi грудьми, а що ще неможна?

5. Salata

Salata Active Member

:) Алкоголь (само собой), мед, иногда - красные яблоки (зеленые можно), ни в коем случае - томаты, нежелательно - горох, бобовые, капусту; яйца - очень осторожно. Про жареное, жирное, острое, соленое, маринованое - понятно. Чеснок и пр. специи дадут запах, от которого малыш есть не будет. Да, врачи еще к персикам очень подозрительно относятся, но я не заметила, чтобы они аллергию вызывали.

Принцип такой: нельзя то, что тяжело усваивается, то, что вызывает аллергию, то, что имеет резкий запах.

Это личное дело каждой мамы, но грудное вскармливание создает (для мам) меньше проблем, чем последствия искуственного, поверьте.
    Это дает ребенку иммунитет и формирует его кишечную флору, не говоря уже о его ощущениях при кормлении, что тоже со временем отзовется.

6. Salata

Salata Active Member

Да :) и хорошие новости: к аллергенам (клубника, цитрусовые) ребенка можно потихоньку приучить: Если мама с ребенком здоровы, то можно, скажем, в первый день откусить малюсенький кусочек клубнички и посмотреть что будет. Если ничего (а от малюсенького не должно), то на следующий день удвоить порцию, на третий удвоить вчерашнюю ... так через недельку можно съесть пару ягод.
    Это, конечно не столько, сколько хочется, но уже что-то.

7. Koza-Dereza

такс... цей бебiк я надiюсь вiн буде чемний, раз менi через такi випробовування прийдеться пройти радi нього.

8. zet

zet Well-Known Member

Радість від нього буде, а от чемності дочекатися.....:o то навряд :p

9. Salata

Salata Active Member

Конечно, "чемний", он же Ваш!

И не хочется тут всех пугать, но от соли, специй в организме накапливается вода, это - лишний вес для мамы и неприятности для ребенка. Месяца с пятого немного можно, но осторожно. :)

10. zet

zet Well-Known Member

Это их нормальное состояние..
    И только минуты покоя :)

11. Ума

Ума Super Moderator

мама дарагая!!! :eek:

це ж я поки по кусочку відкушуватиму, то сезон полуниць мине!! :ireful1:

12. Ума

Ума Super Moderator

Я взагалі ДУЖЕ люблю творог, сир твердий, молочні вироби -особливо сметану і кефір. Я вже колись оповідала, що робила спектральний аналіз волосся і в мене виявили кальцію забагато на 300%. Я трохи зменшила порції кальцію, споживаючи трішки менше молочних продуктів, ніж все :) Але все рівно їла їх багацько, а зараз коли вагітна ну ніяк не можу заставити себе з"їсти творог :sad: Мене не нудить від нього, просто не хочу і все. І як мене чоловік не заставляє його їсти - мовляв, ну хоч раз в тиждень - не можу і все, я аж плакаю, коли він сидить наді мною і чекає щоб я з"їла :sad: Єдине, що ще терпимо сприймає мій організм - це сметана і кефір, ну і тверді сири їсти можу.

чому це так? Можливо через той надлишок кальцію? Я п"ю зараз вітаміни Елевіт (вибрала їх через підвищену к-сть заліза в них), там кальцій теж є - можливо того достатньо і дитина нічого не вимагає? Але як потім буду беззуба? :sad:

13. Salata

Salata Active Member

У меня то же самое было с творогом. Можно пить молоко, кефир и есть сыр. Излишки кальция - не знаю, может и плохо.
    Наверно, тут стоит доверять организму (если ему и сыр с кефиром не понравятся :))

14. Ума

Ума Super Moderator

А ще може в кого така проблема була:

у мене за останні два тижні уже з чотири рази кров з носа текла :sad: Ні з того ні з сього! Мокро в носі стає, я до серветки... а потім така шокована сиджу ще пару хвилин із закинутою головою догори! :) Взагалі видовище неприємне! дякувати, що то стається як я сама. А то сиджу так перед компом, шось капнуло на стіл, знову капнуло, знову, а я чай пила, думала рот дірявий :) А потім серветкою витираю...:eek:

Артеріальний тиск у мене понижений, і таке за все життя могло бути всього пару раз.. а тут так часто!!!
    Чоловік каже, що я зловживаю цитрусовими, що вітамін С розріджує кров і от так мені тепер це боком вилазить. Розріджує кров це ж не означає, що тріскають судини, правда?

15. levandivka

levandivka З яйцями...

Йой! :eek: А хто встановлював ті норми кальцію? А може то лак для волосся був? Чи то, як "середня зарплатня"?.. :p
    Так серйозно ставитися до "нашої" системи еталонів (і такого дієтизування свого життя)?
    А що буде, коли Ви підете з малечою до педіатра? В них стільки всяких пере-/недо- :cool:

16. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Людоньки, читаю я вас і згадую себе 7 років тому, в першу вагітність. Так от, і вагітній і годуючій мамі можна їсти все, але в міру. Чого не варта, так це зловживати хімією - всілякими кольоровими газбульками, напівфабрикатами і т.д. Але не через жирне-солодке-солене, а через надлишок всілякої синтетичної гидоти. А ще я б не захоплювалася штучними вітамінними комплексами, кальцієм, залізом. І порідше б заходила в ЖК, а то там з вагітних чомусь хворих люблять робити: ой, Ви зайвих 200 грам набрали, ой, попийте курантилчик для профілактики, ой тут такий гарний новий препарат заліза є... :ireful1:
    Вагітність і материнство це час, коли треба насолоджуватися життям і своїм станом, а не вишуковувати болячки і накачувати себе хімією.

