Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. jalla

jalla Прогрес року 2013

А от я скажу- не партеся!:)
    Просто є дітки, в яких ШКТ не сприймає іншої їжі, окрім ГВ і таке може тривати до року. Ну, по нормі до року власне маминого молочка вистарчає для потреб дитини.
    Так шо зараз дати собі спокій, мамі дихати глибоко))), дати собі і дитині бодай з 1,5-2 тижні перерви і тоді знову пробувати все по новій.

3. Kandya

Kandya Well-Known Member

У нас з ГВ ще трохи трудно. Вона їсть кожні 2 години, навіть півтори. І молоко ще не встигає назбиратись, щоб відразу, як вона прикладеться, текти. Треба хоча б дві хв. поцмоктати, і тоді молоко різко прибуває і тече. Але оті дві хв. вона не хче смоктати, бо їй там не тече. Вона викручується, рипить.... Я мушу силою її тримати і стрибати по всій хаті, типу залюлюючи її і голосно аакаючи. отак я її дві хв. силою змушую смоктати, а потім, коли молоко починає добре текти, вона вже сама.

А, скажімо, якщо я її годую через три години (ну таке чи вночі, чи вдень, коли вона гуляє), то молока набирається достатньо і годування у нас без проблем. Томуу я хочу її хоч трохи догодовуувати, щоб я мала ті три години перерви

4. Amilada

Amilada Well-Known Member

Може замість чекати, чи силою маля тримати, треба помогти власному організму- тепле пиття перед прикладанням, розслабитись, помасажувати спину. Бо чекати щоб назбирась молоко, то таке з перлів.

5. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

А відволікати чи забавити хоч трішки не вдається, якщо вам так помагає та перерва?
    Щодо прикорму, то можливо прикладаючись часто, в малечі і не виникає аж таке бажання до дорослої їжі. Пропонуйте їй зразу ж після прогулянки, обовязково з собою та ін дітлахами за стіл. 3 часом все прийде.

6. Kandya

Kandya Well-Known Member

так і стараюсь робити
    напевно не виникає, хоча я б не сказала, що вона так аж багато смокче. але, либонь, достатньо, якщо і вагу набирає, і какає і з гемоглобіном все ок. Ну після вчорашньої ригачки на крапельку тьоми я точно на кілька днів припиняю прикорм
    я не питалась про гв. я питалась про догодовування. бо навряд чи хтось зможе мені щось нове про гв сказати

• Подобається Подобається x 3
  7. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Тоді справді, як радять дівчата, розслабтесь, наберіться терпіння. Не хоче, не просить, значить ще не час.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

хм... ну, наприклад, можна сказати, що це - нормально:
    ,
    а це - трохи перл:
    відразу текти при налагодженій лактації нічого і не має, молоко прибуває у відповідь на запит дитини.

9. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

В мене малий майже до року всю "тверду" їжу швидше облизував ніж їв. Хіба картоплі міг з"їсти більш як 2 чайних ложки. Отак - чайну ложечку банану, дві ложечки кефіру, ввечері дві ложки каші. А наші однолітки по пів банана і 150 гр кефіру з"їдали за раз :)
    Вагу при тому Влад мав огого. :girl_smile:
    Зате тепер пакує аж гай шумить - при чому ображається і добавки просить якщо мало насипали в тарілку :girl_crazy:

10. Kandya

Kandya Well-Known Member

Воно прибуває. Незалежно від проміжків годування: чи то година, чи три. Але якщо це через три години, то це прибування відбувається приблизно через 15-20 секунд від початку смоктання, а коли через дві години, то треба поцмоктати хвилини дві. І от власне ці дві хвилини цмоктання майже впусту її дуже нервують. Як ще пояснити -- я не знаю. Я, відать, не такий майстер слова, як інші форумлянки

11. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

так причім тут майстри слова. Просто нормально і по 15-20 секунд смоктання до приплива (перші місяці лактації, переповнення грудей, пиття гарячого підчас годування), і по кілька хвилин. В усіх по-різному, ну і 3 години - це реально сильне наповнення грудей, того і приплив одразу.
    Просто Ви написали це наче проблему, а насправді то - норма.
    Як цілковита норма - і те, що 8-місячна дитина ще не має харчового інтересу.
    Вік такий, що вона буквально за тиждень може захотіти їсти дорослу їжу. А може ще і місяць не захотіти. Головне - щоб було ГВ на вимогу і уважна мама, яка спостерігає за змінами в поведінці дитини. Оскільки це у Вашої лялі є - то я б радила спокійно чекати далі.
    В мене Сергійко от збирається відлучатись , власне, тому, що в мене зараз припливи десь після 5 хв смоктання. Йому лінь стільки часу напрацьовувати.

• Інформативно Інформативно x 1
  12. Kandya

Kandya Well-Known Member

моя б дитина вже б посиніла від крику. причому попередні цмоктали нормально. є молоко, нема -- аби циця була. Тільки от третій номер цмоктати не любив, хотів, щоб йому в рот текло. Але от власне із ним в мене було найбільше молока, тому припливи були за пару сек. І ця, четвертий номер, якраз на третій схожа зовні, і та само як він не любить цмоктати довго. А доводиться.... Ну і з догодовуванням попередніх дітей у мене проблем не було. А тут... Ну в будь-якому випадку я вирішила ше тиждень тримати її хіба на грудях

13. domino

domino Well-Known Member

Дівчата, а коли дитині яйце можна давати? То ще зарано нам, правда?

14. domino

domino Well-Known Member

А ми нині спробували овочевий суп з червоною чечевицею, м'який сир і авокадо) а взагалі наш хлопчик вже багато їсть, найкраще овочі йдуть у супі

15. Afrika

Afrika Well-Known Member

Десь
    З 9 місяців, тільки жовток, по маленькому кусочку, на початок десь 1/8.

• Інформативно Інформативно x 1
  16. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

о, а я побоююсь бобових. І як, все ок з животиком?

17. Tanjyshyk

Tanjyshyk New Member

Коли малому було 5 міс. я почала давати печене яблучко, через 2 тижні спробувала дати варену картоплю і банан, а рівно в 6 міс. дала йому пюре з цвітної капусти. Після цього ми дуже присіли на пюрешки Хайнц, спочатку овочеві (кабачок, броколлі), а потім фруктові і мясні почала давати (кролик, телятина). Особливо малий дуже любив фруктові з творожком. Дуже зручно було брати такі перекуси, коли ми виїжджали з друзями на природу чи озера.

• Не подобається Не подобається x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  18. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Так, на всякий випадок, напишу нагадування:
    Рекомендується починати догодовування дитини не раніше 6 місяців.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  19. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

В нас ок. Їла червону сочевицю, квасольку. Але в нас пп, тобто з'їдала трошки.

20. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Дівчата а як ви готуєте пастернак? з чим даєте?
    --- дописи об"єднано, 6 Лютий 2015 ---
    ніколи сама такого не їла, довго варити треба? все разом варили, чи десь в кінці докидали в супчик?
    Я на такі випадки все готую вдома, по баночках і поїхали. Ну і ГВ теж найкращий перекус.

21. domino

domino Well-Known Member

Звичайно! Ви знаєте, чечевиця має багато протеїну, і вона легша за м'ясо. А червона чечевиця особливо легка, вона мяка, швидко вариться
    Даю в суп, в пюре з іншими овочами, запікаю з морквою, все має бути скроплене олією!) Сьогодні робила так- червона чечевиця, броколі, цвітна капуста, пастернак- все зварила в мінімальній кількості води, зблендила. З'їв трошки)
    Я даю на початку, але вона так швидко розварюється, що можна і разом!

• Корисно Корисно x 2