Відповідь: Коли ви все встигаєте? Ооо...мій також А ще не вважає за їду суп, омлет, яйця смажені чи варені ....Тобто таке він їсть між прийомами їжі. так би мовити, перекуси Я вже тут писала. що я ставлю відразу на сковорідку, але готую тоді на маленькому вогні і під кришкою. Ви спробуйте спочатку 1-2 приготувати, побачити, може Вам зручніше буде трошки розморозити. Я не пробувала, не знаю....свекруха буває морозить вже відбите м"яско на відбівні, а коли потрібно - розморожує, тоді вже приправляє і готує. Все одно трошки менше часу забирає.... Ще недавно "взяла на заметку", що впринципі зручно варити м"ясо і тоді можна його чи перекрутити на фарш ( потім в млинці чи макарони " по флотські", або коли потрібно швиденько підсмажети з цибулькою....). Ну але це рецепти як на мене. не для тих, хто любить готувати , а для таких як я - треба швидко всіх нагодувати і не витрачати час
Відповідь: Коли ви все встигаєте? Млинці з медом чи згущеним молоком Заготовку з капусти для борща теж робите? Чи свіженьку? Довго!)))
Відповідь: Коли ви все встигаєте? я готові смажені заморожую. Коли є час нашльопати котлет, то весь фарш в котлети йде, потім відкладаю нам на кілька днів, а решту, по порціонним кульочкам і в морозилку. Потім тільки розігрів і зьїв. А ще заморожую бульон з мяском, в 400гр стаканчиках від сметани чи йогурта, оскільки супи в основному їсть мала, то їй якраз на 2 дні такої заготовки, на якій я потім супчик варю чи просто бульончик з лапшою їсть. Також заморожую фарш смажений, з цибулькою, помідоркою і перчиком. Потім тільки його в спагетті кинути, прогріти і готові макарони по-флотські. Або ще соус якійсь до того фаршу додати, з макарошками дуже смачно. В морозилці постійно вареники, пельмені... стараюсь готувати в основному якщо чоловік вдома, ну і для малої. Я ж сама чудово можу тиждень топтати канапки з ковбасою/сиром і чудово при цьому почуватись, і мені не надоїдає...
Відповідь: Коли ви все встигаєте? розбалували у мене чоловік дуже любить солодке, сдобне і т.д. то часмо йому дуже подобається на сніданок свіжий хліб+мед+молоко. Отак може піти цілий батон+літр молока + меду скільки візьме ))) Вінніпух
Відповідь: Коли ви все встигаєте? в мене борщ без капусти(діти не їдять) а от буряк,моркву сирі потерті завжди маю в морозилці-навіть в сезон влітку, як і кріп/петрушку-тому борщ вариться дуже швидко.
Відповідь: Коли ви все встигаєте? Я, на даний момент, не працюю, то з готовкою мушу встигати, бо як вже тут писали, коли діти в хаті, то хоч-не-хоч, а мусиш їх нагодувати... Зранку і ввечері ще й чоловіка, ну і сама теж "люблю повєсєлітся..." Ну і подобається мені та справа більше, аніж драяти і прибирати... Перше варю на кілька днів, та й з гарнірами і додатками так получається, бо ж як , наприклад, плов, голубці, і тп. то більшу гусятницю чи банячок... А картопля, макарони - то на раз. Як вже писала у відповідній темці - теж любітєль заморожувати, особливо вареники-пельмені, роблю то дуже рідко, але як засідаю, то вже ліплю, морожу на камінчики і маю на "чорний" день... І, взагалі, все що піддається заморозці - морожу... Із випічкою подружилася з часом, спочатку теж була прихильником купленого, потім по-трошки, і звикла що-небуть спекти, старший син полюбляє... (і варенички теж раді нього-любимого...). Як не печу - цукерки , фрукти - завжди є на десерт. З налисниками, наприклад, теж було колись стандартно з сиром солодкі, або з куркою і тв. сиром, відразу до 20шт, на кілька днів, а тепер і взагалі роблю так, як в свекрів - скоренько листків насмажила, а вже їдяться з медом чи з варенням, і підходить всім або на сніданок або на вечерю... От коли була на роботі - халепа повна - так як робота з 9ї до 18ї + дорога, і садок-школа-їсти-прати-прасувати...ну як в кожної з нас... ЗАШИВАЛАСЯ! Але то вже як кому виходить... Дехто умудряється і працюючи вести ідеально господарство, і все інше... Але...,думаю, таких жінок не багато, все-таки, коли приходить няня-мама-свекруха, то й можна бути господинею!!! з їх допомогою...
