Город моєї мрії))

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Bree van deKamp, 14 Квітень 2014.

1. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Відповідь: Город моєї мрії))

а виноград скасували? Скасуйте виноград і підживлюйте лушпинням з картоплі просто підсипайте під кущі.

2. mirishka

mirishka Well-Known Member

А що дає лушпиння картоплі? Які в ньому є вітаміни для рослин?

3. YeS Svit

YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

так,ще секатором підстригла,старі гілки ліквідувала,поки якось нічого не міняється
    треба відкладати лушпиння:girl_curtsey: я бачила,як на одній дачі так робили....ще здивувалась....але не запитувала,бо мало знаю сусідів.
    Що мене тішить на городі,як росте цибулька з сіянки і часник....на все решта ласі слизні(слимаки),моя мета їх позбутись...але волого дуже там і ті зарості,що були і сусідські мене пригнічують.
    Ще поділюсь....умудрилась накрити клійонкою кабачки і огірки,хоча був червень уже....так зійшли скоро+намочувала в марганцівці,а потім слизні дорвались...рештки взяла під колпак пластмасовий,зберегла....тепер збираю полістеролові стаканчики

---------- Додано в 05:11 ---------- Попередній допис був написаний в 04:57 ----------

того року там майже ягід не було....дикий виноград кидається жахливо,поки скосили
    побачу,але він мене по тій дачі вельми хвилює...хоча багато його там....і всі мені кажуть,що він такий корисний в споживанні....я перекопувала на грядки...замість кабачків зійшов,знов топінамбур!

4. mirishka

mirishka Well-Known Member

Може і корисний, але мені на смак як трава, ніякий, не люблять його в мене. Попробуйте після дощу той топінамбур повитягувати і з часом виведете його зовсім, він сорняк ще той.

5. zorkas

zorkas Member

Нарешті поласувала своїм зеленим горошком, ох смакота:y:

6. YeS Svit

Ви його весь одразу садити чи частинами,щоб мати свіжий постійно...?

7. zorkas

zorkas Member

Та звичайно саджу, тоді коли і все садиться на городі. А якщо вже дуже хочу щоби скоріше виріс, то його можна ще замочити на кілька днів у воді. Саджу весь одразу бо достигає він собі не рівномірно, одні стручки вже достигли, інші щойно завязуються, і так на кожному стеблі. Тому і довго є свіжий.

8. YeS Svit

я як починаючий огорододник читала,що його можна частково садити...в травні/червні/липні і буде постійно свіжий...я ще планую посадити...бо все потрошки садила...горошок планую,ще посадити,бо насіння багато в пачці було...я якось весь не наважувалась висадити. Чекала чи зійде і чи слимаки не з*їдять...я замочувала в марганцівці,як писала раніше одна користувачка вище. Турбувала дешевизна насіння купленого в інтернет-магазині,але все зійшло,крім одного виду кабачків та салату від Свитязю...ну від тої тм,нічого не зійшло :sad:

9. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Я саджу в два заходи. Перший раз тоді, коли і весь город засаджую, а другий раз тоді, коли редиска з грядки вирвана вся повністю. Тоді я на тому місці саджу горошок. Так маю завжди свіжий.

10. YeS Svit

Знайшла трудку польську на слизні...а там мінімалка,може зацікавиться хтось,поділим доставку

11. Hermi

Hermi Well-Known Member

А ми вже збираємо врожай на повну;)
    огірочки, кабачки, горошок вже правда перестигає, з дня на день чекаю помідорчики.
    Цибулька, часник - частина досихає на подвір'ї, бо на полі є гарні помічники, які люблять вибирати врожай без нашого дозволу.

але інша біда - мурахи! Це просто катастрофа, вони всюди! Під'їдають коріння помідорів і вони починають всихати. І як з тими мурахами боротись?

12. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Не те слово! Всі суниці з*їдають. Не встигають ягідки навіть добре достигнути. А скільки кущиків вже повсихались, так шкода..

13. aknytsU

aknytsU волошкова...)

В нас така ж біда, але у вигляді слимаків. Вчора знайшла одне їхнє лігвисько, насипала трутки, надіюсь хоч трішки допоможе.
    Ніколи б не подумала, що з кропом можуть виникнути якісь проблеми, але в нас не сходить кріп. А якщо й сходить, то такий в'ялий, жовтий, просто нікудишній. Пробували сіяти на різних ділянках (думали, що земля не підходить), але результат такий самий. Може є якісь секрети спеціальні для посіву кропу?

14. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

я на труйку від слимаків підписуююсь,бо просто руки опускаються.навіть цибулю жеруть.плачу,як дитина.правда ще без соплів.

15. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

Дівчата, соліть їх (слимаків) !!! Поки єдиний вихід, ))ще можете спробувати закопати легенько в землю обрізану пляшку з під пива, залишивши кілька капель , сусідка пробувала, каже що злазяться туди і теж їх розїдає як від солі. Я не пробувала, але треба буде.

16. YeS Svit

класно Вам)))
    бачила хіба трудку..а народні методи незнаю

---------- Додано в 16:48 ---------- Попередній допис був написаний в 16:20 ----------

у мене до цибулі і часника не доходять,але дістали....тому буду пробувати ту польську,може допоможе

---------- Додано в 16:51 ---------- Попередній допис був написаний в 16:48 ----------

Я пробувала...зразу роз*єдає...але ж на дачі не постійно...почала їх ножем перерізати...якось шукати їх не дуже....вони з землі вилазять доречі,а помітила вже,як дощ то вилазять,сцуки хитрі:8:

---------- Додано в 16:52 ---------- Попередній допис був написаний в 16:51 ----------

яку,як не секрет?

---------- Додано в 17:11 ---------- Попередній допис був написаний в 16:52 ----------

зато я пробувала....скажу,що то хіба по 2 рази доливати в день,або коли їх мало....а у мене рій тих слизнів коричневих...тому особливо то пиво не дало нічого....я розставляла по всій дачі....+ потім дощ пішов і все намарно,а вони тільки під час чи після дощу вилазять...так ховаються :girl_cray:

17. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Чим можна підживити моркву. бо щось ,,дохленька,, :girl_cray:

18. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

може густо посіяна

19. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

нєєєє. в неї листочкі, де не де, позакручувались.

20. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

то певно таки треба підживити
    чим не можу сказати, хіба саме елементарне- нітрофоска