Які традиції на весіллі вразили Вас?

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем algo, 6 Жовтень 2008.

1. Пуся

Пуся Well-Known Member

Відповідь: Які традиції на весіллі вразили Вас?

Цього літа була на двох весіллях де викрадали молоду у Львові і в Луцьку, суть полягала в тому що дружби з дружками повинні були виконати умови викрадачів і лише після того молоду повертали молодому. Отож на обидвох весіллях був :shy: міні-стриптиз ) Гостям сподобалось :xaxa:

Крім цього вразило на Волинському весіллі величезна цількість караваїв (більше 6), а наприкінці весілля дружби та інші хлопці з ними танцювали ))
    Правда в них не дружби, а свати, ми львівські так і не зрозуміли чому і такого поняття як староста в них теж не має.

2. Almariel

Almariel Well-Known Member

6 короваїв то дуже просто: з боку нареченої і нареченого, а також хрещені батьки мають принести, от і вийшло 6.
    поняття староста, то може старший сват?? які в старости обовязки?

3. Korona

Korona New Member

А я от недавно була на іспансько-українському весіллі. Просто супер!! Наскільки іспанці вміють забавлятися, танцюють усі пісні підряд, аж піт пройшов через весь одяг. Хоча під кінець забави були найпяніші, бо пили все підряд.... А одяг!!.. Наскільки ми українці надаємо значення одягу, вечірні плаття, шпилька, макіяж, зачіска. У них все простіше, дружба у футболці, джинсах, не голений... Найбільше мене вразило, що при кожному привітанні вони так кричать , таке враження що ми були на футболі..Але загалом весело.

4. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

у нас був дружба,українець,але вже багато років живе в Італії.Теж не голений прийшов,зато дуже веселий. Всі ,хто має почуття гумору казали потім,що ну такий цікавий хлопець,має свій стиль.А моєї тітки чоловік на весіллі підійшов до нього і сказав-Чого ти такий не голений і не стрижений на весілля прийшов?:)

5. Bonita

Bonita Member

Мені взагалі ці всі традиції українського весілля не до душі. Починаючи від дружб-дружок (я б взяла по одному свідку, а деякі знаю брали по 3-4 пари), потім викуп-брама ну і далі по списку, а ще обов'язково запрошувати всю родину, особливу таку далеку що ти їх бачиш перший і мабуть останній раз в житті, не таке "весіллє" явно не для мене.

6. zhabusya

zhabusya New Member

А у нас був дружба українець але перукар зі своїм стилем з маленьким кульчиком з борідкою і стильною зачіскою і всім він дуже сподобався)
    А вразила мене така традиція коли мама вже мого чоловіка сказала щоб я приїхала з дружками і у четвер перед весіллям просила її на наше весілля. І він мав зробити аналогічне.О це для мене була дивина без логіки.

7. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

А я була на весіллі в м. Сторожинець Чернівецької обл. Так там з вельоном перетанцьовує не молода, а старший дружба. І головну роль після молодих відіграють не дружби, а нанашки, які пригощають всіх гостей печивом вмоченим у мед (щоб життя молодих було солодким). Нанашками має бути обов"язково подружжя, яке на весіллі сидить біля молодих, дарує дуже дорогі подарунки ( пралку, плазмовий телевізор і т.п.) і обов"язково стає хресними першої дитини молодят. Бути нанашками вважається це велика честь для сім"ї.

8. Багіра

Багіра Well-Known Member

завжди чи це одиничний випадок? я трохи знаю традиції цієї місцевості, подарунки дорогі необовязково, але цінні... тобто це близькі друзі молодих

9. WildWind

WildWind Member

А мене дуже дивує, коли на традиційне укр. весілля в вишиванках гості приходять у вишиванках чорного кольору. Я розумію мода. Зараз одягають вишиванки будь-яких кольорів і стилів. Але чорну вишиванку козаки одягали на похорон, і одягату таку на весілля не дуже виховано по відношенні до молодят.
    А щодо неголеного нестриженого дружби.. мій чоловік, коли був дружбою, незадовго до нашого одруження, теж пішов на весілля з довгим волоссям і бородою, такий в нього стиль, так ішов і на власне свято.. Так деякі гості теж собі дозволяли зауваження йому робити, от підходить дядько в вишневих мештах, бежевих шкарпетках, зеленому костюмі на якусь оранжеву сорочку і з "бомбезним" галстуком, і починає пояснювати, що на весілля голитись треба, а в самого ще й нігті брудні..
    А найбільше мені не подобається традиція на весіллі дарувати гроші, от стоять молодята біля скрині і чекають коли їм гроші будуть дарувати, та вже і рахують в думці чи вернуться гроші чи ні.. вбиває мене така традиція.

10. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

а що краще буде 20-ть непотрібних сервізів і 5-ть одинакових ковдр? думаю, що молодята самі собі за ті гроші куплять все потрібне, чи з"їздять у подорож!

11. WildWind

WildWind Member

ну якщо робити весілля з огляду на те, щоб надарували грошей на подорож, то звісно тільки гроші. Якщо для вас важливо бачити саме ту людину на власному весіллі, то подарунок може бути чисто символічний, навіть не дорогий сервіз. Проте тепер частіше дивляться на те, скільки у конверті, і давно вже ніхто не слухає тих побажань дорогих вам людей, котрі говорять даруючи той конверт.

