Фотопереписи

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Liliyah Romanova, 1 Січень 2008.

  1. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Ми з Маркусиком пекли Bagels така смакота - відразу їх і з"їли. Рецепт простий -
    1 1/2 склянки теплої води
    1 столова ложка сухих дріжджів
    2 столових ложки цукру
    1 столова ложка олії
    1 ложечка солі
    4 1/2 склянки муки
    кукурудзяна мука (для посипки бляшки)
    + 2 столових ложки в банячок до води де будуть варитися булочки
    + за бажанням посипати маком, сезамом, смаженою цибулькою
    Замішуємо тісто, має бути досить туге
    [​IMG]
    Формуємо кульки
    [​IMG]
    Робимо дзюрочки :)
    [​IMG]
    і ставимо в тепле місце на годинку щоб підросли
    Як підростуть, готуємо банячок з водою, додаємо у воду цукру, коли закипить кладемо буди булочку і варимо по 90 секунд з кожної сторони. Обережно виймаємо назад на бляшку. Бляшку посипаємо кукурудзяною мукою (у нас її просто небуло)
    [​IMG]
    Коли все зварене кладемо у духовку на 45 хв при 225С і виймаємо таку смакоту
    [​IMG]
     
  2. allja

    allja Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Апульський хліб
    Інгрідієнти:
    2 і 1/4 ч.л. сухих дріжджів, 400 мл води, 1ч.л солі, 1 ч.л меду, 3 ст.л. олії (я давала оливкову), 600 гр муки
    Ввечір в мисці розчинити 1/4 ч.л. сухих дріжджів в 200 мл теплої води (сироватці) + 300 гр муки і розмішати. Накрити рушником чи харчовою плівкою і залишити на ніч.
    [​IMG]
    Таке вийшло до ранку:
    [​IMG]
    В 200 мл теплої води розчинити мед і ще 2 ч.л. сухих дріжджів, влити в опару
    [​IMG]
    Додати 2 ст.л. олії та солі, всипати решту муки (в мене пішло трошки більше).
    [​IMG]
    Замісити м"ягке та трошки липке тісто. Змазати його олією та залишити рухатися під рушником на 40 хв.
    [​IMG]
    Потім трішки помняти тісто і залишити ще на 40 хв.
    Сформувати хлібину і викласти на бляшку, вкриту пергаментним папером. Чи покласти тісто в форму для хліба та залишити ще на 40 хв. рухатись. (За весь процес тісто рухається 3 рази).
    [​IMG]
    Духовку розігріти до 220 С і пекти хліб перші 10-15 хв, потім температуру зменшити до 200 С та пекти ще 20-25 хв.
    [​IMG]
    Вистудити хліб під рушником.
    [​IMG] [​IMG]
    Смачного!:)
     
    Останнє редагування модератором: 15 Червень 2012
  3. Angel

    Angel Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Рулет в лаваші
    ІНГРЕДІЄНТИ
    - Лаваш Вірменський (3 листа)
    -Риба червона (Слабосолена) 100-200 г
    - Сир твердий(в моєму випадку "російський") 200-250 г
    - Зелень (петрушка,кріб,зелена цибуля)
    -Майонез (приблизно 3 пачки)
    [​IMG]
    Порізати дрібно зелень(перемішати між собою). На грубому терку натерти сир. Порізати на шматочки рибу.
    [​IMG]
    Кожен лист лавашу змащуємо майонезом( не жаліючи!) Особливо густо,той лаваш,на який накладаємо тертий сир.
    [​IMG] [​IMG]
    Смащуємо наступний лаваш майонезом,і викладаємо на нього зелень.
    [​IMG]
    На 3 лаваш викладемо рибу
    [​IMG]
    І завертаємо наш рулет.Обвертаємо в рушничок,а потім в поліетиленовий кульок.І в холодильний на 12 годин.
    [​IMG] [​IMG]
    Коли рулет пропитається, нарізаємо його скибками (так як батон.) Рулет надзвичайно смачний,на забавах розходиться в першу чергу! Вже порізаний рулет покажу трошки згодом,так як робила його на другий день свят.
     
    Останнє редагування модератором: 15 Червень 2012
  4. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Запіканка з баклажанами та помідорами

    Інгрідієнти:
    [​IMG]
    1. Молоко
    2. Картопля - так щоб порізавши кружечками її вистачило закрити все дно форми.
    3. Помідори - 2 шт, можна і більше
    4. 1 великий баклажан чи кілька меньших
    5. Яйця, по факту пішло 3 яйця
    6. Цибуля, але я про неї забула, коли згадала вже було пізно
    7. Кілька зубчиків часнику за смаком

    отже картоплю ріжемо кружечками і відварюєм до напівготовності:
    [​IMG]
    баклажани ріжемо кружечками, вимочуєм в солоному розчині, обсмажуєм з обох сторін до золотистого кольору...
    помідори ошпарюєм, обчищаєм від шкірки і також ріжемо кружечками

    викладаєм у форму 1 слой - картопля, 2-й слой баклажани. на них зверху потовчений часник
    [​IMG]
    на них 3-й слой помідорки.
    Збивається міксером яйця з молоком, перець-сіль за смаком.
    Заливається це все сумішшю молока з яйцями і в духовку
    [​IMG]
    на 200 градусів і до тих пір коли яєчно-молочна суміш не стане омлетом.

    Під кінець, я ще потрела зверху сиром, бо теж, як і баклажани з помідорами мусіла десь його використати аби не пропав.

    ще пару хвилин в духовці і готово
    [​IMG]

    смачного
    [​IMG]
     
  5. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Трюфеля для чоловіка ))рецепт взято з ЖЖ в однієї пані яка живе в Італії.

