Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Дівчата сьогодні на гімнастику для вагітних в Аквапарк хтось збирається? Я йду на 5.

2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

У мене раз був такий переполох пiд час першої вагiтностi. Теж третiй триместр, не чула дитини зранку взагалi, i до обiду. Подзвонила до лiкаря, там менi сказали випити вiдро кока коли, i якщо буду далi хвилюватись то їхати до них. Я сказала що поїду всеодно. Купила собi велику склянку кока-коли, сiла в таксi i поїхала. Мене почепили до монiторiв. Я лежала десь 40 хв з монiторами. Здається було все нормально. Акушерка прийшла почала мацати живiт, i якось сильно натиснула з одного боку щ моя мала як копнулась з середини так вже й копалась до кiнця дня. Акушерка казала що дитина просто була не в настрої копатись в той день. Ну що поробиш, панi були в утробi, панi є й тепер :) Але по монiторах все було добре.

• Подобається Подобається x 5
  3. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Привіт. Дівчатка, як в вас попідростали животики, наш теж тепер, як каже мій чоловік стоїть пістолетом і став якийсь дзьомбатий. Сьогодні ми ходили на останнє УЗІ, ми важимо 1710 гр., будемо напевно важити під 4 кг., якщо я не стану меньше їсти, лежимо як потрібно голівкою униз і не обвиті пуповиною.
    Як і підказувала мені моя інтуїція в нас буде хлопчик, на екрані здається що він такий щокатий

• Подобається Подобається x 4
  4. Відповідь: Для майбутніх мам

сердцебиття моєї лялі теж гне влаштовувало мого лікаря, але мені прописали "Курантил" (він сприяє доступу кисню лялі). А низький гемоглобін - то скільки???

Низький то 97 останній раз був.
    Але дякувати Богові з п"ятниці у мене в животику маленьке круть-верть. Чи то ліки подіяли чи що...

Наразі паралльно з тим всім налягаю на гречку, ягодки, мясо-печінку, овочі, і на солоденьке потягнуло якогось милого....))))0

• Подобається Подобається x 2
  5. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а мені його прописували,щоб заспокоїти лялю,а моїй коліжанці по палаті при загрозі передчасних пологів давали..шось виходить панацея від усього.
    а на рахунок курантилу,десь читала,що він не дуже добре впливає на дитинку-краще ним не увлєкатися.я випила його пару таблеток,а потім розсипала через свою вагітну незграбність і вже не купувала більше.

6. olenkastar

процитую Єндрю Четли-«Ни одно лекарство не является стопроцентно безопасным на ранней стадии беременности... При беременности лекарства должны назначаться только тогда, когда считается, что ожидаемая польза для матери превышает риск для плода, а во время первого триместра по возможности следует избегать всех лекарств.» [97]
    К сожалению, потребление лекарств при беременности часто бывает ненужно и тревожно высоким, что подвергает плод риску врожденных пороков или проблем развития.

хочете більшепро ліки в період вагітності,читайде тутhttp://www.antibiotic.ru/books/pd/18.shtml

7. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

І в продовження теми про ліки:
    Грантлі Дік-Рід пише:
    "Элемент риска также присутствует тогда, когда женщина во время беременности принимает какие-либо лекарства. Беременным лучше избегать любых готовых лекарств, включая аспирин, средства от простуды, успокоительные, снотворные и т.д. Врачи должны прописывать лекарства с особой осторожностью и только в том случае, когда польза от лекарства заметно превышает риск. Это же касается и широко применяемого бенедиктина - распространенного средства от тошноты, которое часто рекомендуют принимать на ранних сроках беременности. Выпуск бенедиктина был запрещен 9 июня 1983 года после предъявления многочисленных исков по поводу того, что его употребление нанесло ущерб развитию ребенка."
    Між іншим, він практикував до середини минулого століття, і вже тоді рекомендував вагітним не вживати ніяких медичних препаратів, навіть якщо на то є вагомі причини. Сьогодні ж фармакологічна індустрія щодня випускає на ринок десятки нових препаратів, які не пройшли випробування часом і часто не були детально випробувані на людях...Наші ж лікарі в гонитві за прибутками одразу ж поспішають приписувати новітні препарати вагітним, навіть якщо в інструкції вагітність згадується як протипоказ до вживання...

Останнє редагування: 4 Серпень 2009
    • Подобається Подобається x 8
  8. olenkastar

во-во.а відслідкувати побічні ефекти на наступних поколіннях?те ,що ми приймаємо ж може відбитися не на нас самих а на дітях наших дітей-і це страшно

• Подобається Подобається x 2
  9. Анютка

Анютка Well-Known Member

Дівчатка, всім вдячна. хто рекомендував УДЗистку Прокопчук - вчора у неї була, дуже задоволена тим, як вона провела огляд, шкода, що раніше до неї не попала, зробила запис на диск, два фото малявки -і це все 80 грн.
    Сказала, що у мене відносне багатоводдя, норми не перевищує, але більше ніж би мало бути, ну і з нирками трохи не "альо", дитинка перетискає сечовивідні шляхи, замало рідини виходить - казала стояти в колінно-ліктьовій позі ( вже сьогодні два рази по 10 хв стояла).
    Чи хтось з таким стикався????

