Як вибрати весільний альбом?

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем nirvanka, 30 Березень 2008.

1. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

Відповідь: Як вибрати весільний альбом?

Беріть і те і те, щоб потім не жаліти :girl_curtsey:

• Подобається Подобається x 2
  2. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Як варіант.
    "гламурні" фотографії — в фотокнигу.
    "приколи" і інший репортаж — в альбом. можна у великий і грубезний на багато-багато фоток 10х15 або 13х18.
    Тут багато залежить від того ЩО вам назнімали і що з того ви хочете в друці побачити.

3. Aguilera

Aguilera миється в бані

Нам фотографії та альбом робив Богдан Кучерявий, один з найвідоміших фотографів Львова. Він і місця знає, і професійно фотографує, і альбом гарний зробить. Ціни нормальні.
    Всі хто дивилися наш альбом брали у нас його телефони.

4. dimalozz

Дивно, в кого не питав — ніхто про такого не чув...

• Подобається Подобається x 4
  5. kati

kati Well-Known Member

я чула:haha:))))))) він нас також знімав.

• Подобається Подобається x 1
  6. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Знаю всіх менш більш відомих більш професійних фотографів у Львові но про такого чую вперше.

7. levandivka

levandivka З яйцями...

Може голосування до теми закалатати "чув/нечув"?

8. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

а то ідея:girl_curtsey:

9. Aguilera

Aguilera миється в бані

Наймаєш фотографа і не переймаєшся вибором альбома. Так як фотограф-професіонал вибере, так ще не кожна пара зможе. Просто слід розповісти свої побажання.

10. dimalozz

Свою думку всеодно треба мати. І знати критерії вибору. Не виключено, що у "професіонала" вдома валяється зайвий альбом від якого вже якась пара відмовилася і він вам його залюбки "втюхає" або просто закупив партію на гуртовні і робить всім однакові не думаючи про такі "дрібнички", що наприклад білі сторінки виглядають гарно тільки перші 10 переглядів, а з часом можуть нерівномірно змінити колір (жовтіння відбіленого паперу), обшмулятися кутики, тощо.
    Або ж ще: переконає вас, що треба робити всі однакового розміру 20х30 щоб були фотографії "великі і гарні" а насправді не хоче паритися розробляючи компонування з фотографій різного розміру, хоч це справді важко і довго але воно і виглядає набагато краще, і фотографій більше можна помістити (наприклад 120 замість 40), адже не на всіх потрібно щоб було війки-волосинки видно, іноді важливий сам сюжет, що добре видно і при 10х15см).
    От власне, а якщо самі не знаємо що хочемо?
    Нюансів багато, ви самі мусите їх знати вибираючи альбом разом з тим, хто буде його робити.
    Для цього і існує ця гілка.

• Подобається Подобається x 3
  11. Aguilera

Aguilera миється в бані

Погоджуюся. Щоб мати свою думку необхідно переглянути не один альбом, та не одного фотографа. Запросити у нього його роботи, найкраще якщо Вам його ще й порадять знайомі, яким Ви довіряєте ( а Ви ще самі його перевірите).
    Якщо Ви скажете хочу такий альбом, такі фотографії... Якщо Ви справді знайшли хорошого фотографа, він не буде "втюховувати" вам "туфту". Йому своя репутація дороще!

12. dimalozz

Безперечно, але відгуки на різніх форумах приводять до висновку, що під термін "справді хороший фотограф" періодично попадають практично всі фотографи включаючи найкриворукіших бомбіл (адже їх теж багато людей замовляє — значить для них він професіонал).
    Ну і крім того не всі фотографи знають що стається з їхніми альбомами через півроку. Наскільки добре все витримує навантадення, чи стирається обкладинка, чи мажуться сторінки, чи обтріпуються кутики, чи не розклеюється корінець зшивки, чи не відклеюються фотографії.
    Давайте все ж повернемося до теми гілки. Особисто я тут для того, щоб допомогти людям самостійно вибрати та зробити собі альбом. В мене майже всі клієнти самі роблять собі альбоми з моєю допомогою і консультаціями. Фотографії віддаються вже всі готові до друку, тому далі задача переглянути 100 разів свої фотографії, визначитися скільки має бути в альбомі і відповідно до того стає ясно який має бути альбом. На сто людей буде сто різніх рішень, повірте. І ніякий фотограф не вгадає що для вас краще: коробка з фотокартками в паспорту, фотокнига, слайдшоу, "класичний" альбом. Якщо класичний то який? Є купа способів як зробити, починаючи від банального "одна сторінка - одне фото" і закінчуючи цілими верстками з історією, з ритмом і композицією. Як поєднати по кольору абсолютно різні фотографії? А якщо по розміру різні? А по сюжету? А на якому папері друкувати? А чим приклеїти? Технічні моменти вирішуються легко, а принципові організаційні мають бути вирішені так, щоб було краще Вам.

