Які традиції на весіллі вразили Вас?

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем algo, 6 Жовтень 2008.

1. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Відповідь: Які традиції на весіллі вразили Вас?

За таку традицію знаю і чула. В нас так мало бути, але потім так склалось, що не вийшло. В нас так, що то мають бути дві незаміжні дівчини чи дві дівчинки, переважно з родини. З молодим вони їдуть тільки з його хати і до хати молодої і їхня функція зводиться до того, що вони просто виводять молодого з машини і фактично передають в руки дружбам, далі все за звичним сценарієм.

2. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

чому неприємно? та тут нема нічого такого. то називається свашки. а з вашого боку теж мають бути двоє хлопців молодих. свашки доводять молодого до молодої, кланяються сватам, чи як їх там...і "уходят в туман":))), на їх місце стають дружби і дружки.

3. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

Був в ме6не випадок, коли та "свашка" вирішила побути дружкою і всілася на моє місце біля молодого.Хотілося розвернутися і піти з весілля. Але ми (дружби) всі 4-ро всілися біля молодої і файно собі бавилися, а з неї тихо хіхікали.
    В свашках нічо поганого нема, єдине зразу узгодити, шо після брами- зникають, шоб наречена за них не "шпорталася"

4. bridshut

bridshut New Member

В нас просто такого немає, тому і я такого на своєму весіллі не хочу! І взагалі молода в такій ситуації має право заборонити таке дійство, маючи на це свою думку чи не так?

5. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

6. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

звичайно, маєте. Але, повірте, це не та традиція, через яку варто сваритися, тому добре все зважте чи воно того вартує. А ще дуже гарно коли так званими "свашками" виступають маленькі дівчатка (може, в родині вашого майбутнього чоловіка є такі? )

7. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

то так, але не вартує через такі дрібниці псувати собі нерви і псувати стосунки з майбутньою родиною. Хай собі доведуть його до брами і тікають, але якщо вже зовсім в поперек горла- то відстоюйте своє бажання!

8. bridshut

bridshut New Member

Ну, маленькі дітки - це вже так в очі не буде всім кидатися!

Думаю так і прийдеться робити! Бо в своїй місцевості я хочу щоб було по-нашому, їдуть тож до мене;:girl_dance: а от в себе, як собі хочуть так і хай собі роблять!:khomyak:

---------- Додано в 15:13 ---------- Попередній допис був написаний в 15:12 ----------

Дякую всім за висловлені думки!

9. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Мій чоловік з Тернопільщини і у них це називається - світилки! Мені також це було дивне але псути собі настрій на весілля через те що у когось інші традиції, тю.... Вони ж не обслуговуватимуть його в машині поки до вас довезуть? Ніц вони йому не зроблять а ваші дружки і дружби «переберуть» повноваження як но тільки прийдуть до вас, ще до того як поїдете на розписку чи шлюб.

10. Alicia

Alicia Well-Known Member

А я нещодавно була на весіллі в одногрупниці, яка живе у Турках. Вразило багато чого, особливо деякі "пошлячі" конкурси. Але то майже на усіх весіллях. А от що я бачила вперше, то це те, що посеред весілля, десь о 19.00 у них була розписка. У тому залі, де танцюють. Прийшла тьотя з РАГСу, провела церемонію і пішла. І обручки там одягали, а не у церкві.
    Можливо, хтось знає таку традицію?

11. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

3 роки тому була на весіллі в Луганську. Шлюбу в церкві небуло,тільки розписка в РАГСі. На брамі в молодої співали українські пісні-вся вулиця збігалася подивитися).
    Коли молоді приїхали в зал то їх зразу невітали,а потім підчас застілля-кожен вставав і вітав, якщо дарували гроші то свашка підходила з підносом і забирала.
    Весілля було десь до 12год ночі. На поправини збиралися на 1год дня- при вході стояла табличка з прейскурантом за вхід(від 10 до 100грн). Гостям за ті гроші мили лице,руки,ноги,могли зробити укола(уявно-в них шприц був іграшковий десь 20см) або налити 100гр. Більшість вибирали миття ніг і укол,а дехто весь набір:biggrin:

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А шлюб взагалі був?

