Домашній тайм-менеджмент

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Epica, 7 Листопад 2012.

1. бетменша

бетменша Well-Known Member

Відповідь: Коли ви все встигаєте?

Це точно. У моєму випадку частіше спрацьовує другий варіант)

2. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

вспомнила! меня иногда выручает сваренная картошка в мундире. Сварю и поставлю в холодильник. Когда уж совсем поздно вернулись с работы - достали, почистили и обжарили. Гораздо быстрее, чем нормально жаренная.

А котлеты в обыкновенной морозилке можно морозить? или нужна та, которая "глубокая заморозка" ?

3. Epica

Epica New Member

Я теж починаюча :girl_curtsey: І фантазії не вистачає
    Коли якийсь цікавий рецепт попадеться то готую з задоволенням, а так... все дуже нудно і банально.
    Хочеться так холодильник наповнити щоби відпочивати було коли. Бо втомлююсь страшенно, а їсти треба кожен день))))

4. Котя

Котя Оптимістка :-)

У нас двоє дорослих працюючих і двоє дітей:girl_in_dreams:
    Нажаль буде, я витрачаю годину зранку, а деколи і більше, бо готую деколи три різних сніданки :girl_sad: Старший малий снідає тільки вдома, оскільки на сніданок в садку ми ніколи не встигаєм, молодший їсть деколи то саме, а деколи треба готувати зовсім інше, бо нажаль маєм алергію на дуже багато продуктів:girl_sad:Ну і ми з чоловіком теж інше, бо у мужа і старшого часто смаки зранку не співпадають:girl_mad: Також маю пунктик, то варю молодшому ще зранку кожного дня свіже овочеве на обід, то мами як приходять його доварюють і в 12 год дають малому.
    Ну і пришовши з роботи витрачаю від годни до 2-х на вечерю і на обід який беру на наступний день із собою на роботу:ed4d70def841dc74b57:girl_crazy:. Але це теж залежить, чи муж вдома, чи у відрядженні.
    Ну і наразі думаю, що дуже зручно моїй коліжанці, яка має тьотіньку, яка приходить їй два рази в тиждень і готує на три дні, а вона до плити майже не стає:girl_smile:
    А також хочу замітити , що тут пишуть , що часто жінкам допомагають чоловіки, а деяким таааак повезло, що і самі готують для жінок, нажаль, мій муж якщо почистить картоплю раз в пів року, то це вже буде великим святом:girl_in_dreams:

5. Hexe

Hexe Well-Known Member

Ось ще є сайт, може комусь стане в пригоді http://flymama.info/category/home/

6. Nyashka

А как можно успевать и долго готовить и за собой следить?

Я и то не успеваю, хотя и помогают, и готовлю час-два в день

7. Epica

Epica New Member

Хороша ідея з заготовками! Треба буде спробувати
    А от фантазії щось переробляти в мене нема. Да і талант для цього треба

8. Nyashka

А как можно успевать и долго готовить и за собой следить?

Я и то не успеваю, хотя и помогают, и готовлю час-два в день

9. terezka

terezka котяка-вишивака

я готую щодня, переважно зранку та ввечері (ввечері страви, що потребують тривалішої обробки, зранку - простіші) та ніколи не підходжу до процесу готування із думкою "я вбиваю цей час", бо толку потім з тої їжі нуль. Правильно розпланувати час - і то займає не так уже й багато часу . Тим більше, якщо у хаті є пароварка чи мультиварка

10. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

ой, для мене це болюча тема...
    також іноді читаю тему хто що готує і також думаю коли, як то все людям получається. тому дописую в ній тільки коли реально багато готую)))
    раніше завжди готувала кілька страв так щоб ставало на 3-4 дні, а іноді і на 5 (залежно яка страва)
    потім чоловік пожалівся що йому надоїло їсти одне і те саме пару днів підряд.
    тепер супи і борщі готую в меншій або дуже маленькій каструльці.

в мене зараз є дві проблеми:
    1. навіть коли все максимально підготовлене, я все одно умудряюся потратити багато часу на приготування
    2. бракує фантазіі і, в принципі, грошей для приготування страв. я вибаглива і їді, не люблю овочевих гарнірів, пшеничної каші. тому в мене 3 основних гарніри: картопля, рис, гречка:) Чоловік не любить грибів, теж багато страв відпадає...

а ще він обідає на роботі і там така хороша жіночка готує, що вони собі замовляють що б вони хотіли поїсти. то він тепер приходить з роботи і хвалиться які смачні і різноманітні страви він їсть

взимку готую борщ за півгодини чи може і швидше, але тільки завдяки мамі. вона закриває борщову заправу: буряки, морква.. і ребра з фасолькою. то мені залишається доварити картоплю і все перемішати.

