Домашні поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Chortenia, 2 Липень 2008.

1. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

Відповідь: Домашні поради

теж прала свою подушку( при низькій температурі, хіба може її засильно викрутило) і вона мені трохи збилась всередині. розпрямлятись не хоче. поки користуюсь, та пізніше треба нову купити.

2. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Моя мама в Канаді, коли пере пухові речі (наприклад куртки), кидає в сушку 3 тенісні м"ячики, вони класно розбивають пух. Але то в сушці, цікаво, якби закинути такі м"ячики підчас останнього віджиму?...

3. kozochka

kozochka Member

Випрала я перший раз в пральній машинці свою нову блузочку бірюзового кольору (простенька котонова), а вона мені облізла та й щей обгоріла на сонці і поклачилася трохи, як можна відновити колір, може хтось знає якісь фарби що продають?

4. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Прала малого пуховик,на делікатному пранні з тенісними м"ячиками:)-пух не збився.

5. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

а як краще почистити шкіру? от є старий класний шкіряний ремінь, як його реставрувати?

6. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

як позбутися блискучих слідів на одязі від праски? вж екілька речей зіпсувала, бо не люблю через шматку прасувати :girl_cray:

7. Seppy

Seppy Active Member

З тими м’ячами треба бути обережною, бо я весною свій новий пуховик теж так випрала і восени буду купувати новий. Виявляється, якщо пуховик можна прати з м’ячами, то це на етикетці має бути вказано.

8. WildWind

WildWind Member

Мад декілька господарських питань:
    1. Хочу пошити чехли на курточки, пальта, костюми, з якого матеріалу краще купити тканину? Краще натуральна чи синтетика?
    2. В квартирі підвищена вологість, стіни не цвітуть, а ось курточка може, або шкіряне взуття якщо пів року не взувала може такою ніби цвіллю покритись. Може десь продаються якісь засоби, що втягують вологу? Такі пакетики із взуттям продають, але мені потрібно багато. Або може ще щось порадите як зберігати речі..

9. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Дівчата, хто знає, чи стикався з таким - я прала вручну сашкину шерстяну безрукавку, щоб не було з нею казузсів, попросила мужа викрутити - він перестарався і сильно викрутив...і отаку перекручену поставив сушити...Я вкладала малого, забула подивитись, як там безрукавка..Коротше, вона висохла в такому перекошеному стані, кривенька стала і витягнута на один бік..То вже все?..Її спасти ніяк не можна?....

10. kitka

kitka Well-Known Member

Ще раз її замочіть, відіжміть у машинці хоч на 400 і розкладіть у горизонтальному положенні на сушку, розрівнявши акуратно руками. Мала б стати на місце.

11. Дана

Дана Well-Known Member

В епіцентрі продають таку штуку стоп волога від Цересіт, погугліть- подивіться може вам таке підійде.

12. Seppy

Seppy Active Member

Можливо Вам підійде щось з електричних осушувачів. Шукала минулого тижня зволожувач і натрапила на щось таке.

13. Відповідь: Домашні поради

Підкажіть будь ласка в мене є сві:no:тлий котоновий бежевий плащ і після прання полиняв чи що : в приміщенні не видно а при денному світлі так як розводами пішов. Чи можна щось зробити бо так шкода такаж ситуація з котоновими бежевими штанами колінз

14. byrymm

byrymm New Member

А я була поїхала з дитиною з хати на 3 тижня(чоловік сам був удома), приїжаю - в унітазі там де стоїть вода - аж чорне, таке іржаве. І чим я це тільки вимити пробувала :Юка, доместос, комет, всі ці засоби заливались по цілій банці на ніч- непомогло взагалі. Чоловіка мама сказала рецепт, який вона використовувала в Ізраїлі(на заробітках в готелях). Треба вичерпати воду з унітазу, бажану всю, залишки я ще губкою вичерпувала, залити оцтом (в мене пішло 2 пляшки) на ніч і вуаля! Готово. Зранку достатньо йоршиком чуть потерти, і унітаз як новенький.

