Є три рецептики сиру з молочного сиру. Так виглядає, що другий- має бути м"який, типу "Янтар" Також нарила купу рецепт моцарелли. І ще всякоих рецептиків багато є). А молочний сир хтось робить вдома? скільки літрів молока треба на 1 кг сиру? ---------- Додано в 15:54 ---------- Попередній допис був написаний в 15:49 ---------- Ну і рецептики найкращих сирничків дуже цікаво почитати
Відповідь: Готуємо з сиру, робимо сири. О, а я колись в неті читала, що для нього потрібна спеціальна закваска, щось типу як для приготування йогуртів. Навіть думала купувати, бо особливо влітку в нас дома моцарела, як я кажу, замість хліба і води , не встигаю купувати, як її вже знов нема... От тільки цікаво, чи є якісь рецепти приготування моцарели для лінивих господинь , бо цей такий трохи тривалий в часі...
Відповідь: Готуємо з сиру, робимо сири. Коли доця була зовсім маленька я їй сама готувала сирочки. Пів літри молока, підігрівала до 60 грдс, давала дві ложки кефіру. Молоко зверталося, одразу відкидала на сито, от і маленька грудочка домашнього сиру. тішилася, бо знала з чого зроблено і в яких умовах. Сирок виходив м"який, солодкий, незажирний, якраз те що треба. Якось мала дві літри молока сквашеного то теж відігріла і отримала грудку чудового сиру ( не пам"ятаю скільки по вазі). дивує, чому у тьоток на базарі часто можна побачити поганський сир, який вони таки умудряються продати. Головне правило- не перегріти, бо тоді сир буде грудкуватим і сухим( навіть якщо його сильно не відціджувати). Все решта то вже від якості молока залежить. То я собі так розмишляю, бо мало маю практики, може хтось підкаже тонкощі).
Відповідь: Готуємо з сиру, робимо сири. бо вони з нього сметану спочатку збирають, а вже потім роблять сир. ну і перегрівати не потрібно і сильно не відтискати. майже щотижня робимо сир самі, бо тепер передають багато молока з села і все використати його не встигаємо. тому вже скисле молоко виливаю в баняк і підігріваю його. стінка банячка має бути чуть гарячішою ніж просто тепла (ото пояснила). вогонь виключаю, залишаю, щоб сир ще постояв трохи в баняку і тоді виливаю все на друшляк. мішаю періодично ложкою, щоб сироватка стекла. і все - отримуємо файний сметанковий сир
Відповідь: Готуємо з сиру, робимо сири. Можливо хтось робив рікотту в домашніх умовах, поділіться, будь-ласка. Дуже смачний сир. У тенетах павутини багато рецептів, але хочеться перевіреного.
Відповідь: Готуємо з сиру, робимо сири. :xaxa: А якщо не запарюватися то звичайний домашній сир, м"якенький, жирненький.
Відповідь: Готуємо з сиру, робимо сири. Я так розумію , що Ви не можете знайти сиворотки, а усі решта "інгедієнти" у наявності .
Відповідь: Готуємо з сиру, робимо сири. Отут цікаво написано: http://pracooking.livejournal.com/39962.html взагалі оце " руками дєвствєнніц" трохи мені одразу фільм "Молчаніє ягнят" нагадує
Відповідь: Готуємо з сиру, робимо сири. то ж ніби не зовсім сир, він готується не з молока, а з сироватки, що лишилась від виготовлення сиру. То як він може бути подібний на звичний домашній сир?
Відповідь: Готуємо з сиру, робимо сири. то мені нагадує процес готуваня Юлії Висоцької ))) На вигляд схожий. А по смаку щось середнє між домашнім сиром та маскарпоне... повітряний більше чи що...
Відповідь: Готуємо з сиру, робимо сири. Він готується не з сироватки, а завдяки сироватці. Сироватка відіграє роль сквашувача. В неї наливають молоко, молоко звурджується. та йой, почитайте про виготовлення. Як подібна на сир? ну та бо сир, кисломолочний продукт, не з глини ж роблений, нє?
Відповідь: Готуємо з сиру, робимо сири. та мене здивувало що рікотту порівнюють з домашнім сиром, який робиться з молока, а вікіпедія пише що рікотта робиться з сироватки, без молока взагалі, хіба додають кілька ложок вершків на 10 літрів сироватки. тут описана технологія От мене і здивувало як може бути подібним те, що робиться з різної сировини. Але або на вікі недостовірна інформація, або я щось не так зрозуміла.
Відповідь: Готуємо з сиру, робимо сири. Еммм... Може про рецепти поговоримо, як робити, хто робив? Шкода, що тільки в інтернеті можна інфу знайти.. Навіть в темі про сири не можна просто спокійно назвати сир сиром..
Відповідь: Готуємо з сиру, робимо сири. тю, я ж не наїжджаю просто перепитала про смак, бо мене це здивувало, погодьтесь що молоко і сироватка різні на смак, от і цікаво як так виходить що сири з них подібні нібито. Про назви "сир - не сир" - я ні слова, мені все рівно. Ну і цікаво чи дійсно справжню рікотту готують з додаванням молока, чи суто на сироватці, то ж стосується рецептів, пра?
Відповідь: Готуємо з сиру, робимо сири. З задоволенням почитаю ваш рецепт. Мені оцей репортаж сподобався: http://www.cheesemaking.com/store/pg/217-Ricotta.html
Відповідь: Готуємо з сиру, робимо сири. Непоганий виходить сир із закваски Мейто. Швидко і без заморочок. Виходить мякий смачний сир. Я його солю, можна ще спецій за смаком додати. Але головне у сироварінні знайти хороше домашнє молоко. Може хто підкаже де купуєте? У мене закваска лежала 3 міс. поки я хороше молоко знайшла. З доставкою додому в скляній тарі. Але там мінус, що можна взяти коли привезуть, а не коли я хочу.
Відповідь: Готуємо з сиру, робимо сири. А що робите з сироваткою? Виливати - шкода, пити не хоче ніхто