12. zhabusya

zhabusya New Member

я з вами не згідна, всі наші гості кидали конвертики у спеціальну скриньку, і заглядати хто який конвертик і з чим ми такого не робили. Розгорнули на другий день. Деякі конвертики запамяталися оригінальними побажаннями, було дуже приємно.
    Як що іде мова про закордон де не дарують гроші а подарунки то трошки виглядає інакше ніж в нас. Перед весіллім молода пара складає список бажаних подарунків цей список показують усім гостям вони і вибирають що подарувати. Щоб так не було як у нас 10 постільної білизни, 10 коциків і так далі))). А ще закордоном ніхто не несе квіти ,алкоголь та цукеркиу подарунок.

13. WildWind

WildWind Member

А хто нам заважає так робити? я особисто на весілля не дарую квіти принципово, бо бачу що потім з тими квітами, те саме цукерки, а алкоголь би подарувала, якщо це бутилка дорогого вина привезеного з-за кордону, абсент абощо, але тільки людям, які це люблять. І вже купу разів я питала що подарувати, і вже купу списків бачила. Якщо наші люди доросли до весілля, на якому роблять окрему фотозйомку, поки гості чекають, взяли з-за кордону перший танець молодят, то можна і інші традиції взяти.
    А щодо конвертів.. не кажу особисто про вас, я вас не знаю, та і решти форумлян не знаю. Цього літа була на трьох весіллях. І ще про купу чула, розмовляла з купою наречених, ну вік таких що всі знайомі "на виданні". Дуже неприємно чути від нареченої, як вона переживає чи гроші на весілля віддарують, бо вони планували машину купити, а через те весілля мусять чекати.. одної запитала що за притчу її мама розказувала вітаючи, бо я чула тільки першу частину, а другої не чула, - наречена навіть не памятала що то її мама ту притчу розказувала, зате скільки подарували була в курсі. Ще ми забуваємо про людей, котрі не можуть матеріально подарувати тих же 200 грн, а ставити в конверт 50 грн. встидно.. багато хто тому і не іде на весілля. Колись друзі скидались всі разом купляли телевізор, з роботи скидались купляли посуд, родичі до купи на матрас..
    Ще будучи дружкою купу раз чула як наречені жалілись, що знайшли в конверті 20 грн.. І не встидно?
    Звісно якщо людина має багату родину, і впевнена що подарунок буде не дешевший за 100 зелених, то може спокійно сказати щоб дарували краще гроші. Але я ще жодного разу на своє питання що дарувати не почула:"Головне самі прийдіть, можна і без подарунка!"Хоч хтось так сказав?

14. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

ну тут вже не треба міряти всіх під одну лінійку!
    казала і не раз (правда не на весілля а на День Народження) і родичам і просто друзям, але кожна поважаюча себе людина, з пустими руками не прийде. Навіть коли я знайшла в конверті мізерну суму грошей від зовсім небідної коліжанки, мене це не обурило, бо в житті всяке буває, основне що прийшли і ми повеселилися гарно! а
    їм краще було тоді машину купляти і не робити весілля, і до таких можна і не йти, тверезо мислячі пари самі розуміють, що в 79% весілля не окупляється,
    в тому хвилюванні, дехто взагалі нічого не пам"ятає!
    гарна традиція, але то треба знати 100% смак тих людей і що їм потрібно, бо сама маю купу подарунків "від душі", з якими не знаю шо робити!

15. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

Знаю що після весілля квіти можна віднести до церкви.
    А мені неподобається коли молода у білому платті, а дружки в українських строях.

16. Багіра

Багіра Well-Known Member

Останнє редагування: 5 Жовтень 2010
  17. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

завжди чи це одиничний випадок? я трохи знаю традиції цієї місцевості, подарунки дорогі необовязково, але цінні... тобто це близькі друзі молодих

Я була на двох весіллях і там дарували дорогі подарунки, а коли я запитала "чи так завжди дарують", то мені відповіли " нанашки тільки так і дарують". І що нанашками можуть бути тільки з родини. Але не буду нічого доводити, бо переказую тільки те що чула і бачила.

---------- Додано в 14:17 ---------- Попередній допис був написаний в 14:11 ----------

Але так вже заведено, і я думаю українське весілля без традиції дарування втратить часточку себе. Ну, та не всі молодята і рахують. В "шлюбну ніч" може і рахують. А в цей момент, думаю вони тішаться такою великою увагою до них.

18. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

давайте писати про те, в чому орієнтуємося :girl_wink:
    або мухі атдельна, катлєти атдєльна
    от вже так і знаєте, ЩО там думають молодята :girl_wink:
    чи може маєте телепатичні здібності?

19. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Та чому лишень українське. Закордоном також є традиція даровання, це просто як яка собі молода пара захоче але якщо хочуть мати даровання то роблять або такий колодязь паперовий або велику пачку з отвором на конверт зверху (як голосування в Україні), і молоді стають коло тої пачки а люди підходять, кидають конверт в пачку а молодих поздоровляють на словах. Це дійство відбувається перед тим як всі підуть в зал де буде вечеря і забава.

20. Smorodynka

Smorodynka Member

Останнє редагування: 5 Жовтень 2010