13. Alicia

Alicia Well-Known Member

Шлюб був. Звичайний, після усіх традиційних викуплянь, фотографувань...Але просто вони там обручки не одягали...Але щоб розписка посеред весілля?:girl_nea:А згадала, що та ж працівниця рагсу ще два конкурси провела. Один для батьків, а інший для молодих. Це мене також трохи здивувало (якась я вся здивована вийшла:girl_crazy:)
    Можливо, так буває, не знаю. Я таку традицію ще не зустрічала)))
    П. С. І мене ще здивувало, хоча я про таке не раз чула, те, що у церкві був окремий вхід для жінок і чоловіків. Хлопець моєї подруги з нами пішов, бо не знав...То потім до нас підійшов староста і сказав Олегові повернутися в сім'ю))) до всіх чоловіків)

14. Liliyah Romanova

Може, в них заручини були вже раніше?
    Нам теж на шлюбі не вдягали обручок, бо ми мали обряд заручин у церкві за три роки до шлюбу. Так що ми до церкви вже прийшли в обручках і питань у притворі (присягав/ла іншому/іншій? чи маєш добру й непримушену волю?) в нас не було.

15. Alicia

Alicia Well-Known Member

Заручини були раніше, звичайно. Але вони були звичайними, вдома, з родичами)))

Ух ти! Як цікаво! Ось такого я ще також не чула...Так, мабуть, мало хто робить...Не знають, мабуть...

16. Liliyah Romanova

Ні, я мала на увазі саме церковний обряд.
    Якщо його раніше не було, то він просто мусів бути в церкві, оскільки це є частиною обряду шлюбу.
    Відкрийте молитвенник "Прийдіте, поклонімся" й побачите, що обряд заручин передує обряду шлюбу. Й саме та частина, що в притворі, при вході до церкви відбувається, то і є заручини власне. А коли вже входять у храм вірних і спиняються неподалік тетраподу, то це вже обряд шлюбу.
    Ну так, доволі рідкісна практика, але в нашому колі трохи знайомих мали таке. Дуже хороша річ, до речі, для відносин. І колись власне то було розділене.

17. Velana

Velana Member

в мене на весіллі так було :girl_yes: мого чоловіка вели до мене його рідна сестра і сестра Mariasi, їм на той час було по 10 років, ніц поганого в тому не бачу. Ви з нареченим вирішуєте за яким сценарієм весілля має проходити, інші лишень можуть порадити - а ви вже вдвох вирішуєте - прислухатися чи ні :)

18. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

А чому така велика часова відстань від заручин до шлюбу?
    Вперше про таке чую, але мені це сподобалося! А в якому храмі в Вас було таке дійство? (якщо не секрет)

19. La esposa

La esposa Moderator

В кого як. Таке частенько на весіллях буває, особливо, коли молодий забирає молоду до себе жити. В нас на весіллі такого не було, то не наша традиція. Але по селах таке буває частіше.

20. bora

bora Well-Known Member

Це звісно не до традицій а до організації весіль. Але одного разу були на великому весіллі в кафе якомусь. То там після першого столу тітка з тазіком підходила мила тарілку і клала назад, щоб нові не нести. ВСЕ в одному тазіку! Мене знудило від одного вигляду. Як не просила не чіпати мої прибори - вона ще й нахамила. Тоді я принципово купила в кіоску одноразовий посуд і тільки з нього їла-пила. В родичів, що незважали потім такий герпес був жахливий.
    Жах. Я досі в трансі, як люди не розуміють, що можуть заразу таким чином рознести.. :bad: Нема стільки тарілок - то чого приймаєте такі весілля? А головне ж ще комусь ця вся антисанітарія підходить...