Як нарешті стати мамою???

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем dream, 29 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Medusa

Medusa Well-Known Member

Відповідь: Як нарешті стати мамою???

А я собі думаю, що будь-яке оперативне втручання може призвести до спайок (і якщо їх не було - то можуть зявитися!). От і для чого при полікістозі лапара? Що вона дасть? Лікар надіється, що щось інше там знайде? Але ж ти точно знаєш, що овуляції не відбувається, от і причина 100%-тна! Хіба не краще дійсно простимулюватися під наглядом УЗД? Може краще взяти сучасніші препарати, ніж клостилбегід... нехай навіть дорожчі, та лапара теж недешева тепер...
    Розрізати завжди можна. А назад того не повернеш уже.
    Я би просто так не пішла під ніж (нагадую, раз уже під нього ходила, але там були однозначні показники)
    До речі, відходняк від наркозу не такий страшний як можна собі його змалювати. Зрештою, все залежить від настрою - якщо йдеш на це і знаєш, що основне завдання викарабкатись від наслідків операції - то спрямовуєш усі сили на це, і все йде своєю чергою. Це стає ціллю життя на тиждень-другий, а там гляди уже вертаєшся до нормального життя. Ну і лапароскопія - не лапаротомія (операція у звичному смислі)

2. галичанка

галичанка Well-Known Member

Мій фолікул ще виріс, до 19мм, а ендометрій так і залишився 8 мм :girl_sad: В.В. каже, що і при цьому можлива вагітність, навіть при 7 мм. Але чому ж тоді в інших ендометрій більший, і пару раз вона навіть назначала мені прогінову для його підрощення.
    Ханні, я дуже рада, що все добре з твоєю ляльою!
    Барсіко,
    не переживай, може, ще вони нормальні, а якщо б були знову не прохідні, то можна застосувати антиспайковий гель.

Ірчик
    , ситуація складна, в інструкції читала, що можна 6 курсів клостилбегіту, а деякі лікарі вважають, що тільки 3 р. А яка в тебе була доза перші три рази: по 1 табл, по 2, ск днів? Треба врахувати, а якщо часом би не вдалось, то тоді лапара, і знову стимуляція... Може спробувати ще 1 раз, але щоб все було враховано, і хорагон був, і може навіть інсемінацію зробити, щоб більші шанси були, раз була погана сперма?

Останнє редагування: 24 Червень 2010
  3. Hanny

Hanny Active Member

Ти вже на стимуляції, чи самостійно так фолікул виріс? Ти головне позитивно настройся, фолікул росте і ендометрій, хай не найкращий, але також виріс. Зовсім трошки корекції і завагітнієш, а може і без корекції: налякаються твої яйники стимуляції і запрацюють на повну потужніть. Так ж в багатьох буває. Головне настрой!!!

4. галичанка

Ні, це самостійний ріст. Схему лікування запізно довідалась, тому цього циклу тільки LDN...

5. barsiko

barsiko New Member

Галичанко, можеш мені розказати трішки про цей антиспайковий гель, бо з попередніх дописів я тільки зрозуміла, що В.В. його не застосовує в своєму лікуванні. Яка його дія, як його застосовувати?

6. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Ох, погані і неуважні лікарі то біда((( Може дійсно спробуйте ще раз простимулюватись, але вже як потрібно з фолікулометрією і може чимось сильнішим ніж Клостилбегіт. А зараз як у чоловіка, все нормально? Ви спермограмму робили?

Я сьогодні була на УЗД, результати невтішні((( :girl_cray: Не було в мене цього місяця домінантного фолікулу, тільки дріб'язок по 9 мм. :girl_cray: Ще місяць стимуляції попереду, а потім перерва. Щось я розчарувалась у Клостилбегіді (хоча читала про нього багато хороших відгуків), певно це не мій препарат. Наступну стимуляцію через 4 міс хочу робити чимось іншим.

Дівчатка, може хтось стимулювався Гоналом?

