Ідеальна форма ніг, або спроба цього досягнути

Тема у розділі 'Спортзал', створена користувачем Мія, 9 Березень 2010.

1. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Відповідь: Ідеальна форма ніг, або спроба цього досягнути

Гантельки то добре, але треба врахувати, що є гантельки різної ваги і відповідно вони дають більше навантаження (мені найбільше підходять 2 кг). Може варто спробувати компелексно. Наприклад, 1 день гантельки, 2-ий - тві вправи, що Мія пише. Що про це думаєте , дівчата?

2. Rona

Rona Мама-йожик

гантельки на 2 кг просто супер, любімий размєр))

3. Мія

Мія Well-Known Member

Я би радила гантелькі поменші а повторів побільше і про розтяжку не забувайте, тоді руці будуть жіночі. Чим більша вага гантельки тим більший біцепс тріцепс стане, а ще плечі (там де рука вверху причипляється до туловища ))) буде накачане..
    Принцип такий, якщо ви хочете лишнє скинути, то вам не потрібно додаткову вагу використовувати, а просто задіяти ту чи іншу частину тіла до роботи більшою кількістю повторів. Якщо ви задіюєте додаткове навантаження, то тіло буде змушене наростити мязову тканину щоб витримувати це додаткове навантаження (вагу гантельки)..

4. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

5. olevitska

olevitska New Member

Мія, стартували ми з однієї ваги (75 кг), але я нажаль зменшилась лише до 64 кг....мені ще працювати і працювати!!! Але ви для мене як настільна книга, дякую!

6. Мія

Мія Well-Known Member

Тут два рецепти.. перший чекати до пятниці щоб біль заспокоїлася, мязи відпочили.
    Другий йдти на аеробіку, бо як тільки ви почнете займатися біль зразу мине. Це молочна кислота застоялася в мязовій тканині і тому болить. А в ході тренування вона буде виходити і біль мине.
    ТОбто якщо ви відпочиваєте, ви чекаєте щоб мязи самі позбулися молочної кислоти, якщо займаєтеся то допомагаєте мязам.. але знов ж таки.. після нового тренування біль теж буде присутній але вже не в такій кількості..

---------- Додано в 14:47 ---------- Попередній допис був написаний в 14:44 ----------

11 кг теж не погано! В мне ще ГВ і троха стресу є особистого характеру..тому вага швидше пішла.. але чесно кажучи, якщо вага зменшується повільніше це краще. Менша загроза що вона повернеться. Я от троха хвилююся що як закінчу ГВ то знову троха наберу..

7. olevitska

olevitska New Member

Я теж ще годуюча мамочка (малечі уже 7 місяців), і теж боюсь щоб після припинення ГВ вага ...не зростала. Наразі потихенько зменшуюсь! Через місяць відзвітуюсь з об"ємами.

8. Мія

Мія Well-Known Member

Ще після народження старшої доньки, виклянчила в чоловіка Орбітрек.. ну тоді я на ньому трошка педалі покрутила і на тому все скінчилося.. за 2,5 роки той орбітрек вже побував в гостях у моїх друзів, батьків і от назад повернувя додому. Вчора не змогла бігати, бо з дітьми закрутилася, і вже смеркло і тут на очі попав чудо тренажер, думаю спробую як воно на смак..після бігу то як семочки.. 30 хвилин без проблем і що дивно пульс не перевищував 75 ударів. Спочатку троха більшим був а потім зменшився і все.

---------- Додано в 11:12 ---------- Попередній допис був написаний в 09:25 ----------

А що їсте? Як займаєтеся? В який час? РОзпишіть трохи, може пришвидшимо зменшення об"ємів ;)

9. olevitska

olevitska New Member

Розписую: на сніданок вівсяні пластівці з сезонними фруктами або творог з фруктами і кава з молоком. до обіду випиваю 2-3 скл води негазованої і чай несолодкий. далі обід: щось на перше (що є-суп, бульйон,борщ) інколи з канапкою. і на вечерю переважно гречка чи рис,рідше картопля голубці..., мясо або риба, салат до 18.00 . потім близько 22-23.00 кефір або чай або грейпфрут, звичайно буває, не стримаюсь і з"їм сама пів спеченого медівника...
    їм не великими порціями - середніми. займаюсь через день "нашим комплексом-ідеальних ніжок", ходила на аква-аеробіку...останні два тижні хворіють дітки по черзі тож не ходжу нікуди тай займаюсь рідше. лягаю спатки пізно 1-2 ночі, просинаюсь не раніше 10. під час вечірнього душу "ляшки шкребу кавою". менше 58кг не важила ніколи, проблемними завжди були ноги, а зараз ще й руки дуже поправились. мій пульс в нормі 80-90 уд, а коли починаю займатись набагато вище 200 уд.

