Громадянський "шлюб"

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем парабелум, 14 Листопад 2007.

1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Відповідь: Ваші поради для тих хто хоче одружитись.

А якщо в контракт внести пункт що обi сторони погоджуються що те що нажите ДО весiлля лишиться тим що було то тодi можна буде вiдсудити тiльки ту частину яка нажилася пiсля весiлля. Хоч щось залишиться!
    О! Получився правовий форум! :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

наші митники іншими методами відбирають майно:suicide:

3. Koza-Dereza

Де ви тi статтi знаходите? Я б хотiла почитати. Дайте лiнка.

4. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

Не обов'язково ДО весілля.
    Стаття 92. Право на укладення шлюбного договору
    1. Шлюбний договір може бути укладено особами, які подали заяву про реєстрацію шлюбу, а також подружжям.

http://zakon.rada.gov.ua/

5. Koza-Dereza

сенк ю, почитаю, просвiщусь :)

6. New Shrek

New Shrek Well-Known Member

оце посиланнячко http://www.gdo.kiev.ua/files/db.php?st=273&god=2002 краще, то сайт міністерства юстиції і зроблений краще,і документи ті які зареестровані ,а у Верховній Раді важко розібратись

7. Оля

Оля Well-Known Member

А Ви звідки знаєте, що не мають? Маю приклад, що чоловік найняв дорогого адвоката, щоби відсудити від дружини половину суми, за яку була куплена хата. Бідака не знав, що вона теж не дурна була і хату оформили на батьків. Вона то була на державній допомозі і їй дали безкоштовного адвоката. А якби не те, то би адвокати виссали все, що маєш! Тільки за те, щоби доказати, що ти не негр! На нього ті розходи було обернути? А він голий, босий приїхав і додому далеко. Взяв би за 100 дол об"явив банкрутство - і гуляй Вася.:scare:

8. New Shrek

Повчальна історія для парабелум ....а мужик дегенерат ,напевне галичанин.

9. Оля

Оля Well-Known Member

Шреку, що інфекція поширилася від декого? ;)

От і вмієте відразу осудити не знаючи суті! :scare: Чого мужик дегенерат? Вона сама тут була, поки він приїхав. З діточками. Економила, гроші склала. А він приїхав, продав там квартиру своєї мами за що-будь і ті грошики собі окремцьо відразу. В них були взагалі то натягнуті відносини. Він їй місяцями не писав ті два роки. А потім ще й коханочка за ним приїхала. І розійшлися таки вони. Хоча ще довго офіційно не розлучалися. Так він їй мало того, що дітей покинув, а як почув, що вона хату купила, відразу до адвоката розводитися і гроші ділити. І був би й поділив, якби вона так не зробила, як я написала вище. Скажете, вона не права була? :no:

10. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Моя думка така, що ЗАГС має бути обовязково, бо саме укладання шлюбу відразу тягне за собою всі юридичні наслідки і в певній мірі захищає права кожного з подружжя.
    Церква/синагога/мечеть і т.д. - це потрібно втому випадку коли кожне з подружжя є дійсними прихильниками певної релігії, якщо ж такого немає, то для чого йти до церкви? Заради гарних світлин? - ну так це ж навіть гріх, на мою думку.
    Шлюбний контракт, як для нашої країни, вважаю що не порібний, він тільки вносить елемент взаємної недовіри, а практичне його значення не набагато більше від укладання шлюбу.

З власного досвіду: півроку пожили разом (вели спільне господарство), потім взяли шлюб, в церкву не ходили, оскільки наші релігійні погляди різняться.
    Тут треба тільки добавляти, що мають бути документи на те майно, які б засвідчували, що воно дійсно було набуте одним з подружжя до шлюбу.
    А що саме вам не подобається в цій статті? Дуже потрібна стаття, яка каже, що не може одне з подружжя продати спільне майно без згоди іншого.
    Мазохізм - то дуже заразна хвороба у Львові:sad:

11. New Shrek

а також придбати собі хатинку щоб на пенсії спокійно пожити

Додано через 2 хвилини
    Не даремно Леопольд фон Захер-Мазох народився 27 січня 1836 року в м. Лемберґ

12. Будячок

Будячок Well-Known Member

ІМХО: я думаю, що в глобальному розумінні кожен вибирає для себе, який варіант йому підходить, штамп, вінчання, громандянський шлюб контракт і т.д. На почуття чи стійкість сімї по великому рахунку це впливає мало. А от по серйозному на такі речі впливає УСВІДОМЛЕННЯ власної відповідальності перед іншою людиною і визнання того, що сімя, якою б вона не була це постійна праця і вкладати в сімю треба багато. Комусь для такого усвідомлення потрібен штамп, чи ритуал - вінчання. Комусь - ні. Ні громадянський ні шлюб, ані узаконений не дає гарантії міцної сімї.
    Між іншим з мого досвіду, у знайомих, які живуть у громадянському шлюбі питання про штам чи одруження виникає лише тоді коли в стосунках наступає певна криза, і якщо немає бажання долати її по-іншому, зразу шукається панацея і кимось піднімається питання, а от якби ми одружились.... А потім: а от якби ми народили дитину... Кризи насправді не долає ні одне ні інше.
    З точки зору права краще, якщо шлюб зареєстрований, бо не дивлячись на те, що громадянська сімя у нас визнана, довести її існування дуже важко.
    Про себе скажу: можу "похвалитись" повним набором. Штамп - не знаю навіщо, а просто так, бо батьки просили, а нам що важко чи що?:)).
    І вінчання- як віруючій людині мені це було дуже важливо. Як озвучення перед свідками тих обітниць, які я даю свому чоловіку, а він мені, як прохання Божого благословення для нашої сім'ї. Ну і звичайно як ритуал, це дідусь Юнг писав важливість ритуалів для нашої свідомості, куди ж без них:) - весіллє, платтє, галицька родина зі села:))) Еееех, добре си гульнули:)) Тільки от простирадла не вивішували:shutup:

• Подобається Подобається x 2
  13. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Справа в тому, що для того щоб придбати собі хатинку потрібно віддати немало грошей, а вони також є спільним майном подружжя:no:

14. Koza-Dereza

Народ, ви бачите скiльки тут цiнних перлiв накидано!
    Аж на 4 сторiнки!

• Подобається Подобається x 2
  15. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Цікаво чи парабелум скористається порадами? Чи взагалі передумає женитись...

16. Koza-Dereza

Ми його налякали :D

17. vanilia

vanilia Miracles are real

схоже на те:D

18. New Shrek

"Мы Вам дадим парабеллум...."(О.Бендер)

19. парабелум

парабелум Загублений

Ця тема не тільки для мене .Уявіть скільки цікавого і корисного отримали жодного разу неодружені хлопці. Я розглядаю спілкування на форумі як джерело незаангажованої інформації так як дописувачам нема резону щось приховувати чи встидатись :shy: ;) .
    Чи я скористаюсь порадами ? частково так . Багато залежить ще і від другої половини. Певно треба бути іти на компроміси . Та із майбутньою дружиною я ще не визначився :no: :)

• Подобається Подобається x 4
  20. Doc.

Doc. Active Member

В книге "Думай по- крупному и надирай задницу", Дональд Трамп посвятил целую главу проблеме брачных контрактов, а в интервью журналисту Ларри Кингу (Си-Эн-Эн) сказал: "Тот, кто не собирается стать богатым, может смело эту главу пропустить". :agree: