ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Анута

Анута Well-Known Member

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

ну відверто кажучи, спочатку всетаки варто відмовитись і потім поступово вводити.
    до того ж, перелічені продукти не є продуктами першої життєвої необхідності, невже заради здоров"я своєї дитини не варто хоч трішки потерпіти з бажанням з"їсти авокадо?
    я розумію, що читаючи список теж промайнула думка "ого, скільки написали", але ж чи суміш буде кращою в плані алергії?
    а до страшилок ще відносяться зіпсута фігура, зіпсута форма грудей, недоспані ночі, кольки і заказані памперси... знову ж таки, це все питання розстановки пріоритетів ;)

• Подобається Подобається x 4
  2. Nata

Nata Well-Known Member

Та я розумію, що то не є життєвонеобхідні продукти, але мене до прикладу просто крутило бажання з"їсти мандарину :) (я її таки з"їла і їмо успішно дотепер).
    Просто таким чином ми не пропагуємо, а відлякуємо. Не написано ж, що мама мусить поступово вводити, а продукти треба пробувати, наша Олюська не вживає молоко (через алергію в Олесі), а Міра гречку не їсть :). Зате вони їдять шоколад :)

• Подобається Подобається x 10
  3. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Шановні консультанти з ГВ! Звертаюся до вас за допомогою. Коротко про свою ситуацію - готувала себе до ГВ (знайомилася з принципами ГВ, читала форум та відповідні статті :)), настроєна була на природні пологи. Результат - екстренний КР - відшарування плаценти. Перше прикладання до грудей відбулося лише після 24 год після КР. В малого на той час був погано розвинутий смоктальний рефлекс, почалася втрата ваги - результат :глюкоза , потім нутрілон. В ПБ (я була там 7 днів) постійно була з малим (день, ніч), прикладала до грудей, однак смоктав в"яло та мало. крім того , активного прибуття молока не було. купила молоковідсмоктувач. Спочатку могла зцідити і дати малому 10-20 грам за раз, тепер коло 50г (зранку).Тобто з харчування ситуація така - ми їмо цицю (зрозуміло, що верхнє молочко), потім зціджене молоко (оскільки воно жовтіше, то тішу себе ілюзією що це нижнє). потім через годину- півтори догодовуємося нутрілоном - близько 60 грам. І так по колу. питання - що робити щоб перейти на ГВ? Частка мого молока в раціоні дитини на зараз складає 1/4 -1/5 . плутанини сосків поки що не має, малий вже має більше сили та смокче груди досить довго (може і близько години) - але там ще надалі мало молока. Їм та п"ю наче все потрібне та корисне. Сподіваюся на вашу допомогу та поради . Дякую.
    П.С. вибачте, що трохи хаотично описала ситуацію :) Не закидуйте тапками за нутрілон - варіантів не було :sad:

• Подобається Подобається x 3
  4. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Ксена, я хоч не консультант, але якщо я помиляюся, то вони мене виправлять.
    Я би почастіше прикладала дитину до грудей - максимально часто, постійно. Навіть якщо не їсть, то тримати на ручках, лежати поруч, спільний сон. Зразу забудьте про домашні клопоти - нікуди не дінуться, чоловік чи хтось хай допоможе. Бути з дитинкою.
    І поступово відмовлятися від догодовування.

• Подобається Подобається x 6
  5. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

А в мене питання таке.
    В мене дуже активна дитина. В нього нема часу щоб їсти. Щоб дати погудувати, я йому маю дати якусьіграшку, і поки він бавиться то їсть. Але добре їсть до і після сну. Чи досить йому лишити ті навколосонні годування? А між ними тільки прикорм?

6. Ksani

Ksani Well-Known Member

Curly Xena, Ви молодець що хочете вернутися на ГВ:y:. Ви поставили собі ціль, тепер повірте у її досягнення, бо її досягнення насправді це - "справа техніки" :)
    Насамперед, якщо дитинка смокче груди (молодець!!!)- то давайте їх на будь-який пошуковий рух. Навіть якщо Ви будете на перших порах ще догодовувати, то спочатку- груди, потім - догодовування. Якщо немає плутанини сосків- добре, але щоб повернутися на чисте ГВ, від пляшки потрібно відмовитися, а докорм давати з ложки. Тепер щодо малої кількості молока: щоб збільшити кількість молока, треба більше прикладати до грудей! Тому дитинка молодець, що смокче довго - вона розганяє лактацію! Лягайте з дитиною в ліжко, "гніздуйтеся", годуйтеся по колу з лівої-правої циці (Вам зараз можна міняти грудь щогодини), носіть малечу шкіра-до шкіри, спіть разом, годуйте груддю вночі і за тиждень все у вас налагодиться!!! :)
    Щодо детальної інформації про те, скільки докорму у Вашій ситуації потрібно дитині (і чи потрібен він взагалі), мабуть краще напише Галя :).

7. Ksani

Ksani Well-Known Member

Якщо денних снів три, то можна годувати лише до і після сну. Хоча прикорм бажано запивати маминим молочком, особливо нові продукти.
    І нічні годування теж мають бути.

8. Анута

Анута Well-Known Member

ну це звичайно що треба казати, бо хтось собі як подумає, що рік (хоча б) не їсти жодної сосиски, то кондраж вхопить :)
    в мене три місяці була ніби строга дієта, але я скажу, що харчувалась як ніколи добре і повноцінно. Тому ще залежить, що людина має на увазі під дієтою: для одних це хліб і вода, для інших повноцінне здорове харчування :)
    а що на гречку якась реакція в дитини? перший раз стикаюсь саме з гречкою...

9. Nata

Nata Well-Known Member

Так в тім-то й справа. Харчуватися треба повноцінно, а в нас часто-густо понастрашують молодих мам, вони приходять додому і бояться кусок хліба в рота запхати, щоб дитині не зашкодило.
    Розповідала мені одна мама, ніби й мудра, і освіту медичну має, а вийшла з пологового, щось їй переклинило (все лікарів слухала), вона тиждень їла тільки сухарики (хліб засушений) і молоком запивала, більше нічого, бо малий алергічний. Із ступора її вивів, звиняйте, страшний закреп.
    І це добре, що вчасно опам"яталася :)

• Подобається Подобається x 3
  10. Nata

Nata Well-Known Member

Ну так, Міра писала, що мала проблеми із малою (висипку) поки не припинила їсти гречку.

• Подобається Подобається x 2
  11. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Видно гречка була занадто удобрена.... А ми вже їмо все, правда не признаюсь ні мамі, ні бабі. Бо "нашо ж дитині шкодити, ти шо, потерпіти не можеш?!". А нашо терпіти, якщо дитині і так добре?:)

• Подобається Подобається x 4
  12. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Особлива, то не те слово, дитини личко Президента нагадує, при тому гречки може бути лише 2 грами. У нас якраз на гречку і на яблука(але певно то вже яблука не натуральні) алергія, а на полуницю нема:). Але ми то без проблем виключили і груддю годуєм, бо то як не як для дитини найсмачніше:).

Дзвонила я одногрупниці з Сколівщини вона цюпку свою з місяця на ШВ перевела, і пішла на роботу:sad:
    А ще я зробила добре діло друкнула з підписів Ксані інфу і віддала мамі, а вона пополяризує ГВ в нас дома:)

Останнє редагування: 23 Лютий 2009
  13. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

О, ми перший раз із Сонею поїхали в село до родичів (їй було 1,5 місяця), то там чекав святковий стіл, а для мене суха товчена картопля і склянка молока, бо я годую. Коли я взяла зі стола шматок індички, то мене там ледь саму не з"їли. а свекрусі я до сих пір не кажу, що їм практично все (ну в розумних межах, звичайно).Дійсно, у переважної частини людей ГВ означає - каша, картопля і варена курка чи кролик.І молоко (бр-р-р) великими кружками тричі на день.

14. Анута

Анута Well-Known Member

саме те, дурні якісь упереджені забобони. Годуюча мамця навпаки повинна повноцінно харчуватись, а не сухарі з чаєм

• Подобається Подобається x 7
  15. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Я би не змогла....Я навіть як на годинку вийду без малого, то вже переживаю як він там без мене....

• Подобається Подобається x 7
  16. галіна

галіна Well-Known Member

я знаю що з своєю ляльою неможна розлучатись мінімум до трьох рочків:connie:

17. Galya

Galya Well-Known Member

Curly Xena, а скільки сумарно за добу дитина отримує суміші? І як часто вночі годуєте? Взагалі як часто годуєте груддю? Чи використовуєте дурника? Погоджуюсь зі сказаним - обовязково забрати пляшку, тільки ложка чи чашка. Треба пропонувати груди кожну годину, якщо не відмовляється дитина, то дуже добре. Для збільшення лактації необхідно дуже часто годувати. Докорм знімається поступово, коли повідомите подробиці, напишу, як саме.

• Подобається Подобається x 2
  18. Kira Nessis

Kira Nessis Well-Known Member

Я считаю, что ГВ - это не только дар природы, а планомерная и методичная работа мамы.
    Это понимание этого важного процесса для матери и ребенка, когда ты ходишь еще беременной.
    Это желание получить знания и ответы на все вопросы и превратить свои сомнения в увереность в том, что Я МОГУ КОРМИТЬ, Я ХОЧУ КОРМИТЬ, и Я БУДУ КОРМИТЬ!

Естественно по дороге гв встречаются и лактостазы, и покусанные "сиси", и отворачивание твоего чада от груди, когда режутся зубки или ребенок болеет и т.д.. Но это все разрешимо, это уже прошли многие кормящие, и всегда найдется тот, кто подскажет, как правильно поступить. Главное, было бы желание кормить своего ребенка грудью - и тогда все получится!

P.s. Мы на гв уже 1 год и 20 дней.

19. Анута

Анута Well-Known Member

нажаль, в людей бувають різні ситуації.... в основному на такий вчинок штовхає фінансова ситуація :sad:
    хоча, я особисто, теж би не змогла...
    а як колись? 2-х місячних ляль мами були змушені давати в яслі :sad:

20. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Хочу поділитись радістю. Сьогодні я познайомилась з мамою, яка годує ДВОХ ДІТОК ОДНОЧАСНО!:clapping: Старшому чуть більше двох років, меншому біля місяця. :) Правда, консультується час від часу з п.Зореславою. І нема ніяких особливих проблем...
    Я ходжу пів дня під враженнями. :)

• Подобається Подобається x 15
Статус теми:
Закрита.