Які традиції на весіллі вразили Вас?

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем algo, 6 Жовтень 2008.

1. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

Відповідь: Які традиції на весіллі вразили Вас?

А мені зовсім не довподоби, що вивід в багатьох церквах нареченій дає СВЕКРУХА а не мама. ну чого та "постороння" людина має бути причетна до такого святого дійства?

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Та ней не додають, ней дитині цукорка куплять. В нас те саме було, а я на то дивилась як - пощо? Ну правда дружби використали ті букети аби обдерти пелюстки і зробити нам ліжко з пелюсток троянд.

3. allusya

allusya Well-Known Member

Я чула, що взагалі пусті дарували :girl_sad: Я одного разу (років 6 тому) пішла на весілля і також не підписувала конверт, так з мене ще дружба пожартував,шо може пустий дарую, прийшлось шукати ручку і чемно підписатись:girl_curtsey:

4. romawka

romawka Member

А мені навпаки дуже подобається коли дарують квіти, це підносить настрій, відчувається свято і коли ми йдем на весілля, то купляєм найкрасивіший букет в магазині!
    Вже представляю проснусь після весілля, свято пройшло, а в мене в квартирі повнісінько квітів, зразу посміхнусь і свято продовжиться!

5. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

в мене весілля було влітку. квітів було дуже багато!я майже всі занесла на другий день до церкви.так що пригодились вони точно!собі тільки пару лишила))

6. meri5

meri5 Well-Known Member

В нас також несуть горілку і квіти (на наступний день також віднесли до церкви, дома залишили пару букетів) і ще замість квітів несуть коробки цукерок, то десь ще півроку мала весільні цукерки.

7. allusya

Ми квіти завжди купляємо в корзинці, з розрахунком, що вони: по-перше, довше простоять, а по-друге, нікого не напрягатимуть в пошуках ваз, відер і т.д.
    Квіти - це завжди приємно:girl_tender:

8. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Половину наших квітів після весілля батьки віддали офіціантам (бо дуже гарна обслуга була) - щоб хлопці своїм дівчатам подарували. Казали мами, що вони тішились дуже (а як подумаю що й потім дівчата тішились, то так приємно стає). Але тепер як йдемо на весілля то стараємось купити цукерки замість квітів, бо з того хоч якась користь буде :) Були на одному весіллі, то там було дуже багато квітів, а лише ми були з цукерками, то потім молодята розказували, що нашими цукерками зранку в номері поснідали, бо дуже голодні були :girl_smile:

ото у нас таке було. Але чоловік мій знав що таке буде, то вони з сестрою моєю провели "торги за місце поруч з нареченою" в мене вдома ще за місяць до весілля , я сиділа поруч і реготала до сліз (бо в сестри була стартова ціна мільйон, а чоловік мій казав що то сестра ще йому має двадцятку заплатити, щоб він коло мене сів). То вже на самому весіллі була чітко обговорена сума, гарно, з жартами, а сестра тішиться, бо тепер має пам"ятку від швагра (на отримані гроші купила сережки золоті і перстеник)

Останнє редагування: 13 Серпень 2010
  9. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

10. allusya

Як на мене, то на весіллі є дуже гарна нагода заробити усім, кому не лінь.
    1) Продаж молодої на брамі
    2) Продаж місця молодої
    3) Збір грошей на доню чи синочка
    4) Викрасти молоду і продати
    5) Викрасти мешт молодої і також продати
    Може ще хтось доповнить список

Ми коли деякі конкурси влаштовували, то гроші віддавали молодятам :girl_curtsey:

11. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

порєдні гості так і роблять
    Заробляла тіко коли була дружкою- продавала пляшку дорогого шампанського з відкриткою, яку на аукціоні викупляли гості. Потім ту відкритку підписували молодята, де запрошували переможця розпити ту пляшку на хрестинах у первістка... за пляшку шампанського гості платили 100-200 грн. (гроші по-половині ділила з молодими- тре було витрати на букетики відбити)

12. murawka

murawka New Member

Молодий при процедурі знімання фати платить сестрі/братові молодої за кожну шпильку, що виймає( то там, де є традиція знімати молодому фату з молодої, знаю, що таке є на Стрийщині). На одному весіллі у молодого 2000 :girl_yes2:грн. витягнули(то десь 1,5 років тому)

13. La esposa

La esposa Moderator

- дружби платять дружкам за букетик
    - в деяких районах платять також старости
    - деколи перепадає від молодого за сорочку

14. zhabusya

zhabusya New Member

Як на мене то саме більше може заробити дружка)))
    інколи кидають гроші у кошик за букетики гості, дружбам можна подороще продати і сорочку молодого і букетики. А ще як дружка сестра то можна у молодого за місце щось виторгувати)

15. dasha

dasha Well-Known Member

А я оце була на весіллі де молодий, щоб зняти вельон з молодої мав ротом витягнути всі булавки, якими він був причеплений до волосся. А там їх було штук 20. Я собі думаю певно волосся з лаком наївся на все життя:girl_crazy::bad:

16. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Пригадую прикол з одного весілля: сказали молодому знвіати вельон, іза кожну витягнену шпильку цілувати молоду. він, бідолаха, не розчув і замість молодої цілував кожну шпильку:girl_crazy: Сказати що гості плакали, то не сказати нічого, вже аж потім хтось підбіг і сказав що залізо цілувати не треба :)

І ще про гроші :) Коли я з сестрою ходила просити на весілля (була дружкою), а потім вже і з своїми дружками ходила просити на весілля по тій самій родині, то нам майже в кожній хаті давали гроші зі словами "Молодій на колиску, а дружці на вінок". Причому гроші давала господиня і старалась дати так, щоб не з рук, а з рушника, подолу спідниці і т.д. (хто знає що то за прикмета така??? ). То дівчата потім за ті гроші купували букетики для гостей і т. д., ну а я то теж на всілякі захцянки весільні мала і ще собі дещо купила

17. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

А мені в селі давали і казали: (дослівно) на лижку, на миску і шну"рок до колиски.але давали просто в руки

18. Smerfetka

Smerfetka Well-Known Member

Нащодавно була на весіллі на східній Україні.
    Вразили деякі відмінності:
    - зранку на викупі немає брами, проте дівчата влаштовують різномані конкурси для молодого, щоб він міг забрати свою наречену.
    - на весіллі гостям бантики не чіпають і відповідно гроші не збирають
    - наприкінці фату молодій не знімають і з дівчатами не перетанцьовують
    - гостям солодке до дому не роздають, а дають "шишки" (пиріжки з ізюмом), що символізує роздання всіх шишок, які б могли бути у молодих у їхньому подальшому житті.

19. zhabusya

zhabusya New Member

Десь побачила на відео , що молодий дарував молодій))) за букетик подарок біля брами. Чи це поширена традиція???,а то ще подарочок пропушу, треба нагадати)))

20. bridshut

bridshut New Member

Вчора була в родини мого майбутнього чоловіка і почула наступне: коли молодий їде до молодої на браму, то виходить з своєї хати в супроводі двох незаміжніх дівчат які їдуть з ним в одній машині і виводять молодого до брами молодої! На моє заперечення щодо того що в нас такого немає, мати і його сестра відповіли що буде так а не інакше! Я категорично проти :girl_feminist:бо вважаю що для цього і є дружби, а потім мої дружки, а не якість там дівчата! І я не хочу щоб моя родина і всі сусіди на брамі то бачили, і в кінці кінців мені це не приємно! :suicide:Розкажіть може ше хто чув за таку традицію? І що ви порадите?