Як довго годувати дитину грудьми?

Discussion in 'Харчування малюків' started by Yaremko, Sep 22, 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

я по своїй професії дуже тісно пов'язана із законодавством і дуже часто (майже завжди) замічаю що якби закони виконувалися то би жити стало краще. Одже наш МОЗ говорить так Наказ від 31.07.2006 № 529/49 Про затвердження галузевої програми "Підтримка грудного вигодовування дітей в Україні на 2006-2010 роки"
    де написано

Вартує прочитати:
    Как избегать споров и реагировать на критику о кормлении грудью.

Як довго годувати грудьми:
    Грудне вигодовування дітей віком 1 рік і більше. Навіщо?
    Годування після року

как долго кормить грудью?
    ФАКТЫ О ПРОДОЛЖИТЕЛЬНОМ КОРМЛЕНИИ ГРУДЬЮ
    время отлучения ребенка от груди

Естественный возраст отлучения от груди
    Когда наступит инволюция?

Завершеня ГВ
    Отлучение от груди (1)
    Отлучение от груди
    Отлучение
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит?
    Отлучение ребенка от груди (часть 2)
    прекращение кормления грудью - практика
    отлучение ребенка от груди
    Как долго кормить грудью?
    Естественное отлучение
    Отлучение от груди. Как?

Коли закінчувати ГВ по Біблії
    ГВ в Християнстві
    Библия о грудном вскармливании. Святые помощники матерей

Last edited by a moderator: Jun 9, 2016
    • Подобається Подобається x 8
  2. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: Як довго годувати дитину грудьми?

та то таке г... та передача. Жовта як жовтуха. Колись чоловіка кликали по екології, то ми подивились і він не поїхав.

---------- Додано в 20:26 ---------- Попередній допис був написаний в 20:24 ----------

та бо їм дозволяють...
    ви що УЗД-стці відповіли?

3. Ljlichka

Ljlichka Well-Known Member

що Комаровський для мене не достовірне джерело інформації,а ВООЗ рекомендує годувати до двох років мінімум,і це мені вирішувати як довго годувати свою дитину Вона скривилась,але тему закрила. Але то мене вже трохи дістали всі рекомендаціями,що час відлучати і як то зробити.

4. Анута

Анута Well-Known Member

Бо чужі груди то так цікаво! ;)

• Смішно Смішно x 1
  5. Gorda

Gorda Well-Known Member

Годую малу, і навіть не думаю відлучати. А слухати хто там що говорить навіть не хочу і не буду. Хай роблять, що хочуть зі своїми дітьми.

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Малого не годую вже 3 тижні, наше ГВ завершилось в його 2,3 рочки. Не тому що мене це напрягало, абсолютно ні, але мені треба було проходити певне лікування і з ГВ його суміщати було ризиковано і небажано, а нелікувати - теж не можна було далі тягнути. Малий можна сказати спокійно до того віднісся, і з його боку наскільки я можу судити все пройшло легко.
    І от зараз коли я бачу що з кожним днем молока все менше і воно вже майже не витискається, на мене такий сум находить, я розумію що це скорше всього останні його краплі, і найімовірніше його вже ніколи не буде бо дітей ми не плануєм більше, і у мене мало не депресія ((( Може то я була неготова до відлучення? Я одна така сумасшедша?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Ні, я теж така сумашедша, коли мене питають, скільки ше будем цицятися, я кажу, що я ще психологічно не готова до відлучення. Не дитина, а я:)

• Подобається Подобається x 1
  8. svoybox

svoybox Well-Known Member

В мене таке питання до досвідчених. Недавно була в гостях, де є двохрічна дитина на ГВ. Читаючи ДП, мене це не здивувало. Але здивувало інше, як тільки я прийшла, дитина вилізла мені на коліна і почала задирати светер, дивитись, де є циця. І так кілька разів, поки не звикла до чужої тьоті. Скажіть, ваші діти теж так роблять, чи то якась особлива дитина? Бо мене, чесно кажучи, це напрягало. Дитина вже велика, все розуміє, добре говорить, можливо дійсно задовго її годують.
    Перепрошую, якщо не в ту тему.