10. Мія

Мія Well-Known Member

а як ніжками займаєтеся? з перервами ?
    Пульс у вас зашкалює троха.. це свідчить про погану тренованість тіла. Вам кардіо треба. Але з таким пульсом не можна сильно себе грузити. Почніть з швидкої ходи. Треба ходити швидким темпом біля години. Зрозуміло що не завжди є час для цього, тому найкраще якщо ви будете йти по закупі десь подальше. Ясна справа що з торбами повертатися додому пішки не дуже зручно, тому розрахуйте так щоб дорога "до магазину" займала близько 30-40 хвилин.. а назад на маршрутці. Моя мама якось в Польщі була 2 місяці ходила там постійно пішки, то вона скинула біля 10 кг тільки завдяки тому "пішкарусу".
    А ви якщо добавите таку ходу вам на серцево-судинну систему добре буде. А через пару тижнів могли б пробувати бігати. Вага в вас ще троха завелика для бігу.. буде важко та й частота пульсу не дозволяє. Треба себе підготувати.
    В ніжках дуже важливо розігріти тіло, але якщо ви намахаєтеся ногами і вже задихаєтеся то будете змушені зупинитися. А коли пульс такий високий то ви проскакуєте ту фазу де спалюється жир. Тому вам треба трохи темп скинути. Спробуйте прослідкувати як в вас міняється пульс впродовж всього тренування. Особливо зверніть увагу на ті моменти де він заспокоюється і навпаки коли зростає і відпишіться.

11. Мія

Мія Well-Known Member

Відтренувалася я сумлінно годину. 30 орбітрек 20 силові плюс 20 всякого роду розтяжки і пару трикутників з йоги.
    А ви як там?
    Хто з нами ще займається? А то Махамак начисто зазналася, Хельга навідь привіт не скаже.. аяяй :sad:

12. Kazkarka

Kazkarka Member

Мія,
    а в мене навпаки проблема - довести пульс до потрібного. Він зажди нижчий на 20-40 ударів... прискоритись я не можу. Мені перед вправами з НМС ще потрібна додаткове розігрівання? чи не перейматися?

13. amurka

amurka New Member

читаю я читаю і ніяк немогла наважитись до вас)))
    Мія ви просто супер!!!
    а тепер по темі(напевне до вас),хочу гарні ножки і животик і скинути вагу,а то після родів капець повний...ще годую грудьми,на дієтах не сиджу,лише стараюсь не їсти післля 6,з фізпідготовкою в мене повний 0....і незнаю з чого почати,може щось порадите?
    дякую

14. Мія

Мія Well-Known Member

Книжка пише, що впродовж тренування пульс повинен бути в діапазоні від 19 до 28 ударів на 10 секунд.. але не менше. На перших тижнях в мене пульс був високим тільки в розминці потім падав.. а вже з 4 тижня я за пульсом слідкувала і він тримався в районі 21 в 10 секунд.
    Ще дивіться яка фішка. Якщо ви людина трохи тренована, то підняти ЧСС не так легко, і це добре. Щоб вігнати пульс і потрібну зону, треба або розігріватися більше часу, або скоріше робити вправи (що в нашому випадку не дуже добре бо ефект буде не тим) або не робити ніяких перерв між вправами.
    Якщо ж ваш пульс при цьому нижче 19 ударів за 10 секунд, то тоді треба добавити біг або стрибки на скакалці хоча б 10 хвилин перед НМС... але я шось думаю що він в вас такий як треба. В будь якому випадку навантаження зростає в цій програмі дуже поступово, що теж правильно, аби пульс зразу не зашкалював а піднімався плавно.
    Поміряйте ЧСС пару разів на протязі всього тренування і відпишіться.

---------- Додано в 11:15 ---------- Попередній допис був написаний в 11:11 ----------

Амурка скільки зайвої ваги маєте? І скільки вільного часу?

15. amurka

amurka New Member

багацько)) десь 20-25кг.
    якщо без перерви,то коли мала спить 30хв. -1год. а деколи може і більше...може бути кілька раз під час дня по пів годині..

16. Мія

Мія Well-Known Member

Я коли починала ще не дуже в цьому розумілася, та й не все могла робити.
    В вашому випадку вже можна робити все. Але грамотно.
    Значить 1 правило. Тренування повинно тривати не менше 30 хвилин. Найкраще це 40, так воно в вас і буде виходити згідно з комплексом НМС.
    Тільки цим комплексом обмежуватися не варто. Треба додати кардіо.
    В вашому випадку про ніякий біг мови бути не може.. буде важко і ви скоро це діло кините. Так само почніть з ходи. Найкраще би було якщо б ви в день ходили по 30-40 хвилин в швидкому темпі. Не в сумі за день, а за раз. Тут важливо без зупинок йти 30-40 хвилин. Можна брати малечу на барана і вперед. Дитині цікаво, все бачить і вам користь, бо додаткове навантаження (ми мамочки і так багато ходимо тому вже звикли до ходьби)
    Ідеальний варіант був би якщо б ви в першій половині дня тренувалися по НМС, а в другій ходили пішки (десь година 7 вечора) це буде знімати біль в ногах від вправ і закріпить результат.
    Тобто в сумі в вас вийде 1,5 години тренувань в день. Вихідний неділя. Нічого не робите - відпочиваєте.
    Через місяць можна буде говорити про деяку зміну програми. Буде важко, але це тільки спочатку. Потім ви собі пямятник поставите! В мене стоїть вже в саду за біг)))
    Скажіть ще де "вас більше" в районі живота чи сідниць?
    Також напишіть що їсте, коли прокидаєтеся, коли лягаєте спати, який стан шкіри на лиці і плечах.