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Дівчата, порадьте, чим миєте поли ламінатні?
    Бо якось в мене з ламінатом складно.
    Мию його таким засобом [​IMG]
    але все рівно через пів дня ламінат якісь затоптаний виглядає. Відпечатки ніг, пьяток, і просто коли на нього проти світла дивишся - якийсь сізий він здається.
    Чи є щос ьтаке щоб помив - і ламінат став якщо не глянцевий, так хоч не матовий.

Сам наш ламінат трішки рельєфний, може через це він такий, але мені простіше на нього не дивитиьс в сонячну погоду, аніж щодня натирати:connie_pull-pigtail

16. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

ну то прям як про мене і наші вікна...мене аж трусить як сонце виходить, мити щотижня ж не буду, просто ролети до половини спускаю, і вже не так страшно...:connie_pull-pigtail
    А підлогу ламіновану мию пронто для паркету і ламінату, ніяких слідів нема, мию так щоб з хімією, то раз в тиждень. Може не видно нічого, тому що вона в нас світла...

17. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

та в нас також відносно світла. Колір "дуб натуральний" і візуально як структура дерева "а-ля палубий паркет" але ті відпечатки ніг....

А для вікон, щоб не було розводів, вікна треба не витирати після миття а використовувати такий сгон [​IMG]
    Основне щоб він був якісний і збирав/зчищав всю воду/вологу і т.д.
    Я от перед прибиранням нової квартири не поскупилась і купила ту штукенцію поякісніше, то мити, особливо витирати вікна з нею було одне задоволення. В два счета начісто і без розводів зі скла знімає все. Дуже раджу.
    До речі ним же іграючись можно без розводів вимити дзеркальні двері у купешці. Бо ж на дзеркалах взагалі ті розводи особливо видно.

18. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

о-о-о, мені то буде дуже актуально, плануємо три шафи купе, поки що живемо на коробках, одні двері муж вже купив, вони такі глянцеві, шо мама дарагая, то ж недомиєшся...
    А де і по чом брали?
    На колишній квартирі купешка теж була дзеркальна, але світло не попадало на неї, то ті розводи особливо я й не помічала. А тут буде прямісінько навпроти вікна.

19. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

показую девайс вживу
    купувала на провесні, за скільки точно не памьятаю бо тоді скопом купу всього купувала в одному місці. Але ціна його мене не шокувала. Це польского виробництва штукенція. Потім такі самі бачила на південному в госп.магазинчиках.

Основне, загалом не ціна, а якість тої гумової/каучукової полоски, якою по вікну проводити. БО була в мене раніше якась інша, то була як зношені дворніки в машині, ти нею ведеш, а вона полосочки вологи залишає неприбраними. А ця супер, все рівненько забирає, нічого не залишає на шклі.

І раз ми вже так про прибирання....
    Напевно не одна я є "щасливою" власницею волохатого килима
    Дівки, як ви його пилесосите? БО звичайною насадкою для килимів воно то щось там шистить, але не все. Бо як крихти печива позалітають між ворсинок, та ще й втопчуться то хрен випилососиш.
    Тепер далі, цей ворс кльовий поки килим новий, а далі він поступово притоптується і стає як лежача трава, в різні сторони приплюснуті ворсики. Пилесосити легше не стає, але естетичний вигляд втрачається. Ви якось ті ворсинки піднімаєте, чи то лише я така чокнута, знімаю насадку і самою трубкою вожу по килиму, аби під тиском ті ворсинки повставали., як чоловік сміється "укладку" йому роблю.
    І взагалі, коли килиму тому буде рік - другий, як ви його чистите?

20. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

І в розширення запитання Ніколь додам своє. В нас килим з коротким ворсом, але також світлий. І його завнішній вигляд мене не тішить. Чим можна гарно почистити світлий килим?