7. Irchyk

Irchyk Well-Known Member

тому що яйники покриті якоюсь там шкірочкою, яка не дає нармально відбуватися О. це і є полікістоз, шкірочку надрізують, чи знімають зовсім, і тоді відновлюється жіноча функція. але я щось не зовсім розумію, полікістоз ж ніби гормонального походження, яйники не виробляють всіх жіночих гормонів. як тоді операція допоможе? В.В. каже може бути ендометріоз, ну незнаю, я чогось так не думаю.
    в чоловіка ніби нормально. розумію, що якщо не вийде через стимуляцію, то тоді лапара, і знову, а може вдруг тоді О буде відбуватися.
    я пила по 1 два рази в день, на кл. реагувала гарно, фолікули великі виростали. ну той що що не можна багато стимулювати, це ще не доказано, що то так погано. а від грипу ми пємо, антибіотики, тай що завгодно, штучне запліднення можуть по декілька разів огого як стимулювати. від багатьох лікарів чула що це звичайні ліки, ну звичайно це не активоване вугілля, але що робити.

---------- Додано в 14:44 ---------- Попередній допис був написаний в 14:39 ----------

чогось В.В. мене постійно від інсемінації відмовляє, каже, що шанси майже зовсім не збільшуються, та все ж напевно збільшуються, якщо подолано половину шляху, незнаю... напевно краще залити тільки хороші сперматозоїди. в мене взагалі пропадає бажання щось робити, думала поїду на вихідні в Карпати, трохи позитиву, а тут погода:girl_cray::girl_cray:

8. Medusa

Medusa Well-Known Member

Irchyk, якби я була на твому місці - я б спробувала ще одну стимуляцію (тим більше що ти гарно реагувала на клостилбегід) - і просто додала до схеми прегніл. Щоб подивитись, чи трісне фолікул. І дійсно, в такому випадку варто зробити інсемінацію - бо все-одно вона збільшує шанси, хоч і не аж так дуже сильно.
    От якщо фолікул не трісне - тоді можна думати про лапару. Або пробувати збільшувати дозу прегнілу.
    Але отак сходу різати, не спробувавши усіх консервативних методів - я проти! Це звичайно моя особиста думка.
    А при штучному заплідненні препарати зовсім інші, я так розумію вони з новішого покоління, і зокрема тому дорожчі. Я не дуже розуміюся на тих всіх стимуляторах, але якщо на клостику росло все добре, то може й варто ще раз на ньому спробувати.

9. donegka

donegka New Member

Ірчик у мене була схожа ситуація, невідбувалась овуляція, зробили лапар., дивилась потім відео попроколювали яйники для того щоб відбувалась овул., але все даремно, нічого недопомогло. Але це в кожного по своєму комусь допомагає, комусь ні.

10. галичанка

Medusa, як в тебе справи?:girl_smile:

---------- Додано в 16:11 ---------- Попередній допис був написаний в 16:07 ----------

donegka, а що тобі В.В. пропонує як діяти в цій ситуації?

---------- Додано в 16:18 ---------- Попередній допис був написаний в 16:11 ----------

Известны два типа противоспаечных "барьеров" - это саморассасывающиеся мембраны (Interceed, Seprafilm) и гели (Intergel, Oxyplex, Мезогель).

МЕЗОГЕЛЬ - новейшее противоспаечное средство для профилактики и лечения спаечного процесса в хирургии.

Противоспаечный гель обладает уникальными свойствами и эффективно предотвращает образование спаек в организме человека.

Области применения:

Противоспаечный гель может использоваться как при открытых, так и при эндоскопических вмешательствах (лапароскопия, торакоскопия, артроскопия)

- Гинекология (любые оперативные вмешательства на органах малого таза - удаление опухолей, кист яичников, очагов эндометриоза, тератом, иссечение фибромиом матки, лечение "перитонеального" бесплодия, разделение спаек, сальпингоофорит)

Лапароскопическая аппликация противоспаечных барьерных средств при лечении трубно-перитонеального бесплодия.
    Михин И.В., Ткаченко Л.В., БебуришвилиА.Г., ВоробьевА.А., ПоройскийС.В., Минаева Е.А.
    III международная конференция «Актуальные вопросы эндоскопической хирургии»
    1. Хирургическое лечение трубно-перитонеального бесплодия лапароскопическим доступом в сочетании с интраоперационным применением пртивоспаечных барьерных средств позволяет избежать рецидива спаечного процесса в малом тазу.

2. Исходя из особенностей патогенеза спаечной болезни малого таза, причиной которого может послужить не только перенесенные ранее оперативные вмешательства, но и длительно существующие воспалительные заболевания малого таза, применение противоспаечных барьерных средств необходимо рассматривать как один из основных методов лечения и профилактики спайкообразования, способствующий повышению фертильности пациенток с трубно-перитонеальным бесплодием.