Відповідь: Коли ви все встигаєте? Я теж іноді морожу буряк (вже потушений) з зажаркою, коли треба перше швидко приготувати - саме те! Коли дітей є кому бавити, тоді можна довший час щось готувати. ті самі голубці, які я дуже люблю, але мені вони багато часу займають. А ще краще, коли мама щось приготує на вихідні, вона нас часто балує - варенички, плов, млинці з капустою, чи м"ясом , грибами....Що замовимо
Відповідь: Коли ви все встигаєте? не буде. я працююча. можу вбити на готування 2-3 години раз в тиждень. не частіше. а щодня готувати можуть тільки не працюючі, така моя думка. звісно відварити просто гарнір, то не є готування щодня. думаю, щоб все встигати на кухні треба: а. любити готувати б. бути -+ організованою людиною. особисто я завжди готую перше, бо то без нього не проживу.рівно 2 рази в тиждень -середа і субота. в суботу, завжди щось трошка більше вдається приготувати- і перше, і друге, і салат чи закуски якісь, і солодке. на тижні- друге з гарніром чи без - готую по потребі. лоточки з обідом носимо на роботу. але через день чергуємо - або друге або перше. єдине не змінне правило- сніданок. я готую завжди різне і свіже. не маю звчики, то що було на вечерю подати на сніданок. нічого ніколи не морожую, ніяких котлет чи відбивних.. немає звички. п.с. усе можна організувати, якщо любите куховарити)) а різноманітність страв - це не додаткове навантаження для мене, бо я не готую виварками. найбільша моя каструлька в хаті застосовується на перше- це 3л ну а як є муза, то можу і по роботі о 20.00 стати і пекти якусь "смачну штучку"
Відповідь: Коли ви все встигаєте? такого, власне, ще ніколи не морозила... не здогадалася, тому процес приготування борщу в мене довгенький... Треба взяти на замітку і спробувати... ---------- Додано в 23:21 ---------- Попередній допис був написаний в 23:15 ---------- здивована, бо судячи з дописів про куховарство, думала, Ви куховарите багато і часто А те, що треба - то 100%, бо бачила як одна моя знайома нарізала салат з капусти, то ...то було тааак довго.... мене вже нудило...
Відповідь: Коли ви все встигаєте? ящо б мене спитати яка моя улюблена страва-замислюсь...бо нема аж такої. зате в чоловіка 100% одна відповідь- лоток свіжопосмажених( блін чуть не написала жарених, але К. зараз би прибила мене))) відбивних. батон і літр..нє краще два молока Все, більшого щастя йому не треба.
Відповідь: Коли ви все встигаєте? Цікавий набір . У нас, дорослих, на сніданок на ура йде бурітос. Швидко, ситно, а як смачно . Головне, не забути купити лаваш.
Відповідь: Коли ви все встигаєте? Я просто варю багато буряку і тру на терці, потім в пакет і заморожую. В кінці в зупу капустяну докинула- і борщ. Супчики на мнєсі варю рідко, хіба є бульйон, який вже на другий день ніхто не хоче їсти. Пісну- дуже полюбляємо. Голубці теж стали не проблемою. капусту- в пакет і в мікро, на 10 хв. Вона там гарно розпарюється, не треба ставити каструляндію з водою і там випарювати капустину. Якщо за 10 хв капустина недойшла то розбираю на листки і знову в мікро, ще на 5 хв. За той час швиденько натираю цибулю часник моркву і вимішую з сухим рисом ( рис не парю)Додаю що душа бажає, м"ясо ( фарш, або січене, але то вже довше) і накрутити голубців вже справа техніки. Завжди роблю маленькі. Більше години точно не йде. Час готування я не рахую ( роблю і скороварці) тушаться та й усе. Фасолю люблю багато зварити і в морозилку закинути, потім чи до чанахів чи до борщу, чи в салатку. пасерую нераз багато моркви з цибулею і коріннями ( бо люблю то пасероване додавати до багатьох страв), в пакет , щоб було пластом , а не куском,відламала кєцик- і до зупи, чи до тушенини якоїсь. Морожені страви типу котлет перше обсмажую на сильному вогні з двох сторін, щоб не втрачали соковитість, а потім на малому довожу до кондиції. ---------- Додано в 23:37 ---------- Попередній допис був написаний в 23:32 ---------- Маленька шинковка спасе. Сама була в шоці, чому це я стільки років без неї обходилась. Супер- тоненько, швиденько)) У мене більше часу займає прибирання, кухня то взагалі капець ( бо я там працюю), а ще й ванна- душ- туалет. Поки хлопці миються заставляю трохи стіни потерти))). Ну і сама, поки в душі , розморююсь,то стіни частинами тру, жахливо не переношу отого вапняного набризку на кафелі. Ясно що й потім ще домиваю...На ці дві позиції- "кухня і ванна" йде максимально часу.
