Як вибрати весільний альбом?

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем nirvanka, 30 Березень 2008.

1. olya_d

olya_d Well-Known Member

Відповідь: Як вибрати весільний альбом?

Я хочу зробити таку книжку для синочка: вибрати найкращі фотографії від народження до одного року, та все часу не вистачає. До речі, знайомий чоловіка казав, що у Львові друкують такі книжки недорого. Якщо комусь потрібно, запитаю детальніше.

2. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Запитайте. Дуже цікаво.
    Я знаю вже кілька "точок" які роблять фотокниги, але якість незадовільна: або швидко розклеюються, або сторінки крутяться, або перепліт негарний... Покищо класичному альбому альтернативи немає... хіба цифра...

3. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А фотоальбом не входить у послуги фотографа?
    У нас фотоальбом це невiд'ємна частина послуг. У нас впринципi немає вибору так щоб не брати альбом. Мусиш вибрати їхнiй. Що мене дуже дратувало, бо менi нiчого не подобалось що я могла позволити. То я вибрала самий дешевий, щоб хоч не шкода грошей було. Шкiряний свiтло коричневий, на 60 сторiнок, чорнi сторiнки i золота кайомочка. Фотографiї матовi. Я вiдiбрала фотографiї що на альбом, потiм порозписувала який розмiр до якої фотографiї а вже послiдовнiсть i розмiщення їх доручила фотографовi. Менi вже не стало терпцю i уяви на то дiло. Ще сиди i складай фоту до фоти. Так i лежить в коробцi, нiхто на нього не дивиться. Пiсля весiлля показала кому питався i маминiй колiжанцi що приїздила зi Львова, та й все. Я сама частiше передивлялась звичайнi пробнi фотки (яких штук з 500) що просто киненi у звичайний альбом з кишеньками пластиковими.

• Подобається Подобається x 1
  4. Anyuta

Anyuta Active Member

І в нас також альбом вибирає фотограф. Казав, що привезли якісь два у Львів- він один для нас вихопив, а що то за альбоми, що лише 2 штуки на Львів? не знаю.. може золоті:D тішить те, що все заплачено...і сюрпризів не буде...

5. dimalozz

Не можна наперед знати який альбом будуть хотіти ваші фотографії. Можливо то буде фотокнига, можливо — буклет, можливо — класичний альбом на 20, а може і на 100 сторінок. В кожного свої забаганки і розміри гаманців. Є такі, що задовільняються тим слайдшоу яке в мене йде безкоштовно, оскільки мають вдома велику "плазму" і друзям таке показувати набагато "прикольніше".
    Мене іноді нервує, коли питаються "скільки береш за весілля з альбомом?" Тому що "весілля з альбомом" може коштувати і 300Є, і 3000Є... :)
    Я завжди відповідаю, що я не торгаш, не продаю альбоми, горнятка з фотографіями, календарики, футболки і тп... Такий бізнес не по мені. Називають ціну "з альбомом" потім купують якийсь Хензо за 80грн заклеють фотками 15х20 по одній на сторінку - вуаля! маєте альбом! І то все часто "під ключ" тобто не наречені вибирають фотографії, а отримують диски з альбомом одночасно.
    В мене стратегія така: спочатку зйомка. Дивимось що там вийшло, як по хронології виходить і яка кількість фото піде в альбом.
    Тоді якщо хочете — я роблю альбом, а хочете - робите самі, а я вам поможу, розкажу все: як вибирати кадри, як розміщувати, як альбом вибирати, де друкувати (можу сам надрукувати зі своєю знижкою), як клеїти щоб акуратно і надійно. Такий підхід всіх влаштовує, адже всі чітко знають що скільки коштує, я окремо рахую ціну своєї роботи, а покупка альбому і друк окремо (клієнти самі купують альбом який собі захочуть), тому я не буду економити на ВАШОМУ альбомі (купувати дешевий і з невеликою кількістю сторінок, друкувати маленьким розміром) ви самі вирішуєте скільки готові потратити і головне - як воно буде виглядати, оскільки спочатку робиться макет, потім узгоджується з клієнтом і тільки тоді друкується.
    А хіба не сюрприз, коли в результаті виявляється, що в тому альбомі тільки 20 сторінок, а фотографії всі роздруковані розміром 10х15, і вибрані якісь такі кадри, які ви самі б не вибрали, а ваших улюблених навпаки немає...

• Подобається Подобається x 4
  6. viltis

viltis Well-Known Member

Діма правильно каже, а то альбоми різні бувають. Є по 100 грн , а є і за 2500. Ми наприклад собі обрали 2 з тих трошки дорожчих ( не по 2500, то точно), і батькам зробимо маленькі альбомчики, бо маємо багато дужжжеее особистих фото, які батьки можуть і не сприйняти:)

А на 5 років ми маримо таким дерев"яним альбомчиком в чеймодані:), щоб потім нащадкам передавати як раритет...