13. Aguilera

Aguilera миється в бані

Це означає, що необхідно запровадити тему "Як розпізнати професіонала". :)

Сомніваюся, і думаю що це не так. Фотограф завжди бачить якісний альбом і неякісний. Він з цим має справу кожен день. (коли я купила пральну машину і вона "літала" у ванній кімнаті, я викликала майстра, він тільки подивився і сказав що це, через дві хвилини все виправив, і більше проблем з цим я не мала).

Я вже писала про те, що потрібно розповідати про свої бажання, наводити приклади як хочете саме Ви, дивитися попередні роботи майстра.

Погоджуюся.

Хочу також порекомендувати не сильно економити на фотографіях (це пам'ять на все життя і для ваших внуків, правнуків. В мене є сімейний альбом разом із весільними фотографіями моїх прадідуся та прабабусі). Краще один хороший альбом, ніж кілька ніяких.

Я здогадуюся, що Ви фотограф, бо добре в цьому розбираєтеся:

Якщо Ви фотограф або любитель, який про це багато знає, Ви ж можете розрізнити альбоми по сторінкам, кутикам... Так і професіонал. Якщо має з цим справу щодня, навіть в сліпу відрізнить хороший від поганого. Не думаю,що буде "гнати халяву". Репутація дороще для хорошого фотографа, бо йому й завтра будуть потрібні замовлення. А правило маркетингу: найкраща реклама: це рекомендації людей, яким потенційний покупець довіряє.

14. dimalozz

Вже десь писали, що професійний фотограф це обов’язково професійний дизайнер. Ви би знали скільки на закритому форумі професійних фотографів є таких, які знімають круто, а коли справа доходить до альбому чи, тим більше, фотокниги — опускають руки, просять порад і врешті-решт наймають собі дизайнера-підрядчика.
    В мене це в підписі написано. Але розбираюсь тільки тому що дизайнерська практика за плечима і собі робити доводилось, перепробував різне.

15. Aguilera

Aguilera миється в бані

Я погоджуюся з тим, що не у всіх гарні альбоми.

16. romawka

romawka Member

Відповідь: Ваші відгуки про роботу тамадів, операторів, музикантів

І мені дуже подобається фотокнига!!!!!

17. colovejko

colovejko Member

А я б надала перевагу альбому, зараз так гарно роблять, а особливо якщо зробити альбом суто молодих....і альмоми є такі гарні догорі пам"ятка на ціле життя:girl_tender:

18. dimalozz

Оффтопите :). Тут окрема гілка про книжки/альбоми є: http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=34977

19. blondaStyle

blondaStyle New Member

а ти пробував друкувати через нет? Я знаю, що є таке в цифролабі: закидаєш фотки в програмку, повертає, корегуєш, рамочки, ефектики і т.п. (ну власне все, щоб побавцятись і зробити щось миле) а потім в кінці програмка тобі сама тобі "каже" оформіть замовлення і бла-бла-бла.. і десь через 3-4 дні в тебе вже фотокнижка під дверима:) не знаю, начебто робила пробну маленьку, вийшло досить непогано (можу закинути парочку фоток і похвалитись:). Тільки не знаю, як там з професійними фотографами... я - "проста смертна" навіть не сунулась в той розділ:)

---------- Додано в 10:42 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ----------

це виглядатиме, як міні-реклама, але все ж, можеш подивитись тут http://cyfrolab.com/uk/fotokniga Я пробувала, досить доступно і якісно.

20. dimalozz

Перепрошую, але тому моєму посту, який ви цитуєте, вже майже два роки :) (від травня 2008)
    Тепер кажуть майже всюди роблять більш-менш добре, приходьте подивіться зразки, коли надрукують перевірте якість — і ок.
    Сам тепер більше рекомендую фотокниги ніж альбоми.
    Покажіть, думаю всім буде цікаво. Сфотографуйте книжку в кількох ракурсах зблизька в деталях так щоб було видно якість обкладинки, перепліт, друк.