Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Blondo4ka, 15 Серпень 2009.

1. innysahylt

innysahylt New Member

Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка?

Я батьків свого чоловіка називаю мамою і татом. Мій батько помер вже давно, то тепер ніби новий з"явився і зовсім не важко було казати "тато", а до свекрухи "мама" важко було звикнути казати, старалась в якійсь невимушеній розмові просто вклинути слово "мама", та й так трохи звикла, бо насправді вона мені як мама. А от в мого чоловіка з тещею не оч стосунки складалися, то він категорично відмовився називати її мамою. Спочатку ніби пробував, а потім сказав, що не буде. Я нормально до цього ставлюсь і розумію його, бо якби до мене свекруха ставилась так, як до нього теща, я б її теж ніколи мамою не назвала)))))

2. oksumoron

oksumoron Active Member

в мене так склалось із свекрухою, що в ниї в сімї всі всіх називають лише по імені! вона навіть внуків так вчить себе називати! не знаю наскільки це зручно з огляду дитини, бо я б своїх дітей цього не вчила, але з іншого боку мені дуже зручно! звертаюсь по імені і на Ти.
    а з чоловіка свого сміюсь бо він тещу і тестя називає своїми батьками :girl_yes2:
    тому я завжди його питаюсь чи він вже зі всіма батаками переговорив на вихідних!

3. LadyLand

LadyLand New Member

Ми з чоловіком батьків одне одного називаємо по імені й по-батькові. Щось на мама і тато не переходили. Я особисто не можу когось крім своєї мами назвати мамою, хоча свекруха у мене - золото.

4. Virna

Virna Well-Known Member

А я називаю батьків свого чоловіка "Мама" і "Тато". Мій Олежик аналогічно звертається і до моїх батьків. Ми почали кликати їх так ще до весілля, коли розписалися. В перший день сказали і не жаліємо. Мене свекруха і свекор люблять. І так набагато легше звертатися, то якось ріднить. Навіть в ситуаціях, коли понервуюся на свекруху, кажу "мамо", самій легше стає і конфлікт розсмоктується.
    Але тут ще велику роль відіграє виховання, або хто як звик. Бо в наших сім"ях зроду такого не було, щоби хтось батьків або на "ти", або просто "ви", або по імені і по батькові:girl_nea:

5. allja

allja Well-Known Member

І так, пройшов майже рік з дня мого допису і тепер я можу сказати, що помилялась тоді:)
    Якось все само собою так склалось, що і до свекрухи я кажу "мамо", і до свекра - "тато"...думала, не зможу, але правильно писали наші дівчата, що прийде ще свій час:)

6. Яруська

Яруська Well-Known Member

Мої діти мою маму теж називають тільки по імені...слово бабця в нас відсутнє:girl_cool:

7. Kordanna

Kordanna New Member

Немає проблем звернутись до батьків мого чоловіка "мамо"або " тато", просто я в ці слова не вкладаю саме цього змісту. Для них це просто моє звертання. Мама і тато у мене справді тільки одні

8. Kishka

Kishka New Member

Я звертаюся по імені та по-батькові. Язик не повертається сказати тато (свекрухи немає), хоча в розмові з чоловіком називаю татом. Вважаю, що краще звертатись так, ніж ніяк. Як це робить моя братова. За 25 років перебування в невістках вона до мами ніяк не звертається. Навіть якщо дзвонить по телефону, то каже "Это я" (вона росіянка). З другого боку моя коліжанка називає свекруху мамою, але ніякої любові та поваги до неї не відчуває, часто сваряться та можуть не розмовляти днями, хоча живуть разом. Я такого не розумію.

9. Alexina

Alexina Member

А я не можу своїх свекрів називати тато і мама. На мою думку, мама лише одна на світі, і її ніхто не замінить, а такими дорогими словами розкидатися не хочу. До свекра ніяк не звертаюся, просто на ви, а на свекруху ім"я побатькові, хоча і живемо разом.

10. Lenorchik

Lenorchik New Member

Мені теж важко звертатися мама чи тато до чоловікових батьків. Говорячи про них, кажу ці слова, а в очі якось напрягаюся, щоб вимовити. Але вважаю, що так треба називати. Чоловік одразу на мою маму почав казати мама, а я перебивалася іншими словами типу "чуєте-чуєте":girl_haha:

11. Lukavka

Lukavka New Member

На ім"я та по батькові і на ви.

12. Ptashenja

Ptashenja New Member

Мамо і тату. Ще на весіллі чоловік і я так звернулися до моїх і його батьків. Вперше це зробити дуже було важко, а потім, навіть, приємно. І відношення стають теплішими!

13. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

ми теж так звертаємось. чоловік швидше привик, а мені було трохи важче)

14. Jasenetska

Jasenetska New Member

Ми одружені вже більше двох років і я ніяк ше не можу наважитись звертатись "тато" і "мам",хоча чоловік до моїх так і звертається.

15. Masterpiece

Masterpiece Member

Я одразу ж на наступний день після весілля почала звертатися до чоловікових батьків "мамо" і "тату" - не можу сказати, що було легко спочатку, але згодом звикла. Чоловік до моїх теж так звертається, правда до тещі своєї частіше каже просто "Ма")) - так якось дуже по домашньому)

16. zaderyshka

zaderyshka Member

Я звертаюсь до свекра та свекрухи теж "мама" і "тато", але це передусім через бажання свого чоловіка. Він дуже любить моїх батьків, тому я не можу ставитись до його рідних інакше. Спершу було значно важче і я просто уникала називати їх так, потім трошки звиклась. Хоча воліла б не називати їх так, бо деякі їх вчинки явно не свідчать про їх "батьківську" прихильність.

17. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

Дипломатично уникаю прямих звертань :) дуже добре ставлюсь до батьків чоловіка, так само як і він до моїх, але не можу себе "переламати", в мене стійке переконання - батьки лише одні, і яка б не була добра родина чоловіка чи дружини, все одно - батьки лише одні.

18. Valensia

Valensia Well-Known Member

до весіля чоловік хотів щоб ми звертались мама-тато, я була не проти. Але після весілля він і далі говорив просто Ви. А з його батьками бачимось рідко, то і я уникаю звертань. В розмові з свекром, наприклад, про свекруху говорю-мама, але напряму-ні. До свекрухи я б сказала "мамо" а от "тато" важче, так як росла без батька. у чоловікових батьків є ще зять, то він звертається на ім"я і побатькові.

19. A_Stella

A_Stella Member

ім'я+по-батькові

20. Pozitiv

Pozitiv New Member

До весілля - Імя+ По-батькові, після весілля: мама, тато. Мені мабуть було легше - росла без тата, та і мама за кордоном, тому перейшла без проблем. Чоловік так само, хоча деколи жартома каже мама-теща)))