А з бейбаською все ОК, вже важить 2 кг, і має багато волосячка на головасі - така файнюня !!!

• Подобається Подобається x 9
  10. marta29

marta29 Member

Дівчатка, всім вдячна. хто рекомендував УДЗистку Прокопчук - вчора у неї була, дуже задоволена тим, як вона провела огляд, шкода, що раніше до неї не попала, зробила запис на диск, два фото малявки -і це все 80 грн.
    Сказала, що у мене відносне багатоводдя, норми не перевищує, але більше ніж би мало бути, ну і з нирками трохи не "альо", дитинка перетискає сечовивідні шляхи, замало рідини виходить - казала стояти в колінно-ліктьовій позі ( вже сьогодні два рази по 10 хв стояла).
    Чи хтось з таким стикався????

У мене таке було,але ще крім того тонус матки,лікар заборонила багато ходити,а я навпаки ще й на дачу поїхала грядки обробляти (стояла на колінах і рвала траву).І усе ОК.

• Подобається Подобається x 1
  11. Orman

Orman Модератор-бомба

Слава Богу що у вас все було ок, але повірте, що краще трохи знизити активність, ніж потім пити ліки.

А колінно-ліктьову позу радять навіть для профілактики щоб знизити тиск на нирки.

• Подобається Подобається x 3
  12. Анютка

Анютка Well-Known Member

мені теж казала, побільше спокою, а не товктися:girl_smile: сьогодні цілий день провела вдома - важко витримати

13. Orman

Orman Модератор-бомба

та не мусите в хаті сидіти - погуляйте (без фанатизму). Почитайте, повишивайте, поговоріть з малечею :girl_smile:

14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Да ладно.....треба насолоджуватись спокоєм поки є можливість ;) Бо потім ой не скоро зможете прилягти, відпочити, і нічого не робити.
    Я тоже шило мала в одному місці всю вагітність.... а тепер думаю і чого я тоді не виспалась і не відпочила наперед :girl_haha:

• Подобається Подобається x 7
  15. Відповідь: Для майбутніх мам

я вже 3 неділюдома у відпустці...мяко кажучи кришу рве.
    На районі коліжанок немає,бо переїхала сюди 2 роки назад, і не шукала собі нових.
    Отак сьоні - просиділа цілий день дома, їла, спала, телевізор...то капець якийсь...але й на роботу ні за які коврижки н піду в душне приміщення.
    Чим можна зайнятися до народження малечі?

• Подобається Подобається x 1
  16. olenkastar

всім!!!! маєте якраз на то час.
    я,наприклад,вдарилася була в читання,читала Донцову взахльоб.
    нещодавно почала в'язати донечці речі ,то так шкодую що ще за вагітності до того не взялася,тоді часу було більше.

17. Відповідь: Для майбутніх мам

япочитую кулікову зараз "леди из нржавейки", але все норовлю заснути через дві сторінки, хоча книга дуже цікава. А шити і в"язати, у мене руки до того із задниці виросли...
    У мене знайома була - так вона під час вагітності таку красу робила - вишивала чорнобілі картини, це і немовля було, Мерлін Монро, закоханих.. Картини великі. Потім це все у рамку і шкло вставила.Дещо дома повісила, а дещо знайомі порозкуповували. У мене таких талантів немає.

Була ідея зайнятися облагородженням квартири.Довести полочки до ума. Повикидати не потрібні речі. Завести гарні вазони.... От москітну сітку сама заміряла, замовила і вставила)))))))))))
    А шо далі....
    До якого провайдера краще підключитися - щоб нет не був дорогий і нормальної якості?

18. Galya

Galya Well-Known Member

Радила би зараз читати літературу по догляду за дитиною, ГВ, виховання - все те, що до пологів здається таким ще далеким, а потім навалюється все одразу і часу на книжки вже немає. Я так спочатку теж шкодувала, що не мала нету під час вагітності і стільки часу згаяла... (правда, вишивала) Тепер читаю "взахльоб", наздоганяю втрачене,список непрочитаного і того, шо мушу встигнути прочитати - вражаючий(а першу вагітність не мала де себе подіти:)) і шию собі і старшій, поки є ше можливість:)

• Подобається Подобається x 4
  19. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

А я б ще порадила дізнатися якомога більше про сам процес пологів: що відбувається під час народження малюка з ним самим, які зміни в організмі матері: гормональні, фізіологічні, як це все впливає на їхнє подальше співіснування...Про різні медичні втручання під час пологів і їх вплив на перебіг пологів та післяродовий період...Одним словом, спробуйте дізнатися більше про фізіологію процесу народження, це дуже цінна інформація, яка потім дозволить вам говорити з медперсоналом на рівних, а не сліпо довіряти себе та дитину в їхні руки.

• Подобається Подобається x 3
  20. devnull

devnull Well-Known Member

дійсно варто почитати про пологи і про дітей, як з ними далі жити :) взагалі.
    колись давно з задоволенням читала Нікітіних "Мы и наши дети" (зараз можна знайти інеті). Те, що вони пишуть про дуууже вже віддалені від нас радянські часи, зараз в принципі вже майже всюди сприймається як норма. Але їх книжки дають поняття і про загальний підхід, і про деталі, дають так багато позитиву, що їх варто перечитувати.

Статус теми:
Закрита.