Відповідь: Коли ви все встигаєте? ну бачите. як виявляється не багато, то по перше. бо реально я не маю навіть такого посуду і я працююча, тому не маю можливості щодня бавитися зі свіжим. проте, вмію організовуватися)))) за півгодини як тре, теж щось зроблю на вечерю))) але я зауважила з дописів, що просто не так "заморочуюся". я не знаю, чого морозити моркву, буряк і т.д. ( може того що в мене мала морозилкажартую) але якщо серйозно, то перші страви в мене вариться на раз два. бо я ніколи нічого не засмажую, ні яких пересмажених овочів в зупі, ніякої смаженої муки в підливі і т.д. вважаю це не корисним і марнуванням часу. ніколи не варю буряк в борщ. для чого 2 рази його варити і замащувати додатковий баняк? нормально на пательні сирий протушковую і в борщ. якщо зупка зовісм пуста, то на мій смак ніж смажити щось на пательні, краще в кінці просто влити олії оливковох до тарілки чи каструльки, для смаку. ну загалом, готувати треба не на мус. бо тоді то буде каторгою. я теж як не маю настрою цілий тиждень можу їсти каші з салатом. а ну і я з тих господинь, які на все мають мірку. я не вмію ніц на око робити. я точно знаю, що якщо каша ( пшоно. гречка,кукурудзянка) то достатньо горнятка 250 мл. нічого не залишиться і не викинеться. якщо оладки то зі стакану кефіру, якщо голубці то з 0.5 кг фаршу і т.д. я завжди чітко знаю скільки потрібно зготувати без майбутніх проблем " куди діти те що не зїли" ---------- Додано в 23:49 ---------- Попередній допис був написаний в 23:44 ---------- бачу час відновити гілку- "страви нашвидкоруч", бо тут починають зявлятися переписи)))
Відповідь: Коли ви все встигаєте? Я дуже люблю готувати. Для мене то завжди відпочинок. Іноді коли немає настрою або маю якісь проблеми, то відволікаюсь від усього приготуванням якоїсь нової, смачної страви. Спочатку приготування займало досить багато часу, але тепер навчилась робити кілька страв одночасно. Головне правильно організувати процес. Перше готую на кілька днів. М'ясо, рибу, гарнір, салат стараюсь готувати кожного дня свіже. Коли немає часу, то роблю щось найпростіше. Завжди в морозилці маю вареники, пельмені, фарш, стейки. Також раз чи два на тиждень печу щось солодке. Кекси, печиво чи пиріг з фруктами не займають в мене багато часу. Головне - готувати з любов'ю і отримувати задоволення від процесу. А найбільший стимул - це похвала рідних і друзів.
Відповідь: Коли ви все встигаєте? Дикс пательня теж замащується))). Різниці в кінцевому результі нема. Відварений так само пасує до борщу, як і пасерований. Якщо немає часу на відварення то сирий натираю і пасерую. На низькі т-рі пасерувати ( не смажити) овочі ( коріння)то дає чудовий смак і запах, олійка втягує. А морква з олійкою набагато корисніша, у ній всі гарні речі- жиророзчинні.
Відповідь: Коли ви все встигаєте? ну порівняли)))) що натерти і пасерувати буряк, а що варити окремо буряк в банячку або дехто запікає в духовці. різниця в ЧАСІ. і це найважливіше. п.с скажу по секрету, я ще й не тру. а вимащую комбайн
Відповідь: Коли ви все встигаєте? Молодий бурячок кладу в борщ ващє сирий, натертий, в кінці приготування, десь зо 2 хвилини кипнути. І шо ви думаєте- ще ніхто не дізнався що буряк сирий)).
Відповідь: Коли ви все встигаєте? Коли варю борщ, то спочатку дуже часто буряк протушувала з морквою на сковорідці, але в таком увипадку колір борщу мені не подобався, він якийсь блідий був. А я обожнюю, як в бабці, насичений колір. ТО тепер відварюю буряк,окремо тушу моркву, потім додаю натертий буряк на 2 хв на сковорідку, а тоді все в борщ, 3 хв і виключаю плиту. Колір і смак те, що треба.
Відповідь: Коли ви все встигаєте? Часу не вистарчає взагалі, хоч я і не працюю, точніше працюю мамою дуже активного дволітка. Тому все роблю "між ділом", отже вдається готувати найлегше чомусь якраз зупки, а ось пекти булочки і т.п з тіста - зовсім ніяк, максимум сметанник, шарлотка=)). І м`ясне в духовці - ідельний варіант ( типу курка, хлібець, реберця, риба в фользі. Воно печеться - ти дитину розважаєш=). А ось коли Ви вареники ліпите, голубці крутите та булочки випікаєте - для мене загадка=) А на рахунок з"їдати є хороший вислів "Время потраченое на съедение блюда обратно пропорционально длительности его приготовления"
Відповідь: Коли ви все встигаєте? тай взагалі, вроді, тільки кухнею всі перейнялися, мені видалось що в запитанні теми йшлося про ВСЕ (всяка різна господарка), може помиляюся...