Готуємо паску

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 22 Квітень 2008.

Tags:
  1. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Пропоную поділитися рецептами паски.

    Паска з цукатами

    :clapping:
    Смачного!

    Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani
     
    Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Я по тому рецепту і пекла, давала 100 грам дріжджів на 1 кг муки, спочатку таки добре пахли, але, коли паски вистигли, то не чути. Ми одну спробували, то добра, без зайвих запахів.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Ви писали про 1 кг на 100 грам дріжджів:), в неї 100 грам на 1,5 кг і більше. То трохи є відмінність.;)
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Ось тут 1 кг (може чуть більше). 500 грам це ж не чуть більше. Для мене чуть більше то +-50 грам. А так ніби нігде і рецепті не бачила 1.5 кг.
    Чи то є ще один рецепт від Дани?
     
  5. Sweet kitty

    Sweet kitty Вишивалочка

    Я завжди даю на 1 л.молока 100 гр. дріжджів і тоді все ок
     
  6. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Останнє редагування: 25 Квітень 2019
  7. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    У Цвек є багато рецептів баби (так воно називається в неї всюди) і та пропорція 1 кг на 100 гр приблизно всюди і є. Я завжди пекла по її рецепту, і на пів порції теж, нормально все виходило, тобто причина в чомусь іншому.
    До речі про пропорції якраз нині вичитала, що якщо класти в тісто більше здоби (жовтків і масла) то треба більше дрвжджів, то прив'язка була не до пропорції з борошном.

    Я своє тісто випекла, маю три потріскані паски (( було в мене внутрішнє чуття вилити ту опару і купити нові дріжджі , але таки замісила, тісто майже не росло. Стояло 3 год. Спершу думала до місити туди дріжджів свіжих, але вирішила не грузити себе, бо незнаю як то треба би правильно робити - чи опару до місити чи окреме тісто. Тому спекла те що було, в духовці вже аж виросло. Та я себе тішу тим, що продукти там добрі покладено, має бути смачне, хіба що по структурі не таке. Мала з радістю вже захляпала все помадкою, посипала горошками.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. xrystya

    xrystya Well-Known Member

    Кількість дріжджів у випічці залежить і від кількості цукру яєць і масла.Коли паска дуже здобна то і дріжджів треба більше.
     
  9. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    Я завжди печу по Цвєк "бабка святкова"
    Ще ні разу не було щоб не вдалися. Дріжджі беру наші Львівські.
     
    Останнє редагування: 26 Квітень 2019
    • Подобається Подобається x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Тупо! Тупо! x 1
  10. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    Дала я на 600 гр молока майже 100 гр дріжджів. 3 пачки по 32 гр. То буде шось путнє з того? Бо жене під руками. І 200 гр цукру. Буде солодка? Шось мене попутало цього разу))
    --- дописи об"єднано, 27 Квітень 2019 ---
    Моя пробна четвергова паска, на заварному тісті. Пекла по тому рецепту вперше.
     

    Вкладення:

    • Подобається Подобається x 3
  11. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    То моя паска за рецептом Дани.
    Низ мені підпекло більше, то легенько підчистила.
     

    Вкладення:

    • Подобається Подобається x 4
  12. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    @shparynka а скільки яєць/жовтків, борошна і масла?
    600 мл молока, то досить таки багато для паски.

    Ну і кілька слів про свої паски. Бабка за рецептом Цвек не сподобалося.
    Дани перепис мені більше сподобалося. Дуже вдалий на смак. Гарна структура.
     
  13. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Дівчата, в мене проблема! Паска по рецепту Дани не росте((( перший заміс зіпсула поганими дріжджами. Другий вже були добрі. Але тісто вже 30 хв не рухається. В хаті тепло. Все робила по рецепту
     
  14. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    У мене колись таке було, то я запалювала духовку (у мене газова плита) і ставила миску з тістом на саму плиту. Сама поверхня була настільки гаряча, що саме тісто чуть не припеклося до дна миски:girl_crazy:, зате рушилось.
    Або можна зовсім знагліти і поставити в духовку на мінімальний вогонь з відкритими двераками, але добре пильнувати аби не спеклося))), теж так робила... Але то мені потрібно було пришвидшити процес.
     
  15. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Дякую. Спробую і так.
     
  16. lesja.f

    lesja.f Well-Known Member

    Дівчатка а як ви глазур робите? Накидайте рецептів, пліз... Маю білки, що там ще треба?
     
  17. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    Желатинова глазур класна. Але там без білків @lesja.f
     
  18. lesja.f

    lesja.f Well-Known Member

    @shparynka а рецепт.... Пліз
    Вже знайшла:girl_smile:
     
    Останнє редагування: 27 Квітень 2019
  19. pulpa

    pulpa Well-Known Member

    Мої пасочки.тісто заварне
     

    Вкладення:

    • Подобається Подобається x 5
  20. lesja.f

    lesja.f Well-Known Member

    IMG_20190427_205141.jpg
     
    • Подобається Подобається x 5
  21. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Я ще свої крафіни покажу.
    IMG_20190426_184424_HDR.jpg IMG_20190427_144451.jpg
     
    Останнє редагування: 27 Квітень 2019
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Подобається Подобається x 3