11. Irchyk

Irchyk Well-Known Member

ну а стимуляція? теж не було О. скільки часу тому робили лапару? і скільки часу ви намагаєтесь завагітніти?

12. Tela

Tela Well-Known Member

Жіночка яка лежала зі мною в палаті 6 років не може завагітніти, у неї був полікістоз, мала цілу купу стимуляцій які не давали зовсім результату, поки не попала на прийом до професора Маркіна, але на жаль, за весь той втрачений час її полікістоз перетворився в склерокістоз, Маркін їй сказав, що стимуляція при полікістозі найбільш дієва після резекції яїчника,але ніхто із лікарів за весь той час не пропонував їй такої операції, вона така щаслива була після операції, і казала, що вона втратила в пусту 6 років.

13. barsiko

barsiko New Member

Галичанко, дуже дякую. А підкажи мені ще, наскільки я зрозуміла, цей гель використовують при лапароскопії, тобто все-таки доведеться робити ще одну операцію? І чому В.В, з цими гелями не працює?

14. donegka

donegka New Member

Вже три роки стараємось, минулого року літом робили на Батальній. До того стимулювали клостильбегітом і інсемінації 4 шт і все без результатно:girl_sad:

---------- Додано в 16:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:41 ----------

А зарас дівчата в мене як недивно овуляція відбувається, правда пізно і некожен місяць, але я їздила до монаха у Франківську обл., це після нього, він мені казав шо до нього мої яйники просто відпочивали

---------- Додано в 17:36 ---------- Попередній допис був написаний в 16:43 ----------

В.В ше незнає шо робити, казала як прийду будемо думати

15. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Барсіко, як у вас результати? Що сказала ВВ, а то ви такі схвильовані виходили...

16. barsiko

barsiko New Member

Chortenia, на жаль, нічого втішного((( Ендометрій ніби нормальний - 10мм, фолікул теж -23 мм, але ще не тріснув...А от у одній трубі вже знову набралась рідина, вона добре проглядається на УЗД, а це свідчить про те, що ця труба вже знову непрохідна((((
    А як у вас справи?

17. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

:girl_sad::girl_sad::girl_sad:

В мене, по ходу, все нормально. Овуляція, так здається, що була вчора. Ендоментрій такий самий. Жовте тіло є, тепер будем дивитися на другу фазу і старатися :)

Тримайтесь

18. barsiko

barsiko New Member

Дуже рада за вас, бажаю успіху :) Думаю, що вам ще залишилось трішечки :)

А я просто вже не знаю, що далі робити, правда В.В. не хоче ніяких висновків робити , не маючи повторного рентгену труб, але я так думаю, що або знову лапароскопія або штучне(((((

19. галичанка

Оксанко, а труба з рідиною біля домінантного фолікула?

---------- Додано в 16:03 ---------- Попередній допис був написаний в 16:01 ----------

Думаю, все таки рішення буде приймати не зараз, треба ще отримати аналіз на АСАТ, ще довго чекати на нього? Порівняємо з моїми результатами. Може тим часом як раз все вийде, ендометрій і фолікул дуже гарні:girl_smile:

---------- Додано в 16:06 ---------- Попередній допис був написаний в 16:03 ----------

Так, при лапарокопії. А чому не працює запитайте її, кажуть, що його мало гінекологів використовує. Я так зрозуміла для України це новий засіб. Так само нанопротехнологію майже ніхто не використовує, хоча закордоном це поширено.

То ви у вівторок знову на УЗД? Може побачимось. Я сьогодні прийшла на Тиктора, нікого знайомого...

---------- Додано в 16:10 ---------- Попередній допис був написаний в 16:06 ----------

Рада за тебе! Всі є гарні передумови для вагітності! А що дивитись в другій фазі? Я такого не робила, аж цікаво, на який день 2 фази треба прийти?

---------- Додано в 16:11 ---------- Попередній допис був написаний в 16:10 ----------

А АСАТ здавали? Здається, у вас також були проблеми з тим тестом слизу і сперми, як в мене.

20. Seppy

Seppy Active Member

Сьогодні в черговий раз здавала гормони, надіюся, що все буде добре. Залишилося змусити чоловіка піти і зробити спермограму. вже 3 роки прошу, не хоче "бо впевнений в собі"

Статус теми:
Закрита.