Гастрит!

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Virginia, 3 Січень 2010.

1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Гастрит!

О так, процедуре не з приємних... От я би хотіла ще раз шлунок перевірити, а як згадую той шланг...:bad:
    Мені ще десь5 років тому, після отакого огляду поставили діагноз гастрит, але чогось ніякого лікування лікар не призначив. Але й в мене приступів сильних нема. буває іноді болить шлунок, неприємно, от це не знаю, як лікувати. Печія буває, я одразу купую Поляну Квасову, вона мені допомагає найкраще. Тепер стараюся не їсти смаженого, бо якраз від цього мені найгірше, печене, варене, парене. От прочитала тут про льон, а як його робити, щоб пити?І які дози?

2. Sara

Sara Well-Known Member

Я варила його на око, але все по порядку:
    1.Продається в аптеці.
    2. Приблизно 1 ст. ложку зернят льону на 100-150 г води.
    3. Вода закипіла і кидаєте зерня, доводите до кипіння і на малому вогні варете до утворення вязкості. (Саме вязкість основне).
    4. Проціжуєте і теплим пєте за 20 хв. до їжі. Приблизно чистого відвару має бути 75-100 г і цього достатньо.
    Здоровя Вам !:girl_bye2:

3. poputochka

poputochka Well-Known Member

О,то нині наша проблема! В чоловіка печія,зробив сам собі висновок, що гастрит. До лікаря йти, шланг ковтати не хоче,хоче на дієті посидіти. І просить йому окремо готувати - не смажене,без приправ,супчики без м"ясних бульйонів і т.д. Може порадите,що йому можна їсти,крім вівсянки? Як готувати м"ясо дієтичне?

4. lerucha

lerucha Member

Зараз сучасна медицина встановила, що гастрит та виразка переважно є не причиною поганого харчування, а спричиняються бактеріями (як вірус), тому треба лікувати не саму хворобу, а усувати першопричину. І шланг ковтати зовсім не обов'язково, мені наприклад виразку виявили за допомогою рентгеноскопії

5. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

на жаль ренгеноскопія не завжди є точною і вона не визначить яка кислотність, а від того якою вона є і відштовхуються при лікуванні і дієту відповідну призначають

6. lerucha

lerucha Member

так, але якщо лікар досвідчений, а не купив собі диплом, він по симптомах визначить підвищена чи понижена кислотність, у мене лікарка в Моршині років 20 працюєвала гастроентерологом, каже, що лікарі просто ліняться, от і змушують шланг ковтати

7. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

я взагалі шлангу не ковтала і на ренгеноскопію не ходила, лікар так визначила і тип виразки і кислотність, мама і чоловік ковтали. Є різні випадки. Я не є прихильником ковтання зонду, але і не є противником і нколи він дійсно потрібен

8. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

шланг не визначає лише кислотність. За його допомогою лікар може побачити шлунок зсередини і у багатьох випадках може поставити точніший діагноз!

9. Marianka

Marianka Well-Known Member

Привіт, дівчата а може хтось порадити лікаря, чи поліклініку (можливо приватну) де можна зробити гастроскопію..Відчуваю постійно підвищену кислотність в роті, бачу прийшов час робити гастроскопію :sad:(

10. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

В мене гастрит був ще в студентскі роки, а то вже більше 10 років тому. Після місячної дієти ще про нього не згадувала. Навіть забула які то симптоми.
    Зранку на тщесерце випити склянку вигазованої, тепленької мінеральної води Лужанська 7. Потім їла пюре зі свіжонатертих яблука і моркви. А далі каші, відварені масо, рибу. Нічого смаженого, жирного, гострого, копченого. Та ще й схудла на 5 кіло - після дієти почувалася і виглядала чудово.
    Надалі намагаюсь правильно харчуватись, особливо коли почала готувати малому. Як я кажу, то не малий перейшов на дорослу їжу, то ми перейшли на дитячу.
    Але люблю смажене і часом балую себе копчененьким.

11. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

В Обласному діагностичному центрі можна зробити, там цілий відділ є. Але направлення краще взяти у свого терапевта, тоді ця процедура буде безкоштовною. Там записуватись потрібно наперед, а в день прийому треба бути за 20 хв до призначеного часу, із собою мати рушник.
    І, само собою, натще.

• Подобається Подобається x 1
  12. manka

manka Member

В дитинстві також був у мене гастрит. Лікувала відваром льону і чаєм з звіробою з медом. В сдудентські роки хвороба знову нагадала про себе (полюбляю гостру їжу) плюс підвищена кислотність. Кілька місяців пила столову ложку оливкової олії зранку за півгодини до їди. І "забула" про шлунок на кілька років. Чула, що оливковою олією можна вилікувати язву.

13. Lira

Lira Member

Я своєму чоловікові вилікувала хронічний гастрит щоденним тримісячним запарюванням льону. Пити по пару ковточків в загальному півлітри настою протягом дня. Кілька років уже не згадує.