Як відівчити дитину їсти вночі?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем irushka, 25 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Ksani

Ksani Well-Known Member

Відповідь: Як відівчити дитину їсти вночі?

Так, виснаження організму (хронічна втома і відсутність регулярного харчування) негативно впливає на лактацію! Більше відпочивайте, поповнюйте енергетичні запаси організму, пийте тепле пиття і все налагодиться :) І вночі постарайтеся або спати з дитиною (контакт шкіра до шкіри дуже важливий) або хоча б присунути дитяче ліжечко. Пустушки - викидаємо. Молоко до останньої краплі дитинка не висмоктує, просто може бути проблема з його виділенням.
    А їсти вдень Вам можна і з малим на руках або в стільчику, у Вас вже більший хлопчик і йому було б цікаво за столом.

• Подобається Подобається x 6
  2. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

О, так! Йому за столом дуже цікаво!!! Все тягне на себе.

3. Galya

Galya Well-Known Member

А це мені виглядає на маніпуляцію мамою:sad: Він вже добре засвоїв, що якщо молоко не сильно тече і він буде плакати-непокоїтись, то мама не витримає і серед ночі піде робити суміш в ПЛЯШЕЧЦІ. А при смоктанні пляшки працює тільки 4 мязи - а всі ми вибрали б простіший шлях, дитину легко зрозуміти:)
    А чому молоко не сильно тече - то вже зовсім інше питання. Підтримую Ksani - вам необхідно нормально харчуватись і відпочивати! Адреналін (а при стресі і перенапруженні виділяється цей гормон) блокує виділення окситоцину, тому навіть якщо молоко в грудях є, воно може не витікати.

4. VIKI

VIKI Well-Known Member

Не бійтесь спати з дитиною, максимум, що станеться - вона вас трохи пне :)
    Ми клали доцю спати на ніч в її ліжечко (стояло біля мого) - це допоможе вам в 1-1,5 роки, уникнути проблем з привчання дітей спати окремо (повірте це часом дуже не просто і розтягується потім таке засинання на 30-60 хвилин). Ну а потім, починаючи з першого годування в ночі і до ранку спали разом. Часом я навіть не знала скільки разів її годувала і коли вона цицю відпускала :xaxa:, бо все робилось на автоматі. Тож висипайтесь на здоров'я :)

• Подобається Подобається x 1
  5. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Сьогодні відрізала малому соску від пляшки :) Думала буде дикий крик, але коли він зауважив, що немає соски то сказав мені що це мишка погризла, я ще добавила, що вона туди накакала та напісяла. Малий взяв пляшки і викинув в смітник. Що нас чекає зараз як ми будем лягати навіть не уявляю. Він у мене завжди засинав з кашкою, а тут нема....
    Ще сьогодні говорила з однією мамочкою і вона мені сказала, що дітей яких відлучають від пляшки перестають пити молоко. Це правда?

6. kati

kati Well-Known Member

неправда:haha:))))))ми щовечора перед сном пьемо какао або просто молоко.
    Молодець, що наважилась забрати ту пляшку:y:

• Подобається Подобається x 3
  7. Panadolka

Це був кошмар........він ледь заснув + крик такий стояв, що я думала сусіди прийдуть!!! Дуже просив кашку, вставав, біг на кухню до смітника за пляшками, мені аж серце розривалося...неможу уявити, що буде вночі :sad:
    Але трошки помучимося та й забудеться... бо в садочку думаю було б набагато гірше з тою пляшкою.
    Каті, а какао яке ви п'єте? Несквік?

• Подобається Подобається x 2
  8. kati

kati Well-Known Member

ну мусиш перетерпіти....інакше не буде ніяк, ти головне ті пляшки погри зані не викидай, а тримай в хаті і якщо буде просити показуй і пояснюй що все мише згризла....через день-два все буде ок.

Даю малому або просто молоко магазинне або несквік слабенький

9. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

І мене це питання дуже-дуже цікавить. Не маю більше сили годувати вночі. Зрештою, він не їсть, а стає потриматися загруди 2 хв. Якщо би з голоду, то може годувати нвніч якимись кашами довготравними? Поділіться досвідом, як зменшити кількість тих нічних прокидани, бо ми стаємо 5-8!!! разів.

10. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Я свого перед сном десь за півгодини годую кашою молочною, зїдає приблизно 5 ст ложок, і нічкою просинається 1-2 рази, бувало що малий не встигав повечеряти,відрубувався швидко, то в ночі просинався частіше!

• Подобається Подобається x 4
  11. Галченя

Галченя Well-Known Member

І в мас колись було аналогічно:sad:. Груди вночі використовувались замість дурачка. Єдине, що мені найбільше допомогло, так це примітивні роз"яснення дитині, що вона вже велика:xaxa:, а цицю сьомають так часто дуже манюнькі.... і т.п. З дитиною після року вже можна до чогось договоритись. Звичайно, що то не була миттєва відмова дитини від нічного прикладування. Процес затягнувся на кілька місяців:xaxa: І з кожним місяцем в нас було все менше нічних приставань. Бували навіть смішні ситуації, коли мала знаходила собі груди притулялась до них личком чи трималась ручкою і сама собі через сон промовляла: "Я виика. Цицю НЄЕ сьом-сьом":y: Таким чином я розуміла, що з поясненнями я рухаюсь в правильному напрямку. І коли доця свідомо повністю відмовилась від грудей- мені було морально дуже важко:umbrage:, а їй ні:xaxa:

• Подобається Подобається x 7
  12. Panadolka

У нас також таке було, але я потім взагалі припинила грудне вигодовування (стан здоров'я не позволяв).
    В мене малий досі встає по 5-8 разів на ніч :xaxa: Я вже забула коли спала цілу ніч не прокидаючись...

Звітуюся. Пішли з малим гуляти і на дитячому майданчику була дівчинка (3,7 р.) і смоктала пляшку, мій Діма побачив і каже до неї "Викинь, бо мишка прийде і з'їсть" :xaxa: Тобто, коли він побачив, що інша дитина смокче пляшку то у мене не просив своєї. Прийшли ми додому і він просить пити, я пояснюю, що пляшки в нас більше немає, її мишка з'їла, а ти її сам викинув. З горнятка пити відмовляється. То я йому налила в непроливайку і він попив. До вечора тишина, а от коли вже лягали спати то почався плач за кашкою. Тягнув мене варити йому кашку, шукав у що налити :xaxa: Але у ліжку згадав про кашку декілька разів. Замість пляшки попросив машинки маленькі і так заснув. Ніч чекає нас серйозна :xaxa:
    Але от тепер у нас виникає друга проблема, як нам тепер лягати спати? З пляшкою засинав сам, а тепер самому не виходить і плаче, мушу біля нього лежати. Чи це з часом перейде і буде нормально засинати сам?

• Подобається Подобається x 5
  13. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Наше мале вночі ще вимагає нераз пляшчину собі з молоком подати.
    Я не боюсь її пробувати відучувати від тих поїдань але он найгірше що мені будуть докоряти що я погана мама і не вмію собі давати раду з дитиною. Чоловік спати не дасть буде штуркати в спину - іди до дитини, ну або маман прибіжить і скаже що у мене нема розуміння дитячої психології. Нераз так і хочеться обом врізати так добре.
    Дитині вже два роки минуло а вона ще вночі встає їсти. Мдям.

14. Галченя

Галченя Well-Known Member

В нас після відмови від нічних годувань почався процес нічних попивань:xaxa: Але в розумних книжках я вичитала, що вночі найкраще дитині давати пити лише звичайну теплу воду. Це щоб зубки від карієсу вберегти:confused: Перші ночі було дуже складно, адже груди було легше дати:xaxa:.Але дороги назад не було:umbrage:. Доречі, пили ми лише з горнятка-непроливайка:) Бували ночі, коли я біля себе ставила термос з тепленькою водою:8: Зараз як пригадую те все, то аж самій дивно що через стільки пройшла:xaxa:

Не хвилюйтесь. І ваші дітки будуть спати з часом цілу ніч аж до ранку.:)

І ще Panadolka, може вам варта купити разом з синочком нову улюблену чашечку, якою б можна було дорожити не менше, ніж бутилочкою:)

• Подобається Подобається x 9
  15. Panadolka

Дякую за пораду :) Бачу, що мій малий вже собі замінив пляшку непроливайкою :) але згадує інколи про пляшку. Точніше коли хоче пити каже "Мама, пляшку", коли даю непроливайку він зрадістю бере, а якщо даю горнятк він відмовляється.

Сьогодні нічкою прокидався 2 рази і плакав, але не сильно. Правжа вже з другої ночі переліз до нас у ліжко :) Попісяти попросився зранку :)
    Бачу ми виходимо на білу полосу:)

16. kati

kati Well-Known Member

а як в садку буде пити? мусиш за місяць привчити до горнятка.....а то буде весь мокрий в садку...там ніхто його поїти не буде....

17. irushka

irushka Well-Known Member

Ми так робили: перед тим як розпрощатися з пляшкою, я купила малій нове гарне горняточко, урочисто вручила як подарунок "на честь дорослішання", але це було звичайне горнятко, бо боялася, що до непроливайки теж звикне, бо з неї можна лежачи пити. А так, щоб попити вночі їй треба було сісти, потрудитися, а сонна дитина цього не хоче робити, так ми жодного разу з цього горнятка не пили вночі!

18. Panadolka

Він коли хоче пити то п'є і з горнятка і з пляшки (біола маленька). А оце слово "пляшка" швидше означає, що він хоче просто задовільнити свій смоктальний рефлекс :xaxa:

19. мамочка

мамочка Well-Known Member

Зорянівонька, у нас таке було і закінчилося досить плачевно- я в 1 рік і 2 місяці відлучила малу від ГВ, а треба було просто 1-2 місяці перетерпіти.
    Особисто у нас Янка кашки на ніч взагалі не їла, могла випити коровяче молоко з медом а посеред ночі всерівно просинатися за грудьми...
    Думааю, що у Вас зараз період прорізування задніх зубів і тому малий вночі неспокійний.
    Якщо хочеш зберегти ГВ, то мусиш потерпіти трохи:)

20. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

В нас доця вночі їсть двічі-приблизно в 2 та 6, їсть суміш, і то реально хоче їсти, плаче, поки відівчати не буду, сусідка каже давати компот чи воду, але я вважаю, що то ще трохи рано, хоче їсти-нехай їсть, не так вже і важко, звичайно на ГВ було легше, але...:sad:(
    ОТ маю іншу проблему на вечір, вона в нас до їди взагалі не є добра, а коли хоче спати, то взагалі, по звичці виїдає кашу з пляшки і засинає, а хочу навчити її спочатку їсти з тарілки на кухні, а потім спати, щоб пляшечка залишилась тільки ві сні. Правда не знаю як ті плани реалізувати..