І хоча теж маємо досить велику плазму ...але я люблю фотки....альбом... пам"ятаю я такі дощові вечори, коли ми витягали великі альбоми і я в сотий раз питала в мами --- а то Хто? а то дЕ? І Т.Д....

• Подобається Подобається x 3
  7. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

Є такі, що задовільняються тим слайдшоу яке в мене йде безкоштовно, оскільки мають вдома велику "плазму" і друзям таке показувати набагато "прикольніше".

Ой я від того взагалі балдзю :8::y::y::y: ше під класну музику :radist: взагалі мурашки по шкірі бігають :clapping: :y::y::y::y::y::y:

Хоча альбом мусить бути теж.... і довгі дощові вечори..... як зара наприклад :))

• Подобається Подобається x 2
  8. RubenRybnik

RubenRybnik Well-Known Member

dimalozz, молодец хорошо работаешь:)

9. dimalozz

Дякую. Стараюсь . :)

10. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Є такі, що задовільняються тим слайдшоу яке в мене йде безкоштовно, оскільки мають вдома велику "плазму" і друзям таке показувати набагато "прикольніше".

А таке з дитиячими фотографіями де можна зробити?

11. dimalozz

Звичайно ж! :) Тільки музику бажано іншу...

12. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Я розумію, що можна, але з іншою музикою:xaxa::xaxa::xaxa:, але мене цікавить хто, де і скільки?????:):):):)

13. dimalozz

Все можливо. Докладніше відповів в приват.

п.с. слайдшоу зі своїх фотографій робити легше.
    фотографії клаєнта часто бувають неякісні, різношерстні і тд.

14. КрасуньКА

КрасуньКА New Member

у мене сестра місяць тому вийшла заміж. все було просто супер - весело, цікаво, гуляли два дні :)) а тепер у неї теж така проблемка - який альбом краще обрати. у нас були дома різні альбоми - і ті, що клеяться, і прості звичайні - то уже ніби хочеться щось інше. один знайомий взагалі запропонував купити спеціальну рамку для фото, де фото мняються самі, лише сидиш і дивишся - цікаве рішення, але і дорогувато, і це спеціально треба усаджувати гостей перед рамкою і показувати? трохи не те. а ще одна знайома запропонувала просто дати фото якомусь досвідченому фотограф, хай зробить нормальний альбом. то ми з сестрою зараз шукаємо фотографа, нашли парочку, не можемо вибрати між двома - http://www.fotofantasy.kiev.ua/ та http://www.hris.com.ua/ (не подумайте, що це реклама), просто б хотілося почути незалежну думку.

15. Inkiss

Inkiss Well-Known Member

Ви спочатку запитайтеся в цих фотографів чи вони за таке візьмуться, тому що зазвичай фотографи з чужих фоток альбоми не роблять... А якщо хочеться щось інше, то є такий варіант як весільні книги, і саме в Києві є фірма, яка це робить дуже якісно, бо в Львові таких нажаль нема, але звичайно і досить дорого....

16. dimalozz

То є різні поняття: "досвідчений фотограф" і "зробить нормальний альбом". БІЛЬШІСТЬ фотографів самі не роблять альбоми, а віддають робити комусь. По-перше в них і на фото часу невистачає, по-друге альбоми роблять ДИЗАЙНЕРИ, а фотографи - фотографують. І не завжди фотограф суміщає якості обох.
    Ну і той фактор теж має місце:

17. AtraM

AtraM New Member

Якщо маєте змогу, підкажіть, будь-ласка що це за фірма!!!! Або взагалі хорошого фотографа у Києві, який би взявся за оформлення фотоальбому (щоб не вважалось рекламою - можна просто на мейл скинути)
    З вдячністю наперед!

18. Kandy

Kandy Well-Known Member

І ми теж робили фотокнигу весільну. І це я вам скажу набагато (навіть набагато краще ніж просто набагато) краще і захоплююче видовище. Ми це замовляли через Київ. Бо у нас на жаль такого не роблять. Але фотокнига це не фотоальбом. Це чудо просто треба побачити. Я коли нашу книгу показую своїм знайомим у них просто дух захоплює.
    Чесно кажучі у мене до сих пір дух захоплює коли я передивляюсь її.

19. Oleh Holovackiy

Oleh Holovackiy Active Member

Ви помиляєтесь, у нас роблять фотокниги. І до того ж вже багато де і різної якості.
    Я вже декілька таких книг виготовив своїм клієнтам

20. Oleh Holovackiy

Oleh Holovackiy Active Member

Ось тут можете знайти багатьох київських фотографів і взірці їхніх робіт http://www.mywed.ru/photographer/popular/country/175/city/3864/