    200 грм вершків (35% жирності) доводимо до кипіння, вимикаєм вогонь, засипаєм туди 200 грм шоколаду (75% какао) , все ретельно перемішуємо. Охолоджуємо до 40 градусів , додаємо туди 25 грм масла вершкового. І 2 ложки коньяку. Я давала апельсин настояний на віскі і трохи перемолола апельсину -всього разом вийшло якраз на 2 ст ложки. Витримуємо то 8-10 годин... і все, ліпимо кульки і обкатуємо в какао... я какао змішала з цукровою пудрою... бо не любитель надто гіркого шоколаду... в серединку додала вялену вишеньку.
    [​IMG] [​IMG]
    на смак дуже добре, чоловік мій наскільки балуваний в чоколядовому питанні... то теж зацінив смак... ніжні дуже...)
     
    Останнє редагування модератором: 15 Червень 2012
  6. agalinka

    agalinka Active Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Так оживлю темку простенькими і улюбленими блюдами.
    Отже, макарони зі шпинатом та грибами
    Нам потрібно:
    500г макаронів
    400-500г печериць
    2-3 пучки шпинату
    200г сиру
    масло, сіль, перець
    Беремо
    [​IMG]
    ріжемо
    [​IMG]
    На сковорідці топимо масло і даємо туди шпинат, коли шпинат трошки втушився даємо гриби, солимо, даємо улюблені спеції і тушимо 5-10хв
    Паралельно варимо макарони
    [​IMG]
    Коли макарони готові, відцідити змішати шпинат і гриби, і сир хто як любить, або посипаємо просто зверху, або перемішуємо з гарячими макаронами
    Тадам )))
    [​IMG]
    Смачно і корисно)))
     
  7. Solomi

    Solomi New Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Мій варіант салату "Цезар"
    [​IMG]
    2 огірка
    3 помідора
    пекінська капуста
    твердий сир
    та підсмажене одне куряче філе
    спеції
    майонез

    Ріжемо кубиками помідори огірки
    [​IMG]

    Ріжемо соломкою пекінку і додаємо в миску куряче філе
    [​IMG]
    заправляємо майонезом, перемішуємо
    зверху посипаємо тертим сиром
    [​IMG]

    Все готово,
    за бажанням можна додавати сухарики, саморобні чи магазинні.
     
  8. Gybka Bob

    Gybka Bob Member

    Відповідь: Фотопереписи

    На ходу придумала, зробила з того, що було у літньому холодильнику. Чоловік сказав, що ДУЖЕ смачно:girl_wink:
    Отож, 2 кабачки обсмажила на пательні у клярі (мука+ яйце)
    Посудину змастила маслом і перший шар кабачки:
    [​IMG]
    наступний шар грибочки :
    [​IMG]
    Третій шар помідори та сир. Я не мала під рукою твердого сиру, та був шматок бринзи. от я і сплавила її сюди! Але як буде з сиром (і по більше), тоді буде ЩЕ смачніше:girl_tender:
    [​IMG]
    В мене ще залишились продукти, тому я повторила ще раз ті шари. В кінці порізала декільки скибок масла туди і посипала зеленню:
    [​IMG]
    Все це у духовку на 20-25 хв. Просто і смачно:
    [​IMG]
     
  9. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Відповідь: Фотопереписи

    Сподобався мені салат Святковий і виглядом і смаком,
    робиться не складно, головне щоб усі інгредієнти були.
    [​IMG]
    Для салату потрібно:
    1. корейську моркву (чоловік часом робить сам, а часом купляємо готову)
    2. куряче філе (варене або смажене + спеції до смаку)
    3. огірок
    4. консервована кукурудза
    5. майонез, сіль, перець.

    Для форми я брала банку з під кукурудзи, відкривала з двох сторін, мила її і змастила злегка у середині олією, тоді ставила на тарілку і викладала у неї шарами (як оселедець під шубою). Сильно не трамбувати, бо тяжко буде зняти форму потім.

    [​IMG]
    одже, перший шар:
    - корейська морква + сіточка з майонезу
    тоді зверху другий шар:
    - куряче філе (нарізане кубиками) + посолити, поперчити, якщо потрібно і майонез сіточкою;
    - Огірок (теж кубиками) + посолити, поперчити, сіточка майонезом.
    - консервована кукурудза + майонез сіточкою;
    - корейська морква,
    тоді форму акуратно знімаємо і прикрашаємо за своїм вибором
    [​IMG]
    Просто, смачно і ситно :girl_dance:
    Смачного!!!
     
  10. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Відповідь: Фотопереписи

    пляцок Сметанник, робиться просто і дуже смачно
    [​IMG]
    робила перший раз, дуже задоволена
    [​IMG]
    [​IMG]

    по цьому відео рецепту

    http://www.youtube.com/watch?v=uNWMHw6C7kw&feature=youtu.be
     
  11. MartaKas

    MartaKas Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Салат літній
    Інградієнти:

    Салат айсберг
    Огірок посолити
    Цибуля
    Помідор
    Творог солений з часником
    Руккола,базилік
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  12. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Відповідь: Фотопереписи

    Муж готував конвертики і сосиски в тісті, два в одному, просто і смачно

    [​IMG]
    тісто купляємо слойоне "Левадії", сосиски за вибором.
    тісто ріжеться на смужки
    [​IMG]
    і обкручується сосиска
    [​IMG]
    яблука очищені ріжемо кубиками і пересипаємо цукром (до смаку цукру)
    [​IMG]
    на конвертики тісто ріжеться квадратиками
    [​IMG]
    спеченого фото нажаль нема, бо якось дуже швидко все з"їлось ))))