9. Almariel

Almariel Well-Known Member

ситуація з старшою: ще до пологів повністю відлучилась, і деякий час після народження "прилучилась" назад: спочатку раз в 2 дні, потім раз в день, а потім на кожне годування меншої просить і собі. якщо годую меншу не в слінгу, то даю одночасно і старшій. вночі кажу, що циця спить - спокійно проходить.
    тепер про їжу звичайну: за годину до вкладання спати я годую звичайною їжею старшу, якщо вона не хоче, то я кажу, що зараз ідем вкладати спати меншу і мама не зможе дати тобі їсти пізніше. чому так? бо тільки вимикається в спальні світло, то починається: хочу їсти-пісяти-пити. то пити і пісяти я кажу, щоб сама йшла (вона то вміє), а про їсти - кажу будем завтра.
    так от, коли доця почала їсти багато циці, то тепер вона коли тільки схоче їсти, то просить цицю. я пропоную якусь їжу - зазвичай згоджується. а за годину до сну не їсть. я довго розказую, що ти мусиш поїсти, бо мама потім не зможе дати і цицю мама теж не дасть, поки ти не поїси звичайної їжі. як лягаєм спати - починає просити цицю. я не даю. я - "ізверг"? з одного боку її жаль, а з іншого - оте цицяння постійне дістає. а їсть вона дооовго за раз.

10. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

ой і я така))) по малечі бачу що можна вже припиняти : вночі вже практично не їсть, хіба може десь під ранок трошки посмоктати ( коли вже, напевно, голодна, а вставати не хоче), наніч спокійно може татко положити, єдине боюсь за обідній сон....
    а я якась ненормальна, що деколи можу підіпхати цицю... щось боюсь так того відлучення....

11. jalla

jalla Прогрес року 2013

Не одна.:girl_cray:
    Я така ж була, коли відлучала Святика, при чому теж по мед. показниках і в 2,5 роки...
    Як згадаю той свій стан- реально моторошно, оті останні краплі молока, плачі після того, коли дитина заснула без циці, я не могла на свої груди дивтися, такий стан був фе і довго не проходив. Виходить я реально морально абсолютно не була готова до відлучення, тому тепер ніби то дала собі слово, що Андрія годуватиму довго, до тих пір, поки ми двоє дозрієм до того, аби відлучитися... Але на жаль на носі знову важке лікування, абсолютно не сумісне з ГВ. Ну, я звичайно буду відкладати скільки можна, але не факт що це вірне рішення, бо все таки на вагах моє здоров"я.
    От така пєчалька, стою перед важливим вибором. Ну, поки там аналізи, туда-сюда, може місяць другий відтягну. А далі шо... сумно! Андрійчикові тільки 1,3 минуло...:sad:

12. Burberry

Burberry Well-Known Member

Нам на носі два рочки, чомусь я завжди думала, що буду годувати до цього періоду, але тепер не знаю, що мені робити. Малий мій дуже любить цицю, на сон вкладається тільки так, не уявляю, як буде без неї. Дуже багато їсть зранку, деколи соски аж болять, вночі я навіть не пам'ятаю, чи він їсть. Але інколи стаю розбита, бо розумію, що дитина цілу ніч мене їла))Ввечері теж любить собі ще прикластися по кілька разів. В приципі, мене особисто ГВ не напрягає, навпаки я думаю, що теж почну депресувати, коли ми завершимо годування.
    Чому я думаю відлучати?Ну по-перше до самовідлучення я не готова чекати. По-друге, вже три місяці ходжу на роботу і мушу бігати в обід його вкладати спати. Трохи мені це не зручно, поки роботодавці ще закривають очі на це, та як буде далі, невідомо. Чесно кажучи, баба його й не пробувала вкладати на обідній сон без мене, а мені здається, що він не засне без циці, або буде дуже плакати. Є інколи потреба поїхати десь на день-два, але постійно відмовляюся через наше ГВ. А ще головне - дитина не дуже добре їсть, мені здається, що без ГВ їв би краще.
    Але от йде зима і думаю, на зиму, напевно, не варто відлучати, а там ще кілька місяців і може й він буде не такий цецезалежний?
    От написала я цей довгий пост і в принципі розумію, що маю готову відповідь)Я ще не готова, малюк ще не готовий, треба чекати кращих часів))

13. Almariel

Almariel Well-Known Member

ну ви спробуйте спочатку. ВИ маєте бути впевнені, що він засне без циці. І навіть якщо не поспить - нічого страшного не бачу. моя дитина десь з 2 років не спить вдень вдома (коли циця є), а в няні спить вдень без циці без проблем.

я їздила на 4 дні, коли дитині було 2,1 роки. але я була вагітна, то молока майже не було, тому з грудьми проблем не було. дитина засинала на ніч з татом.
    так, можливо їв би краще. але і без циці у нас були дні, коли дитина жила одними яблуками і бананами.