Щодо алергії в дитини на їжу матері - те саме, нічим не захоплюватися, їсти все в міру. Щодо фруктів, потрібно їсти фрукти, властиві вашому регіонові. Я не їла практично цитрусових, але трускавками і червоними яблуками напихалася від пуза. Ну і знову - мінімум хімії, в т.ч. щеплення - ледь не основна причина алергізації. Там такий коктейль з ртуті, алюмінію, формальдегіду тощо, що ну його...

• Подобається Подобається x 1
  17. Koza-Dereza

Ука, ви висловили точку зору до яку я пiдтримую теж "Щодо фруктів, потрібно їсти фрукти, властиві вашому регіонові" - живучи в Америцi я читаю про всякi дiєтичнi обмеження вагiтним. I я задумалась, а якже тi жiнки для яких американське "обмеження" це є деннйий рацiон? От наприклад - не дай боже їсти тунець, чи iншi великi риби, тим бiльше нiчого сирого iтд. Але я розмовляла з Японкою про це i спиталась як же у них? Вони ж - рибна нацiя, вони живуть на рибi. Вона казала що вагiтнi їдять все що у них є, для них риба це не обмеження. Потiм я ще подумала про таке обмеження як Фета сир - а як же греки та всi араби i євреї, турки iтд, якi без фети нi деньочка прожити не можуть? Вони ж на фетi виростають, а тут не можна. Або навiть кажуть неможна копченого нiчого iтд... а якже ми, Українцi? Для нас же ковбаса i шинка це необхiдний для життя продукт!!! I так можна знайти багато прикладiв. Я наприклад всеодно сирої риби не буду їсти, бо тут багато їх розведено на всяких фермах, мало чим їх там годують, i взагалi перехожу на органiчну їжу а не просту. Дуже б'є по кишенi, але нехай... А молоко органiчне яке смачне, в 100 раз лiпше нiж просте. Воно таке, як у бабцiв на базарi в Українi. Тут молоко взагалi гидота!!! I гидотою поганяє!
    Все нашпiговане антибiотиками, нiтратами i гормонами а потiм ще й дивуються чому вони тут всi жирнi як бегемоти. Щось i офтоп вийшов :)

18. Koza-Dereza

О ще придумала - Китайцi та їхнi спецiї, я не думаю що вагiта китайка їсть рис та варену курку. У них так багато рiзний спецiїв!
    А ще iталiйцi та середземноморцi - часник це для них основа майже кожної страви, а тут не можна. :confused:

19. Salata

Salata Active Member

Может быть. Но они - не мы и традиции у них другие. Ну не едят дети молоко после чеснока, а одно-два кормление - это 3-6 часов голодного крика.

Я, приехав из роддома (муж был дома один), в ситуации "есть нечего" поела творог с медом, причем творог молокозавода (здесь им никто еще не травился), а мед - домашний, но не свежий (меньше пыльцы). Я никогда понятия не имела что такое аллергия. Меня-то и не обсыпало, а ребенок - весь. Пятнышки - ерунда, но ведь они чешутся.

Кстати, бронхиальная астма - крайне запущенная аллергия.

Есть можно многое, но чтобы понимать отчего что-то не так у ребенка, лучше следить за тем, что сегодня елось. Для этого и пишут, что не нужно есть.

Я одна с ребенком была, поэтому все мои эксперименты были у меня "на голове". Он не спит - я не сплю. В самые лучшие дни 8 часов по полчаса-часу получалось. И без моих экспериментов, у ребенка не сразу нормально работает кишечник, ему больно - он плачет.
    Если ночью с ним будет кто-нибудь еще, то маме можно и поесть, скажем, копченой колбасы. Ей ничего не будет, а малыш ей ничего не расскажет.

20. Mariya

Mariya Well-Known Member

Про харчування мам. Сири і молочні продукти корисні, обмежують їх споживання аж в третьому триместрі, коли повністю сформований скелет дитини. А на свій скелет дитинка будівельний матеріал звідки бере?

Про дитячі алергії тут можан говорити і говорити, але все одно це все від дитини залежить. В мене одна товаришка копчену ковбасу їла зразу після того, як дитину народила, і дитині було нічого. Та товаришка себе в їді не обмежувала, мала алергії не мала. А в другої дитину обсипало після того, як мама яблучного соку випила, тому та мама за своїм харчуванням слідкувала. До чого це я веду? А до того, що правильно Салата писала, кожна дитина реагує по різному, тому такі речі (що можна мамі їсти, а що - ні) виявляються тільки експериментальним шляхом.

Ну і всім не бажано зловживати чрним шоколадом, бо від нього "попка склеїться" і в мами, і в дитини. Тому на хрестини замовляйте "Рафаелло". :)

Статус теми:
Закрита.