Ага, ще згадала. заведіть собі зошит, де будете кожен день писати свої результати.
    Обміряйте себе - груди, під грудьми, руки, талія, сідниці, бедра, ноги вверху, ноги коліна.
    Все це діло впишіть в зошит в колонки.
    Дата, вага, груди, під грудьми, руки, талія, сідниці, бедра, ноги вверху, ноги коліна і остання колонка, що робите.
    Я міряю себе так - один раз міряю вільно метром, другий раз міряю дуже сильно пережимаючи. різниця цих цифр показує як міняється жирова прослойка. Видно скільки жиру ви носите і де мязи ховаються. Мязову тканину так не пережмеш. І повірте - все це можна зігнати!

Останнє редагування: 26 Червень 2010
  17. amurka

amurka New Member

з ходою непроблема,бо з дитиною кожен день гуляю і багато ходжу,десь по 2-3год.
    більше в районі живота(
    зранку каву з печеньком або пластівці ,в обід 1-е або 2-е під час дня млжу щще зїсти якийсь фрукт...трохи проблему маю з солодким-неможу втриматись якщо щось є в хати щоб незїсти....підвечір якиясь салатик і чай.
    лице чисте ,а на плечахприщики вискакують(

---------- Додано в 10:56 ---------- Попередній допис був написаний в 10:55 ----------

то та книжка яку ви на початку скидували , курс що триває 6тижнів?

18. Natalia

Natalia Well-Known Member

Ще не прочитала всієї теми, але спочатку, побачивши результат Мії подумала, що треба тим зайнятись трошки пізніше, а коли прочитала перший допис, то зрозуміла, що у вас теж така ж маленька ляля, а у вас вже такі успіхи... Треба приєднуватись.
    У мене запитання до вас, Мія. Який у вас ріст?

19. Мія

Мія Well-Known Member

От з тої ходи ви повинні швидко пройти 30-40 хвилин. При чому ваше дихання має бути дещо прискорене.
    Каву з печеньком перенесіть на час після сніданку. На сніданок з"їдайте 20-30 гр каші, гречки або рису або пшеничну. Можна їсти висівки. Їх запарюють кипятком. Або пропросшу пшеницю (а я не маю часу з нею бабратися). Вівсянка теж гарно йде. Але порція повинна бути десь грам 200-300. Можете сухофрукти добавити. А коли поїсте тоді каву. На голодний шлунок пийте воду.
    Всі десерти і солодке їжте після головної страви, ні в якому разі не на голодний шлунок. Найкраще їсти взагалі в першу половину дня, але коли не можете стриматися то купіть собі чорний шоколад, рошен є такий 78% і смакуйте собі кубік такого шоколаду.
    Налягайте на кисломолочні продукти. Сир + кефір. Можете робити собі такі коктейлі вечером склянка кефіру + чорниці + трошка цукру і в блендер. Замість чорниць може бути використаний любий інший фрукт, суниці, клубніка, (банани не їжте і виноград). Намагайтеся їсти вуглеводи в першу половину дня, а білки (мясо риба, сир, яйця) в другу.
    Ну і вода. Що години півтори - склянка води. Спочатку поставте собі якесь нагадування, бо будете забувати. Потім війде в звичку.
    ще щось згадаю, то допишу.
    Ну і не відступайте назад! В вас все гарантовано вийде! Тільки запасіться терпінням і наполегливістю. Основне не відкладати тренування і через неможу тренуватися. Це прискорить ваш метаболізм. Але щоб це сталося треба що наймешне 2 тижні. далі вже будете бачити перші результати.
    На прес вправи вам ще не даю, бо толку з того буде мало. Харчування і вода своє діло зробить. Трохи вага зменшиться, тоді добавимо і для пресу. Бо все що на животі краще зменшується від кардіо + харчування.
    Є ще така штука як рисова чистка шлунку. Але я боюся що ви зараз не дасте ради. Може через місяця два.

---------- Додано в 12:12 ---------- Попередній допис був написаний в 12:11 ----------

Маленький 1,58м
    так вона.

20. Мія

Мія Well-Known Member

Поправочка там каші не 20-30 а 200-300