ще інколи готую лазанью, то маю зварені заморожені листки тіста (сама роблю)

11. napoleona

napoleona Well-Known Member

то у нас так:) лише рідке я готую на 2-3дні)
    я готую з любовю, тому в мене нема такої думки що я вбиваю на то час, ну і кушаєм ми теж з превеликим задоволенням;)
    якщо захотіти то можна все встигнути
    ну але сніданок, перемелювання мяса, розроблювання тушок, нарізання мяса на шашлик, то у нас займається чоловік

12. Bonita

Bonita Member

На яку годину Вам на роботу, що ще є час приготувати? В мене роб.день починається в 8 ранку, встаю в 6.30 і ледве встигаю зібратися, щоб вчасно вийти, спочатку мама підганяла, тепер чоловік. Якби мені зранку довелося ще сніданок готувати, то я б :suicide:

13. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

кх-кх ,вареники з пельменями будуть елементарними лише куплені, бо приготування їх - то для мене дуже громіздкий процес, багаторівневий :), і якщо я вже розкладусь з тою справою, а то буває дууууже рідко, то роблю їх багато і в заморозку.
    а так на варенички їздимо до мами, вона їх штампує, як на конвеєрі :).
    але маю пунктик - домаашня випічка. ми двоє з чоловіком паталогічні солодкоїжки ,і якісне солодке мусить бути в хаті щодня ,магазинного печива практично не купуємо, не смакує. тому маю де-кілька швидких і улюблених рецептиків, печу через день.
    чоловік снідає пластівцями з молоком, я кавою з солодким, інакше не уявляю дня. по вихідних - всякі налиснички/оладки/сирники, вечеряємо супами/борщами і це в нас є повноцінна страва, тобто другого не буде :), ще готую чоловіку обід на роботу - щось з простих гарнірів і якесь м"ясо переважно, те саме їм на обід і я.
    а взагалі, я готую швидко, якщо ніхто не заважає і все під руками. не люблю довгих процесів, що вимагають додаткової роботи типу голубців/холодців.

14. Epica

Epica New Member

Ну мені здається дуже багато часу іде на приготування їжі і кожен раз думай що ж зробити, експериментувати багато побоююсь, бо 1) по рецептам часто виходить не зрозуміло що 2) в мене взагалі не виходить готувати смачно (чи може так здається). Короче газдиня з меня ніяка

От теж саме рис, гречка, макарони, картопля і все різномаїття, ну і мнясо
    Ви кожен раз випитуйте що вона готувала і записуйте)))
    меню на тиждень вийде

15. kati

kati Well-Known Member

Я з більшим задоволенням поприбирала б в кваритирі чим простояти на кухні.Але двоє дітей вдома ,то хоч не хоч мусмш готувати. Перше варю на 2-3 дні.і то перший день-то бульон з макароном(діти то лблять) а потім на залишках бульону варю супчик на 2 дні.Сніданок і вечеря готуються по ходу дєла- каша,млинці,оладки,омлет, йогурт, сирок,канапки.А на основне готую кожен день гарнір свіжий( мої не їдять вчорашнє пюре чи макарон) і мясо рибу теж на два дні. Солодке не печу- трата часу, а потім спокуса то все зЇсти, купую двісті грам печива,цукерок і нам вистачає. Ще купую домашні пельмені, які тримаю про запас в морозилці, стандартно раз в тиждень халявлю і не готую .

16. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

так, для мене теж готування в задоволення, але коли працювала на роботі і приходила додому в 19 год, то більшим задоволенням було все ж таки відпочити :), тому вільний час хотілось провести більш продуктивно.
    зараз часто ловлю себе на думці, що хочеться зробити те і те, тільки доцік не пускає :).

17. Epica

Epica New Member

золотий чоловік! дехто і на сніданок хоче котлет, відбивних одним словом мяса

18. kati

kati Well-Known Member

19. Epica

Epica New Member

І скільки часу в день треба щоби все це зробити?

20. Котя

Котя Оптимістка :-)

На превилике щастя мені на 10год., але теж часто спізнююсь, бо крім готування, я ще маю сама поїсти і накормити молодшого, сама помитись і помити молодшого і старшого, сама вдягнутись і вдягнути молодшого і старшого,намалюватись, а потім ще старшого завезти у садок:girl_crazy: і так з понеділка по п"ятницю:suicide:
    Насправді на вихідні, коли я нікуди сильно не спішу, я люблю готувати і навіть получаю від цього кайф:girl_dance: особливо коли всі після цього дуже мене нахвалюють:girl_spruce_up: Дуже люблю італійську кухню, тому на вихідні переважно готую щось їхнє.
    Єдине чого я дуууже не люблю робити , так це готувати на ДН на велику кількість гостей, мене аж теліпає від цього:girl_impossible:. Тому вже поспіль пару років визначні дати відмічаєм поза домом:girl_smile:.