висновок такий: всі ваші страхи і проблеми вирішовні!

14. Женічка

Женічка Well-Known Member

мій Сашко, правда трішки старший за вашу малечу, з двох років і шести місяців без проблем засинає в садку без циці. я нереально хвилювалась, як то все виглядатиме. ттт, засинає довше, ніж усі, але свої 2 годинки денного сну через відсутність циці не пропустить.
    вдома, тобто коло мене, не засне без циці ніколи.
    тому пробуйте, я думаю, що засинатиме з бабусею без проблем, було б бажання у бабусі :)

15. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Їздила на 2 дні на весілля,малу відвозила до мами. Все нормально. Я правда з молоковідсосом на весіллі трошки намурдувалась, але наше ГВ нікуди не пропало. І в садочку вже 3м без циці спимо.

16. Муська

Муська Well-Known Member

Щось пересталась я, бо вже 3 роки і майже 6 місяців годую меншого.
    Малий їсть раз на два-три дні перед сном. Думаю до Нового року ГВ припиниться. Загалом, на сьогоднішній день, годую грудьми безперервно 5 років 8 місяців 12 днів :)

17. skai

skai Well-Known Member

Відповідь: Закрепи у немовляток

Ви вік дитини знаєте, що пишете про шкоду води?

Мені теж в роддомі казали, що грудне молоко замінює все. Я вперто спершу не давала води, хоч і лікар-педіатр (а вона в нас толкова) і бабуся казали, що нічого поганого у тому, щоб дитя попило не буде. Тепер вважаю, що поряд із ГВ треба дитині запропонувати воду. не захоче - не питиме.

---------- Додано в 00:52 ---------- Попередній допис був написаний в 00:48 ----------

Старшу годувала рік і 2 місяці. Меншу годую сьомий місяць. І одна і друга пили водичку із соски і не відлучилися від грудей. Обидві при бажанні могли "пожувати" пустишку і теж це не вплинуло на ГВ. Соску і пустишку давала із зрізаним верхом (ну, Ви зрозуміли, ло забула як правильно називається).
    Довше , ніж рік і два місяці старшу не годувала, бо ми за "обоюдним" бажанням припинили їсти і виробляти молочко.

18. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

1р і 2міс- це дуже мало. Причина такого короткотривалого гв - використання соски, пустушки, раннє введення дод.пиття (а, можливо, і прикорму).
    Об'єктивно - у вас нема позитивного досвіду успішного гв. Вами були порушені базові правила гв.
    Вважаю, що за таких обставин давати поради про гв іншим мамам вам не доречно.

19. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

не тільки МОЗ, ВООЗ (ВСЕСВІТНЯ організація охорони здоров'я) рекомендує годувати до двох років і довше.

20. skai

skai Well-Known Member

Хепі хата, Ви не праві. Я припинила годувати дитину тому, що вважала і вважаю, що довше тягнути не варто. Хочете годувати дитя до 6 років - будь ласка. Але не робіть висновки про успішність годування кимось!
    Я і другу дитину планую годувати трошки більше року і все. Дуже сподіваюся, що завершення ГВ у нас буде таким ж легким як і з старшою дитиною. Моя знайома вже до 2,5 років догодувала, а тепер і перцем і зеленкою і ще хто зна чим ті груди мастить, а припинити годувати "без проблем" не може.

Ви ж самі подумайте. Якщо я з 2- 3 місяців допоювала дитину і припинила годування у 1 рік і 2 місяці, то це точно не повязано із даванням соски чи пустишки.

21. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

ВООЗ (це ВСЕСВІТНЯ організація охорони ЗДОРОВ'Я) рекомендує годувати до двох років і довше. Спеціально посилаюсь на нейтральне авторитетне джерело, а не на свій досвід гв - звернули увагу?
    Знущання над дитиною - це окрема історія, і дуже сумна. Жодного стосунку до успішного гв не має...
    я вже не можу цього коментувати...
    Скажіть, ви хоч щось про ГВ читали? Якими правилами ви керуєтесь? Перекреслили всю природність процесу, придумали свої правила і намагаєтесь нас переконати, що такий спосіб годування кращий, ніж первірений мільйонами років еволюції?..
    Взагалі-то ми вже дуже далеко відійшли від теми "закрепи у немовлят", але де продовжити дискусію - навіть не знаю... "перли мамочок про гв" чи що?..