Готуємо паску

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 22 Квітень 2008.

Tags:
  1. Olenka

Olenka Well-Known Member

Пропоную поділитися рецептами паски.

Паска з цукатами

:clapping:
    Смачного!

Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani

Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. Retaret

Retaret Well-Known Member

і я ше "молода" господиня :))) всього три рази пекла паску, і все по рецепту Дарії Цвек на пів порції. А тепер шось хочеться більше тих пасок напекти :connie_pull-pigtail але духовка маленька, багато не впхаю, та і формочок немаю аж так багато. А що робити з тістом , яке не влізло в духовку? воно ж вже у формі підніметься, а доведеться ще додаткову годину чекати. Здається десь колись тут читала, що пхають у холодильник, чи я шось путаю? І все думаю спекти по новому рецепту, але зараз щей маля буде крутитися під руками, то я сбі так думаю, що краще йти знов по перевіреній рецептурі.

До речі - я все задаюся питанням - а навіщо місит у тісто годину (ну це найпоширеніша рекомендація)? Бо за описом в Цвек я зрозуміла, що треба лиш вкінці вливши жир добре все вимісити, щоб жир увібрався. Та на це йде хв 15-20, а далі нащо його товкти? Хіба від довгого вимішування тісто не стане навпаки жорсткішим і забитішим?

3. Vinnytska

Vinnytska люблю....

@Retaret , в мене хлібопіч вимішує 2 рази по 15 хв. Читала, що дівчата запускають вимішування в хлібопічці по 2 круги, тобто, до години часу.

Ось така в мене вийшла вчорашня, форс мажорна, видно, що журавлина і родзинки опустились, помадку я теж робила пробну, щоб побачити, як вона себе буде вести при розрізуванні (не кришилась і не відставала)Зараз вона є ще смачнішою) IMG_20170412_182731_274.jpg
    Фото вечірнє, є спалах.

• Подобається Подобається x 2
  4. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

а рецепт?
    я вже як та муха приставуча, все рецепти жебраю)))

Дівчата, як ви думаєте, можна тісто в кухонному комбайні місити? в мене браун к700, популярна модель

5. Vinnytska

Vinnytska люблю....

@Made in USSR , вверху, баба Львівська від Цвек))) тільки я води дала більше.
    В мене теж такий комбайн, але я тісто в ньому не місила, боюсь, що не справиться(

6. Made in USSR

я от хочу попробувати, а як почне здихати, то продовжу руками... чи то буде зле?

7. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

не треба., я так напробувалася, носили в ремонт, тепер часто не вистачає потужності.
    то не тісто мішалка.

8. olerusya

olerusya sweet candy ;)

як добре що за тим рецептом, по якому печу я, практично нічого вимішувати не треба:derisive:

• Подобається Подобається x 1
  9. Дана

Дана Well-Known Member

я роблю 1,5 порції, в духовку влазить половина, печу в два заходи. Готове тісто розкладаю по формах, ті які менші залишаю в кухні на столі, більші зразу кладу в холодильник. Коли паски підійдуть у формах що на столі, я ставлю в духовку, і виймаю з холодильника більші паски. Поки менші спечуться, більші якраз підійдуть. Про вимішування- якщо ви можете забезпечити рівномірне та швидке вимішування на протязі 15-20хв як в кухонному комбайні, то вам не потрібно вимішувати годину. Я так не вмію, швидкість не та, ну і тіста багато, щоб правильно і головне ретельно вимішати мені потрібно більше часу ніж машині. Орієнтуйтесь не на час а на саме тісто. Як воно буде гарно відставати від рук-значить вимішали добре.

• Подобається Подобається x 4
    • Корисно Корисно x 1
  10. @Дана, можливо ви дасте якусь слушну пораду. Нині пекли вдома за вашим рецептом і дуже смачна мамочка вийшла, але верхи всі порозлізались при випуску, деяка посередині, деяка збоку. Дивлюсь, в вас такі красиві на фото, що може бути не так?

11. Дана

Дана Well-Known Member

Порозлізалися то ви маєте на увазі тріщини? Дріжджі які?

12. Дана

Дана Well-Known Member

@Domogospodarochka варіантів є декілька. Швидкі дріжджі, я не раз писала що тісту імено цьому дуже здобному потрібен час і повільне викисання. Тому дріджі беремо звичайні а не екстра. Далі підхід у формах-зашвидко поставили у духувку, і тісто ще росло. Ну і найможливіша, загаряча духовка, в духовці паска ще росте, якщо температура висока, зверху на пасці утворюється румяна кірка, що не дає тісту рости, от воно і шукає виходу через тріщини.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  13. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

а коли саме додавати до тіста коньяк? (ще з алкоголем паску не пекла)

14. Made in USSR

дівчата, а мені скажіть коли давати куркуму, бо маю яйця магазинні, а хочеться щоб пасочка була жовта

15. Kryhla

Kryhla Member

Господиньки, на якому режимі в електричній духовці пекти пасочки? Булочки я печу - нижній підігрів + конвекція. А для пасочок боюсь, щоб не були всередині сирими, бо той режим швидко пече.

16. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

При замісі) я вже коли почала місити тісто хвилин 10, то згадала що можна дати куркуму. Так і зробила)

17. Vinnytska

Vinnytska люблю....

@Kryhla , печу на звичайному, але одягаю "шапочки" з паперу, коли верх вже такий, як треба.

18. Дана

Дана Well-Known Member

Я даю разом з ізюмом, цедрою і ванільним цукром.

19. Дана

Дана Well-Known Member

Я печу на нижній+конвекція, але температуру виставляю при такому режимі на 20градусів нижчу, ну і про шапочки з паперу також варто не забувати. Я наперед нарізаю пергамент, мну його в руках, змочую, відтискаю і мокрий папір кладу на підпечену паску, якщо бачу що вона буде горіти.

• Смішно Смішно x 1
  20. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

@Дана , то верхній підігрів не варто включати? Бо я цього року вперше буду пекти в електричній, думала включати верх низ

21. Дана

Дана Well-Known Member

@Vittoriya Можна верх і низ, тоді без конвекції. Але я за один раз кладу чотири форми, і мені потрібно щоб між тими формами ганяло повітря і паска рівномірно пропікалась з усіх сторін. Я не думаю що то проблема, скоріше звичка. В газовій пекла взагалі без тих новомодніх штук і гарна пасочка випікалась)))))))))